MediaWiki-diskussion:Sitenotice

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bemærk vedr. fjernelse[rediger kildetekst]

Bemærk, for at fjerne et "sitenotice", skal man erstatte hele indholdet med én enkelt bindstreng ( - ). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 3. mar 2005 kl. 12:36 (CET)

Jeg ved ikke om ovenstående stadig er gældende. Jeg tømte siden og kørte "action=purge" på den, og det fjernede meddelelsen, men nu indsætter jeg bindestregen igen for en sikkerheds skyld. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. jun 2005 kl. 21:30 (CEST)

I det gamle layout (standard, hedder det vist), er der en tom linie over denne tekst indenfor rammen og det ser lidt fjollet ud; er det muligt at slippe af med denne tomme linie på en eller anden måde? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. jul 2004 kl. 22:00 (CEST)

Det har du da ret i, det ser fjollet ud. Jeg har nu indsat <center></center> tags, det ser ud til at have løst problemet (spørg mig ikke hvorfor??). --Christian List 30. jul 2004 kl. 22:09 (CEST)
Det var da besynderligt at det løste problemet; man kunne sikkert finde ud af hvorfor, hvis man ellers gad at studere den genererede HTML-kode (jeg gider dog ikke :-) ). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. jul 2004 kl. 22:54 (CEST)

Økonomiske bidrag på dansk?[rediger kildetekst]

Kan man bidrage økonomisk med et Dankort eller gennem sin netbank her i Danmark? Og i givet fald: Kunne en eller anden ikke skrive en side på dansk som denne notits kunne henvise til...?

Det er egentlig et godt spørgsmål. Jeg bor i USA og har bare oprettet en PayPal konto der trækkes direkte fra min bankkonto, men jeg ved ikke hvad man gør fra Danmark? --Christian List 30. jul 2004 kl. 22:43 (CEST)
Har man et VISA-kort tilknyttet sit Dankort eller har man et af de andre nævnte betalingskort, så kan man donere (det troede jeg egentlig var almenviden for Internet-brugere i Danmark). Ligeledes kan man bruge PayPal, men om det er muligt for en dansker at tilknytte en bankkonto til sådan en konto, ved jeg ikke, men man kan i hvert fald tilknytte et betalingskort til en PayPal-konto. Jeg har doneret flere gange, men husker dog ikke hvilken af disse metoder jeg anvendte - begge dele har dog altid virket fint for mig ved betalinger på nettet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. jul 2004 kl. 22:54 (CEST)
Tilbage er dem med et Dankort der kun tjener som sådant (uden VISA eller andre ting), eller måske helt ned til bare en gammeldaws bankbog. Pointen med mit spørgsmål var nu mere at få gjort opmærksom på disse muligheder på en dansksproget side, med udgangspunkt i "danske betalingsmidler"... - Peo 30. jul 2004 kl. 23:12 (CEST)
Det kunne man gøre, men hvem holder øje med om "moder-siden" ændrer sig, så en evt. dansksproget side kan blive ajourført tilsvarende? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 30. jul 2004 kl. 23:16 (CEST)

Update request[rediger kildetekst]

Sorry in English: please update MediaWiki:Sitenotice with m:Translation requests/WMF/Fundraising pages/Fund drive notice-en or preferably its Danish translation. Fund drive has begun from today, 0:00 UTC. Cheers.

Måske skulle vi sætte en indbydelse til træffet på her. Vi er lidt sent ude med de nærmere omstændigheder omkring træffet og jeg har på fornemmelsen mange enten har glemt alt om træffet eller har besluttet sig for ikke at tage med? 5 - 7 deltagere er lidt tyndt, selvom vi nok skal hygge os alligevel, men det kunne da være sjovt hvis vi blev lidt flere :-) Mvh Malene Thyssen 8. jun 2005 kl. 22:14 (CEST)

Det lyder som en god ide. Jeg har iøvrigt informeret om træffet i #skandinavisk-wikipedia, og der er også kommet et link på fra den svenske landsbybrønd. Så hvis vi er heldige, kommer der måske også et par skåninge. -- Bruger:Wegge 8. jun 2005 kl. 22:17 (CEST)
Alletiders - et stænk Skanwiki i træffet er bestemt spændende :-) Jeg skriver lige en indbydelse. Mvh Malene Thyssen 8. jun 2005 kl. 22:21 (CEST)

Valg til Wikimediafonden[rediger kildetekst]

Ændringen fra "Alle aktive brugere er inviteret til at stemme ..." til "Alle aktive brugere opfordres til at stemme ..." er for mig at se mere end sproglig opstramning. Den første formulering siger at man som aktiv bruger har ret til stemme, mens den anden udtrykker et ønske om at man bruger stemmeretten til stemme. Er den ændring i overensstemmelse med Wikimediafonden politik på området? Byrial 29. jun 2005 kl. 18:20 (CEST)

Jeg ved ikke om den er i overensstemmelse med deres, men den første oversættelse af "All active users are invited to vote..." er en direkte oversættelse, og dermed kan vi være sikre på, at det var det de mente. Jeg er enig i, at formuleringerne ikke giver den samme besked. --Maitch 29. jun 2005 kl. 19:41 (CEST)
Der er ingen grund til at invitere, hvis ikke man ønsker at folk kommer - hverken på dansk eller engelsk. Hvad "direkte oversættelse" angår, så vil det som regel - og også i dette tilfælde - give en ringere tekst. Alle aktive brugere er inviteret til at stemme ... er ganske simpelt en dårlig oversættelse. --Palnatoke 29. jun 2005 kl. 20:26 (CEST)

Hi, could a sysop please update the sitenotice according to the new sitenotice? It's for one day. Effeietsanders 28. dec 2006 kl. 10:49 (CET)

Done. Though another Danish administrator should check if the sentence makes sense, as it was somewhat difficult for me to translate "match" into Danish. --Christian (apoltix) 28. dec 2006 kl. 13:57 (CET)

Sitenotice om afstemning[rediger kildetekst]

Jeg har reverted Bruger:Broadbeers sitenotice med link til en aktuel afstemning på Wikipedia:Afstemninger. Jeg har svært ved at forstå hvorfor sitenotice lige pludselig skal bruges til at tiltrække folk til en afstemning, den slags burde annonceres på landsbybrønden og kun der som der er tradition for. Hvis sitenotice skal bruges til den slags vil det være et brud med hidtidig tradion (i den tid hvor jeg har været her) og jeg mener derfor at det bør tages op på landsbybrønden. --Morten LJ 4. jun 2007, 20:52 (CEST)

Jeg kan ikke se hvorfor det skal tages op på Landsbybrønden. Det er på afstemningssiden det foregår (det udløber jo også allerede af et brøndindlæg). Grunden til at jeg satte på her var at mange mener at afstemninger foregår i det "skjulte", da nye brugere ikke er opmærksom på afstemningssiden og ikke har den i deres overvågningsliste. --Broadbeer, Thomas 4. jun 2007, 21:59 (CEST)
Nye brugere er som regl ikke intresert i afstemninger.--Jan Friberg 4. jun 2007, 22:04 (CEST)
(redigeringskonflikt) Der er ikke nævnt noget på landsbybrønden om at sitenotice skal bruges til at annoncere afstemninger (så vidt jeg ved). Jeg vil også mene at hvis man ikke har fundet landsbybrønden og dermed afstemningen så er man ikke interresseret i at kende til afstemningen (dette vil jeg tro er tilfældet for langt de fleste læsere/brugere). Men hvis du mener at sitenotice skal bruges til den slags så skal det altså tages op på brønden, det skulle heller ikke være noget problem at få det vedtaget hvis du har ret i at "mange brugere" synes at afstemningerne er for skjulte. Jeg vil dog fastholde at det er en dårlig ide og mindre kraftfulde midler kunne benyttes, I yderste konsekvens skriventforsiden. --Morten LJ 4. jun 2007, 22:10 (CEST)
Jeg sagde ikke at der står noget om annoncering af afstemninger på landsbybrønden. Det var helt min egen beslutning. Det jeg mente med at det ikke skulle tages op på landsbybrønden var en henvisning til nye afstemninger. --Broadbeer, Thomas 4. jun 2007, 22:17 (CEST)
OK, vi har nok misforstået hinanden lidt. Men hvis du gerne vil gøre noget for at gøre afstemningerne mere synlige så synes jeg du skal tag det op på brønden istedet for at lave en så drastisk ændring i brugerfladen. --Morten LJ 4. jun 2007, 22:22 (CEST)

Tror vi grundlæggende er enige (bortset fra min indsættelse), så der kommer ikke flere sitenotice af denne art udenom WP:L --Broadbeer, Thomas 5. jun 2007, 01:00 (CEST)

"Alle brugere er til at give Kandidaterne til bestyrelsen deres godkendelse."[rediger kildetekst]

Denne tekst kom øverst på alle sider her i morges, men jeg antager at den ærede oversætter ikke er A-menneske, for det giver altså ikke mening. Jeg ændrede derfor teksten tilbage til "-". --Palnatoke 17. jun 2007, 10:41 (CEST)

Hvad med "Alle brugere opfordres til at give kandidaterne til bestyrelsen deres godkendelse." ? --|EPO| 17. jun 2007, 10:44 (CEST)
"Endorsement" er snarere en støtteerklæring - ikke uden lighed med den vælgererklæring, som vi kender fra dansk politik. --Palnatoke 17. jun 2007, 10:50 (CEST)
Den nuværende udgave virker ihvertfald bedre på dansk. Men nu er klokken jo også ved at være 11, så søvnen er ved at forsvinde. --|EPO| 17. jun 2007, 10:56 (CEST)
Jeg er b-menneske og havde alt for meget omkring ørene. beklager. ;-)--Jan Friberg 17. jun 2007, 16:03 (CEST)

Det er en OM'er[rediger kildetekst]

--Broadbeer, Thomas 27. aug 2007, 22:39 (CEST)

Hvorledes? --Morten LJ 27. aug 2007, 22:43 (CEST)
Historikken for Sitenotice taler sit tydelige sprog ;) --Broadbeer, Thomas 28. aug 2007, 10:43 (CEST)
Ja 7 redigeringer for at få det godt er jo ekstremt usædvanligt på Wikipedia ... eller --Morten LJ 28. aug 2007, 10:51 (CEST)

Centrering[rediger kildetekst]

Jeg har nu centreret beskeden, jeg kan bare ikke helt finde ud af om det egentlig er bedre at det bare står skramlet og så har maksimal plads. --Morten LJ 28. aug 2007, 11:49 (CEST)

Det ser i hvert fald fint ud ved 640x480, 800x600 og 1024x768 (og jeg regned med det ser fint ud opefter. Du kan tjekke den slags ved at paste javascript:top.resizeTo(800,600); i adresselinjen og trykke enter. --Morten LJ 28. aug 2007, 11:57 (CEST)
Eller installere Web Developer Toolbar i Firefox :P --Broadbeer, Thomas 28. aug 2007, 12:06 (CEST)

Nu ser den mærkelig ud ...[rediger kildetekst]

... men jeg kan ikke finde ud af at rette det. Det er som om bredden af tekst-boksen ikke kan komme op så der er plads til hele teksten på en enkelt linje som der burde være plads til. --Morten LJ 10. sep 2007, 08:24 (CEST)

Der er for nylig kommet en sitenotice om WikiX, hvilket jeg også synes er helt fint, men når det er i januar 2011, så synes jeg at det er ret tidligt at annoncere det nu, når der i mellemtiden kan ske andre ting som bør have en sitenotice. Mon ikke vi kan vente til 1-2-3 måneder før, så den ikke står her i 7 måneder? --Masz 9. jun 2010, 13:32 (CEST)

Meningen er at den skal annonceres fra tid til anden, også så vi kan benytte den til at få folk lokket med til at planlægge, hvad der skal ske. --Palnatoke 9. jun 2010, 14:52 (CEST)

Aha, ok. Det er også helt fint med mig bare det ikke står der i 7 måneder :-) Folk skal naturligvis have mulighed for evt at sætte et kryds i kalenderen. --Masz 9. jun 2010, 22:05 (CEST)

Reklame for arrangementer[rediger kildetekst]

Kan det være rigtig at samtlige besøgende på Wikipedia skal have en boks hængende hvor der reklameres for diverse arrangementer? Der er ingen mulighed for at fjerne den, ligesom man kan diskuttere om den overhovedet skal være der. Skal der så også være mulighed for at gøre reklame for portaler, spændende artikler eller andre projekter i Wiki-familien? --Pixi Uno 2. dec 2011, 17:32 (CET)

Jeg har lige lukket boks - så der er mulighed for at fjerne den! --Villy Fink Isaksen 2. dec 2011, 17:48 (CET)
Hvis man ikke er logget ind, kan den ikke lukkes. - kommer også an på hvilket "Udseende" man benytter. I øvrigt er der en gang imellem 2 bokse - Noget fundraisingshalløj og så dette banner med reklame. --Pixi Uno 2. dec 2011, 17:54 (CET)
Reklame er det ikke noget kommercielt? --Villy Fink Isaksen 2. dec 2011, 18:00 (CET)
Det ved jeg ikke, men det kan du diskutere et andet sted. Tror folk forstår hvad der menes her. --Pixi Uno 2. dec 2011, 18:06 (CET)
Jeg må ærligt indrømme, at jeg finder det irriterende at de bokse står derop. --Pelle Hansen 2. dec 2011, 18:10 (CET)
Det glæder mig at I har bemærket arrangementerne. --Palnatoke 3. dec 2011, 09:32 (CET)
"Boksen" er indsat gennem MediaWiki:Sitenotice, hvilket betyder, at registrerede brugere kan lukke den (der skulle gerne være en funktion i højre side til det). Når den først er lukket, vil den være det, indtil MediaWiki:Sitenotice bliver redigeret næste gang. Manual-siden angiver ikke umiddelbart, at det skulle være muligt at fjerne den permanent, som man kan med fundraiser-banneret (via MediaWiki:Gadget-HideFundraisingNotice.css). Jeg ser umiddelbart tre (men der kan sagtens være flere) afledte muligheder heraf:
  1. At vi bibeholder nuværende praksis, og accepterer at man skal klikke det væk en håndfuld gange om måneden (der var 6 redigeringer i november, 6 i oktober, 3 i september og 3 i august, så det er ikke vildt meget).
  2. At vi laver en policy-debat om hvad det skal bruges til - eller overhovedet om - og herunder en hensigtserklæring om max. 1 redigering/måned.
  3. Indsætter beskeden via en skabelon - det burde så vidt jeg lige kan lure, medføre at når først man een gang har lukket det, kommer det ikke umiddelbart igen.
Personligt generer det ikke mig, men jeg anerkender at nogle af jer føler det er til irritation og derfor vil jeg foreslå vi prøver med 3 og hvis ikke det virker, forsøger os med 2. Brugere der ikke er logget ind, vil dog stadigvæk blive ramt. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. dec 2011, 14:32 (CET)
Jeg er (surprise, surprise) mest tilhænger af nr. 1, også fordi sitenotice er en glimrende metode til at gøre nye brugere opmærksomme på diverse tiltag - det hjælper til at vi ikke bliver en lille, lukket klub. Jeg medgiver så gerne at det er lidt vel meget at der lige nu er tre beskeder. Det er heldigvis ikke det almindelige. --Palnatoke 5. dec 2011, 15:02 (CET)
Ja det kom godt nok som et chock :o) --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. dec 2011, 19:05 (CET)
Et alternativ, er at man tilføjer følgende til Special:MyPage/skin.css Common.css (nåes gennem Indstillinger, fanebladet Udseende og så ved link under listen af mulige "skins"):
#siteNotice {
    display: none;
}

Så ser man den - så vidt jeg kan lure - aldrig igen når man er logget ind. Men dermed risikerer man også at gå glip af noget vigtigt, og anonyme og uritinerede brugere vil stadigvæk blive "ramt". --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 5. dec 2011, 19:05 (CET)

EDIT: Det skulle være et andet sted end først angivet. Det er testet og virker. MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 28. dec 2011, 09:21 (CET)

Jeg har tilføjet (Læs her om sitenotice) til MediaWiki:Sitenotice. Jeg foreslår vi lader den være der permanent, når der er tekst på MediaWiki:Sitenotice, så alle nye brugere kan læse mere om hvorfor sitenoticen er der og hvordan de slipper af med den. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 19. jan 2012, 09:53 (CET)

God idé - linket skulle nok gå til en hjælpeside snarere end en brønddiskussion, men det kan jo ordnes. --Palnatoke 19. jan 2012, 10:16 (CET)

Wikimania-ansøgning på dansk[rediger kildetekst]

Der bør fra MediaWiki:Sitenotice være et direkte link til den dansk-sprogede ansøgning om deltagelse ved Wikimania 2013.

Københavneri[rediger kildetekst]

Jeg synes at tekster som reklamerer for arrangementer som minimum skal fortælle hvilken by som arrangementet foregår i, så man kan finde ud af hvor det er henne uden først at skulle finde artiklerne for for eksempel Kastellet og Rigsarkivet. At antage at alle læsere i verden skulle vide at disse 2 steder ligger i København, er københavneri. Byrial (diskussion) 5. maj 2013, 10:00 (CEST)[svar]

De 2 nuværende notitser kunne i stedet skrives som for eksempel:
Onsdag den 8. maj er der WikiWednesday, hvor vi mødes ved "vestspidsen" af Københavns Kastel.
Lørdag den 8. juni er der Edit-a-thon 1864 på Rigsarkivet i København.
Byrial (diskussion) 5. maj 2013, 10:06 (CEST)[svar]
Desværre er vore læsere næppe jævnt fordelt over hele verden, og de fleste ved nok, hvor de to steder er, men det ville ikke gøre spor med wiki-relaterede aktiviteter andre steder. For eksempel kunne det foreslåede træf godt bruge lidt aktivitet. --Palnatoke (diskussion) 5. maj 2013, 10:11 (CEST)[svar]
Kunne vi ikke undlade at nævne de præsise steder i Sitenote.. det er aktiviteten som er det vigtige og sted kan findes der hvor aktivitet er beskrevet dybere. --Steen Th (diskussion) 6. maj 2013, 11:12 (CEST)[svar]
Generelt er det godt med en præcis besked, men den nuværende sitenotice er lidt vel lang. Jeg smider et par ord væk. --Palnatoke (diskussion) 6. maj 2013, 11:47 (CEST)[svar]

Hello, good news! Thanks to FreedomFighterSparrow and Brion, unregistered users can now hide the sitenotice again. Previously, they were forced to see it continuously.

In all cases, please use the sitenotice with care, and keep in mind that occasional visitors see sitenotices on all their visits, if they visit less than once a month or they don't click "dismiss" and save a cookie. Nemo 24. mar 2015, 16:43 (CET)

Nytårsforsætter[rediger kildetekst]

Det begynder at virke lidt gammelt fortsæt at annoncere sine nytårsforsætter når vi er over 50 dage inde i det nye år. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. feb 2017, 10:47 (CET)

Jeg har fjernet den nu. Det var Bruger:Amjaabc som indsatte den. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2017, 10:58 (CET)
.. på opfordring: Brugerdiskussion:Amjaabc#sitenotice. Man kunne overveje at ændre den til noget, der er mere "helårligt", jf. overskriften på Wikipedia:Fokusår. Men vi skal nok også passe på med at fylde for meget på sitenotice, så det er ok, at den blev fjernet. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. feb 2017, 11:05 (CET)
Vil det ikke være en god ide lejlighedsvis at have en henvisning til en side som forklarer hvordan man selv kan komme i gang med at bidrage til Wikipedia? Gerne kombineret med at vores vejledninger og velkomster til begyndere bliver gennemset og opdateret. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. feb 2017, 11:18 (CET)

I august fokuserer vi på ... august er - i tiltagende grad - overstået. -- Poul G disk. 6. sep 2020, 20:45 (CEST)

Jeg har opdateret teksten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. sep 2020, 21:32 (CEST)

Typografisk ændring[rediger kildetekst]

Bindestreg ( - ) bør rettes til tankestreg ( – ). — Biscuit‑in‑Chief :-) (skriv til mig – bidrag) 21. dec. 2022, 12:26 (CET)[svar]

Gjort --Økonom (diskussion) 21. dec. 2022, 12:47 (CET)[svar]