Rasmus Helveg Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Rasmus Helveg Petersen
Rasmus Helveg Petersen, Syddansk Universitet 2019.jpg
Valgkreds Fyns Storkreds
Klima- og energiministre fra Danmark
Embedsperiode
3. februar 2014 – 28. juni 2015
Foregående Martin Lidegaard
Efterfulgt af Lars Christian Lilleholt
Minister for udviklingsbistand
Embedsperiode
21. november 2013 – 3. februar 2014
Foregående Christian Friis Bach
Efterfulgt af Mogens Jensen
Personlige detaljer
Født 17. juni 1968
København
Nationalitet Dansk
Politisk parti Radikale Venstre
Uddannelses­sted Journalisthøjskolen
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Rasmus Helveg Petersen (født 17. juni 1968 i København[1]) er en dansk politiker og tidligere minister. Han blev valgt til Folketinget for Radikale Venstre ved valget i 2011 og blev i november 2013 udviklingsminister. I februar 2014 blev han i stedet klima-, energi- og bygningsminister – en post han bestred indtil folketingsvalget i 2015, hvor han ikke blev genvalgt.[1]

Ved valget i 2019 blev han igen valgt ind og er i dag medlem af Folketingets Præsidium, formand for Klima- og Energi-, og Forsyningsudvalget, og partiets energi-, forsynings-, klima- og transportordfører.[1][2]

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Rasmus Helveg Petersen er søn af tidligere minister Niels Helveg Petersen og Hanne Aarup og bror til Morten Helveg Petersen, medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre.[1]

Rasmus Helveg Petersen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993 og fik derefter arbejde i Folketingets EU-oplysning.[1] Han har siden været ansat som politisk reporter på Skive Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad (1995-1996), Dagbladet Information (1996-1998) og Jyllands-Posten (1998-1999).

Efter sin journalistiske karriere arbejdede Rasmus Helveg Petersen i Folkekirkens Nødhjælp som strategisk rådgiver (1999-2006).[1] Siden som kommunikationschef i Gigtforeningen (2007-2009), kommunikations- og fundraisingchef i WWF Verdensnaturfonden (2009-2011).[1]

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

I september 2011 blev Rasmus Helveg Petersen valgt til Folketinget for Radikale Venstre i Sjællands Storkreds.[1] Han var udenrigsordfører og klimaordfører for partiet, indtil han i november 2013 blev udpeget til at afløse Christian Friis Bach som udviklingsminister.

Han blev i februar 2014 udpeget til at erstatte Martin Lidegaard som ny Klima- Energi- og Bygningsminister og var minister indtil folketingsvalget i 2015, hvor han ikke blev genvalgt.

Efterfølgende blev han i 2016 ansat som direktør i Dansk Institut for Partier og Demokrati.[1]

I 2018 blev han opstillet som folketingskandidat for Radikale Venstre i Odense-kredsen og i Svendborg-Langeland-kredsen i Fyns Storkreds.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Rasmus Helveg Petersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.