Brugerdiskussion:Fmand

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Fmand!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. mar 2007 kl. 19:10 (CET)

Du bør ikke bruge HTML-kode til formatering. Nyt afsnit laves fx med en tom linje; læs mere i stilmanualen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 2. mar 2007 kl. 19:10 (CET)

Signering i artikler / ang. Forhistoriske kulturer[redigér wikikode]

Lige et tip: Vi signerer ikke vores bidrag i artiklerne. Kun på diskussionssider (som f. eks. denne side). Hvem der redigerer i artiklerne, kan man se i historikken. Og så virker Forhistoriske kulturer ikke som en encyklopædisk artikel. Hvad siger du til, at den bliver flyttet til en privat sandkasse. F. eks. bruger:Fmand/sandkasse? Så kan du pudse videre på den der.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 28. aug 2009, 22:24 (CEST)

Hej Sarrus. Jeg har ikke noget imod dit forslag om at pudse videre på artiklen i min egen sandkasse. Hvordan flytter man en side nemmest?Fmand 29. aug 2009, 13:41 (CEST)
Du flytter en artikel ved at bruge flytfanen, men jeg kan også gøre det for dig?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 29. aug 2009, 13:50 (CEST)
Du må meget gerne flytte den. Jeg kan ikke finde "flytfanen". Hvordan gør man andre intereserede i at medvirke til forbedring af pågældende oversigt, når den står i min "sandkasse"?Fmand 29. aug 2009, 14:07 (CEST)
Nu har jeg flyttet den til Bruger:Fmand/sandkasse. Jeg forstår ikke helt, hvorfor du ikke har en flytfane. Den burde være mellem "historik" og "overvåg"-fanen. Har du den ikke der? Hvad angår at gøre andre interessede, kan du oprette et indlæg i Landsbybrønden. Bare spørg, hvis du vil have mere hjælp.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 29. aug 2009, 14:16 (CEST)
Jeg har lagt din tabel ind i en skabelon, jf. melding tidligere på dagen i Diskussion:Forhistoriske kulturer:
og indsat en prøve i Olduwan-kultur. -- Mvh PHansen 29. aug 2009, 20:06 (CEST)