Silkeborgmotorvejen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Merge-split-transwiki default.svgFlytteforslag
Denne side er foreslået flyttet til Herningmotorvejen. Klik her for at se flytteforslaget.
Silkeborgmotorvejen
Basisdata
Samlet længde: 29,2 km
Region: Midtjylland

Silkeborgmotorvejen er 29,2 km motorvej imellem Låsby i øst og Funder i vest. 24.7 km i Silkeborg Kommune og 4.5 km i Skanderborg Kommune.

Første strækning på Silkeborgmotorvejen mellem Låsby og Hårup åbnede den 1. december 2014,[1].10 måneder før det planlagte tidspunkt. Strækningen kunne åbne før tid på grund af den milde vinter 2013/2014, men der manglede ved åbningen slidlag på en del af strækningen og rastepladsen ved Låsby "Kalbygård skov" var endnu ikke klar. Den første etape er 11 km lang.

Den sidste del af motorvejen ved og igennem Silkeborg åbnede i september 2016. Den indeholder Danmarks dyreste motorvejsstykke, den overdækkede del forbi Søholt. Den har været igennem en lang beslutningsproces. Oprindeligt blev der undersøgt to linieføringer. Ringsvejslinien, som førte motorvejen gennem Silkeborg, og Resendallinien, som førte motorvejen nord om Silkeborg. En borger foreslog på en høring i 2002 en kombination af de to linjer (kombilinien). Denne løsning blev valgt som den foretrukne af regeringen, da den bedst tager hensyn til de naturmæssige værdier, som knytter sig til Gudenådalen. Og i december 2008 kom den politiske aftale indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale. I aftalen er det anført, at anlæggets første etape mellem Låsby og Hårup skulle åbnes i 2014, mens anden etape til Funder åbner i 2016.

Efter åbningen har over 300 borgere langs motorvejen oplevet markant højere støjgener end før. Derfor dukkede de op til et borgermøde på Silkeborg Højskole i december 2016. En samarbejdsgruppe Tag Toppen Af Støjen langs motorvejen er gået sammen for at støjdæmpe motorvejen, der både medfører lys- og lydgener inde i husene. [2]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Nielsen, Søren. "Nu er motorvejen fra Hårup til Låsby åbnet". Herning Folkeblad 1. december 2014. Hentet 18. februar 2015. 
  2. ^ Tag Toppen Af Støjen
TrafikStub
Denne trafikartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.