Forskel mellem versioner af "Hannibal"

Spring til navigation Spring til søgning
8 bytes tilføjet ,  for 9 år siden
ingen redigeringsopsummering
(elefanterne)
En [[Romerriget|romersk]] invasion i [[Afrika]] anført af [[Scipio Africanus]] i [[204 f.Kr.]] tvang Hannibal til at vende tilbage til Afrika, hvor Scipio besejrede ham ved [[Zama]] i [[202 f.Kr.]]. Hannibal fik nemlig ikke bystyret i Kartago til at bevilge ressourcer til et slagkraftigt forsvar mod romerne.
 
Scipio var yngre end Hannibal og meget inspireret af Hannibals taktiske krigsførsel. Under slaget ved Zama undgik han så vidt muligt konfrontation med Hannibals 80 elefanter og gik i stedet til angreb på infanteriet[[infanteri]]et, som var Hannibals svageste punkt.
 
På grund af en svag hærstyrke og en fjendtlig hærfører, der kendte hans militære taktik, måtte Hannibal lide sit første militære nederlag.
Efter krigen styrede Hannibal Kartago i flere år, indtil romerne tvang ham i [[eksil]] i [[195 f.Kr.]] Han tog ophold i byen [[Gortyn]] på [[Kreta]], men blev tvunget til at rejse til [[Seleukideriget]], hvor han gik i tjeneste hos Kong [[Antiochus III]]. Hannibal måtte også forlade Antiochus og endte hos [[Prusias I]] i [[Bithynien]], som han bistod ved grundlæggelsen af [[Bursa]], men romerne fortsatte presset for at få ham udleveret. Til sidst begik Hannibal [[selvmord]] i [[183 f.Kr.]] og blev begravet i Libyssa ([[Gebze]]) mellem [[Istanbul]] og [[Izmit]].
 
Hannibal betragtes ofte som en af de bedste hærførere i historien på linje med navne som [[Alexander den Store]], [[Julius Cæsar]], [[Djengis Khan]] og [[Napoleon]].
Anonym bruger

Navigationsmenu