Den kinesisk-sovjetiske grænsekonflikt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Sovjetisk skib benytter en vandkanon mod en kinesisk fisker på Ussurifloden under den kinesisk-sovjetiske grænsekonflikt i 1969.

Den kinesisk-sovjetiske grænsekonflikt var en militær konflikt imellem Folkerepublikken Kina og Sovjetunionen. Konflikten varede syv måneder, dog uden at der officielt blev udsendt krigserklæringer. Konflikten markerede højdepunktet i det kinesisk-sovjetiske brud i 1969. Selvom de militære sammenstød ophørte i 1969, blev de mere grundlæggende uoverensstemmelser først løst ved den kinesisk-sovjetiske grænseaftale i 1991.

Det alvorligste grænsesammenstød, som var nær ved at føre til krig imellem de to kommunistiske stater, fandt sted i marts 1969 i nærheden af øen Zhenbao i Ussuri-floden.

AsiensSpire
Denne artikel om Asiens historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie