Pernille Vallentin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Pernille Vallentin
Personlig information
Født Pernille Vallentin Brandt
14. februar 1979 (41 år)
i Horsens, Østjylland
Nationalitet Danmark Dansk
Kæreste(r) Kasper Spez
Beskæftigelse Sanger og skuespiller
Bodilpriser
Bedste kvindelige birolle (2011)
Robertpriser
Bedste kvindelige birolle (2010)

Pernille Vallentin (født 14. februar 1979, i Horsens døbt Pernille Vallentin Brandt) er en dansk sanger og skuespiller.

Pernille har sunget og spillet teater siden barndommen, og drog til England ganske ung for at uddanne sig som skuespiller, i 1999 kom hun tilbage med diplom og eksamensbevis i hånden. Studerede videre på Teaterskolen Move'n Act i 2000, og medvirkede her i forestillingen "Frankenstein". Hun lavede teater i Århus og Silkeborg i eksperimenterende teater/performance-grupper. Hun har endviddere studeret Dramaturgi på Aarhus Universitet. I 2003 deltog hun i sang-programmet Stjerne for en aften, Instruktøren Ole Christian Madsen, der havde set programmet, "opdagede" hende og castede hende til rollen som Gule Tilde i sin succesrige film Nordkraft, hvor hun spillede overfor den anmelderroste skuespiller Thure Lindhardt. Til filmen lavede hun titelsangen og musikvideoen ved navn Kiss Your Demons Away, som hun komponerede sammen med Chief 1 og Christina Groth. Året efter blev hun nomineret til en Zulu Award, og til Bodilprisen for bedste kvindelige birolle. Hun fik Zulu Awarden foran blandt andre Beate Bille for Drabet og Anne Sørensen for Pusher 2. Bodilprisen for bedste kvindelige birolle gik til Charlotte Fich.

Pernille Vallentin er kærester med rap kunstneren Kasper Spez.

Samarbejdet mellem Vallentin, Chief 1 og Groth fungerede så godt, at trekløveret besluttede sig for at fortsætte, efter filmprojektet var færdigt. Det kom der albummet ”Between Butterflies and Me” ud af – et album hvor sangene ”Kiss Your Demons Away”, ”Stay Inside You” og "Follow" blev radiohits. Pernille har med disse numre medvirket på div. Albums, så som "woman" "stærke danske sangerinder" osv... Pernille har efter sigende siden arbejdet på et nyt album med sit Århus-band.

Efterfulgt medvirkede hun i rollen som Mette-Inge i filmen Hjemve, instrueret af Lone Scherfig, der havde premiere den 30. marts 2007.

Året efter 2008, lavede Pernille stemmen til den lille rappenskraldede Prinsesse Selinia, Luke Besson´s "Arthur og minnimøjserne" hvis originale stemme blir udført af Madonna.

Endvidere har Pernille sidenhen medvirket i flere kort/novellefilm, her kan bl.a. nævnes, "nedenunder" af Anne Grete Bjarup Riis, "TONNY" Der forventes ude i 2010. "SAVN" afgangsfilm fra filmskolen af Andreas Dalsgård hvor hun spiller overfor Thomas Bo larsen.

Pernille har i 2008 og 2009 været med i Brobizz reklamerne som den naive og glade Sanne fra broen. (hvortil hun har komponeret underlægningsmusikken). Rollen som Sanne fra broen er nok hendes mest kendte præstation.

På TV kan man se Pernille i DRs børnegyser "Historietimen", som den gode fe der hjælper professoren, hvor hun desuden også har skrevet og synger titelsangen "Tryllestøv".

For sin præstation i Fri os fra det onde modtog Pernille Vallentin i 2010 en Robert i kategorien "Bedste Kvindelige Birolle" og i 2011 bodilprisen i samme kategori.


Pernille Vallentin Brandt arbejder i dag som hospitalsklov for De Danske Hospitaltsklovne.


Pernille Vallentin er bærer diagnosen osteogenesis imperfecta som er medfødt knogleskørhed).[1] Og så vidt vide er Pernille Vallentin Brandt den eneste kendte dansker, der bærer sygdommen, som er en sjælden diagnose. I Danmark er der ca. 330 personer, der har sygdomme.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Karsten Jensen (2011). "TV3-program donerer 10.000 kr. til DFOI" (PDF). OI-magasinet. Dansk Forening for Osteogenesis Imperfecta (2). 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikStub
Denne danske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Pernille Vallentin kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.