Alois af Liechtenstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Alois
Arveprins Alois
Arveprins af Liechtenstein
Ægtefælle Sophie af Bayern
Børn Prins Joseph Wenzel
Prinsesse Marie Caroline
Prins Georg
Prins Nikolaus
Fulde navn Alois Philipp Maria
Hus Huset Liechtenstein
Far Hans Adam 2. af Liechtenstein
Mor Marie Kinsky von Wchinitz und Tettau
Født 11. juni 1968 (55 år)
Zürich, Schweiz
Religion Romersk-katolsk

Arveprins Alois af og til Liechtenstein (født 11. juni 1968 i Zürich) er arveprins og tronfølger i Fyrstendømmet Liechtenstein.

Arveprins Alois er den ældste søn af Fyrst Hans Adam 2. og fyrstinde Marie af Liechtenstein. Han blev tronfølger ved sin fars tronbestigelse i 1989. Siden 2004 har han som prinsregent (tysk: Stellvertreter des Fürsten) varetaget regeringen i fyrstendømmet på vegne af sin far.

Han er gift med Arveprinsesse Sophie, med hvem han har fire børn.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Alois blev født den 11. juni 1968 i Zürich i Schweiz som den ældste søn af den daværende Arveprins Hans Adam af Liechtenstein i hans ægteskab med Marie Kinsky von Wchinitz und Tettau.

Prins Alois voksede op på slottet i Vaduz, Liechtensteins hovedstad. Han gik i grundskole og gymnasium i Vaduz. Derefter uddannede han sig til officer i Storbritannien. Han studerede jura ved universitetet i Salzburg. Da faderen blev fyrste i 1989, blev han arveprins.

Siden 1996 bor han igen i Vaduz, hvor han er ansvarlig for den fyrstelige formue. Den 15. august 2004 gjorde Fyrst Hans Adam 2. Alois til prinsregent og overlod ham den daglige regering af fyrstendømmet, idet Hans Adam dog formelt er forblevet statsoverhoved og beholder titlen som fyrste.

Ægteskab og børn[redigér | rediger kildetekst]

Den 3. juli 1993 giftede han sig i St. Florinskirken i Vaduz i Liechtenstein med hertuginde Sophie af Bayern, datter af Prins Max Emanuel og Prinsesse Elizabeth af Bayern. De har fire børn:

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til:


KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi