Under EU's topmøde i Vilnius 28.-29. november 2013 arrangerede pro-EU partier som Fædrelandsforbundet, UDAR og Svoboda demonstrationer. I demonstrationerne deltog tusinder af EU-tilhængere, studenter og journalister, ligesom ekstreme højrekræfter som UNA-UNSO, Spilna sprava og Pravij sektor deltog.
Som følge heraf blev en aftale underskrevet den 21. februar 2014 af Janukovitj og ledere af den parlamentariske opposition, der opfordrede til oprettelse af en midlertidig enhedsregering, forfatningsreformer og tidlige valg. Kort efter aftalen flygtede Janukovitj og andre regeringsministre ud af landet. Parlamentet fjernede derefter Janukovitj fra embedet og indsatte en midlertidig regering. Værdighedens revolution blev snart efterfulgt af den russiske annektering af Krim og pro-russiske uroligheder i det østlige Ukraine.
^Benævnelsen "Euromaidan" var oprindeligt et hashtag, der blev anvendt på Twitter.[1] En Twitter-brugerprofil med navnet "Euromaidan" blev skabt på demonstrationernes første dag.[2] Navnet blev hurtigt populært i internationale medier.[3] Ordet Euromaidan består af to dele: Euro står for Europa og maidan henfører til Majdan Nezalezjnosti, Kyivs centrale offentlige plads, hvor protesterne hovedsageligt foregår.[1]