Liv Holm Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Liv Holm Andersen
Liv Holm Andersen Portræt.jpg
Medlem af Folketinget
valgt i Østjyllands Storkreds
Folketingsmedlem 2011-2015
Ordførerskaber Social, bolig, udsatte børn og unge, samt integration
Parlamentarisk karriere Medlem af Folketinget fra 2011.
Personlige detaljer
Født 8. maj 1987
Aalborg, Danmark
Politisk parti Radikale Venstre
Uddannelses­sted Aarhus Universitet
Beskæftigelse Studerer statskundskab
Links
http://www.livandersen.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Liv Holm Andersen (født 8. maj 1987 i Støvring) er en dansk politiker, der er tidligere medlem af Folketinget fra 2011 til 2015[1] for Radikale Venstre.

Hun blev valgt til Folketinget ved valget i 2011 og blev partiets socialord-, bolig- og integrationsordfører. Hun er bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet (2010) og er indskrevet ved kandidatuddannelsen samme sted.

Ved kommunalvalget 2009 blev hun 2. suppleant til byrådet i Århus Kommune med 740 personlige stemmer. Her gik hun blandt andet til valg på bekæmpelse af diskrimination, forbedringer for socialt udsatte og bedre forhold i folkeskolen.

Til folketingsvalget i 2011 fik hun 2.424 personlige stemmer og dermed det andet af partiets to kredsmandater i Østjyllands Storkreds.[2] Hendes mærkesager i valgkampen var i særlig grad social-, uddannelses-, samt flygtninge- og indvandrerpolitik.

Tidligere var hun aktiv i Radikal Ungdom og har blandt andet været organisationens ordfører for integration samt siddet i forretningsudvalget. Desuden har hun haft forskellige tillidsposter[hvilke?] på både lokalt og nationalt plan i moderpartiet.

Andersen boede i en almen bolig: I boligforeningen Blågården i Korsgade på Nørrebro, som hun delte lejlighed med partiets beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev.[kilde mangler] Området optræder på listen over særligt udsatte almene boligområder i Danmark.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ 38 politikere ryger ud af Folketinget – se listen, 19. juni 2015, altinget.dk, set 21. juni 2015
  2. ^ Danmarks Statistik (26. september 2011). "Valgte kandidater og stedfortrædere". Folketingsvalg torsdag 15. september 2011. Hentet 21. august 2013. 
  3. ^ Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter (1. oktober 2012). "Liste over særligt udsatte boligområder pr. 1. oktober 2012" (PDF). Hentet 21. august 2013. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker