Nykøbing Mors IF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilretning af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

Nykøbing Mors IF er den største fodboldklub på øen Mors. Klubben blev stiftet i 1892, hvilket gør klubben til en af Danmarks ældste.[kilde mangler] I starten stod fodbold dog ikke programmet, men blev indført få år efter klubbens grundlæggelse.

Klubben har fostret flere store danske fodboldspillere gennem tiderne. I blandt dem er Henning Enoksen, Tommy Troelsen og Kaj Kvistgaard Poulsen. Alle tre endte de på det danske landshold. Af mere nutidige spillere kan nævnes Morten Poulsen og Thomas Dalgaard.

Med sin beliggenhed på Langelinie i Nykøbing, ligger klubbens stadion placeret lige ud til vandet. Ikke så sært, hvis fodboldspillere som Michael Laudrup, Patrick Kluivert og andre store spillere har nydt at drible i disse grønne og blå omgivelser i Nykøbing Mors. Klubben har nemlig lagt græs til flere U17-landskampe. Blandt andet mellem Holland og Tjekkiet, hvor Holland blandt andet stillede op med Patrick Kluivert og Clarence Seedorf. Også to internationale TOTO-cup kampe har klubben med succes arrangeret. Sidst men ikke mindst gæstede Michael Laudrup og Morten Olsen stadion med Oldboys-landsholdet i 1999 i forbindelse med en opvisningskamp mod Spanien. Danmark vandt kampen 2-0.