Skolerne i Oure Sport & Performing Arts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Oure Fodbold Akademi)
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Skolerne i Oure Sport & Performing Arts
OureSkolernesHaller.jpg
Oure-Skolernes idrætshaller
Generelle informationer
Sted Oure
Grundlagt 1987; 33 år siden (1987)
Eksterne henvisninger
www.oure.dk
CVR-nummer 13182000Rediger på Wikidata

Skolerne i Oure Sport & Performing Arts er en selvejende institution, der består af Oure Efterskole, Oure Kostgymnasium og Oure Højskole, grundlagt 1987. Beliggende på Sydfyn udgør Skolerne i Oure Danmarks største kostskolemiljø med mere end 950 elever og 250 ansatte. På Oure sættes individet i centrum for en dannelse, der sigter mod udvikling af myndige og ansvarlige mennesker og verdensborgere. Skolerne i Oure Sport & Performing Arts tager sit udgangspunkt i den europæiske oplysningstanke og den moderne tænkning.

Oures pædagogiske idé bygger på at skabe synergi mellem elevernes fascination i deres sportslige og kunstneriske fag og deres intellektuelle udvikling, som forstærkes i et intensivt campusmiljø elever og lærere imellem. Skolernes kultur lægger op til, at eleverne udvikler deres ambitioner og målsætninger i deres menneskelige, faglige og sportslige/kunstneriske dannelsesproces.

Skolerne udgør et unikt, moderne uddannelsesmiljø, hvor eleverne vælger en speciallinje inden for sporten og de kunstneriske fag:

  • Dans, skuespil og musik.
  • Sejlads, adventuresport herunder havkajak, mountainbike, boardsport herunder surf, kite og snowboard, alpin ski, håndbold, fodbold, golf og ridning.

Sommerkurser: Siden Skolernes start i 1987 er sommerkurserne udviklet til at blive landets mest omfattende sommerkursusvirksomhed.

UngdomsCamps er korte kurser i sport og arts, som afvikles i skoleferier.

ClubOure er kurser for tidligere elever og andre interesserede, som primært afvikles på Oures hotel i Alpe d´Huez i de franske alper.

Aktivitetstilbud[redigér | redigér wikikode]

Inden kurset starter, vælger eleverne en sport- eller performing arts-linje, som de følger hele kursusforløbet. Mulighederne er for øjeblikket: Fodbold, håndbold, ski, adventure, boardsport, fitness, sejlads, havkajak, golf, ridning, dans, musik og skuespil.

Skolerne er aktive i det sydfynske miljø, bl.a. igennem samarbejder med GOG, Broholm slot og Lundeborg havn. Markante profiler er tilknyttet stedet, f.eks. fodboldspillerne Lars Høgh og Peter Bonde, skuespiller Thure Lindhardt danse-legenden Nini Theilade og musikeren Kasper Eistrup.

Nogle af de tidligere elever fra Oure[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d e f "Stærkt Oure-felt til OL i Rio". oure.dk. 19. august 2016. 
  2. ^ "Skolerne i Oure - Wafande". Skolerne i Oure. 30. juli 2018. 
  3. ^ a b c d e "Hjemmebane for landsholdspillere og trænere i verdensklasse". oure.dk. 30. januar 2019. 
  4. ^ "Koncert med tidligere Oure-elev, Bisse.". Skolerne i Oure. 5. februar 2020. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°6′58.63″N 10°43′27.8″Ø / 55.1162861°N 10.724389°Ø / 55.1162861; 10.724389