Brugerdiskussion:M

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Velkommen!

  Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

  LÆG ALDRIG MATERIALE HER SOM ER BESKYTTET AF ANDRES OPHAVSRET UDEN DERES TILLADELSE!

  Norsk[rediger kildetekst]

  Når du sætter artikler ind fra den norske wikipedia, vil du så ikke lige oversætte dem til dansk også? --Opspin 12. sep 2006 kl. 12:15 (CEST)

  Enig med Opspin nu har jeg rettet flere af dine artikler, ret dem inden du sætter dem ind, bare for en god ordens skyld. --R. O. B. Byg 12. sep 2006 kl. 19:21 (CEST)

  Jeg oversætter altid mine artikeler fra norsk. Det er bare ikke altid at jeg kan oversætte hvert et ord!!!! --M 12. sep 2006 kl. 20:14 (CEST)

  Jeg kender selv problemet :-) så plejer jeg ganske enkelt at fjerne hele sætningen (hvis ikke det er en vigtig sætning for sammenhængen selvfølgelig). --Lhademmor 12. sep 2006 kl. 20:27 (CEST)
  Jeg har også rettet en del af dine artikler. Dette er ikke en norsk wiki. Skriv venligst på dansk. --Petedane 13. sep 2006 kl. 08:28 (CEST)
  I det mindste husk at det hedder produceret, og ikke produsert, forstå mig ret, jeg syntes det er fint at du udvider den danske wiki med flere artikler, bare husk at kvalitet er lige så vigtig som kvantitet :) --Opspin 13. sep 2006 kl. 22:07 (CEST)

  Når du henter norske artikler, er du så ikke venlig at sætte interwiki på? Altså "[[no:Sirup]]" - gerne hele striben af artikler, men i det mindste den artikel, du oversætter fra? På forhånd tak! --Palnatoke 13. sep 2006 kl. 08:41 (CEST)

  Jeg vil gerne gentage opfordringen til at oversætte - på konkret foranledning af Peugeot og Mitsubishi. -- Poul G disk. 26. sep 2006 kl. 13:42 (CEST)

  I nødstilfælde kan du sætte skabelonen {{Oversættelse-ønskes}} ind på et afsnit, hvis du er i tvivl om et fagudtryk eller en særlig vending. De to nævnte artikler Mitsubishi og Peugeot er dog for korte til at efterlade et uoversat afsnit... G®iffen 15. okt 2006 kl. 15:35 (CEST)

  Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

  --Sir48 (Thyge) 13. sep 2006 kl. 21:06 (CEST)

  Når du gemmer en artikel igen og igen, spammer du Seneste ændringer, så du får lige en opgave: Skriv "Forhåndsvisning" på tavlen 100 gange. Og brug "Forhåndsvisning"s-knappen mellem hver gang. Klik først på "Gem", når du er færdig. --Palnatoke 13. sep 2006 kl. 21:13 (CEST)

  Hvis du nu havde brugt forhåndsvisning, da du tilføjede et link til Wikipedia:Forside, så kunne du have nøjedes med 1 ændring og ikke 4.
  Derudover skal du også huske at beskrive dine ændringer! --|EPO| 4. nov 2006 kl. 11:17 (CET)

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

  Hey M

  Du behøver ikke oprette dit manglende emne juleøl, da artiklen julebryg allerede er oprettet. (Skrev DJ PhilZz (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)


  Hvis du nu kiggede efter i artiklens historik, så ville du kunne se denne ændring. Den ændring foretages af Bruger:90.197.35.44.
  Den næste ændring ser du her og er Bruger:M, der indsætter en kategori i artiklen. Præcis som han bemærker i beskrivelsesfeltet. --|EPO| 16. jun 2007, 19:44 (CEST)

  Kløvermarken[rediger kildetekst]

  Hej M! Jeg kan se på interesselisten, at du interesserer dig for Amager. Hvis jeg kan få dig til at skrive om Kløvermarken (se disk.), så er jeg sikker på, at vi kan få den til at blive ugens artikel inden længe. :) --|EPO| 21. jul 2007, 21:28 (CEST)

  Kategorisering af skakspillere[rediger kildetekst]

  Jeg ser, at du fjerner den specifikke kategori for skakspillere og ændrer den til den generelle og overfyldte kategori: "født i". Hvad er baggrunden for det? --Sir48 (Thyge) 8. jan 2008, 12:48 (CET)

  Jeg troede at kategorien var oprettede ved en fejl og ville sætte dem ind sammen med de andre personer i kategorien født i. Det skal også siges da jeg tjekke siderne var der kategorier med født i, men ikke død i. Jeg synes ikke at kategorien født i er overfyldt. --M 13. jan 2008, 12:16 (CET)

  Barnstar[rediger kildetekst]

  Minor Barnstar.png Den Lille Barnstar
  For dine mange små ændringer, tildeles du hermed Den Lille Barnstar --Mini Einstein (Allan) (Skriv til mig her...) 22. jan 2008, 14:42 (CET)


  Kategorisering[rediger kildetekst]

  Hej M. Jeg kan se at du er godt i gang med at hælde artikler i kategori:Kød. Husk i den forbindelse at fjerne artiklerne fra overkategorien kategori:Mad og drikke - eftersom Kød er indeholdt som underkategori til Mad og drikke, hører artikler som pølse og roastbeef kun hjemme i den mest specifikke af dem - altså kød. --JGC 22. jan 2008, 14:42 (CET)

  Det havde jeg også tænkt mig, men jeg var bare en smule i tvivl om I ville have sådan her. I er velkommen til at sætte artiklerne ind i kategorien selv. Da det blandt andet kan være svært at afgøre hvad de høre under hvad. Kan allerede fortælle at der kommer snart en ny til. På forhånd tak --M 22. jan 2008, 14:52 (CET)

  Tjo - men det er noget lettere hvis du selv fjerner overkategorien samtidig med at du tilføjer underkategorien. Du har jo alligevel artiklen fremme. Proceduren for kategorisering fremgår af Wikipedia:Kategorier. --JGC 22. jan 2008, 15:21 (CET)

  Sovse[rediger kildetekst]

  Hej M. Jeg spekulerede blot på, om du ikke tror sovsene med fordel kunne samles i en artikel kaldet Sovse, når der nu ikke er så frygteligt meget indhold til hver sovs, og så bare lave omdirigeringer fra de enkelte sovse. Når/hvis der så kom tilstrækkeligt stof kunne man lave selvstændige sider? --CarinaT 22. jan 2008, 15:13 (CET)

  Jeg har så lige registreret at artiklen sovs eksisterer. Der kunne jo bare føjes et par linjer til om hver sovs.--CarinaT 22. jan 2008, 15:14 (CET)


  Biografier[rediger kildetekst]

  ser du også retter biografier f. eks.

  Vilhelm Hammershøi (15. maj 1864 København - 13. februar 1916), var en dansk maler.

  men kommaet efter parentesen skal ikke med! --Villy Fink Isaksen 17. mar 2008, 19:37 (CET)

  Kig evt forbi Wikipedia:Stilmanual punkt 2.2 --Villy Fink Isaksen 17. mar 2008, 19:40 (CET)

  Ok, jeg troede bare det var sådan, men tak for oplysningen. Det laver jeg så fremover. Ja jeg kan lide at beskæftig mig med biografier. Rent faktaktisk er det en af de ting jeg beskæfter mig mest med på Wikipedia. Endnu en gang tak --M 17. mar 2008, 19:57 (CET)

  Brug af beskrivelsesfelt[rediger kildetekst]

  Hej M. Du er rigtig flittig for tiden - stort cadeau for det! Men kunne du ikke være en smule mere beskrivende, når du bruger beskrivelsesfeltet, frem for blot at skrive "rettede"? F.eks. kunne du jo skrive "flere eksempler", "+kat", "sprogret" eller noget andet, så man får en slags ide om, hvad du har lavet. Det var bare et godt råd. --Arne (Amjaabc) 11. apr 2008, 23:46 (CEST)


  Biografier[rediger kildetekst]

  Hej M Når du retter i kategorier biografier vil det være en fordel at affabetiserer - dette gøres lettest med {{DEFAULTSORT:efternavn, fornavn}} eller på slave måden [[Kategori:Født i årstal|efternavn, fornavn]]. --Villy Fink Isaksen 9. maj 2008, 22:04 (CEST)Reply[svar]

  Se f. eks. L. Paul Bremer her er anvendt {{DEFAULTSORT:efternavn, fornavn}}. --Villy Fink Isaksen 9. maj 2008, 22:12 (CEST)Reply[svar]

  Det er godt, der er nogen, der er vågne![rediger kildetekst]

  Tak for hjælpen med at rette op på min bøf med bowlingspillerne. Jeg opdagede det selv og blev lidt forbavset, da jeg ville flytte Anne Gales til Rikke Holm Rasmussen og opdagede, at artiklen allerede var der! Du var altså få sekunder foran mig. --Arne (Amjaabc) 12. jun 2008, 16:58 (CEST)

  artikelnavne ubestemt ental/flertal[rediger kildetekst]

  Hej M, i artikelstubben Milutin Milanković har du rettet varmefænomen til varmefænomener - jeg kan have misforstået noget, men det er mit indtryk, at et artikelnavn bør være i ubestemt ental, ikke flertal. Hvis jeg har ret, gider du så rette ordet til varmefænomen. Resten af dine rettelser er gode. John.St 6. aug 2008, 18:58 (CEST)

  Det er ikke mig der har rettet det ord men Moeng, så tag en snak mig ham om det. Jeg rettet kun datoerne. Se historik på artiklen --M 7. aug 2008, 10:25 (CEST)

  Du har ganske ret, jeg kiggede på historiken, men læste fejl John.St 13. aug 2008, 22:59 (CEST)

  OL-blomst[rediger kildetekst]

  Hej M. Det var godt at du opdagede min svipser og fik plukket den wikiblomst. Men efter at have set åbningsceremonien kan man jo aldrig vide hvad de kinesere finder på! ;-) --DSS 9. aug 2008, 00:30 (CEST)

  User page...[rediger kildetekst]

  Hi, i don't know Danish language. But i want to translate my user page to Danish. Can you help me? ZoRCoCuK 4. sep 2008, 20:51 (CEST)

  Carla og Vilhelm Hansen[rediger kildetekst]

  Er der noget at skrive om hver af dem, som ikke er relevant for begge? --Palnatoke 28. sep 2008, 13:48 (CEST)

  Ved det ikke, men har kigget mange gange på artiklen og tænkt den skulle skilles fra hinanden. Nu er det sket. Det var det at skille aktiklerne fra hinanden jeg fokuseret på i første omgang. --M 28. sep 2008, 13:53 (CEST)

  Men hvorfor skulle den skilles? I modsætning til børneskuespillere som Brianna og Brittany McConnell, Mary-Kate og Ashley Olsen og Cole & Dylan Sprouse må det være særdeles begrænset, hvor meget der bliver at skrive om dem hver især - og de er i den sammenhæng i glimrende selskab med f.eks. brødrene Wachowski, Lumière, Grimm, Wright og Montgolfier. --Palnatoke 28. sep 2008, 14:10 (CEST)

  De er jo ikke født og død samme dag og det giver rod i kategorierne. Det burde kun være tvillinger der skulle have samme artikel. Det giver da mening ellers risikere vi at alle artiklerne bliver skrevet under hinanden --M 28. sep 2008, 14:19 (CEST)

  Hvorfor skulle det være noget stort problem at artiklen har to sæt fødsels- og dødsår? --Palnatoke 28. sep 2008, 14:21 (CEST)

  For mig så det forkert ud, men du kan jo rettede dem tilbage til en, hvis det er det du føler for--M 28. sep 2008, 14:33 (CEST)

  Giuseppe Siboni[rediger kildetekst]

  »M« har flyttet »Giuseppe Siboni« til »Guiseppe Siboni« den 22. februar 2008 med kommentaren »Det er hans navn« — men hvilke korrekte kilder er der til den stavemåde?

  Siboni hedder til fornavn Giuseppe ifølge

  http://runeberg.org/dbl/15/0565.html Dansk Biografisk Leksikon
  http://db.kb.dk/PortraetReg/PortraetShow.do?ID=3864&No=1 Det Kongelige Bibliotek
  http://bibliotek.dk/vis.php?field1=lfo&term1=siboni%20giuseppe Bibliotek.dk
  "Siboni, Giuseppe (1780–1839)" i: Lademanns Leksikon (bd.17)

  Hvis man kan fransk, er det en besnærende tanke, at u skulle komme før i, men nu er det altså italiensk, og på det samtidige billede af Siboni står der også Giuseppe.

  Jeg vil ikke udkæmpe en krig, hvor den ene hele tiden laver om på, hvad en anden har lavet, så derfor vil jeg anmode M selv om at overveje den korrekte stavemåde under hensyntagen til kilderne. – Hilsen --Hans Christophersen 27. okt 2008, 00:04 (CET)


  Der står Guiseppe på hans gravsten.

  http://www.gravsted.dk/person.php?navn=guiseppesiboni

  Det er lidt utydeligt men man kan ane at der står Gui --M 27. okt 2008, 08:03 (CET)

  I en udvidet frokostpause i dag har jeg besøgt Giuseppe Sibonis grav på Assistens Kirkegård.
  Han ligger på afdeling A mellem Søren Kierkegaards grav og kirkegårdsmuren ud mod Nørrebrogade.
  Der er ingen tvivl om, at der står Giuseppe til fornavn og IKKE Guiseppe. --Hans Christophersen 29. okt 2008, 14:14 (CET)

  Nå, det beklager jeg så. Man kan jo kun forholde sig til sin kilder, men du har sikkert ret. Forsat god dag --M 29. okt 2008, 14:45 (CET)

  Detalje fra gravsten; fornavn: Giuseppe

  Her kommer dokumentationen fra gravstenen. Fornavn: Giuseppe.

  Retter du din fejl tilbage til det rigtige?

  --Hans Christophersen 4. nov 2008, 20:04 (CET)

  Digtere og forfattere[rediger kildetekst]

  Jeg kan se at du retter i flere forfatterbiografier og fjerner hentydningen til at de er "forfattere". Jeg har selv tænkt lidt over betegnelsen mange af de forfatterbiografier jeg har lagt op, men jeg har valgt at bruge begge i de tilfælde hvor den nævnte person ikke kun skrev digte. Med betegnelsen "digter" forstår jeg nemlig person der udelukkende skriver digte, og betegnelsen forfatter var således påkrævet, hvis personen også skrev i andre genrer. Det lyder i hvert fald noget gammeldags i mine ører, at betegne en romanforfatter som "digter". --Saddhiyama 2. nov 2008, 16:22 (CET)

  Grund til at jeg gøre det er, fordi at [[Kategori:Danske forfattere]], så fuldt ud. Så ville jeg bare proppe nogle af dem i underkategorierne. Derfor! --M 2. nov 2008, 16:29 (CET)

  Ja men det er lidt ærgerligt hvis en del af præcisionen i de nævnte forfatteres kategorisering går tabt. Det vil sige at de nævnte forfattere nu kun kategoriseres for deres digtsamlinger og ikke for deres prosaværker. Muligvis kunne det afhjælpes hvis der blev oprettet en romanforfatter-kategori som kompensation. --Saddhiyama 2. nov 2008, 16:31 (CET)

  Ja, det var en god ide, det må vi havde oprettet, men har vi nu også ressourcer til det?? --M 2. nov 2008, 16:39 (CET)

  Med 845 artikler er det er en kæmpe opgave. Især da det jo ikke kan udføres af en bot, og kræver gennemlæsning af artiklen for at fastslå om forfatteren rent faktisk skrev romaner. Jeg foreslår at der startes i det små. At oprette kategorien og flytte nogle af artiklerne derover vil i første omgang forhindre (eller være et forsøg på det) at flere romanforfattere bliver tilføjet den bristefærdige kategori.--Saddhiyama 2. nov 2008, 17:05 (CET)

  Ok--M 2. nov 2008, 17:06 (CET)

  Mest efterspurgte[rediger kildetekst]

  Hej M. Jeg ser at du skriver du holder øje med Wikipedia:Mest ønskede artikler - den trænger vist til en oprydning. Er du mand for det? :) --Lhademmor 25. nov 2008, 19:28 (CET)

  Ja, det er jeg --M 25. nov 2008, 20:49 (CET)

  Sådan --M 25. nov 2008, 21:12 (CET)

  Oprydning i kategorier[rediger kildetekst]

  Hej M. Ja jeg har jo også lagt mærke til dit arbejde :-) Hvis du får tid og lyst må du gerne kigge forbi her Kategori:Ukategoriserede etableret i xxxx-artikler hvor der er enkelte artikler om virksomheder mv. der mangler en rigtig kategori. --MGA73 22. jan 2009, 13:16 (CET)

  Det vil jeg gøre--M 22. jan 2009, 13:18 (CET)

  Brønden / Gravsteder[rediger kildetekst]

  Hej M! Jeg har startet et indlæg over på brønden som jeg tror vil have din interesse (qua dine tidligere redigeringer). Jeg vil i hvert fald gerne have dit besyv med... - VicVal 7. apr 2009, 18:04 (CEST)

  Harald Jensen[rediger kildetekst]

  Hej M, desværre fik jeg ikke sat copyvio på HaraldJensen artiklen, så du kunne ha' sparet arbejdet med wikficering; Da jeg så IBrug skiltet troede jeg du var opmærksom på Snapsemandens copyvio, og ville omskrive artiklen, der er kopieret (endda med deres egne fejl) fra http://www.aalborgakvavit.dk/media(423,1030)/Akvavitkompendium_februar_2009.pdf -- Nico 29. apr 2009, 14:37 (CEST)

  Var ikke klar over den var copyvio, havde ellers tjekket hjemmesiden, men kunne ikke finde noget om den, så jeg troede den var god nok. Beklager fejlen. Har nu fjernet alt det kopieret og har selv forsøgt at forfatte en ny tekst. Siden er nu en stub, men sådan går det jo når man redder en side fra copyvio! --M 29. apr 2009, 14:56 (CEST)

  Vedr. ændringer 18. maj[rediger kildetekst]

  Hej M. Den 18. maj kl. ved 16-tiden har du rettet i to filer, som jeg overvåger. Det drejer sig om 78'eren og 40 beste, hvor du har rettet i første afsnit og erstattet fem apostroffer med tre, dvs. kursiv+fed er nu blevet til blot fed. Netop den modsatte ændring lavede jeg i sin tid efter opfordring fra Arne (Amjaabc), som på min diskussionsside bad mig lave netop den ændring med henvisning til stilmanualen. Jeg vil derfor opfordre dig og ham om at blive enige inden tilsvarende ændringer bliver gjort på de resterende af de sider, jeg har været inde over, som har samme type indhold. Normann1974 25. maj 2009, 20:22 (CEST)Reply[svar]

  Bl.a. albumtitler skal kursiveres; jeg har genindført det i de nævnte artikler. M bedes kigge sine evt. lignende ændringer igennem. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 25. maj 2009, 20:35 (CEST)Reply[svar]

  Ang. {{FD}}[rediger kildetekst]

  Må jeg tage mig den frihed at spørge, hvorfor du sletter skabelonen {{FD}} fra artiklerne? Den kombinerer defsort og født- og dødkategorierne... Prøv at klikke på skabelonens navn :-).
  - Sarrus (diskussionbidrag) d. 27. jun 2009, 13:31 (CEST)

  For det første virker skabelonen ikke, se [1]

  For det andet er skabelonen meget rodet og svær at find ud af (indviklet)

  Samtidigt følger kategorien levende med, som er edn del overflødigt. Kan godt se at konceptet stammer fra en:, men så synes jeg at I skulle kigge på den igen. Den engelske har også en kategori med levende, men uden FD skabelonen. Det må også kunne lade sig gøre på den danske. --M 27. jun 2009, 14:22 (CEST)

  Altså det er jo bare et spørgsmål om at fjerne den del fra skabelonen, men jeg kan ikke se, den ikke virker. Du skal bare skrive {{FD|Fødselsår|Dødsår}}. Hvis personen er levende, nøjes du bare med fødselsåret. Det diskuteres pt., om man skal beholde Kategori:Levende personer (se evt. denne side).
  - Sarrus (diskussionbidrag) d. 27. jun 2009, 14:34 (CEST)

  Wikifix?[rediger kildetekst]

  Jeg undrer mig over denne ændring - den gør artiklen ringere på flere måder (ingen billeder, lister uden sorteringsmulighed, mindre indhold), så jeg antager at du er i gang med en redegørelse om nytteværdien, fx. på Diskussion:1958. --Palnatoke 14. jul 2009, 23:13 (CEST)

  "Universitetet" med stort U?[rediger kildetekst]

  Hej M. Når man henviser til et universitet i bestemt form så skal det altså ikke være med stort U. Jeg har rettet det tilbage. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 15. okt 2009, 14:46 (CEST)

  Ok--M 15. okt 2009, 14:53 (CEST)

  Fødselsår for Brill[rediger kildetekst]

  Hej M. Jeg vil spørge dig, som jeg spurgte Christian: Har du en sikker kilde på, at Anders Brill var født i 1947, for med kilden på, at han er 62, kan han jo også have været født i slutningen af 1946. Jeg havde med vilje ikke sat fødselsåret på (lige som jeg heller ikke har gættet på den præcise dødsdato), for jeg mener, at det er bedre med et manglende fødselsår end ét, der er behæftet med usikkerhed. På et tidspunkt kommer der vel præcise datoer, når der dukker en dødsannonce op i en avis (JydskeVestkysten var et godt bud ;-), men den holder jeg ikke).

  Hvis du har en kilde, må du selvfølgelig undskylde (og gerne tilføje kilden i artiklen). Christian satte også årstallet på, men indrømmede at have gættet, så vi enedes om at tilbageføre ændringen. Det kunne jeg også finde på, hvis din ændring er baseret på gæt. Mvh. Arne (Amjaabc) 22. okt 2009, 20:06 (CEST)

  Sådan--M 22. okt 2009, 20:17 (CEST)

  Mikkel, jeg har fjernet dine bidrag til artiklen igen, da det indsatte link var dødt. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 23. okt 2009, 08:36 (CEST)
  Jeg har påsat kilden igen - linket fungerer nu. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 23. okt 2009, 11:56 (CEST)

  Dåsedansk[rediger kildetekst]

  Det drejer sig om opslaget om Sigbjørn Obstfelder hvor du kalder denne redigering for en rettelse (rettede); men det ligner mest af alt en oversættelse af den engelske med Google Translate eller lignende. Kunne du ikke rette op på det? Hvis du har gjort noget tilsvarende andre steder, kunne du måske også bringe dem i orden? -- Mvh PHansen 17. nov 2009, 12:04 (CET)

  Kære M[rediger kildetekst]

  Jeg har observeret, at du tilsyneladende har lagt nogle danske komponister ind på listerne på min brugerside. Ret mig hvis jeg tager fejl. Hvis det er dig, vil jeg bede dig fremover at undlade at rette i mine private lister,der udelukkende er etableret for min egen skyld (og for at prale lidt). Hvis du vil kommunikere med mig, så gør det via diskussionssiden. Jeg har nu fjernet de fejlagtige indførsler.

  Venlig hilsen --Erik Damskier 26. jan 2010, 19:40 (CET)


  Sløjder[rediger kildetekst]

  En sløjder er en person, der beskæftiger sig med sløjd og udfører sløjdarbejde. En sløjdlærer er også en sløjder, men ikke alle sløjdere er sløjdlærere. Når du har rettet ordet i artiklen om Ingolf Haubirk, skyldes det muligvis, at du ikke kender ordet. Se: http://sproget.dk/lookup?SearchableText=sl%C3%B8jder med henvisning til Ordbog over det Danske Sprog. Nu gør rettelsen imidlertid ikke noget, for han var også uddannet sløjdlærer. Hans Christophersen 8. feb 2010, 22:55 (CET)

  Ja, du havde ret. Jeg kendte ikke ordet. Derfor gik jeg ind under andre personer, der havde noget med sløjd at gøre. Mange af dem var beskrevet som sløjdlærer. Derfor tror jeg at det hed sløjdlærer. Jeg beklager naturligvis min fejl. --M 9. feb 2010, 17:43 (CET)

  X Factor 2010 (Danmark)[rediger kildetekst]

  Gider du godt stoppe det du har gang i! --Z33k 21. feb 2010, 16:56 (CET)

  Harald Blåtand[rediger kildetekst]

  Hejsa . Du har sat en FD på Harald Blåtand til år 998 . Har du kilde på det ? Ifølge Reallexikon der germanischen Altertumskunde, via Adam af Bremen - tror jeg nok - er det 986 "in der civitas sclavorum Jumne (II,27,28)" Sechinsic 24. jul 2010, 20:08 (CEST)

  Harald Blåtand --M 25. jul 2010, 18:33 (CEST)

  Ok . Jeg har rettet det nu . 86.52.27.40 25. jul 2010, 20:39 (CEST) Efter login, kendt som Sechinsic

  Fritz Hansen[rediger kildetekst]

  Hej, har du en autoritativ kilde på, at de rigtige årstal for Fritz Hansen (møbelsnedker) er 1847-1902? Under alle omstændigheder bør de alternative årstal fra Den Store Danske ikke fjernes, så længe der ikke er tilføjet nye kilder. Mvh.--KLN 4. okt 2010, 18:11 (CEST)

  Fandt ham i kirkebogen for Nakskov sogn. Dødsåret har jeg ikke fundet noget på. Derfor 1847-1902, da det stemte overens med fødselåret. Beklager min fejl med kilderne (de har altid drillet mig på wiki), men skriver intet uden kilder.

  Endnu engang undskyld. --M 4. okt 2010, 19:18 (CEST)

  Helt i orden. Tak for indsatsen. --KLN 4. okt 2010, 19:27 (CEST)

  Tak[rediger kildetekst]

  ...for at have fundet føde- og dødsår på O.B. Bertelsen og flere andre personer. Det er værdifuldt (og sikkert tidskrævende) arbejde. Mvh.--KLN 12. nov 2010, 22:47 (CET)

  Fandt det tilfældigt i Hvem, Hvad, Hvor. Dato-opgaverne bruger jeg rigtigt meget tid på.--M 14. nov 2010, 00:29 (CET)

  Hey M, tak også for Olaf S. K. Rybner Petersens fulde navn og fødselsdato. Hvor gravede du det op henne? Har intet kunnet finde online på ham, ud over artiklerne på jv.dk. Bør man evt. flytte artiklen til det fulde navn, kender du politikkerne for det? --Kirkgaard 20. dec 2010, 00:50 (CET)

  Fandt noget på ham her Derefter var det bare at søge i kirkebøgerne.

  Politiken for navngivning af artikler er at benytte det mest anvendte navn, alså Olaf S.K. Rybner Petersen. --M 20. dec 2010, 15:48 (CET)

  10-4, vi beholder ham hvor han er, tak igen. Lidt mere roden rundt fik mig ud på en søgning med navnet Olaf Rübner-Petersen, som åbner op for en masse info, da alle de Vestindiske kilder refererer til ham med det navn. Er kirkebøgerne nogle du har fysisk adgang til, eller er de online? (undskyld hvis det er et dumt spørgsmål, er ikke så genealogi-kyndig)--Kirkgaard 21. dec 2010, 00:36 (CET)

  Online Statens Arkiver Online --M 21. dec 2010, 15:27 (CET)

  WPCW oprydning[rediger kildetekst]

  Hej. Jeg kan du rydder op i WPCW hvor rækkefølgen imellem kategorier og interwiki er bytte om. Jeg vil komme en lille bemærkning - jeg køre en bot, hvor jeg tager oprydning af denne fejl og andre fejl i et hug. Alle fejl, hvor jeg har skrevet Bot ud for, klarer jeg, når ser der er en pæn mængde på listen. Så du behøver ikke gøre noget ved de fejl andet hvis gerne vil tid på netop de fejl. --Steen Th 13. jan 2011, 22:16 (CET)

  ok--M 13. jan 2011, 22:54 (CET)

  Misfortsåelse[rediger kildetekst]

  Du har lige fjernet nylig afdød tingen.. det vil sige at han IKKE er død. Men er det på grund af, at han har været død i længere tid, undskylder jeg misforståelsen! --Yuatato 7. maj 2011, 18:45 (CEST)Reply[svar]

  På grund at han har været død i længere tid. Efter 14 dage fjernes skabelonen--M 7. maj 2011, 18:49 (CEST)Reply[svar]

  Viggo Brandt[rediger kildetekst]

  Jeg ved ikke hvor han er begravet men dette link https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do?kunstnerId=147&wsektion=genealogi siger Lyngby, hvad er din kilde til Sorgenfri? --Villy Fink Isaksen 15. jul 2011, 11:32 (CEST)

  Dette her [2] --M 15. jul 2011, 11:36 (CEST)

  Gad vide hvad der er rigtigt! --Villy Fink Isaksen 15. jul 2011, 11:42 (CEST)

  Tak for indsatsen[rediger kildetekst]

  Working Man's Barnstar.png Jens Vejmand-Barnstar
  Du er med til at sikre, at personoplysningerne på Wikipedia er korrekte og præcise. Derfor får du denne belønning! Mvh. KLN 7. aug 2011, 19:31 (CEST)


  Takker --M 7. aug 2011, 20:04 (CEST)

  Interwiki[rediger kildetekst]

  Hej, Jeg kan se du har hjulpet lidt på vej med et interwiki-link i artiklen Edmundo Ros. Du er nok ikke klar over det, så derfor denne korte meddelelse – men, en bot vil hurtigt tilføje alle manglende interwiki-links indenfor kort tid efter artiklens oprettelse, og samtidig liste de eksisterende interwikis i alfabetisk rækkefølge. Philaweb 22. okt 2011, 23:36 (CEST)

  Var ikke helt klar over det, men tænkte det nok. Gjorde det kun lige fordi jeg have fat i artiklen. Tak for oplysningen --M 23. okt 2011, 18:34 (CEST)

  Evt...[rediger kildetekst]

  Jeg har svært ved at finde alle dato-oplysninger om bl.a. Even Ibsen, H.P. Lorentzen, Peter Andersen, Carl Frederik Holm, Valdemar Sichelkow, Gunnar Bjarnarson, Valdemar Keller, Gabriel Jensen. Kan du evt. hjælpe? Mvh. --KLN 1. dec 2011, 13:23 (CET)

  Desværre har jeg ikke kunne finde noget på disse personer. Beklager --M 19. dec 2011, 21:11 (CET)

  Dødsår[rediger kildetekst]

  Hej M, jeg så, at du ændrede dødsår for Emanuel Jacobsen fra 1967 til 1968. Det er givet rigtigt, men strider imod oplysningerne på Boxrec.com. BoxRec er langt fra præcis i alle detaljer, men jeg har ikke kunne finde andre kilder til dødsår 1968. Kan du give en kilde på din redigering ? Er nysgerrig :-) Pugilist (diskussion) 18. jan 2013, 16:38 (CET)

  Har nu sat kilde på artiklen. Fandt bogen De glemte helte: Profiler fra dansk professionel boksning 1896-1930 på biblioteket. Her stod oplysningen i. Tjekke så dødsår i kirkebøgerne. Her bekræftede det dødsåret som 1968. --M (diskussion) 19. jan 2013, 15:14 (CET)

  Mange tak. - Grundigt arbejde :-) Pugilist (diskussion) 19. jan 2013, 15:20 (CET)

  Emmelie de Forest‎[rediger kildetekst]

  Hejsa. Jeg kan se at du satte Emmelie de Forest‎s fødselsdag ind. Har du en kilde til den? Der er åbenbart lidt uenighed om det p.t. og jeg kan ikke lige finde noget. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 29. jan 2013, 21:13 (CET)

  Det viste sig at jeg ikke ledte godt nok. Jeg har fundet en på hendes Facebookprofil. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 29. jan 2013, 21:41 (CET)
  OK. Var i gang med at lede. Fandt datoen ved at søge på hende på Google.--M (diskussion) 29. jan 2013, 21:45 (CET)

  Dick Nelson[rediger kildetekst]

  Hej M,

  Du satte for længe siden navnet 'Richard Longhi Honnefeldt Christensen' på i artiklen om Dick Nelson. Der er siden kommet en {{kilder}} på artiklen, primært grundet navnet, se denne. Jeg ved jo, at du er særdeles grundig, og tvivler sådan set ikke på, at navnet er rigtigt, men har du en kilde eller en oplysning om, hvorfra du fandt det fulde navn ? Pugilist (diskussion) 12. maj 2013, 23:52 (CEST)Reply[svar]

  Kan ikke lige huske hvor præcis det var jeg har oplysningen fra, men har lige lavet et tjek på nettet. På Poliets Registerblad er han at finde under Honnefeldt. Navnet her kan også tydes som Monnefeldt. Det mest sikre er nok kirkebøgerne, hvor han er noteret under Gethsemane sogn som død på bopælen Oehlenschlægersgade 53. Her navnet dog Monnefeldt el. Monefeldt. Som også fortæller at han skulle være født i København.

  Ellers findes der bogen: De glemte helte: Profiler fra dansk professionel boksning 1896-1930. Af Rene Villadsen. Belladonna (2003). ISBN 87-989390-0-9.

  Ifølge bogen skulle hans gravsted også være nedlagt, men stenen er blev bevaret på gravstedet.

  Håber det kunne hjælpe lidt --M (diskussion) 14. maj 2013, 23:51 (CEST)Reply[svar]

  Takker mange gange. Pugilist (diskussion) 15. maj 2013, 09:15 (CEST)Reply[svar]

  forkortelser[rediger kildetekst]

  Der er ingen grund til forkortelser på wikipedia, her er der "papir" nok, forkortelserne blev tidligere brugt i diverse trykte leksika, men som sagt er der "papir" nok på wikipedia. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. okt 2013, 19:56 (CEST)

  Joseph Ignace Guillotin[rediger kildetekst]

  Den her ændring til Manchester, hva... hvorfor? TherasTaneel (diskussion) 23. nov 2013, 22:28 (CET)

  Kan ikke se hvorfor jeg har skrevet det dengang. Det er en fejl fra min side. Undskyld--M (diskussion) 24. nov 2013, 11:28 (CET)

  Np, det kan ske, bare ærgerligt det har stået der så længe. TherasTaneel (diskussion) 25. nov 2013, 04:01 (CET)

  Morten Okbo[rediger kildetekst]

  Er Morten Okbo fødselsår rigtigt, det kan jeg ikke gennemskue. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. feb 2014, 08:38 (CET)

  Finn Ejnar Madsen[rediger kildetekst]

  En ip har ændret Finn Ejnar Madsens fødselsdag, ved du hvad der er korrekt? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. mar 2014, 18:05 (CET)

  24. juni 1943 er den rigtige dato--M (diskussion) 8. mar 2014, 19:33 (CET)

  Nye tider ...[rediger kildetekst]

  Hej M, jeg tilbagestillede din rettelse i Lüttwitz-artiklen. Årsagen til det er, at der efter noget diskussion frem og tilbage er sket en ændring af Stilmanualen, således at vi nu kan skrive født/død på en lidt mere mundret måde. Så før den 21. januar ville din justering have været helt fin :-) --Pugilist (diskussion) 28. jan 2015, 11:05 (CET)