Skabelondiskussion:Infoboks togstation

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikidata Denne skabelon bruger Wikidata og er en del WikiProjekt Wikidata. Projektet er et forsøg på at koordinere brug af Wikidata på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere skabelonen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Forkortelse[rediger kildetekst]

Skal "Forkortelse" forstås som jernbaneteknisk forkortelse eller som den forkortelse, menigmand bruger? Konkret - er det "Kh" eller "Kbh H"? Eller skal vi have begge to med - og skal vi så have en parameter mere? --Palnatoke 1. jul 2007, 14:03 (CEST)

Det er oprindeligt de jernbanetekniske forkortelser, der er tænkt brugt. Disse bruges flittigt blandt jernbanenørder. Det kunne dog godt fremgå lidt tydeligere af skabelonen, at det er disse forkortelser, der menes (fx ved at lade overskriften Forkortelse henvise til en artikel om stationsforkortelser). Lige udover “Kbh H” er der vel ikke mange stationer, der har en forkortelse, der er alment brugt blandt lægfolk, så jeg synes ikke, at disse hører hjemme i infoboksen.--C960657 1. jul 2007, 14:38 (CEST)
Taler du her alene om danske forhold, eller er det en generel situation? --Palnatoke 1. jul 2007, 16:47 (CEST)
Jeg havde godt nok mest danske forhold i tankerne. Men stationsforkortelser i jernbaneteknisk forstand benyttes tilsyneladende på lignende måde i andre lande (i hvert fald i Tyskland, jf. [[1]]). Men jeg er lidt i tvivl om, hvad er det for “menigmandsforkortelser”, vi snakker om, udover Kbh H? Mange navne, hvori København indgår, forkortes med brug af Kbh, men det er vel ikke i sig selv interessant at nævne i artiklerne? --C960657 1. jul 2007, 18:25 (CEST)
Jeg ved faktisk ikke om der i andre byer med flere stationer er stationer, der har en forkortelse. I Københavnsområdet har du jo nok ret i at det alene er Hovedbanegården, der forkortes af menigmand. --Palnatoke 14. jul 2007, 23:42 (CEST)

Jeg har et spørgsmål til "type" under overskriften Overblik, hvad skal det felt indeholde, jeg kan selv komme på to ting: Sikringsanlægstype, eller om det er en Station eller et Trinbræt. Hvad var tankerne bag?--Wix 14. jul 2007, 22:25 (CEST)

Spørg Nuke, det var hans idé :) --Hockeyindustrien 14. jul 2007, 22:30 (CEST)

Koordinater[rediger kildetekst]

Jeg tog kig i Google Earth og så at stationer med denne Skabelon ikke bliver vist - det er undtagelser hvis de finde andre sprogs wikipedia'er. Eks. en station som Solrød Station. Er der eksempler på hvor det virker? Eller giver det problemer? --Dbcsat 3. sep 2008, 16:16 (CEST)

Hvad er gået galt?[rediger kildetekst]

Hvis man kigger på blandt andet Skelhøje Station og Frederiks Station er infoboksen gået helt amok i "uudfyldte parametre". Hvad er gået galt, for sådan har den ikke set ud altid. Jeg har mest lyst til at annullere alle ændringer, så infoboksen igen fungere. --Pixi Uno 6. okt 2011, 20:30 (CEST)

Det ligner den nye version af Mediawiki-software, der giver problemer med mange skabeloner. --Steen Th 6. okt 2011, 20:34 (CEST)

Togstation[rediger kildetekst]

Hvordan kom "stationsbygning" nogen sinde til at hedde "togstation" - bortset fra hos Brio, Lego eller Heljan ? (Skrev 130.226.227.132 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det skal du nok spørge Dansk Sprognævn om: http://sproget.dk/lookup?SearchableText=togstation --Palnatoke (diskussion) 12. mar 2014, 14:00 (CET)
Nå, hvis det er det, der er rettesnoren, så kan det jo komme til at se sort ud. Personligt opgav jeg SprogSchwaberne i forbindelse med "majonæsen"; jeg havde sådan forestillet mig normale menneskers normale aktiviteter og ikke et falsk-akademisk regelsæt, der i frygteligt omfang minder om børn, der forsøger at skaffe sig opmærksomhed .. (Skrev 130.226.227.132 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) .. hvis det da ellers var høn ..
Eksemplerne fra Korpus viser vist nogenlunde at "normale mennesker" også undertiden benytter 'togstation' for 'jernbanestation'. Om det så er noget, man i en encyklopædi skal efterfølge, kan diskuteres. --Palnatoke (diskussion) 14. mar 2014, 18:31 (CET)

Arkitekt(er)[rediger kildetekst]

Det kunne måske være en idé at have et punkt om arkitekt(er) - f.eks. vil man med et sådant punkt kunne fange stationer, der er tegnet af Heinrich Wenck eller identificere andre grupper. --Palnatoke 19. nov 2011, 11:21 (CET)

Ny kode til bedre mobilvisning[rediger kildetekst]

Jeg har erstattet den gamle kode, der byggede på 'hiddenStructure', med kode der bygger på Skabelon:Infoboks (se Skabelon:Infoboks togstation/sandkasse).
Se mere herom i Landsbybrøndens arkiv nr 50, afsnittet "infobokse på mobile enheder" (fra 2. juli 2014)

Hvis der viser sig problemer, meld dem da her.
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. maj 2015, 10:14 (CEST)[svar]

Wikidata og T-banestationer[rediger kildetekst]

Jeg har i den sidste tid arbejdet på en række oversættelser af artikler om T-banestationer i Oslo. I den forbindelse har jeg tilføjet en række oplysninger fra norsk og engelsk Wikipedia til Wikidata med henblik på, at infoboksen kan trække oplysningerne derfra. Det omfatter billede, jernbane, del af (her T-banen i Oslo), dato for åbning og eventuel lukning og administrativt område. Desuden har jeg en del steder tilføjet arkitekt og meter over havets overflade, men de parametre mangler i den danske infoboks. Derudover vil det være praktisk med et parameter for sporvognslinier. Endelig bør parametret S-tog ændres til noget mere generelt, f.eks. linjer, så den også kan bruges steder, hvor man kalder tingene noget andet, f.eks. T-bane eller U-Bahn.

Så alt i alt håber jeg, at en skabelonkyndig bruger kan hjælpe. Eksempler på indsatte oplysninger på Wikidata kan f.eks. findes på d:Q6515346 for Holmenkollen Station og d:Q7923443 for den nedlagte Vestgrensa Station. --Dannebrog Spy (diskussion) 27. jan 2016, 17:05 (CET)

Nu har jeg så selv forsøgt mig med at ændre infoboksen til at hente oplysninger om kommune, jernbane og arkitekt fra Wikidata. Resultatet kan ses på Holmenkollen Station. Derimod lykkedes det af en eller anden grund ikke med land, så den ændring fjernede jeg igen. Der er så til gengæld stadig nogle andre oplysninger, der kan hentes, men nu er der da gjort en begyndelse. Sammenligt i øvrigt også gerne med no:Holmenkollen stasjon for at se nogle af de potentielle oplysninger. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jan 2016, 14:21 (CET)
Jeg har rettet fejlen med land - det er et gamle problem med nummerering af felter. Der var 2 10-felter, hvor header vandt! Jeg prøvede også at hente billede fra wikidata - det lykkes ikke i denne omgang. Men jeg kigger på det igen på et senere tidspunkt. --Steen Th (diskussion) 28. jan 2016, 15:36 (CET)
Tak for hjælp til Steenth og PHansen - nu virker både billede, land og operatører, så nu er der i hvert fald seks oplysninger, der kan trækkes fra Wikidata. Det vil helt klart lette arbejdet med fremtidige stationsartikler. Der er dog en fejl ved Meter over havet. Ikke at det nødvendigvis er vigtigt at have med, men det giver bare lidt mere mening steder som Norge, hvor der kan være ret store højdeforskelle.
En sidebemærkning om billeder: ved de fleste T-banestationer har jeg angivet det billede, der benyttes i de norske artikler, på Wikidata. Men i enkelte tilfælde som ved Holmenkollen Station har det været nødvendigt at vælge andre billeder, fordi de tog, der vises i den norske artikel, er udrangeret i mellemtiden. Derfor forskellen sprogene imellem. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jan 2016, 22:50 (CET)
Wikidata og billeder
<!-- 1) wikidata testes FØR lokalt billede 
|image        = {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage|image={{#if: {{#property:P18|}} | {{wikidata|P18}} | {{#if: {{{billede|}}} | {{{billede}}} }} }} |size={{{billedstørrelse|{{{Size|}}}}}}|sizedefault=250px |alt={{{imagealt|}}}  }} -->
<!-- NB der har været problemer med visning af billedet for 'Københavns Hovedbanegård' -->

<!-- 2) lokalt billede testes FØR wikidata -->
|image        = {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage|image= {{#if: {{{billede|}}} | {{{billede}}}  | {{#if: {{#property:P18|}} | {{wikidata|P18}} }} }} |size={{{billedstørrelse|{{{Size|}}}}}}|sizedefault=250px |alt={{{imagealt|}}} }} 

Jeg har afprøvet disse to koder for billeder. Måske kan det laves anderledes og bedre. Den første virkede fint på mange af siderne fra "Hvad linker hertil", men ikke for Københavns Hovedbanegård, der så fik billedet tilbage med metode 2) - Den har så måske andre ulemper?

Jeg lavede også en test på Holmenkollen Station med kun {{Infoboks togstation}} der også viste billedet. Jeg ved ikke hvilken metode der vil vise sig bedst - eller måske noget tredje. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. jan 2016, 11:34 (CET)

For bred i udskrift[rediger kildetekst]

Infoboks togstation fylder alt for meget, når man udskriver artiklen, se fx Sønderborg Bystation.

Beethoven9 (diskussion) 19. apr 2016, 17:40 (CEST)

Skabelonen er omlagt af hensyn til mobilvisning - Læs om baggrunden på Skabelon:Infoboks togstation/sandkasse.
Hvis du har lyst til at arbejde med det, ser den sidste før omlægningen ud til at være denne version
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_togstation&oldid=7688483
.. hvis du har lyst til at arbejde videre med omlægningen så skabelonen også kan udskrives.
-- Mvh PHansen (diskussion) 19. apr 2016, 18:17 (CEST)
: lidt senere efter simpel test
Denne redigering
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon%3AInfoboks_togstation&type=revision&diff=8520672&oldid=8436968
har her hos mig fjernet den lange url i bunden, og skabelonen er blevet meget smallere ved tryk på 'Udskriftsvenlig udgave' i venstre side.
-- Mvh PHansen (diskussion) 19. apr 2016, 18:37 (CEST)
Det hjalp, tak for det! Beethoven9 (diskussion) 20. apr 2016, 22:13 (CEST)

Nabostationer[rediger kildetekst]

Hvor kommer informationen fra? Tag fx Københavns Hovedbanegård. Jeg ville nok give en anden liste. Ud med ikke-eksisterende stationer (metroen), ind med manglende stationer (fjernbanen), evt. ind med ikke-publikumsstationer. --Madglad (diskussion) 19. apr 2016, 20:25 (CEST)

Oplysninger om nabostationer hentes fra den pågældende stations side på Wikidata, i dette tilfælde d:Q1495052. Og nej, det er ikke specielt logisk og er da derfor også netop angivet i skabelondokumentationen. Angående listens indhold så er det vel et spørgsmål, om man kun skal medtage nuværende stationer, eller om der også skal være plads til tidligere og kommende stationer. På Wikidata er det dog muligt som et kompromis at tilføje kvalifikatorer, dvs. at man her f.eks. kan angive nærmere oplysninger for om bane, åbningstidspunkt osv. Det har jeg netop forsøgsvis gjort for metrostationerne, men det slår tilsyneladende ikke igennem i infoboksen. Men måske nogle kodekyndige brugere kan hjælpe? --Dannebrog Spy (diskussion) 19. apr 2016, 21:19 (CEST)
Da jeg gennemgik nabostationer, valgte jeg at betragte de parallelle S-tog og fjerntogstrækninger som en strækning. Så Valby Station er efter de antagelse ikke en nabostation. da Dybbølsbro og Enghave ligger imellem. Jeg tog Citymetrolinjen med også, selvom de er kun kommende.
Formålet den gang var at få forbundet alle danske stationer, som blev præsentere på et kort. Det lykkes. Kortet virker ikke mere, da det var beregnet til Google Maps --Steen Th (diskussion) 19. apr 2016, 22:39 (CEST)
Det mest korrekte ville være at lægge infrastrukturen korrekt ind i databasen. Der vil man så skulle tage stilling til hvad man skal gøre med tekniske stationer. Og det vil ikke løse det problem at Høje Tåstrup er nabo til Kh i IC-systemet. Måske skal man vælge en nem løsning, at lave et felt, man kan (ikke skal) udfylde, som overstyrer de automatisk henetede data? --Madglad (diskussion) 19. apr 2016, 23:50 (CEST)
Det var ny oplysning, som ikke var i forvejen i artiklerne. Så det er ren registrering i Wikidata. Så hvis tilføjer at man også kan tilføje det lokalt, går for fordelen ved at registrere dem der væk.
Det er med vilje, at det er ikke togsystemer som registeres, men hvordan infrastrukturen er. Intercitytogs standsningsmøster ændre sig en del over tid. Og før december 2015 stoppede Intercity-tog første stop efter hovedbanegården både Valby og Høje Taastrup. Og imod lufthavnen har den standset på Ørestaden, men normalt er det direkte til Lufthavnen. Og Lyntog standser de fleste i Høje Taastrup, men enkelte havde første stop i Nyborg.
For at få det til at hænge sammen imellem Hvidovre (tolket som fjern-delen) og Ny Ellebjerg.har indskyd jeg den teknisk station Vigerslev Station, da banen også deler sig til Ørestad. Men det er også det eneste sted, hvor jeg måtte bruge de tekniske stationer. --Steen Th (diskussion) 20. apr 2016, 09:25 (CEST)
Jeg tror at der er grund til at får set grundigt på hvordan tingene skal repræsenteres i Wikidata. --Madglad (diskussion) 4. maj 2016, 14:42 (CEST)[svar]
Nu har jeg rettet nabostationer til Den Permanente på Wikidata, for det giver selvfølgelig ikke mening at henvise til stationer, der ikke længere eksisterer. Hvad de manglende nabostationer angår, så skyldes det typisk, at de ikke har nogen side på Wikidata, fordi der ikke er nogen sprog, der har artikler om dem. Det er dog muligt at oprette siderne på Wikidata, så der kan henvises til dem, også selvom der endnu ikke er nogen artikler.
Mere generelt så gælder at mange af oplysningerne på Wikidata skal indsættes og vedligeholdes manuelt og derfor selvsagt er afhængig af at nogen gør det, i det omfang det ikke kan bottes. Men når de først er der, kan de bruges på tværs af sprogene. Det er f.eks. noget undertegnede drager nytte af ved mine oversættelser af artikler om norske stationer, hvor en enkelt forbindelse til Wikidata automatisk tilføjer en række oplysninger. --Dannebrog Spy (diskussion) 5. maj 2016, 22:16 (CEST)[svar]

Stationstype (feltet type)[rediger kildetekst]

Er Hårlev Station og Kagerup Station "knudepunkter"? For mig at se er det togfølgestationer, hvor banen forgrener sig, uden at der er passagerudveksling af betydning mellem grenene (eller i det hele taget får den sags skyld). Hvilke mulige værdier af feltet er der? Og hvordan defineres værdierne? --Madglad (diskussion) 19. apr 2016, 20:25 (CEST)

Definitioner og mangel på samme er et gammelt problem, der aldrig er blevet løst. Du husker måske vores omgang sidste år på Diskussion:Frederiksværk Station, hvor Steenth meget rammende skrev: "Problemet at man kan opdele stationer på flere måder: Størrelse, placering, betjeningsniveau og sikkerhedsmæssigt status." Det gælder sådan set stadigvæk. --Dannebrog Spy (diskussion) 19. apr 2016, 21:19 (CEST)
Det er vel relativt overkommeligt at angive en teknisk stationstype. Så måske to stationstyper?
Hvordan publikum ser på det er nok lidt svært at sige fra station til station. I en nylig diskussion om Mørdrup Station blev det hævdet at det lokalt aldrigt blev omtalt som andet end Mørdrup Trinbrædt, hvilket teknisk set også er korrekt, bortset fra d'et i trinbræ(d)t. Trekroner Station er jo et trinbræt, men det kaldes det naturligvis ikke blandt passagererne. Omvendt kunne jeg godt forstille mig at eksempelvis Nærumbanens krydningsstationer kunne blive kaldt trinbrætter. Måske skal man nøjes med teknisk stationstype? --Madglad (diskussion) 19. apr 2016, 23:34 (CEST)
Jeg skrev en oversigt over stationstyper på Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Jernbaner#Stationstyper - der kan vi forsætte. Trinbræt definerede det betjeningsniveau, der var på stedet... der findes også billetsalgssteder og små stationer med salg, som sikkerhedsmæssig var uden signaler og sidespor. Togfølgestationer er et begreb i SR og er et begreb er på vej ud. De nye Operationelle regler For S-banen jeg har søgt efter ordet station - 0 hits! De nøjes med spor, sporskifre og perroner. Og de vil også komme til at gælde på fjerntog, når det kommer. --Steen Th (diskussion) 20. apr 2016, 09:44 (CEST)

2 gange koordinater[rediger kildetekst]

Jeg ser 2 gange koordinater i øverste højre hjørne. Nogen der vil fikse det?  Rodejong  💬 ✉️ 18. jan 2017, 00:20 (CET)

Ja, det skyldes den underhængte coord, som desuden har anden angivelse af nordsyd og østvest end {{Infoboks by/Kort}} (der har længde_ret og bredde_ret)
Underhængt coord:
{{#if:{{{bredde_grad|}}}|
{{coord|{{{bredde_grad}}}|{{{bredde_min}}}|{{{bredde_sek}}}|{{{nordsyd|N}}}|{{{længde_grad}}}|{{{længde_min}}}|{{{længde_sek}}}|{{{østvest|E}}}|type:railwaystation_region:{{{landiso|DK}}}|display=title}}|}}
Der skal måske laves en
if bredde_grad AND NOT landkort | then ... |else ...
Det er nok bedst at lade @Dannebrog Spy: og @PerV: vide om problemet.
Måske skal den nye kode fjernes igen.
-- Mvh PHansen (diskussion) 18. jan 2017, 10:25 (CET)
Men er det ikke kun her på skabelon-dokumentationssiden, at dette problem opstår? Sker det også i artiklerne om togskabeloner? Jeg har kun set efter i to forskellige artikler, der linker til denne skabelon, og der kan man ikke dette problem. Mvh. EileenSanda (diskussion) 18. jan 2017, 10:31 (CET)
Prøv at indsætte kortet fra /doc-siden på Klampenborg Station:
De eksisterende koordinater:
|bredde_grad = 55
|bredde_min = 46
|bredde_sek = 36
|nordsyd = N
|længde_grad = 12
|længde_min = 35
|længde_sek = 18
|østvest = E
De nye koordinater til kortet:
|landkort= Danmark
|label= Klampenborg Station
|korttekst = Klampenborg Stations beliggenhed
|bredde_grad = 55 | bredde_min = 46 | bredde_sek = 36 |bredde_ret = N
|længde_grad = 12 | længde_min = 35 | længde_sek = 18 |længde_ret = E
|landiso = DK
Selv hvis du sletter de øverste er problemet der.
-- Mvh PHansen (diskussion) 18. jan 2017, 10:57 (CET)
@PHansen:/@Rodejong:/@EileenSanda:Jeg gjorde forsøget på Klampenborg Station koden ses her, det ser da ud til at virke perfekt. Efter rettelsen er der stadig kun et sæt koordinater! mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jan 2017, 11:17 (CET)
Jeg ser øverst koordinater der overskriver hinanden.
Jeg tester en mulighed om lidt:
...
|belowstyle = 
|below = 
}}<includeonly>{{ #if: {{{billede|}}} || [[Kategori:Stationsbillede savnes]]}}</includeonly><!--
-->{{#if: {{{landkort|}}} | | {{#if:{{{bredde_grad|}}}|
{{coord|{{{bredde_grad}}}|{{{bredde_min}}}|{{{bredde_sek}}}|{{{nordsyd|N}}}|{{{længde_grad}}}|{{{længde_min}}}|{{{længde_sek}}}|{{{østvest|E}}}|type:railwaystation_region:{{{landiso|DK}}}|display=title}}|<includeonly><!-- [[Kategori:Geomærkning mangler]]--></includeonly>
}} }}<includeonly>{{Wikidata image|1={{{billede|}}}{{{image|}}}{{{Billede|}}}{{{Image|}}}{{{logo|}}}{{{Logo|}}} }}</includeonly><noinclude>
{{template doc}}
<!--Tilføj kategorier til /doc undersiden og ikke her! -->
</noinclude>
Meningen er: hvis 'landkort', så ingen virkning af den underhængte coord
Man skal huske at slette de gamle koordinater, når man indsætter oversigtskortet i gamle artikler
Vi får se om forsøget virker.
-- Mvh PHansen (diskussion) 18. jan 2017, 11:29 (CET)
PerV Det er da netop ikke perfekt, i den version, hvor du havde rettet, ses da dobbelte koordinater øverst til højre. EileenSanda (diskussion) 18. jan 2017, 11:32 (CET)
Kunne I ikke se om rettelsen er brugbar. Den havde tilsyneladende god virkning på Klampenborg Station
Men der er jo 1178 transclusion(s) found ;-)
-- Mvh PHansen (diskussion) 18. jan 2017, 11:44 (CET)
Jo, nu ser det fint ud, er problemet så løst? Mvh. EileenSanda (diskussion) 18. jan 2017, 11:49 (CET)
Kan det ikke have været din cache der drillede EileenSanda? mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jan 2017, 12:05 (CET)
Når jeg ser på artiklen er der kun ét sæt koordinater her Klampenborg Station. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jan 2017, 12:08 (CET)
Jo, det kan godt tænkes, PerV. EileenSanda (diskussion) 18. jan 2017, 12:20 (CET)
  •  Kommentar jeg har set på en 10 stykker vidt forskellige sider nu, og fandt ingen med dobbelte koordinater mere. Så godt gået ;)  Rodejong  💬 ✉️ 18. jan 2017, 14:08 (CET)

Jeg har testet et par stykker mere, og det ser indtil videre ud til at virke. Selve {{Infoboks togstation}} har nu også kun ét sæt koordinater øverst modsat tidligere, nemlig dem fra eksemplet Klampenborg.

Hvis denne herunder er rigtigt udfyldt, så husk at slette eller udkommentere de gamle koordinater plus en ekstra 'landiso' længere oppe i skabelonen.

 |landkort= Moskva
 |label= Kazanskij banegård
 |korttekst = Banegårdens beliggenhed i Moskva
 |bredde_grad = 55 | bredde_min = 46 | bredde_sek = 29 |bredde_ret = N
 |længde_grad = 37 | længde_min = 39 | længde_sek = 25 |længde_ret = E
 |landiso = RU

-- Mvh PHansen (diskussion) 18. jan 2017, 18:24 (CET)

Flytning og tilføjelse af parametre[rediger kildetekst]

Til almindelig orientering så har undertegnede flyttet placeringen af "Niveauer" og "Dybde under jordoverfladen" i skabelonen ned til der, hvor de faktisk er indsat i skabelonkoden i artiklerne. Resultatet kan f.eks. ses på Aeroport (Moskvas metro). I samme ombæring har jeg desuden tilføjet muligheden for at angive en stations afstand fra banens eller banenettets 0-punkt. Det er forsøgsvist tilføjet til Bryne Station. --Dannebrog Spy (diskussion) 13. mar 2017, 17:38 (CET)

Wikidata opdatering.[rediger kildetekst]

Jeg har omdannet nu alle Wikidata koder til at bruge Kartebolles skabeloner. Den er testet i mit sandkasse på artikler som Holmenkolle station, Københavns Hovedbanegård og Nørreport station, etc. Fandt ingen problemer.  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. mar 2017, 19:28 (CET)

Hvorfor bliver boksene så brede. Så vidt jeg kan se i koden skal de kun blive 250px, ligesom billederne, der de er væsentlig bredere, nærmere 300px, og med whitespace ved siden af billederne. De steder jeg har kigget har der heller ikke været noget i tekstfelterne der skulle give ekstra bredde. Nogen bud? - Nico (diskussion) 12. maj 2017, 16:51 (CEST)[svar]

De bliver så brede fordi der laves en tabel med en bredde på 250 pixel for passagertal i højre kolonne. Derved bliver den samlede bredde lig med venstre kolonnes bredde + 250 pixel. Tabellen laves selv hvis der ikke er nogen passagertal at vise. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. maj 2017, 17:41 (CEST)[svar]

Tak for svar. Jeg undrer mig bare over om det er nødvendigt, og om det er tilsigtet? Jeg synes det er ude af proportioner, og forskelligt for normalstandard for infobokse. - Nico (diskussion) 12. maj 2017, 17:59 (CEST)[svar]

Måske tabellen kan formindskes en smule, men så bliver tallene velsagtens en smule små... Mvh. Vrenak (diskussion) 12. maj 2017, 18:02 (CEST)[svar]
Det går tilbage til omlægningen fra 'hiddenstructure',
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon%3AInfoboks_togstation&type=revision&diff=8136244&oldid=7688483
..og jeg havde store problemer med netop passagertal og ikke tanke på bredden.
Boksen bliver ganske rigtigt meget smallere på dokumentationssidens eksempler med fx 150px, så det var måske en idé, hvis der ikke er et eller andet sted hvor det ikke går?
Måske Kartebolle kan omskrive koden hvis nedsættelse af px ikke er sikkert.
-- Mvh PHansen (diskussion) 12. maj 2017, 18:24 (CEST)[svar]
Jeg foreslår at samle alle passagertal i en enkelt tabel, frem for at have en selvstændig tabel for hvert år. Det vil sikre ens kolonnebredder uden koder til eksplicit styring af udseendet, og uden unødvendig ekstra bredde. Jeg vil gerne lave en omskrivning i den retning hvis det er et generelt ønske. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. maj 2017, 19:14 (CEST)[svar]
I stedet for at bruge label kan man bruge header.
|label84 =  <strong>{{{år1|}}}</strong>
| data84 = {{#if: {{{år1|}}} | <table style="width:250px; text-align:right;"><tr><td style="width:40%"> {{{år1tal|}}} </td><td> {{{år1tal2|}}} </td></tr></table> | }} 
▼
|header84=  <strong>{{{år1|}}}</strong>
| data84 = {{#if: {{{år1|}}} | <table style="width:250px; text-align:right;"><tr><td style="width:40%"> {{{år1tal|}}} </td><td> {{{år1tal2|}}} </td></tr></table> | }} 
Årstallet kommer at stå på sin egen linje, og tabellen fylder hele bredden, men viser ikke venstre kolonnen. Derfor beholder skabelonen sin normale bredde.  •   Rodejong   💬 ✉️ 12. maj 2017, 20:57 (CEST)[svar]
Så vidt jeg kan se, bruges funktionen til at vise tal for flere år primært ved DSB-stationer i Hovedstadsområdet. Men tallene er typisk fra 1996-2004 og må nok efterhånden anses for at være forældede. Så måske det ville være bedre simpelthen at droppe tabellerne og så nøjes med at angive det nyest kendte tal for en given station sammen med årstallet for det. De nyeste tal for DSB-stationer jeg kender er fra 2010 og fremgår af Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027, s. 91-96. Det vil selvfølgelig kræve noget arbejde med at få løbet artiklerne igennem, men til gengæld vil det resultere i oplysninger, der er noget mere aktuelle. Derudover skal der nok en bot til at ændre opsætningen i infoboksene for norske jernbanestationer, hvor undertegnede har benyttet en forenklet løsning, fordi der typisk kun var et kendt tal for de enkelte stationer. --Dannebrog Spy (diskussion) 12. maj 2017, 21:20 (CEST)[svar]