Volkswagen Type 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen. Husk at skrive det indlysende.
En mexikansk bygget Volkswagen Type 1

KdF Wagen

Den 22. juni 1934 modtog Ferdinand Porsche en udviklingsaftale fra Reichsverband der Deutschen Automobilindustrie til prototyper af en økonomisk og overkommelig bil, efter at Adolf Hitler havde påbegyndt opførelsen af en 24-årig international motorshow i Berlin billige biler til den tyske befolkning, havde en Volkswagen krævet. Officielt, udtrykket var Volkswagen ved KdF-Wagen. I slutningen af 1938 blev der produceret en række præproduktionsbiler, der blev brugt som demonstrationsbiler og udstillet på udstillinger, men blev ikke leveret til kunder. Den specielt bygget Volkswagen-fabrik var først færdig i krigen.

VW Beetle

The New York Times havde den 3. juli 1938 i en artikel, der muligvis kunne være første gang, at det engelske navn Beetle bliver brugt.

- New York Times, juli 1938

Efter bilen i begyndelsen af 1950'erne med voksende succes i USA blev eksporteret og blive populær som en overkommelig, økonomisk og robust brug bil nationaliseret der den spottende intentioner kærligt tilnavnet Beetle Bug eller tilsvarende én.  I Tyskland navnet Beetle i 1500 først begyndte at skelne det fra 1961 offentliggjort dørs model VW (intern type 3 kaldes) generelt ved. Kun i den sidste halvdel af 1960'erne, tog VW-koncernen over nu populær i Tyskland opkaldt efter sine reklamekampagner. Hvis du sagde i 1960, kører du en VW, alle var klar over, at type 1 var meningen; fordi Volkswagen anlægget byggede undtagen van / bus (Type 2) ingen anden model.

Internationalt navnet Beetle er også almindeligt, såsom den engelsktalende Beetle eller sjældne bug Kever (hollandsk: bille), Coccinelle (Fr:. Ladybug) Maggiolino (ital:. Bille), Buba (serbokroatisk: biller) Bogár ( Ungarsk) og escarabajo (spansk). Volkswagen AG overtog i mange lande, den respektive betegnelse som officiel modelnavn.

VW Beetle har også flere kælenavne, i Tyskland, for eksempel, bold eller Humpback Porsche, Sverige Bubbla (dt:. Blære), i Den Dominikanske Republik Cepillo (dt:. Pensel) og i Brasilien og Uruguay kaldes i umindelige tider fusca. I Bolivia han Peta er i Polen Garbuz (dt:. Den pukkelryggede), Tyrkiet Kaplumbağa (dt: skildpadde). Efter alt, er han i Mexico Vocho (formentlig fra Volkswagen afledt) kaldes. Populariteten af bilen og i 1968 ved at bære Disney -producerede live-action-komedie The Love Bug i deres follow-film i 1970'erne og 2000'erne. Bilen var der - i sort og hvid skive - startnummeret 53.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]