Himmerlandsbanerne: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
Nyt link til Geodatastyrelsens Kort på nettet jf. WP:AOB
(Niels Jensen tilføjet som kilde. Himmerlandsstien linkfixet, Signalposten samlet. Større stationsbilleder. Kursivering af nutidige danske egennavne fjernet. Småret.)
m (Nyt link til Geodatastyrelsens Kort på nettet jf. WP:AOB)
I Hobro gav Aalestrupbanen anledning til en kraftig udvidelse af stationen og opførelse af en ny stationsbygning nogle år senere.
 
Viborgs første station var en [[rebroussementsstation]] i byens sydøstlige ende ved Søndersø. Viborg by var utilfreds med placeringen, og Aalestrupbanen gav anledning til at få flyttet stationen til højdedraget Trekroner sydvest for byen. Men i 1893 var der stadig ikke enighed om den ny stations nøjagtige placering, så man nøjedes med at slutte Aalestrupbanen til et sporskifte 4 km ude ad Skivebanen ved gården Møgelkjær. Usikkerheden om Viborg Stations placering forklarer også, hvorfor Aalestrupbanens kilometersten viser km fra Aalestrup og ikke fra Viborg. 1. december [[1896]] var den ny station færdig, og Aalestrupbanen blev sluttet til den med et spor, der grenede fra det midlertidige spor lige syd for Margrethelund.<ref>Det godt 2 km lange midlertidige spor mellem Møgelkjær og Margrethelund, som kun blev brugt i 3 år, er indtegnet på målebordsbladet fra 1842-99: [httphttps://kmswww3.kmssdfekort.dk/kortpaanettet/index.htm?map=dkforspatialmap Geodatastyrelsen]</ref>
 
== Skrinlagte baneprojekter ==
12.818

redigeringer

Navigationsmenu