Miljøpartiet Fokus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Miljøpartiet Fokus  
 
Partileder Christian H. Hansen
 
Grundlagt 10. marts 2010
Pladser i Folketinget 0
 
Politisk placering Centrum-venstre
 
Website partietfokus.dk
v · d · r
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Fokus (flertydig).

Miljøpartiet Fokus (tidligere Focus) er et dansk politisk parti, der er stiftet af Christian H. Hansen, der er tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti. Han offentliggjorde etableringen af det nye parti på et pressemøde 10. marts 2010.

Partiet vil bl.a. arbejde for bedre dyrevelfærd, klima- og energipolitik.

Andre mærkesager er økologisk landbrug, ophævelse af regionerne, at hospitalerne igen skal administreres af staten og mere forebyggende indsats over for fysiske og psykiske sygdomme.

Partiets slogan er "Frihed Omsorg Kommunikation Udholdenhed Samarbejde"

I juli 2010 havde partiet samlet ca. 2.000 af de 19.769 underskrifter, der krævedes for at være opstillingsberretiget. Partiet blev ikke opstillingsberettiget til Folketingsvalget 2011, men Christian H. Hansen og andre kandidater stillede op som løsgængere. Ingen af dem opnåede dog valg.

I januar 2015 udsendte Fokus en pressemeddelse hvori det meddeles, at partiet lukker ved en ekstraordinær generalforsamling i september samme år. Begrundelsen, der blev givet, var at det ikke er lykkedes at forlænge tilladelsen til partinavnet hos Valgnævnet under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Politisk parti Stub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.