Hieronymus Laub (præst)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hieronymus Laub
Født 10. januar 1771 Rediger på Wikidata
Død 20. august 1848 (77 år) Rediger på Wikidata
Børn Vilhelm Frederik Laub,
Otto Laub Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Præst Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hieronymus Laub (10. januar 177120. august 1848) var en dansk præst, far til Otto og Vilhelm Frederik Laub.

Han var søn af krigsråd Wilhelm Frederik Laub (1734-1800 og Sophia Elisabeth Kisbye (1749-1799) og sønnesøn af Hieronymus Laub den ældre. Laub, der gennem mange år var sognepræst i Frørup SognFyn, var en mangesidig udrustet natur. Han havde som ungt menneske levet et rigt åndeligt liv med de bedste i sin tid, som en i den Rahbekske kreds, og havde navnlig med den senere biskop J.P. Mynster sluttet et inderligt venskab, der holdt sig gennem hele deres liv; med alle sine anliggender og foretagender søgte Mynster til ham, og der var ikke nogen, hvis råd han satte større pris på end den stille landsbypræsts på Fyn. Denne forstod også at tage sig af sine børn, og hvad særlig Otto Laub angår, modtog han en grundig og omhyggelig forberedelse af sin fader, indtil han 1821 kom i Roskilde Katedralskole.

Han var gift med Louise Frederikke født Zinck, datter af Hardenack Otto Conrad Zinck.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til et mere nutidigt sprog og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen. Dette angives som fx:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=https://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

ReligionSpire
Denne religionsrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi