Idrætsklubben Aalborg Freja

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aalborg Freja
Klubdetaljer
Fulde navn Idrætsklubben Aalborg Freja anno 1912
Kaldenavn(e) Freja
Grundlagt 2. maj 1912
Forbund DBU (lokalunion: JBU)
Hjemmebane Ny Frejapark
Aalborg,
Kapacitet 3000 tilskuere (0 sæder)
Formand Jan Daucke
Cheftræner Jan Werther
Liga  Jyllandsserien
Liga 2016–17 Jyllandsserien
Andet
CVR-nummer 19379728
Websted www.aalborgfreja.dk
Infoboks opdateret: 6. juli 2016

Idrætsklubben Aalborg Freja af 1912 er en dansk fodboldklub hjemmehørende i Aalborg og er medlem af Jydsk Boldspil-Union (JBU) under Dansk Boldspil-Union (DBU). Klubbens bedste herre-seniormandskab spiller i Jyllandsserien i sæsonen 2016/17, men har tidligere spillet i Danmarksturneringens daværende tredjebedste fodboldrække, da denne hed 3. division. Sidenhen er det dog kun blevet til kampe i de lokale serier, samt Danmarksserien.

Klubbens historie[redigér | redigér wikikode]

Aalborg Freja er stiftet i den 2. maj 1912 af Ejner Petersen i hans egen kælder. Petersen navngav den nye klub Fodboldklubben Freja, hvilket sidenhen er blev ændret til det nuværende fulde navn.

I forbindelse med Aalborg Stadions indvielse i 1920 spilledes en kamp mellem de to bedste mandskaber i Nordjylland, hvilket på dette tidspunkt var Aalborg Boldspilklub og Aalborg Freja. Aalborg Freja vandt fodboldkampen med cifrene 5-1.

Aalborg City Cup[redigér | redigér wikikode]

Aalborg City Cup er en ungdomsfodboldturnering der arrangeres af Aalborg Freja. Den bliver som regel spillet i Kristi Himmelsfartsdagene i og omkring klubbens anlæg i Aalborg Vestby. Turneringen tiltrækker over 3.500 deltagere fra hele Europa.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]

FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.