Friland a/s

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Copyright-problem.svg Denne side eller dele heraf lader til at være uretmæssigt kopieret fra https://www.friland.dk/om-os/friland/
Alt indhold der indsættes på Wikipedia skal være i overensstemmelse med Wikipedias politik om ophavsret, og må som sådan kun kopieres fra kilder med en fri licens, og kun med tilstrækkelig kildeangivelse (hvis du har tilladelse til at bruge materialet, så send tilladelsen til info-da@wikimedia.org). Hvis ikke licensforholdene for denne side bliver afklaret inden for kort tid vil siden blive slettet for at beskytte Wikipedia mod eventuel retsforfølgelse.
Se evt. denne sides diskussionsside.
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Friland (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Friland (flertydig))

Friland A/S blev stiftet i 1992 og fejrede 25 års jubilæum i 2017. Selskabet blev senere en del af Danish Crown. Friland er i dag Europas største økologiske kødselskab. Friland sælger udelukkende grise- og oksekød fra landmænd, der arbejder med produktion af Frilandsgris, Friland Kødkvæg og Friland Limousine i frilandskoncepterne. Derudover er en stor del af virksomheden båret af kød fra økologisk drift af kvæg og grise under konceptet Friland Økologi.

Friland sælger grisekød og oksekød under koncepterne Friland og Friland Økologi.

Virksomhedens kunder er såvel den danske detailhandel hvor der sælges til forbrugerne, men der sælges også til fødevareindustrien, catering og storkøkkener.

Det meste af Frilands grisekød sælges til eksport – dette gælder dog primært for det økologiske grisekød, hvorimod det kød der stammer fra frilandgrise sælges på det danske marked. Langt størstedelen af oksekødet sælges også til det danske marked.

I 1999 blev Friland A/S en del af Danish Crown, og fungerer i dag som et selvstændigt datterselskab med egen bestyrelse.

Siden stiftelsen tilbage i 1992, har Friland haft et tæt parløb med Dyrenes Beskyttelse, og i 2017 modtog firmaet Dyrenes Beskyttelses Guldmedalje. .

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Friland