Trine Søndergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Trine Søndergaard
Født 24. marts 1972, 1972 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fotograf Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Trine Søndergaard (født 24. marts 1972) er en dansk fotokunstner. Hun blev uddannet fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana i 1996. Hun gjorde sig bemærket med serien Now That You Are Mine om prostituerede i SkelbækgadeVesterbro. Hun modtog den prestigefyldte tyske bogpris Albert Renger Patzsch Preis i 2000 for denne. Siden da er det blevet til en række hædersbevisninger. Heriblandt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Hendes værker har været udstillet på solo- og gruppeudstillinger verden over. Søndergaards er repræsenteret i flere offentlige samlinger, blandt andet MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y Leon i Spanien, The Museum of Fine Arts i Houston, USA, The Hasselblad Foundation i Sverige, ARoS, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet.

Søndergaard er medlem af Grønningen og repræsenteret af Martin Asbæk Gallery, København og Bruce Silverstein Gallery, New York.

Reference[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi