Bodiluddelingen 2007

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bodiluddelingen 2007 blev afholdt den 25. februar 2007 i Imperial i København og markerede den 60. gang at Bodilprisen blev uddelt.[1][2]

Pernille Fischer Christensens spillefilmsdebut En soap vandt prisen for bedste danske film, mens prisen for bedste kvindelige hovedrolle for andet år i træk gik til Trine Dyrholm, hvilket samtidig blev tredje år i træk hun modtog en Bodil-pris. Med denne Bodil er Dyrholm sammen med Ghita Nørby de eneste til at have modtaget fire Bodil-priser. Nicolas Bro modtog for andet år i træk også en Bodil-pris, da han modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i Offscreen. Stine Fischer Christensen, lillesøster til Pernille Fischer Christensen, modtog prisen for bedste kvindelige birolle for hendes spillefilmsdebut i Susanne Biers Efter brylluppet. Prisen for bedste fotograf gik til Jørgen Johansson for hans arbejde på film som Bænken (2000), Italiensk for begyndere (2000), En kærlighedshistorie (2001), Nordkraft (2005) og senest Prag (2006).

Uddelingens Æres-Bodil blev tildelt skuespiller Helle Virkner for sin flotte film- og teaterkarriere, hvor hun medvirkede i film og serier som Huset på Christianshavn, Matador, Poeten og lillemor og spillede hos Cirkusrevyen, ABC Teatret og Folketeatret. Hun modtog ligeledes Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle i Den kære familie i 1964.

Vindere[redigér | rediger kildetekst]

Bedste mandlige hovedrolle Bedste kvindelige hovedrolle
Bedste mandlige birolle Bedste kvindelige birolle
Bedste danske film Bedste amerikanske film
Bedste ikke-amerikanske film Bedste dokumentarfilm

Øvrige priser[redigér | rediger kildetekst]

Æres-Bodil[redigér | rediger kildetekst]

Bedste fotograf[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.bodilprisen.dk/aar-for-aar/2007-2/
  2. ^ https://nyheder.tv2.dk/2007-01-05-film-droemmen-er-bodilfavorit

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]