Skabelondiskussion:Infoboks film

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Ninth Gate
Dansk titel The Ninth Gate
Genre Gyser
Instrueret af Roman Polanski
Produceret af Roman Polanski
Manuskript af Roman Polanski
John Brownjohn
Enrique Urbizu
Arturo Pérez-Reverte (historie)
Medvirkende Johnny Depp
Lena Olin
Frank Langella
Emmanuelle Seigner
Musik af Wojciech Kilar
Fotografering Darius Khondji
Klip Hervé de Luze
Distributør Bac Films (Frankrig)
Araba Films (Spanien)
Artisan Entertainment (USA)
Udgivelsesdato 25. november 1999 Danmark
25. august 1999 USA
Længde 133 min.
Land USA
Sprog Engelsk
fransk
Spansk
Portugisisk
Latin
Budget 38 million $
DVD 21.06.2000
Links
på scope.dk
Noter

hvad er der galt med denne Infoboks[redigér wikikode]

Ved ikke helt hvad det er der sker med Infoboks film eller om det kun er mig det sker for. Men alle de koder som er i infoboksen, når man har gemt er ikke særligt pænt at se på, og det virker en helt del forvirrende at der vises link som der ikke er linket til.

Håber der er en som kan rette fejlen. -- Algiz 6. okt 2011, 09:06 (CEST)

Er det ikke bare et antal parametre, som mangler at blive udfyldt? --Palnatoke 6. okt 2011, 09:18 (CEST)
Linket til på danskefilm.dk, skal vel ikke vises, hvis man ikke har indsat noget i infoboksen? Ligesom {{{censur}}} og så videre, vel ikke skal vises i infoboksen i artiklen ?? --Algiz 6. okt 2011, 09:33 (CEST)
Man kan godt gøre det sådan, at en parameter ikke vises, hvis den er tom - det er bare lidt besværligere end at vise dem altid. Men det burde den der hiddenStructure vel klare? Godt spørgsmål. --Palnatoke 6. okt 2011, 09:44 (CEST)

Jeg synes det er vildledende at infoboksen, pr. automatik viser link til

  • på IMDb
  • scope.dk
  • på CinemaZone
  • på danskefilm.dk
  • på danskefilm.dk

--Algiz 6. okt 2011, 12:17 (CEST)

Studio?[redigér wikikode]

Jeg synes ikke at "studio" kan ses i infoboksen – nu referere jeg til Prometheus. --Pelle Hansen 5. mar 2013, 13:16 (CET)

Problemet er ganske simpelt. I koden til infoboksen står der "studie", men i den rå liste og i artiklen står der "studio" som parameter. Hvis du retter studio til studie i artiklen, bliver oplysningerne vist. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. mar 2013, 14:50 (CET)
Betyder det at man manuelt skal rette studio til studie i hver og eneste infoboks der er brugt? Eller er der en nemmer måde at gør det på? Zoizit (diskussion) 4. jul 2013, 17:30 (CEST)
Og er der mulighed for at der er en som kan tilføje baseret på i infoboksen, da der er en del film som er baseret på bøger med mere.Zoizit (diskussion) 4. jul 2013, 17:33 (CEST)
Nu er "Baseret på" tilføjet i infoboksen. Hvis man tilføjer "| original =" i filmartiklerne, kan man se det, se fx [1], [2], [3], [4], [5] og [6]. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 4. jul 2013, 19:22 (CEST)
En botejer kan måske hjælpe på studio-problemet. Forespørgsel oprettet på Wikipedia:Anmodning om botassistance#"studio" i Infoboks film --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 4. jul 2013, 19:22 (CEST)
1000 tak Necessary Evil Zoizit (diskussion) 4. jul 2013, 22:15 (CEST)

Filmcentralen?[redigér wikikode]

Skal vi indsætte et link i infoboksen til Filmcentralen? På den ene side er det reklame for et tilbud fra Det Danske Filminstitut - på den anden side er det jo netop et ikke-kommercielt tilbud, som er relevant for ganske mange af vore læsere. --Palnatoke (diskussion) 11. mar 2015, 11:03 (CET)

Det ville jeg ikke have noget imod; de sider med undervisningsmateriale jeg har set på, inddrager de relevante personer til at beskrive de emner filmene omhandler, så de andre slags af deres sider er vel derefter. TherasTaneel (diskussion) 11. mar 2015, 16:16 (CET)

Producent?[redigér wikikode]

Det ser ud til at feltet "producent" nogle gange bruges til filmproducer, andre gange til filmproducent/produktionsselskab. Jeg vil foreslå at vi skiller det ad, og opretter feltet "producer" til den førstnævnte betydning. --Palnatoke (diskussion) 18. mar 2015, 11:50 (CET)

Og med det samme: også feltet "produktionsselskab" til den tredje betydning. --Palnatoke (diskussion) 18. mar 2015, 12:05 (CET)
Jeg synes den nuværende "producent"-parameter bør omdøbes til "producer". Det er som oftest sådan den er brugt og det passer med skabelonen som den vises nu. Mht. producent og produktionsselskab kunne det være rigtig fint, hvis der var en fiks en måde at kombinere dem på. Der er meget ofte sammenhæng mellem netop producent og selskab. --Tjernobyl (diskussion) 18. mar 2015, 13:12 (CET)
Omdøbelse af parametre er en teknisk detalje, som nok bør udføres som et natligt bot-job, så det generer så lidt som muligt. Tilføjelse af valgfri parametre er derimod ikke noget, der har stor påvirkning (med mindre man gør det samtidig med at andre roder i skabelonen). Jeg vil indtil videre blot gå ud fra at vi lader "producent"-parameteren betyde 'producer'. --Palnatoke (diskussion) 18. mar 2015, 13:24 (CET)

Mangler oprydning[redigér wikikode]

Under mobilvisning er der følgende fejl:

  • Hvis et billed ikke er indsat, som følge af copyright i de fleste tilfælde, vises [[Image:|250px|]].
  • Hvis original- og dansk titel ikke er udfyldt, f.eks. fordi de har samme titel, vises en apostrof - samme ved forgænger og efterfølgende film.
  • Hvis genre, original, fotografering, studie, priser, indtjening og tekniske data ikke er udfyldt, skaber det en linje med whitespace - samme hvis hjemmeside eller danskfilmogtv ikke er udfyldt. Muligt generelt for de fleste parametre.
  • Hvis VHS, fordi det nu engang er et overstået kapitel for nyere film, eller andre lignende parametre ikke er medtaget, viser den f.eks. koden {{{VHS}}}. TherasTaneel (diskussion) 25. apr 2015, 00:14 (CEST)
Det er et problem. Skabelon burde skrives om. Det er er behandlet i Wikipedia:Landsbybrønden/infobokse på mobile enheder og årsagen at skabelonen bruger hiddenStructure. --Steen Th (diskussion) 25. apr 2015, 11:16 (CEST)
Jeg har indledt omlægningen af parametrene til label/data efter model af {{Infobox}}/{{Infoboks-en}}, men der en del i bunden som jeg ikke er sikker på vil virke ordentligt. Hvis man er interesseret, kan jeg oprette en midlertidig testskabelon {{Infoboks film2}} hvor de videre omdannelser kan finde sted indtil koden virker tilfredsstillende.
På {{Infoboks bog}} var jeg nødt til at fjerne kursivmarkeringerne, da de gav apostrof ved mobilvisning, hvis parameteren ikke var udfyldt. Det er stadig uløst, og ved denne skabelon er der adskillige med kursiv. -- Mvh PHansen (diskussion) 25. apr 2015, 11:30 (CEST)
Generelt vil jeg nu få lagt {{Skabelon med hiddenStructure}} på de skabeloner, som har problemer, så det bliver mere synlig, hvor der er problemer. Den her skabelon er en i toppen nu og her. --Steen Th (diskussion) 25. apr 2015, 12:22 (CEST)
Og jeg har været igennem de fleste skabeloner i min liste Bruger:Steenth/hiddenStructure og fået indsat {{Skabelon med hiddenStructure}} på de fleste med mere en anvendelse. --Steen Th (diskussion) 26. apr 2015, 10:03 (CEST)
Den midlertidige omlægnings- og testskabelon {{Infoboks film2}} er nu oprettet, men mangler forskellig tilpasning, blandt andet de nederste eksterne henvisninger. Det er iøvrigt fint at listen er ordnet efter antal.
Det ser ud til at kursiv ved titler kan løses for mobilvisning med fx {{#if: {{{originaltitel|}}} | ''{{{originaltitel}}}''| }} (for at slippe for apostrof i felter der ikke er udfyldt, fx https://da.m.wikipedia.org/wiki/Den_serbiske_dansker)
-- Mvh PHansen (diskussion) 27. apr 2015, 11:19 (CEST)
Jeg har kigget på eksterne links på {{Infoboks film2}}. Et eksempel, som jeg lavet tidligere i dag, er {{Infoboks tv}}. Det er vejen frem at bruge {{Infobox}}/{{Infoboks-en}}.
Og jeg kigge på de 2 grundskabeloner. Det ligner at den næsten er ens - dog har {{Infoboks-en}} lidt mere kode end {{Infobox}}, som så bør den vi bruger overalt. Som næste trin kunne vi importere lua-modulet fra enwiki, som ikke har samme begrænsning i antal paremeter, som vores nuværende skabeloner har. --Steen Th (diskussion) 27. apr 2015, 21:24 (CEST)

Land eller produktionsland?[redigér wikikode]

Burde det ikke hedde produktionsland i stedet for land? Pelle Hansen 18. feb 2017, 17:40 (CET)

Nationalitet på film er svært at håndtere fordi der ikke findes nogen norm for det. Der en længere diskussion af det på en:Template_talk:Infobox_film/Archive_18#The_.22Country.22_field og det er nævnt på en:Template:Infobox_film#Country. Det giver problemer, når en produktion er spredt over mange lande. --Steen Th (diskussion) 18. feb 2017, 21:40 (CET)
I min kladde har jeg ændret det til produktionsland. Men det kan lige så godt være oprindelsesland. Den falder sammen med Wikidata {{label|P495}} som giver oprindelsesland . •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 23:50 (CET)

Sporingskategorier[redigér wikikode]

Jeg har et antal sporingskategorier, så værdier i denne infoboks kan komme ind i wikidata, hvis det mangler. Og at vi har en mulighed for at finde de artikler, hvor der er en eller difference imellem værdierne i infoboks eller wikidata. Alle kategorier er lagt i Kategori:Artikler med filmhenvisninger. Det er nemt at få data ind. Men forskelle har mange årsager. Det kan være en reelt forskel. Men de fleste er fordi der er angivet flere værdier på wikidata. --Steen Th (diskussion) 19. apr 2017, 23:24 (CEST)