Brugerdiskussion:AJ5960

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, AJ5960! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 28. okt 2014, 19:07 (CET)

Link til dine artikler (sammenhæng på den danske wikipedia).[redigér wikikode]

Tak for dine bidrag til den danske wikipedia. Kunne du ikke prøve om du kunne skabe et eller flere link til artiklerne Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Daisy Nielsen. Det vil skabe en bedre sammenhæng og andre kan bedre finde disse artikler. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 15. feb 2015, 17:01 (CET)

En kort omtale af Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Daisy Nielsen i en anden artikel vil være godt, måske i en artiklen om deres golfklub eller fra en turnering med et godt resultat ... --Villy Fink Isaksen (diskussion) 22. feb 2015, 09:10 (CET)

Tal[redigér wikikode]

Hej AJ5960. Det er helt fantastisk at du opdaterer som du gør - det er rigtigt dejligt at se. Jeg tænkte dog på, om jeg kan få dig til at skrive tallene et-ti med bogstaver, da det er det korrekte at gøre grammatisk, og det er lidt tidskrævende at rette det hver gang. Ellers fortsæt det gode arbejde. mvh Tøndemageren (diskussion) 26. maj 2016, 08:54 (CEST)

Fremtidige begivenheder[redigér wikikode]

Når du skriver om noget, der formodes at ske i fremtiden, giver det ikke mening at omtale det i datid. Det er naturligvis nemmere at skrive det i datid allerede nu, men det er jo bare forkert. Og hvis man tager nej-hatten på, er del-begivenheder i en fremtidig begivenhed nok ikke notable. --Palnatoke (diskussion) 11. jul 2016, 10:58 (CEST)

Lille tip[redigér wikikode]

Jeg synes i modsætning til forrige ærede indlæg, at de mange del-begivenheder fint kan være notable, og jeg kan godt se gennem fingrene med, at du, her med en måneds tid til OL, skriver datid, selv om det jo formelt er ukorrekt. I praksis er det irriterende bagefter at skulle ind og rette til datid.

Til tippet: Du har typisk et par eksterne henvisninger nederst i de mange nye artikler. Vil du godt sætte dem på punktform med en * i begyndelsen af hver linje? Det er almindelig praksis. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. jul 2016, 14:00 (CEST)

Nu tager jeg sjældent nej-hatten på, men brugeren bør være opmærksom på at den findes, og at den undertiden anvendes. Jeg har sat min bot i gang med at ændre "fandt sted" til "vil finde sted". Under begivenhederne kan man ændre det, og skulle det glippe, kan jeg efter OL sætte botten til at ændre tilbage igen. --Palnatoke (diskussion) 11. jul 2016, 15:32 (CEST)
Fint, hvis det kan gøres med en bot, som giver mening her med en masse ensartede artikler, der nok ikke er meget varierede i den flydende tekst. Det er værre med mere enkeltstående artikler, hvor der kan være sjove konstruktioner mange steder i artiklerne. Som jeg også nævnte, er det jo (formelt) ukorrekt. Så bot-løsningen har jeg det helt fint med. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. jul 2016, 16:56 (CEST)

Store begyndelsesbogstaver[redigér wikikode]

Hej igen, flittige AJ5960. Må jeg lige gøre dig opmærksom på, at vi prøver at bruge dansk retstavning på dansk wikipedia, og på dansk bruger man kun stort begyndelsesbogstaver i egennavne, i nogle forkortelser og i begyndelsen af en helsætning. Derfor er "Kano og Kajak ved sommer-OL" ikke korrekt, og jeg har rettet det til "Kano og kajak ved sommer-OL". Du skriver også nogle gange (ikke i artikelnavnet, men faktisk i selve den artikel) "...ved Sommer-OL 2016", hvilket tilsvarende bør være "...ved sommer-OL 2016“.

Det er ikke noget stort problem, men for sprognørder som mig ville det være dejligt, hvis du lige huskede dette fremover. Det er så bøvlet at rette til bagefter. Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. jul 2016, 08:10 (CEST)

DR/NR[redigér wikikode]

Hej AJ5960. Jeg vil blot gøre opmærksom på at forkortelsen "NR" normalt bliver brugt på rekorder i blandt andet atletik og svømning. Jeg vil ikke afvise at "DR" er blevet brugt enkelte steder, men det er ikke den der oftest bruges. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. aug 2016, 23:28 (CEST)

Det giver mening, når man taler om rekorder sat i sammenhænge med flere nationer involveret, men i en artikel som Danmark ved sommer-OL 2016 er der ingen diskussion om, at en national rekord = dansk rekord. Jeg har selv skrevet nogle af DR'erne her med fuldt overlæg, også fordi vi i danske sammenhænge også opererer med Nordiske Rekorder (= NR). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. aug 2016, 00:41 (CEST)

Fjernelse af kilder[redigér wikikode]

Hej AJ5960. Jeg er ikke så glad for, at du bare smider et par ekstra kilder ud på 400 m hæk. Jeg synes, at disse nyhedsindslag giver nogle detaljer om kvalifikationerne, som den officielle hjemmeside ikke gør. De stod måske ikke alt for godt, så jeg har prøvet at sætte dem et andet sted. Hvis du fortsat er uenig i, at de skal være der, vil jeg foreslå, at du tager spørgsmålet op på Diskussion:Danmark ved sommer-OL 2016, så vi kan få en debat om det generelt. Når jeg var i gang, "forskønnede" jeg lige visningen af den officielle reference, så der ikke bare står den rå URL. Jeg håber, at det kan inspirere. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. aug 2016, 04:47 (CEST)

(Diskussionen fortsætter her: Brugerdiskussion:Amjaabc#Svar på besked om sletning af referencer. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. aug 2016, 10:48 (CEST))

Kategorihierarki[redigér wikikode]

Hej AJ5960. Jeg kan se, at du er ved at tilføje flere kategorier til vore Medaljevindere fra OL. I den forbindelse skal du være opmærksom på det Kategorihierarki, vi har. På den måde er Kategori:Medaljevindere fra Danmark ved sommer-OL 2016 en underkategori af Kategori:Deltagere for Danmark ved sommer-OL 2016, og i den slags tilfælde har vi en regel om kun at have emnet med i den "nederste" kategori, dvs. her "Medaljevindere ...". Det kan man så undre sig over, hvis man vil. Det samme gør sig gældende for fx Kategori:Olympiske mestre fra Danmark, der er en underkategori til Kategori:OL-medaljevindere fra Danmark: Du kan tjekke den sidstnævnte og se, at den (bortset fra dem, du har tilføjet) kun indeholder kategorier for henholdsvis guldvindere og vindere efter OL. Du må se frem til, at de ekstra overkategorier bliver fjernet igen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. sep 2016, 09:08 (CEST)

OL-navigationsbokse til sportskonkurrencer[redigér wikikode]

Jeg kan du kan godt kan lave navigationsbokse, men du ikke får ikke lavet dem. Men her er en liste over de skabeloner som jeg regner med skal bruges: {{Alpint skiløb under vinter-OL 2018}}, {{Bobslæde under vinter-OL 2018}}, {{Curling under vinter-OL 2018}}, {{Freestyle skiløb under vinter-OL 2018}}, {{Hurtigløb på skøjter under vinter-OL 2018}}, {{Ishockey under vinter-OL 2018}}, {{Kortbaneløb på skøjter under vinter-OL 2018}}, {{Kunstskøjteløb under vinter-OL 2018}}, {{Kælkning under vinter-OL 2018}}, {{Langrend under vinter-OL 2018}}, {{Nordisk kombineret under vinter-OL 2018}}, {{Skeleton under vinter-OL 2018}}, {{Skihop under vinter-OL 2018}}, {{Skiskydning under vinter-OL 2018}} og {{Snowboarding under vinter-OL 2018}}. Du kan bruge 3, som nu og her er oprettet, som udgangspunkt. Og hvis du har sprøgsmål - så sig til. --Steen Th (diskussion) 26. dec 2017, 20:35 (CET)


Opdatering af resultater ved Vinter-OL[redigér wikikode]

Jeg kan se at du ivrigt opdaterer i resultaterne. Men vær opmærksom på at russiske navne skal translittereres på dansk og ikke på engelsk. M.a.o. vi kan ikke nøjes med at klippe-klistre fra enwiki. Benyt i stedet svensk eller norsk wiki, hvis de findes. Alternativt kan det gøres manuelt fra det kyrilliske alfabet til det latinsk i dansk version via. Hjælp:Translitteration eller mere automatisk via Østeuropastudiers hjemmeside: CyrAcademisator v. Østeuropastudier. Mvh. --Hofkas (diskussion) 14. feb 2018, 10:41 (CET)Kasper

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

Husk kilder[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på OOjs UI icon reference.svg og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen KnudW (diskussion) 17. okt 2018, 10:50 (CEST)

Jeg vælger forresten lige at bringe dette op igen. Det er vigtigt at du indsætter kilder i teksten, på hvor du har din information fra. Det er ikke nok med eksterne henvisninger. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jul 2019, 08:36 (CEST)

Manglende sportsgrene[redigér wikikode]

Kære AJ5960. Du har hidtil været ophavsperson bag mange af artiklerne på da.wiki omhandlende de seneste olympiske lege. Jeg vil derfor hører dig, om du måske kunne lokkes til at lave de manglende artikler fra denne skabelon fra OL 2016? Det drejer sig om tre artikler umiddelbart. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jul 2019, 08:31 (CEST)

Tusind tak for hjælpen - det er rigtigt godt arbejde. Nu jeg har dig, kunne du måske også lokkes til at kigge på de røde links i denne skabelon? mvh Tøndemageren (diskussion) 22. jul 2019, 14:46 (CEST)

Liste over nationer ved lege[redigér wikikode]

Når du opretter artikler med nationer ved sommer-OL i 2020 og andre lege, så jeg en liste - Wikipedia:WikiProjekt OL/lister/nationer ved OL#Sommer-OL 2020 - med de fleste nationer ved OL, som du kan bruge til at linke til andre sprogversioner via wikidata. Specielt den spanske wiki har allerede artikler for mange nationer ved bestemte lege. --Steen Th (diskussion) 9. sep 2019, 11:01 (CEST)