Joy Mogensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joy Mogensen
Joy Mogensen.jpg
Borgmester i Roskilde Kommune
Embedsperiode
5. maj 2011 – 27. juni 2019
Foregående Poul Lindor Nielsen (S)
Efterfulgt af Poul Andersen (S)
Kultur- og Kirkeminister
Nuværende
Overtaget embede
27. juni 2019
Foregående Mette Bock (LA)
Personlige detaljer
Født 11. august 1980 (40 år)
Toronto, Ontario, Canada
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Roskilde Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Joy Mogensen (født 11. august 1980) er en dansk politiker og Danmarks kirkeminister og kulturminister[1]. Hun er ikke medlem af Folketinget, men blev 27. juni 2019 af Mette Frederiksen hentet ind i regeringen fra en post som borgmester i Roskilde Kommune[2]. Hun er medlem af Socialdemokratiet og var borgmester fra 5. maj 2011 til 27. juni 2019.[3]

Joy Mogensen afløste partifællen Poul Lindor Nielsen[4] og overtog posten som borgmester. Borgmesterskiftet blev formelt bekræftet som et punkt på byrådmødet den 25. maj 2011[5]. Borgmesterskiftet var forventet og reelt en del af konstitutionsaftalen efter kommunalvalget i 2009, men tidspunktet var ukendt. Den afgående borgmester, Poul Lindor Nielsen, fortsatte som menigt medlem perioden ud.

Joy Mogensen blev valgt ind i byrådet i 2005, hvor hun blev viceborgmester og senere gruppeformand, formand for Forebyggelses- og Socialudvalget og medlem af Økonomiudvalget[6]. Ved kommunalvalget i 2017 fik Joy Mogensen 14.961 personlige stemmer[7], hvilket var det femtehøjeste personlige stemmetal for samtlige kandidater ved det års kommunalvalg[8]. Hendes stemmetal svarede til, at lidt over 30% af de fremmødte vælgere i Roskilde Kommune havde sat deres stemme personligt ved borgmesteren[9].

Mogensen er bachelor i Kultur- og Sprogmødestudier fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som konsulent for Rambøll og Teknologisk Institut[1].

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker