Brugerdiskussion:Urbandweller: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Spørgsmål omhandlende Christiansborg Slotskirke.
Linje 142: Linje 142:


Jeg undrer mig over, at der [http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Christiansborg_Slotskirke&diff=prev&oldid=5961743 her] føjes kategorien ''Nedlagte folkekirker i Danmark'' til artiklen om Christiansborg Slotskirke. Kirken er da ikke på nogen måde nedlagt. [[Bruger:Thomas Vedelsbøl|Thomas Vedelsbøl]] ([[Brugerdiskussion:Thomas Vedelsbøl|diskussion]]) 21. okt 2013, 18:37 (CEST)
Jeg undrer mig over, at der [http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Christiansborg_Slotskirke&diff=prev&oldid=5961743 her] føjes kategorien ''Nedlagte folkekirker i Danmark'' til artiklen om Christiansborg Slotskirke. Kirken er da ikke på nogen måde nedlagt. [[Bruger:Thomas Vedelsbøl|Thomas Vedelsbøl]] ([[Brugerdiskussion:Thomas Vedelsbøl|diskussion]]) 21. okt 2013, 18:37 (CEST)
:Teknisk set, jo. Kirken ophørte med at være en folkekirke i 1968, efter af Christiansborg Slotssogn var nedlagt pr. 1. juli 1965 (se [[Nedlagte folkekirker i Danmark]]). ''Politiken'' skriver: "Christiansborg Slotskirke. Kirken blev nedlagt som sognekirke i 1968 på grund af faldende befolkningstal i det indre København. Sognet blev delt mellem nabosognene. Kirken hører under Slots- og Ejendomsstyrelsen." Af samme grund er kirken [[Bygningsfredning|bygningsfredet]], hvilket ikke ville kunne ske, såfremt kirken tilhørte Folkekirken (Kirkeministeriet). --[[Bruger:Urbandweller|Urbandweller]] ([[Brugerdiskussion:Urbandweller|diskussion]]) 21. okt 2013, 20:51 (CEST)

Versionen fra 21. okt. 2013, 20:51

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 04. Oct 2013 07:17


Kig evt. her

Jeg synes artiklen er blevet rigtig god mvh Per (PerV) (diskussion) 6. aug 2013, 17:03 (CEST)

Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Volkswagen Polo IV (anden nominering)

Hej Palnatoke. Kan du rette denne side til, så nomineringen sker på den rigtige måde? Det er den pt. ikke. Mvh --Morten1997 (diskussion) 8. aug 2013, 20:28 (CEST)

Jeg har fået det rettet, så det behøves ikke længere. --Morten1997 (diskussion) 8. aug 2013, 21:23 (CEST)
Og så alligevel, fordi den ikke viser et 1. tal i højre side af Seneste ændringer, ligesom 6. tallet ved siden af LA.. Mvh --Morten1997 (diskussion) 8. aug 2013, 21:54 (CEST)

Peymann

Hej Urbandweller, som du kan se under diskussionen til artiklen Ernst Peymann er denne form ukorrekt, idet den hverken bruges af Dansk Biografisk Lexikon 1. udgave eller Salmonsen. Dette var mit udgangspunkt for at lave redirect fra denne artikel. Samtlige relevante oplysninger er indskrevne i Henrik Ernst Peymann. Jeg er dog enig med dig så langt, at han nok bør stå under Hinrich Ernst Peymann, som er hans navns tyske form (og som Dansk Biografisk Leksikon 2 udgave også bruger). venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 11. aug 2013, 11:52 (CEST)

Du har overhovedet ikke svaret på mine indlæg. Du skal ikke bare beslutte at flytte artiklen, når jeg har dokumenteret, at du har taget grundigt fejl. Jeg betragter det som meget ukorrekt. Rmir2 (diskussion) 11. aug 2013, 18:15 (CEST)
Det har jeg nu. Og skal vi så bruge tiden på noget mere nyttigt? --Urbandweller (diskussion) 11. aug 2013, 18:25 (CEST)

Det var dog fantastisk, at to garvede wikipedianerne begynder at kriges, når begge kender proceruren for {{flyt}} og {{sammenskriv}}. Det havde måske været mere produktivt af Rmir2 at oprettet et flytteforslag på Ernst Peymann i stedet for at klippe og klistre, og oprette en dublet til en allerede eksisterende artikel. Opret nu det flytteforslag, og stop jeres redigeringskrig. Jeg tror i hvert fald ikke på at Urbandweller ønsker at "have ejerskab til artiklen"(Rmir2). Jeg har i hvert fald aldrig noteret det ønske fra dén bruger, modsat andre. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2013, 22:16 (CEST)

Sorry havde ikke set, at I allerede havde oprettet et sammenskrivningsforslag. Men det rørrer ikke ved at jeg synes det er meget lidt klogt at klippe og klistre en artikel sammen for en person, der allerede er en artikel om. Så vidt jeg kan se er der kun en person der har ønske om at "have ejerskab til artiklen". Jeg forundrer mig, ligesom Urbandweller, over at nogen bruger tid på at oprette dubletter af artikler, uden i andre sammenhænge tjekke de kilder, der klistres på artikler. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2013, 23:13 (CEST)

Til PerV: Bare lige til din orientering:

  1. Jeg ramlede ind i Peymann dels i forbindelse med fyrvæsenet, dels i forbindelse med Ejderkanalen. Da jeg søgte efter han på wiki, kunne jeg ikke finde ham. Det er tillige grunden til, at der blev to artikler.
  2. Jeg var faktisk overbevist om, at det var en fejl med Ernst Peymann. Normalt bruger vi enten fuldt navn eller initialnavn som jeg også har foreslået det og som han optræder alle de steder, jeg har truffet ham (bortset fra DSD som jeg aldrig bruger). Derfor kom Urbanwellers holdning faktisk bag på mig. Forøvrigt var artiklen om "Ernst Peymann" uden henvisninger overhovedet, da jeg endelig blev henvist til den. Henvisningerne nederst er tilføjede af mig.

Nu ved du så det. For mig handler det ikke om "ejerskab" (og det tror jeg heller ikke er tilfældet for Urbanwellers vedkommende) men om, at wiki skal være anvendelig. Hvis man ikke kan finde Peymann, når man søger ham på grundlag af offentlige myndigheders udgivne litteratur, er der noget galt. Og det er derfor, at jeg har insisteret på, at han skal kunne findes. Jeg ville ikke drømme om at søge efter H.C. Andersen under "Hans Andersen" for nu at bruge et parallelt eksempel. Og Peymann optræder hyppigst under H.E. Peymann lige så snart, vi går til den faktiske litteratur (fx om arkitektur, som jeg også har påvist det). venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. aug 2013, 06:30 (CEST)

Jeg synes, det er en besynderlig holdning, at personer kun bør skrives med enten fuldt navn eller med initialer. Eksemplerne på folk, der kendes ved ét af deres fornavne eller ved initialer af kun nogle af deres navne, er legio: Sextus Meyer, Vilhelm la Cour, C.N. David, C.F. Moltke... --Urbandweller (diskussion) 13. aug 2013, 23:14 (CEST)

Det er vi bestemt ikke uenige om. Derfor skal det vurderes for hver person for sig om vedkommende skal stå under fuldt navn, initialer eller en kombination af disse eller et forkortet navn. I tilfældet Peymann optræder han bådet i "Danmarks Arkitektur" og hos Naturstyrelsen under sine initialer, i opslagsværkerne under efternavn + fornavne (men ikke varianten "forkortet fornavn + egentlig: fulde navn"). Derfor er jeg da også kommet frem til, at det nok er initialvarianten, som de fleste ville søge efter og som jeg i første omgang kun oprettede som "redirekt". Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en "almindelig tekst" i en bog eller tidsskrift med varianten "Ernst Peymann", og dette er grunden til, at jeg ikke tror på, at den skulle være almindeligt brugt. Hvis det havde været tilfældet, ville jeg helt klart have tilsluttet mig din variant. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 14. aug 2013, 06:24 (CEST)

Sommerkonkurrence (igen)

Urbandweller vandt Palnatokes Sommerkonkurrence 2013

Tillykke med sejren, og tak for indsatsen! Hermed en dims, du kan pynte din brugerside med (eller udskrive og laminere). --Palnatoke (diskussion) 2. sep 2013, 14:19 (CEST)

Tak, ikke mindst til de andre deltagere! Jeg troede ellers, jeg ville tabe på målstregen. --Urbandweller (diskussion) 2. sep 2013, 15:00 (CEST)

Niels Bjerrum'er

Hej Urbandweller! Tak fordi du ryddede op i navngivningerne i artiklerne om Niels J. Bjerrum'erne. Det fik jeg ikke lige gjort ordentligt selv, så det er alle tiders. Toxophilus (diskussion) 3. sep 2013, 12:07 (CEST)

Angående siden Advokatkontoret Fabritius Tengnagel og Heine

Hej Urbandweller.

Jeg vil starte med at beklage problemer vedrørende sideredigering og vil forsøge at gøre det bedre i fremtiden!

Jeg forsøger bestemt ikke at reklamere, men har forsøgt at følge op på forbedring af sproget samt interne og eksterne links for at validere historien jeg skriver. Det var også derfor at jeg de sidste par gange har beholdt jeres henvisninger om at sproget skal forbedres samt at der skal en formatering til, i håb om at andre ville bidrage og hjælpe lidt til. Det er også derfor at alle mine redigeringer ikke er ens men ændrer sig hver gang jeg laver en redigering. Jeg har forsøgt at lave afsnitsopdeling og henvist til interne links på wikipedia, men hver gang bliver de fjernet og jeg har ikke kunnet forstå hvorfor. Så jeg er ved at miste modet med at redigere denne side og ville jo gerne i fremtiden være en større bidragsyder til wikipedia.

Endnu en gang vil jeg beklage hvis jeg har skabt problemer, dette var bestemt ikke min hensigt!

Håber at høre fra dig

Mvh. Koubaa

Jeg har nu formateret artiklen - ved at kigge på kildekoden kan du se, hvordan en artikel er opbygget. Håber du fortsat vil bidrage til Wikipedia. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 4. sep 2013, 18:54 (CEST)


Jeg takker for din forståelse. Jeg vil prøve at kigge lidt på kildekoden, "figure it out" og prøve at bidrage efter bedste evne :) Endnu en mange gang tak! Mvh. Koubaa

Nyheder for september 2013

Rasmus Olsen

Hej Urbandweller. Jeg kan se, at du har oprettet et flytteforslag for Rasmus Olsen (flertydig). Hvordan kan det være? Jeg har oprettet en artikel om Rasmus Olsen (komiker) og fandt ud af, at flere personer bærer navnet, hvorfor jeg mente at en flertydig artikel var på sin plads. Den hidtidige artikel om Rasmus Olsen, har jeg flyttet til Rasmus Olsen (atlet), og lavet en omdirigering fra Rasmus Olsen til den flertydige side. Hvis jeg har gjort noget galt, beder jeg om forladelse. Toxophilus (diskussion) 10. sep 2013, 17:45 (CEST)

Du har intet gjort galt. Den flertydige artikel kan lige så godt stå under "Rasmus Olsen", da ingen er mere kendt end de andre, men siden kan ikke flyttes pga. historik. En administrator bør derfor flytte siden. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 10. sep 2013, 17:56 (CEST)
Udmærket, jeg håber en admin kan hjælpe så. Jeg var ikke klar over, at det var bedre, at den flertydige artikel er at finde under artikelnavnet, i stedet for artikelnavnet efterfulgt af flertydig. Toxophilus (diskussion) 10. sep 2013, 18:30 (CEST)

Nissebanden

Hej Urbandweller. Jeg har oprettet/flyttet artiklen om Nissebanden i Grønland da jeg mente det var noget rod i den eksisterende artikel om Nissebanden. Jeg påtænker at oprette artiklerne Nissebanden (julekalender) og Nissebanden (gruppe), og mener derfor en flertydig artikel er på sin plads. Hvordan skal jeg gøre det, så vi undgår det som skete ved Rasmus Olsen (flertydig) (ovenfor)? Mvh. Toxophilus (diskussion) 16. sep 2013, 22:14 (CEST)

Barnstar

Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Fordi du bliver ved og ved og ved. God kvalitet i dit arbejde. Pixi Uno (diskussion) 19. sep 2013, 16:43 (CEST)


Jamen dog - nu igen! Jeg kan kun takke og sige det samme om dine bidrag. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 20. sep 2013, 13:48 (CEST)

Kære Urbandweller,

kunne du måske finde ud af at putte lidt mere på min ovenstående nyoprettede {{biostub}}-artikel jf. de i artiklen angivne kilder?

På forhånd tak, hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 29. sep 2013, 12:57 (CEST)

Hermed gjort. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 29. sep 2013, 22:06 (CEST)

Kan du ikke også lige være sød at kigge på min nyligt oprettede Peter Lawætz? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 19. okt 2013, 16:54 (CEST)

Sådan. Tak for tilliden. --Urbandweller (diskussion) 19. okt 2013, 19:13 (CEST)

Tusind tak. Det er godt at alle linksene i {{Navboks rektorer ved Danmarks Tekniske Universitet}} nu er oprettet. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 20. okt 2013, 17:26 (CEST)

Artikel om Niels Harrit

Til "Urbanweller" Det er fuldstændigt uacceptabelt, at du - under pseudonym - skriver det vås om mig på wikipedia. I DK fægter vi med åben pande, ikke? Tilkendegiv dig selv med navn og adresse og send en email til niels@harrit.dk

Mvh NH

Jeg har refereret til nogle artikler i danske dagblade, hvilke referencer du nu åbenbart har fjernet - så jeg "fægter" slet ikke. Bemærk, at du ikke bør redigere din egen biografi på Wikipedia, jf. Wikipedia:Selvbiografier. --Urbandweller (diskussion) 8. okt 2013, 00:32 (CEST)
Niels Harrit har kommenteret artiklen, se Diskussion:Niels Harrit. --Palnatoke (diskussion) 15. okt 2013, 01:08 (CEST)

Redigering af Cecilia Payne-Gaposchkin

Hej!

Tak for dine opdateringer af denne artikel.

(Wikipedia slettede næsten hele mailen da jeg trykte gem!)

Nu får du en kort version efter sletning. Jeg

(Gi'r op. Wikipedia tillader mig ikke at gemme dette.) (Skrev Twdk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Tak i lige måde for dine gode bidrag. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 12. okt 2013, 22:28 (CEST)

Nyheder for oktober 2013

Vulkan

Hejsa, hvor har du set at Volcanus bliver kaldt Vulkan? det er sandsynlig dersom nordmændene ser ud til at kalde ham dét, det er bare hvor. ;) TherasTaneel (diskussion) 16. okt 2013, 21:21 (CEST)

I ældre litteratur (søg fx på "Venus og Vulkan" i Google Books). Men måske er den form gået ud af brug - jeg har ikke stærke følelser knyttet til den ene eller den anden skrivemåde. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 16. okt 2013, 23:33 (CEST)
Ah, selvfølgelig. Lader det bare stå, det dukker nok op på et tidspunkt. TherasTaneel (diskussion) 16. okt 2013, 23:51 (CEST)

Christiansborg Slotskirke

Jeg undrer mig over, at der her føjes kategorien Nedlagte folkekirker i Danmark til artiklen om Christiansborg Slotskirke. Kirken er da ikke på nogen måde nedlagt. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 21. okt 2013, 18:37 (CEST)

Teknisk set, jo. Kirken ophørte med at være en folkekirke i 1968, efter af Christiansborg Slotssogn var nedlagt pr. 1. juli 1965 (se Nedlagte folkekirker i Danmark). Politiken skriver: "Christiansborg Slotskirke. Kirken blev nedlagt som sognekirke i 1968 på grund af faldende befolkningstal i det indre København. Sognet blev delt mellem nabosognene. Kirken hører under Slots- og Ejendomsstyrelsen." Af samme grund er kirken bygningsfredet, hvilket ikke ville kunne ske, såfremt kirken tilhørte Folkekirken (Kirkeministeriet). --Urbandweller (diskussion) 21. okt 2013, 20:51 (CEST)