One Piece

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
One Piece
ワンピース
(Wan Pīsu)
GenreAction, Adventure, Komedie-drama
Manga
ForfatterEiichiro Oda
UdgiverJapan Shueisha
Engelsk udgiverUSA Canada Viz Media
Storbritannien Gollancz Manga
Australien New Zealand Madman Entertainment
Dansk udgiverDanmark Carlsen
DemografiShōnen
MagasinJapan Weekly Shōnen Jump
USA Canada Shonen Jump
Original udgivelse19. juli 1997 – igangværende
Bind106 (59 i Danmark)
Tv-anime
InstruktørKonosuke Uda, Munehisa Sakai
StudieToei Animation
LicensgiverJapan Avex
USA Funimation Entertainment
NetværkJapan Fuji TV
Engelsk netværkStorbritannien Toonami, CN Too, Adult Swim
Canada YTV
USA Cartoon Network
Australien New Zealand Cartoon Network, Network Ten, TV2
Original udsendelse20. oktober 1999 – igangværende
Afsnit1083 (15. november 2023)
Film
  • One Piece: The Movie (2000)
  • Clockwork Island Adventure (2001)
  • Chopper's Kingdom on the Island of Strange Animals (2002)
  • Dead End Adventure (2003)
  • Curse of the Sacred Sword (2004)
  • Baron Omatsuri and the Secret Island (2005)
  • The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle (2006)
  • The Desert Princess and the Pirates: Adventures in Alabasta (2007)
  • Episode of Chopper: Bloom in the Winter, Miracle Sakura (2008)
  • Strong World (2009)

One Piece (ワンピース Wan Pīsu) er en manga og anime skrevet og tegnet af japanske Eiichiro Oda. Den handler om Monkey D. Luffy, der gerne vil være sørøverkongen og finde sørøverskatten One Piece.

Sammen med sine trofaste venner Roronoa Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Tony Tony Chopper, Nico Robin , Franky og Brook sejler han igennem " The Grand Line" som er et hav som ligger omkring ækvator i one piece verdenen. for det er der, at den berygtede skat One Piece blev gemt af dens tidligere ejer og tidligere sørøverkonge Gol. D. Roger.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Serien begynder med, at en dreng ved navn Monkey D. Luffy bliver inspireret af sin barndomshelt, Shanks den Røde, til at drage ud på en rejse for at finde skatten One Piece. På vejen grundlægger og anfører han en pirat gruppe kaldet Stråhat-piraterne. På grund af Luffys lidt for entusiastiske og overdrevne interesse i hvem han rekrutterer er hans mandskab et af de mest blandede, for ikke at sige, bizarre mandskaber i verdenen. Hans mandskab består af en sværdkæmper ved navn Roranoa Zoro, navigatøren og tyven Nami, skytten Usopp, kokken Sanji, rensdyr lægen Tony Tony Chopper, arkæologen Nico Robin, androide skibstømreren Franky, skelet musikeren Brook og rorsmanden Jinbe.

Hver af besætnings medlemmerne har mindst et talent som de behersker utroligt perfekt. og hver medlem er, mere eller mindre, en formidabel hvis ikke ligefrem frygtindgydende kriger i deres egen ret. Mens de alle sammen har utrolig styrke på en eller anden måde, er tre af dem, Kaptajnen, Sværdkrigeren, og Kokken, så utroligt forbavsende overmenneskeligt stærke at resten af besætningen har navngivet dem "Monster Trioen".

Banden møder mange forskellige modstandere såsom forbryderorganisationen Baroque, den selverklærede Gud Enel, De Syv Krigshærer (syv ekstremt stærke statsautoriserede pirater) og marinen. Marinen står under Verdensregeringen, som søger at skabe retfærdighed ved at gøre en ende på piraternes storhedstid. Selv om Stråhat-piraterne er historiens hovedpersoner, fokuserer en del af plottet dog også på magtbalancen mellem Verdensregeringen og piraterne – især De Fire Kejsere (Yonkou), som er verdens fire stærkeste pirater.

Da verden går ind i en ny æra i takt med, at Luffys adoptivbror Portgas D. Ace og verdens stærkeste pirat Whitebeard dør, beslutter Stråhat-piraterne sig for at blive meget stærkere for at kunne klare sig i kampen mod de støt voksende farer. De træner på hver sin ø, men to år senere mødes de igen på Sabaody-øerne ved Grand Lines midte, hvorfra de vil rejse til Den Nye Verden, hvor One Piece befinder sig.

Loguetown[redigér | rediger kildetekst]

Loguetown er en fiktiv havneby. Loguetown ligger lige nord for Calm Belt og nordøst for Reverse Mountains indgang. Byen er kendt for at være piratkongen Gold Roger's fødeby og samtidig det sted, hvor han blev henrettet for 22 år siden. Det var under denne henrettelse, at han fortalte om sin skat, One Piece, og startede en sørøverepoke.

Loguetown er også en vigtig by på Stråhattenes rejse. Det var her, Zoro købte to sværd Det ene gik desværre i stykker i "Einers Loby", men han fik et nyt på "Thriller Bark", Usopp fandt sine karakteristiske skibriller, og vi mødte Buggy igen. Vi stifter i Loguetown også bekendtskab med marinekaptajnen Smoker og hans underordnede, marineløjtnanten Tashgi, og begge er/bliver fuldt opsatte på at fange Stråhattene, især Luffy og Zoro.

Manga[redigér | rediger kildetekst]

Den har siden 1997 i Japan udkommet ugentligt i Weekly Shonen Jump, og er i dag stadig populær. I anledning af One Piece's ti års jubilæum, har forfatteren Eiichiro Oda sammen med forfatteren af Dragon Ball, Akira Toriyama, lavet en fælles tegneserie på 19 sider, hvor personerne fra hver tegneserie er samlet.

I Japan er der indtil videre udgivet 92 bind af One Piece og 945 kapitler (pr. 18. juni 2019), og det ser ikke ud til, at den ender foreløbigt, da det er en af de mest populære shonen mangaer i Japan. Bindene med 9-11 kapitler pr. bog udkommer hver tredje måned. One Piece udgives også i USA, Australien, og adskillige lande i Europa og Asien.

I Danmark blev One Piece udgivet af forlaget Carlsen, der også står for mange andre mangaserier. One Piece begyndte i 2003 med at udkomme en gang månedligt i bind. Da den danske udgave var ved at indhente den japanske besluttede man, at udgive den en gang hver anden måned i stedet for hver måned. Bagerst i senere udgaver står der dog, at One Piece fremover udgives hver 3. måned, dvs. at der i år 2007 kun udkom 4 bind. I dag er der udkommet 59 bind i serien, og der udkommer ikke flere, da forlaget Carlsen har været nødsaget til at lukke serien på grund af manglende interesse fra læsere[1].

Anime[redigér | rediger kildetekst]

One Piece har siden 1999 været animeret, og det er siden da blevet til 1045 episoder, hvilket er meget langt for en anime, og den ender ikke foreløbigt. Serien bliver produceret af Toei under FujiTV og kører stadig. Der er lavet ni film og en tiende er på vej, der har kørt over 5 TV specials og der er udgivet mange CD'er. Anime-udgaven sendes også over mange steder i verden, bl.a. i Tyskland, Italien, Singapore, Australien og USA.

Mange fans er skeptiske overfor rygterne om at One Pice også kommer til danmark, på grund af den generelle lave kvalitet blandt anime i Danmark[kilde mangler], og ikke mindst 4kids's redigering af One Piece.

Film[redigér | rediger kildetekst]

1. One Piece: The Movie (ワンピース, 2000)

2. Clockwork Island Adventure (ねじまき島の冒険, 2001) Featurette: Jango's Dance Carnival (ジャンゴのダンスカーニバル)

3. Chopper's Kingdom on the Island of Strange Animals (珍獣島のチョッパー王国, 2002)Featurette: Dream Soccer King! (夢のサッカー王!)

4. Dead End Adventure (デッドエンドの冒険, 2003)

5. Curse of the Sacred Sword (呪われた聖剣, 2004) Featurette: Take Aim! The Pirate Baseball King (めざせ! 海賊野球王)

6. Baron Omatsuri and the Secret Island (オマツリ男爵と秘密の島, 2005)

7. The Giant Mechanical Soldier of Karakuri Castle (カラクリ城のメカ巨兵, 2006)

8. One Piece: Episode of Arabasta, Princess and Pirates of the Desert (エピソードオブアラバスタ 砂漠の王女と海賊たち) Forventet premiere i marts 2007, i Japan.

9. Episode of the Island of Perpetual Winter Forventet i 2008

10. Strong world (2009)

11: One Piece Film: Z (2012)

12:One Piece Film: Gold (2016)

13: One Piece: Stampede (2019)

TV Specials[redigér | rediger kildetekst]

1. Luffy’s Fall! The Unexplored Region – Grand Adventure in the Ocean’s Navel (ワンピース TVスペシャル 海のヘソの大冒険篇) D.20.december 2000

2. Open Upon the Great Sea! A Father's Huge, HUGE Dream! 2003

3. Protect! The Last Great Performance!(守れ!最後の大舞台) D.14.december 2003

4. The Detective Memoirs of Boss Strawhat Luffy! D.2005

5. The Return of Boss Luffy! A Dream, a Reality, or a Lottery Riot? ( ルフィ親分再び!夢か現(うつつ)か富くじ騒動)D.24.december 2006

The Great Mochimaki Race in the Castle! Conspiracy of the Red Nose! (お城で餅まき大レース!赤い鼻の陰謀)D.7.januar 2007

I oktober 2006 blev der efter 5 episoder vist en lille ekstra historie, baseret på fem specielle 3-siders manga, Eiichiro har lavet. De kaldes Omake, og oversættes som Stråhat Teater.

1. Chopperman Chopper er superhelt, Usopp er den onde professor, Sanji, Robin og Zoro er hans hjælpere, Nami er Chopperman's sekretær og Luffy er Usopp's hemmelige våben, som Chopperman dog tager, og Nami sælger.

2. Report Time En reporter interviewer Stråhattene. Det skal forestille at foregå lige efter, at de har fået Det flyvende Lam.

3. Obahan Time Stråhattene er midaldrende damer.

4. Jinginai Time Stråhattene er temperamentsfulde mafiabosser og underordnede, der skyder på hinanden.

5. Monster Time Stråhattene er monstre, der skændes om, hvem der er mest sjælden.

One Piece: 4kids-udgaven[redigér | rediger kildetekst]

Den amerikanske udgave er blevet hårdt kritiseret af fans, da filmselskabet 4kids, som købte rettighederne til den amerikanske udgave, har redigeret den utrolig meget. Bl.a. er sværd og våben skiftet ud med vandpistoler, blod er fjernet og hele sagaer, som er vigtige, er sprunget over[kilde mangler]. Der er også redigeret i persongalleriet, således at Sanji slikker på slikkepind i stedet for at ryge på den karakteristiske cigaret[kilde mangler], navne er ændret, Luffy bekæmper fjenderne anderledes, pigernes kavalergang er redigeret væk[kilde mangler] og meget andet.

Det forskellige redigeringer har ført til flere protester fra de lokale fans. 4kids redigerede i serien, fordi de mente, at den skulle sendes på morgen-tv til børn, men i Japan er One Piece, ligesom andre mangaer, for alle, men anbefales for børn over 7 år.

For nylig bekendtgjorde 4kids/Toonami, at de dropper One Piece. Dette skete lige inden de kom til Skypia

Funimation har nu købt retighederne til One Piece. De i gang med at lave tekstede sendinger online på deres egen hjemme side til amerikanerne, af de nyeste afsint, på samme tid som de bliver sendt i Japan. Der har dog været problemer med, at deres afsnit bliver downloadet og lagt ud på fildelingssider med undertekster på dagen før sendingerne[kilde mangler].

Se også[redigér | rediger kildetekst]

One Piece spil[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]