Toy Story: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m fra at til af i første linje
Linje 28: Linje 28:
| VHS =
| VHS =
}}
}}
'''''Toy Story''''' er en animeret [[USA|amerikansk]] film fra [[1995]] og filmhistoriens første, fuldt genererede [[3-D-film|3D]] [[spillefilm]]. Filmen er animeret at selskabet [[Pixar]] i samarbejde med [[The Walt Disney Company|Disney]].
'''''Toy Story''''' er en animeret [[USA|amerikansk]] film fra [[1995]] og filmhistoriens første, fuldt genererede [[3-D-film|3D]] [[spillefilm]]. Filmen er animeret af selskabet [[Pixar]] i samarbejde med [[The Walt Disney Company|Disney]].


Filmen blev fulgt op af fortsættelsen [[Toy Story 2]] i 1999.
Filmen blev fulgt op af fortsættelsen [[Toy Story 2]] i 1999.

Versionen fra 30. jan. 2013, 07:18

Toy Story
Overblik
Instrueret af John Lasseter
Manuskript af Joss Whedon
Andrew Stanton
Joel Cohen
Alec Sokolow
Klip Robert Gordon
Lee Unkrich
Musik af Randy Newman
Produceret af Bonnie Arnold
Ralph Guggenheim
Udgivelsesdato USA 22. november 1995
Danmark 22. marts 1996
Længde 77 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Fortsættes i Toy Story 2
Links
på IMDb
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Toy Storys hjemmeside
Toy Storys hjemmeside Rediger på Wikidata

Toy Story er en animeret amerikansk film fra 1995 og filmhistoriens første, fuldt genererede 3D spillefilm. Filmen er animeret af selskabet Pixar i samarbejde med Disney.

Filmen blev fulgt op af fortsættelsen Toy Story 2 i 1999.

Handling

Toy Story handler om drengen Anders' legetøj, der bliver levende, når han ikke er i værelset. I den første film skal Anders, hans mor og hans lillesøster Mette snart flytte. Inden da bliver Anders' fødselsdag fejret, og det er en udfordring for legetøjet, især for cowboy-dukken Woody, der indtil videre har været drengens yndlingslegetøj siden børnehaven. Denne fødselsdag er især en udfordring for legetøjet, fordi et nyt legetøj, rum-actionfiguren Buzz Lightyear, kommer ind på banen og bliver den nye favorit, i hvert fald i starten. De to figurer kommer ud for en masse eventyr og bliver gode venner.

Inde ved siden af Anders bor drengen Svend, som er vild med raketter og at være ond ved sit legetøj. Han har en hund, der hedder Skurk, som er et af Anders' legetøjs værste mareridt. En aften bliver Anders inviteret af sin mor ud at spise på PizzaPlanet, der er Anders' yndlings restaurant. Anders får lov at tage et legetøj med. Han vil vælge Buzz, som han lige har fået, men kan ikke finde ham og tager så Woody med i stedet. Buzz dukker op på vej til PizzaPlanet efter at have hægtet sig på bilen og kommer ned gennem det åbne soltag, da bilen holder stille på en benzintank. De to figurer kommer i slagsmål og falder ud af bilen og ender inde under den, inden den kører igen. Det er nu de to figurers opgave at komme frem til Anders og hjem til det andet legetøj, inden Anders og hans lille familie flytter.

Danske stemmer

Eksterne henvisninger

Foregående:
-
Disney-Pixar Film Efterfølgende:
Græs-rødderne

Skabelon:Link FA Skabelon:Link FA Skabelon:Link GA