Kai Løvring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kai Løvring
Kai Løvring.jpg
Personlig information
Andre navn(e) Kai Aage Knudsen
Født 9. februar 1931
OdenseFyn i Danmark
Død 15. november 2002 (71 år)
Herlev, Sjælland
Nationalitet Danmark
Ægtefælle Vera Løvring
Børn 5

Kai Løvring (født Kai Aage Knudsen 9. februar 1931 i Odense, død 15. november 2002 i Herlev) var en dansk komiker, skuespiller og bugtaler. Han var især kendt for figuren Eskild fra Svendborg og fra Nykøbing F. Revyen.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Kai Løvring indledte sin karriere allerede som 5-årig, da han optrådte med mundharmonika og på det daværende Christiansminde Badehotel i Svendborg vandt en amatørkonkurrence med sangen "Lillemor, jeg har skuffet dig så tit".

Han blev uddannet som elektriker og kastede sig som 19-årig ud i alle mulige amatørkonkurrencer som musiker og skuespiller og gav fritidsoptræden i forsamlingshuse, revyer og det lokale Fyens Tivoli med selvskrevne varieténumre, vitser og parodier. Han dumpede til optagelsesprøven på Odense Teater og fik aldrig en skuespilleruddannelse.

I 1956 fik han sit første professionelle engagement på Københavnerkroen og var i ni år fast underholder på RosenhavenDyrehavsbakken bl.a. sammen med Cleo og John Martinus. Han optrådte i Lorry inden Volmer-Sørensen i 1972 hentede ham til Nykøbing F. Revyen, hvor han gennem flere sæsoner medvirkede i Revykøbing kalder. I 1976 var han første gang engageret i Cirkusrevyen, hvor han bl.a. optrådte som Otto Leisner, sladder-journalisten Gyldenspjæt (Ib Boye) fra Billed-Bladet) og som den nye mandetype, der turde vise følelser og som havde været på grædekursus. Han fortsatte fra 1980 i CirkusrevyenBakken efter at Volmer-Sørensen havde overtaget revyen og parodierede i 1983 sin "landsmand" folkesangeren Ove Bager fra Lundeborg.

Kaj Løvring havde talent som både komiker, parodist og bugtaler. Men det var især i tv-udsendelser, han blev landskendt – især med den fjollede fynske figur "Eskild Fra Svendborg", som han skabte allerede i 1961. Siden gav Volmer-Sørensen ham hans første roller som skuespiller på Amager Scenen. Han spillede især i komedier, farcer og musicals som Sovekammerfarce, Sound of Music, Annie og Ingen er fuldkommen. Han blev udlånt fra Amager Scenen til Aveny Teatret og ABC Teatret. På ABC Teatret spillede han i 1987 i farcen Katten op at stege og modtog Teaterpokalen 1987 for sin præstation. På Aveny Teatret havde han i 1991 rollen som den fallerede far i Entertaineren, og i 1998 var han Menneske-Mortensen i musicaludgaven af Livsens Ondskab på Amager Scenen.

Gennem 1990'erne spillede han bl.a. i en række Rottefælde-revyer i Svendborg. Han debuterede på film i Revykøbing kalder fra 1973 og havde senere roller i bl.a. Brand-Børge rykker ud, Walter og Carlo - op på fars hat, Manden der ville være skyldig, Krummerne, Roser og persille og Carmen og Babyface. På tv debuterede han i 1972 i et Otto Leisner-program som bugtaler-parodist. Senere blev han i 1988 selv show-vært på TV2, og han var en populær deltager i serien Gæt og Grimasser. Desuden medvirkede han i Kirsebærhaven i 1989 og i Den serbiske dansker fra 2001. I de sidste år optrådte Kai Løvring i pensionistforeninger og på plejehjem.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Kaj Løvring fik fem døtre i sit lange ægteskab med Vera Løvring. Han ligger begravet på Rødovre Kirkegård.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Spillefilm
Tv-serier
Tv-julekalendere
Revyer

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi