Hans Borchardsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Borchardsen

portræt i Ribe Domkirke
Personlig information
Født 28. oktober 1597 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 4. januar 1643 (45 år) Rediger på Wikidata
Barn Jørgen Hansen Burchart Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Præst Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Borchardsen (28. oktober 15974. januar 1643) var en dansk biskop.

Hans fader, Borchard Hansen, var borger i København, og her fødtes sønnen. Han blev student 1613 fra Sorø. I sin ungdom (1622—29) var han lærer for prins Frederik, blev dernæst sognepræst ved vor Frue Kirke i sin fødeby og til sidst (1635) biskop i Ribe. Han fik tillige et kanonikat i Aarhus og et vikariat i Lund og blev 1636 Doctor theol. (magistergraden havde han taget 1625). Om hans embedsførelse som biskop er intet mærkeligt at fortælle.

Hans hustru var Anna Cathrine Jørgensdatter, datter af en rådmand i København, rimeligvis Jørgen Jensen, rådmand 1622—33. Hans mærkeligste skrift er en ligtale over lensmandenRiberhus, rigsråd Albert Skeel, der udkom under den titel: Den gode Strid og Retfærdigheds Krone. Han blev tidlig svagelig og døde 1643 i en ung alder, efterladende sin enke med flere børn. En datter ægtede Jacob Jensen Jersin.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til et mere nutidigt sprog og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen. Dette angives som fx:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=https://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.