Vatanspor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Vatanspor er en aarhusiansk fodboldklub fra Aarhus bydelen Brabrand. Vatanspor har i dag 5 hold repræsenteret i JBU's turneringer. Klubbens 1. hold i fodbold spiller i 2016/2017 sæsonen i Danmarksserien. Det er den højeste placering klubben nogensinde har nået, og målet er at etablere sig som et Danmarksserie hold i første omgang, og inden for få år at spille med om oprykning til 2. division. Der klædes stadig om i Sødalskolens ene omklædningsrum til kampene og træning, og først for nylig har klubben fået sit eget klubhus efter en mangeårig kamp. Banen på skolen bliver delt med andre klubber.

Udover 1. holdet har Vatanspor i denne sæson hold i JBU serie 4, serie 5, et oldboyshold og et ungdomshold. Med tilgangen af flere medlemmer er det hensigten at oprette flere fodboldhold, især ungdomshold. Den største årsag til foreningens manglende ungdomshold skal ses i lyset af de nuværende dårlige klubfaciliteter foreningen er i besiddelse af.

Vatanspor
Klubdetaljer
Fulde navn Vatanspor
Grundlagt 1989
Forbund DBU (lokalunion: JBU)
Hjemmebane Sødalsskolen

Aarhus, Danmark

Sportchef Osman Eroglu
Liga 2016-17 Danmarksserien
Andet
Websted http://vatanspor.dk/index.html

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Foreningen Vatanspor blev dannet i 1989 med daværende adresse på Lottesvej 12 kld., 8220 Brabrand, af en lille gruppe unge med tyrkisk baggrund, anført af Mustafa Pelit, som stadig er en del af klubben. Hensigten med dannelsen af foreningen var ønsket om at samle unge med indvandrerbaggrund under et tag og dermed give de unge muligheden for et fælles træfsted. Det var således hensigten at holde de unge væk fra gaderne herunder kriminalitet. Samtidig blev holdet tilmeldt JBU’s fodboldturnering og har siden været tilmeldt denne.

Klubbens daværende og nuværende medlemmer har været og er velfungerende integrerede unge mennesker i det danske samfund. På nuværende tidspunkt repræsenterer klubben spillere med rødder fra bl.a. Danmark, Tyrkiet, Iran , Irak, Sudan, Somalia, USA, Færøerne, Bosnien, Libanon, Palæstina og spillere fra 3 forskellige Afrikanske lande. Så alle er velkommen i Vatanspor uanset nationalitet eller religion.

Fankultur[redigér | rediger kildetekst]

Vatanspor har et fællesskab som man ikke ser i mange klubber. Det er meget unikt i forhold til mange andre klubber. Der er tit mange frivillige, som på f.eks. kampdage for klubbens fodboldhold er med til at gøre nærområdet mere attraktivt. På en god sommerdag kan der normalt være mellem 400-600 tilskuere, som ikke kun er der pga. fodbolden, men pga. hele atmosfæren omkring klubben. Det er specielt og forståeligt hvorfor interessen for Vatanspor er større end den nogensinde har været.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]