Brugerdiskussion:Dizzy76

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dizzy76! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen KnudW (diskussion) 9. maj 2019, 11:50 (CEST)

Overtrædelse af ophavsret[redigér wikikode]

Hej Dizzy76. Du har uploaded 6 billeder, som jeg alle har markeret som værende overtrædelse af ophavsretten. Pressefotos må generelt kun bruges til begrænset formål, og må ikke deles under creativecommons.--Kjeldjoh (diskussion) 10. maj 2019, 15:32 (CEST)

Hej Kjeldjoh
Okay, men der står på ophavsretsindehaverens website, at pressefotoene godt må bruge til indhold om de respektive forfatterskaber. Mit spørgsmål lyder så, kan jeg tilføje dem under en anden licens?
Jf. [1] tror jeg det bliver svært. Wikimedia acceptere kun billeder som man frit kan redigere og frit kan bruge til kommerciel brug. --Kjeldjoh (diskussion) 13. maj 2019, 07:27 (CEST)

Angående forfatterartikler[redigér wikikode]

Hej Dizzy76. Jeg kan se, at du er gået igang med at oprette en lang række artikler om danske forfattere. Det er rigtig godt for der mangler altid flere artikler om danske emne, så tak for det. Jeg vil dog bede dig om at kaste et blik på stilmanualen, så de kan blive formatteret i samme stil, som vores øvrige artikler. Det skaber unødigt meget ekstra arbejde, hvis andre skal ind og rette dine artikler til efterfølgende. Jeg har rettet i din artikel om Bue Peitersen, så du kan også se, hvad jeg mener. Det drejer sig bl.a. om at navngive referencer, bruge {reflist}, kursivere bogtitler og have bibliografien til sidst. Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2019, 08:15 (CEST)

Hej Toxophilus
Tak for din interesse og input til mine oprettede artikler. Jeg vil gennemgå mine artikler, for at indsætte egenavne i kursiv, samt nedrykke bibliografi, jeg har fået indsat refliste på alle... God dag. Vh Dizzy76
Hej igen. Jeg vil foreslå, at du også ser lidt på kriterierne for biografier. Dine to artikler om Pernille L. Stenby og Sandra Hedegård Rasmussen omhandler forfattere med kun én udgivelse, og tilmed noget, som er udgivet for relativt nylig. Jeg siger ikke, at de ikke er notable - wikipedia er et demokrati, så det skal der stemmes om - men personer, som kun har én udgivelse bag sig kræver normalt noget mere indhold end den ene udgivelse. Det kan f.eks. være, hvis personen også har lavet noget andet eller at udgivelsen af fået meget stor omtale. I en sletningsdiskussion skulle jeg i hvert fald se nogle tungtvejende argumenter for at stemme for et behold. Mvh. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2019, 15:29 (CEST)
P.s. Det ville være godt at få forlag på de enkelte udgivelse, og eventuelt ISBN. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2019, 15:30 (CEST)
De to nævnte forfattere arbejder på flere projekter, hvilket jeg har tilføjet som nyt projekt mv. Jeg håber at folk vil lade dem stå. P.S. Vil du have mulighed for at slette artiklen "Sandra Hedegård Rasmussen" pga. jeg har oprettet en ny artikel med det korrekte navn? Tak. Vh Dizzy76
Sandra Hedegård Rasmussen er blevet omdirigeret. Når der kan være tvivl om stavemåden, så opretter man en omdirigering, så andre, der skriver det forkert, kan blive lidt hen til den rigtige artikel. Mvh. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2019, 17:50 (CEST)
Tak for vidensdelingen og hjælpen. Kan du også fortælle mig, hvad proceduren er omkring oprettelse af artikler med et navn, som der allerede eksisterer, men det er to forskellige personer? Mvh Dizzy76
Så opretter man det med navnet og en kort beskrivelse i parentes, samt får lavet en flertydig artikel, der dækker alle personerne. Se f.eks. Rasmus Olsen (komiker) og Rasmus Olsen. Mvh. Toxophilus (diskussion) 14. maj 2019, 12:40 (CEST)
Hej Dizzy76. Husk at søgeordet (her forfatternavnet), skal være med fed, og at bibliografier skal listes med stjerne først. Jeg har rettet det i [[Eva Botofte], men brug det fremover. Mvh. Toxophilus (diskussion) 4. jun 2019, 10:26 (CEST)