Diskussion:Kunstnersammenslutningen Guirlanden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletningsforslag: Guirlanden

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Guirlanden har stået med notabilitet siden 2018. Lad os tage diskussionen. Det skulle angiveligt en af de ældste kunstnersammenslutninger uden for København, men "en af de ældste" er ikke det samme som "den ældste", der jo ofte er notabilitetsgivende (EDIT: den ældste er Den Fynske Forårsudstilling fra 1929). Artiklen er blottet for kilder, og indeholder ikke engang en liste over, hvem der er med i sammenslutningen. De har en hjemmeside, hvor man bl.a. kan læse at den er fra 1968 og at de årligt har lavet udstillinger i Århus Kunstbygning. Der er omtale af deres 50-års jubilæumsudstilling på kunsten.nu og cyf.dk

  • Symbol point of order.svg Formalia @Molteriet: som artikelopretter har du måske en mening. Toxophilus (diskussion) 22. okt 2019, 08:17 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Ud fra artiklen kan jeg ikke læse notabiliteten. Det eneste, som kan tale for at beholde, er at den trods alt har rundet de 50 år, men jeg ved ikke hvor almindelige kunstnersammenslutninger er, og hvor længe det "plejer" at bestå. Toxophilus (diskussion) 22. okt 2019, 08:17 (CEST)
  • Vent - Jeg er i tvivl. Når man kigger på Kategori:Kunstnersammenslutninger_fra_Danmark, så er det et generelt problem, at mange af artiklerne er meget korte. Denne forening virker til at have haft en stabil drift i mange år, så der må være mere at fortælle.--Kjeldjoh (diskussion) 22. okt 2019, 09:15 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold Det er i situationer som denne, at en bruger som Bruger:Krabat måske kunne oplyse os en smule? Jeg tror, at kunstnersammenslutninger har spillet og spiller en væsentlig rolle i kunstverdenen bl.a. som udstillere, men de nok lider under samme forbandelse som kunsten i øvrigt, at omtalen oftest er sparsom. Se i øvrigt liste over sammenslutninger: https://www.bkf.dk/ny-oversigt-over-kunstnersammenslutninger-i-danmark/. Deres samråd udpeger et medlem til Statens Kunstfonds repræsentantskab. Jeg hælder derfor til at beholde. --Druidsaki (diskussion) 22. okt 2019, 11:10 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold denne kunstnersammenslutning vurderer jeg, uden på nogen måde at være ekspert, er betydningsfuld i det Aarhusianske kunstnermiljø, jeg synes det fortsat skal overlades til fællesskabet at forbedre denne artikel. --Kim Bach (diskussion) 22. okt 2019, 18:50 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Intet i artiklen begrunder notabilitet. Rmir2 (diskussion) 8. nov 2019, 15:21 (CET)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Der er tilsyneladende ikke tilstrækkelig interesse for at forbedre artiklen, så selvom der formodentlig er mere at fortælle, så mener jeg at artiklen på nuværende tidspunkt er uencyklopædisk, og kan slettes.--Kjeldjoh (diskussion) 20. nov 2019, 12:08 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Artiklen er uencyklopædisk og uden kilder. Den blev bragt op for over en måned siden, og der er ikke sket forbedringer siden. Artiklen slettes derfor. Bemærk at holdningen til relevans ikke er afgjort. Tøndemageren (diskussion) 28. nov 2019, 12:11 (CET)

Gnome-undelete.svg Gendan Jeg anfægter konklusionen,- der er ikke konsensus for sletning pga. relevans/notabilitet, og det uencyklopædiske er svært at få øje på. Resultatet er en dårlig oplevelse for en ny bruger, der har forsøgt at oprette den igen, formentlig uden at være opmærksom på det forudgående. Savfisk hurtigslettede så rutinemæssigt pga tidliger konklusion på slettediskussionen. Versionen https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciel:Gendannelse&target=Guirlanden&timestamp=20191022070733 kopi her: Bruger:Nico/sandkasse/guirlanden bør gendannes. - Nico (diskussion) 13. mar 2020, 10:46 (CET)

Symbol comment vote.svg Kommentar - Det giver ikke mening at du linker til en version der er slettet, og kun kan ses af administratorer. Hvis det skal diskutteres, så læg evt. en kopi i din sandkasse.--Kjeldjoh (diskussion) 13. mar 2020, 10:51 (CET)
Tak. Se også snakken på Brugerdiskussion:WikiRie.--Kjeldjoh (diskussion) 13. mar 2020, 12:31 (CET)

Se nu: https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:WikiRie/sandkasse (skrev WikiRie (diskussion • bidrag) 13. mar 2020, 17:36. Husk at signere dine indlæg.)

Hvis konklusionen anfægtes fire måneder senere, bør der oprettes et gendannelsesforslag. Tøndemageren 14. mar 2020, 13:20 (CET)

Hej i Wikipedia. Jeg har forsøgt at gendanne siden om kunstnersammenslutningen Guirlanden. Og kunne konstatere at der var en del modstand mod dette indslag. Og siden blev prompte fjernet. Jeg vil gerne diskutere baggrunden for dette. Når man sammenligner me de øvrige sammenslutninger, som linkes til på denne side: https://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kunstnersammenslutninger_fra_Danmark Det er meget inkonsekvent. Hvorfor kan de andre være med, med fuldstændig ligeså kortfattede artikler, - når man ser efter? Ikke alle er kortfattede. Men faktisk kan man komme med en helt anden indvending: Det er ikke udelukkende de såkaldte sammenslutninger, I har repræsenteret der. Andre er en anden slags kunstnergrupper. Så i forvejen er det altså en lille smule rodet. derfor virker det mærkeligt at I straks falder over Guirlanden på den måde. Så hvis argumentationen er at vore artikel er for kortfattet og ikke har relevans, så se lige de andre igennem før I slår ned på Guirlanden. Venlig hilsen Anne-Marie Pedersen

"Sandkassen" : https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:WikiRie/sandkasse (skrev WikiRie (diskussion • bidrag) 18. mar 2020, 20:36. Husk at signere dine indlæg.)

Symbol comment vote.svg Kommentar En ny artikel er på vej - Guirlanden er efter min opfattelse relevant på dansk Wikipedia. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. apr 2020, 13:05 (CEST)

Det er så fint - så længe artiklen lever op til minimumsstandarder som wikificering, verificering mv., så burde der ikke være problemer i at oprette den igen. Tøndemageren 30. apr 2020, 15:49 (CEST)

Fjernelse af skabeloner[rediger kildetekst]

IP-bruger har fjernet skabelonerne [tvivlsomt ][kilde mangler] med begrundelsen at han fjerner hærværk, kilden beskriver det den står ved optagelseskravene, og linker videre direkte til nærmere specifikation af disse (redigeringsbeskrivelsen). Dette er imidlertid ikke tilfældet. Referencen nævner ikke Guirlanden, og skriver kun at de optager kunstnere/personer, og nævner ikke noget om sammenslutninger. Deres informationsfolder omtaler også kun personer som medlemmer. - Nico (diskussion) 14. jun 2021, 15:41 (CEST)

Jeg spurgte på Wiki Labs Kultur på Facebook hvor Lene Rasmussen i deres årsrapport fandt ... Der optages udelukkende enkeltpersoner i Kunstnersamfundet, ikke sammenslutninger eller andre grupperinger. Det er den enkelte kunstner eller arkitekt, der skal optages på baggrund af vedkommendes egne faglige kvalifikationer... - Nico (diskussion) 14. jun 2021, 20:24 (CEST)