Brugerdiskussion:89.23.224.48

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, anonyme bruger! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler.

Dine bidrag bliver nu registreret under din IP-adresse. At oprette en brugerkonto har mange fordele: Du vil kunne uploade billeder og andre medier samt gøre samtalerne på diskussionssiderne mere personlige. Efter fire dage får du mulighed for at redigere semibeskyttede sider. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.

Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-studium
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen mvh Per (PerV) (diskussion) 13. sep 2017, 17:55 (CEST)

Jeg kan se du har indsat Kategori:Komponister Fra Rusland (det burde være Kategori:Komponister fra Rusland - altså med lille "f" i "fra") blandt andet i Dmitrij Sjostakovitj. Det er vist en sandhed med modifikationer. Sjostakovitj fødtes 1905, og han har næppe komponeret noget musik af betydning før 1917. På det tidspunkt ophørte Rusland med at eksistere, og Sjostakovitj døde i 1975, altså lang tid før der var drømt om at Rusland ville rejse sig af asken som en anden fugl fønix. Jeg synes derfor, at kategorien er forkert; men lad mig høre din begrundelse for kategoriseringen! mvh Per (PerV) (diskussion) 13. sep 2017, 17:55 (CEST)

Vurderinger[rediger kildetekst]

Hej. Det er vigtigt, at Wikipedia er neutralt, så når du skriver, at "NN er X-lands bedste komponist", så fjerner vi det igen. Det er en personlig vurdering, sådan som det står. En bedre måde at skrive det på er følgende: "NN anses af mange som X-lands bedste komponist" hvis du kan angive en troværdig kilde til det. I så fald refererer du bare, hvad en anden har udtalt. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. jan 2018, 10:08 (CET)

Kategorier[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg kan se, at du i nat har indsat Kategori:Musikere fra England på flere artikler, der i forvejen er er i kategorien Kategori:Komponister fra England; princippet er, at artikler kun bør findes i den mest specialiserede kategori, og da komponister er en underkategori af musikere har jeg derfor stillet dine ændringer tilbage igen. --Medic (diskussion) 1. apr 2020, 07:41 (CEST)

Husk kilder :)[rediger kildetekst]

Kære 89.23.224.48.
Dansk Wikipedia er rigtigt glade for din(e) ændring(er) på Walter Klepper. Vi har dog den politik, at der skal være pålidelige kilder i artiklerne.

Hvis du har en kilde til dit bidrag, kan du tilføje den ved at bidrage igen, og efter sætningen skrive <ref>din kilde</ref>. Du kan også skrive din kilde herunder og "pinge" mig vha. {{Svar til}} eller skrive din kilde på min diskussionsside; så vil jeg indsætte den for dig. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig (ligeledes med {{Svar til}} eller på min diskussionsside) eller nybegynderforummet. Du kan læse mere i Hjælp:Kildeangivelser for nybegyndere.

Vi ser frem til, at du forhåbentligt kan blive en fast bidragsyder fremadrettet. Med venlig hilsen — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 1. apr 2020, 18:31 (CEST).
Og du må gerne også lave fod-/slutnoter :-). — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 6. apr 2020, 01:19 (CEST)

Komponist-artikler[rediger kildetekst]

Hej. Tak fr dine bidrag med nye artikler om rumænske komponister (og andre komponister). Jeg har rettet i rigtig mange af dem, da de ikke helt følger Stilmanualen. Du kan også tage et kig på min redigering her eller her, for at se, hvad jeg har ændret. Husk at det er helt i orden at oprette links til artikler, som endnu ikke indes, som f.eks. Musikkonservatoriet i Bukarest eller University of Illinois. Du skal også være velkommen til at oprette disse artikler :-) Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Toxophilus (diskussion) 2. apr 2020, 09:14 (CEST)

Også tak for de mange komponistartikler herfra. Vær venligst opmærksom på, at Slovakiet/slovakisk og Slovenien/slovensk ikke er det samme. Mvh. SorenRK (diskussion) 5. apr 2020, 00:28 (CEST)
Se venligst min redigering her, for der er stadig en del småproblemer med komponistartiklerne. Toxophilus (diskussion) 7. apr 2020, 10:54 (CEST)

Bruger af skabelon FD[rediger kildetekst]

Hej. Du har bøvl med brug af skabelon FD. Du skriver:

{{FD|1909|1988||Horký,Karel}}

Der følgende problemer:

  • Der er en "|" for meget. Sorteringsnøglen er kommet ud i 4. argument. Den højst være 3 argumenter, hvor den 3 argument er sorteringsnøgle.
  • Der mangler en blanktegn efter ","
  • En mindre ting 'ý' skal være 'y' - alle tegn i sorteringsnøglen skal være danske og diakritisk tegn ændres til den tilsvarende danske tegn.

Så den rettet udgave af FD er:

{{FD|1909|1988|Horky, Karel}}

Hilsen. --Steen Th (diskussion) 6. apr 2020, 11:04 (CEST)

Den sidste fejl er det vist mig, der er ansvarlig for. Jeg har indsat en række diakritiske tegn i artiklen og vidste ikke, at de ikke må være i FD-skabelonen. Økonom (diskussion) 6. apr 2020, 11:09 (CEST)

Links til andre wikier[rediger kildetekst]

Bemærk at links til artikler på andre wikier generelt er overflødige, idet alle artikler om f.eks. en bestemt komponist bliver linket til fra Wikidata (se f.eks. İlhan Baran (Q94120)) og at links til andre sprog derved kommer frem nederst i sideboksen til venstre. --Hjart (diskussion) 23. apr 2020, 21:06 (CEST)

Store/små bogstaver, kildehenvisninger, brugerkonto[rediger kildetekst]

Hej! Vær opmærksom på retskrivningsreglerne også gælder overskrifter. Ord, der ikke er egennavne staves med småt. Der bør være kildehenvisninger i teksten, ikke kun i bunden. Opret gerne en brugerkonto. --Madglad (diskussion) 24. apr 2020, 19:52 (CEST)