Idrætsklubben Aalborg Freja

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aalborg Freja
Klubdetaljer
Fulde navn Idrætsklubben Aalborg Freja anno 1912
Kaldenavn(e) Freja
Grundlagt 2. maj 1912
Forbund DBU (lokalunion: JBU)
Hjemmebane Ny Frejapark
Aalborg,
Kapacitet 3000 tilskuere (0 sæder)
Formand Jan Daucke
Cheftræner Jan Werther
Liga 2023-24 Jyllandsserien
Liga 2022-23 Jyllandsserien
Andet
CVR-nummer 19379728
Websted www.aalborgfreja.dk
Infoboks opdateret: 6. juli 2016

Idrætsklubben Aalborg Freja af 1912 er en dansk fodboldklub hjemmehørende i Aalborg og er medlem af Jydsk Boldspil-Union (JBU) under Dansk Boldspil-Union (DBU). Klubbens bedste herre-seniormandskab spiller i Jyllandsserien i sæsonen 2016/17, men har tidligere spillet i Danmarksturneringens daværende tredjebedste fodboldrække, da denne hed 3. division. Sidenhen er det dog kun blevet til kampe i de lokale serier, samt Danmarksserien.

Klubbens historie[redigér | rediger kildetekst]

Aalborg Freja er stiftet i den 2. maj 1912 af Ejner Petersen i hans egen kælder. Petersen navngav den nye klub Fodboldklubben Freja, hvilket sidenhen er blev ændret til det nuværende fulde navn.

I forbindelse med Aalborg Stadions indvielse i 1920 spilledes en kamp mellem de to bedste mandskaber i Nordjylland, hvilket på dette tidspunkt var Aalborg Boldspilklub og Aalborg Freja. Aalborg Freja vandt fodboldkampen med cifrene 5-1.

I oktober 2021 spillede klubben "Den største enkeltstående kamp i klubbens historie",[1] da Brøndby IF kom på besøg i 1/8-finalerne i DBU Pokalen. Kampen blev spillet på Aalborg Portland Park og blev overværet af 4.300 tilskuere[2]. Freja måtte dog se sig slået 0-3.

Aalborg City Cup[redigér | rediger kildetekst]

Aalborg City Cup er en ungdomsfodboldturnering der arrangeres af Aalborg Freja. Den bliver som regel spillet i Kristi Himmelsfartsdagene i og omkring klubbens anlæg i Aalborg Vestby. Turneringen tiltrækker over 3.500 deltagere fra hele Europa.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.