Joy Mogensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joy Mogensen
Joy Mogensen.jpg
Borgmester i Roskilde Kommune
Embedsperiode
5. maj 2011 – 27. juni 2019
Foregående Poul Lindor Nielsen (S)
Efterfulgt af Poul Andersen (S)
Kultur- og Kirkeminister
Nuværende
Overtaget embede
27. juni 2019
Foregående Mette Bock (LA)
Personlige detaljer
Født 11. august 1980 (39 år)
Toronto, Ontario, Canada
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Roskilde Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Joy Mogensen (født 11. august 1980) er en dansk politiker og Danmarks kirkeminister og kulturminister[1]. Hun er ikke medlem af Folketinget, men blev 27. juni 2019 af Mette Frederiksen hentet ind i regeringen fra en post som borgmester i Roskilde Kommune[2]. Hun er medlem af Socialdemokratiet og var borgmester fra 5. maj 2011 til 27. juni 2019.[3]

Joy Mogensen afløste partifællen Poul Lindor Nielsen[4] og overtog posten som borgmester. Borgmesterskiftet blev formelt bekræftet som et punkt på byrådmødet den 25. maj 2011[5]. Borgmesterskiftet var forventet og reelt en del af konstitutionsaftalen efter kommunalvalget i 2009, men tidspunktet var ukendt. Den afgående borgmester, Poul Lindor Nielsen, fortsatte som menigt medlem perioden ud.

Joy Mogensen blev valgt ind i byrådet i 2005, hvor hun blev viceborgmester og senere gruppeformand, formand for Forebyggelses- og Socialudvalget og medlem af Økonomiudvalget[6]. Ved kommunalvalget i 2017 fik Joy Mogensen 14.961 personlige stemmer[7], hvilket var det femtehøjeste personlige stemmetal for samtlige kandidater ved det års kommunalvalg[8]. Hendes stemmetal svarede til, at lidt over 30% af de fremmødte vælgere i Roskilde Kommune havde sat deres stemme personligt ved borgmesteren[9].

Mogensen er bachelor i Kultur- og Sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som konsulent for Rambøll og Teknologisk Institut[1].

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker