Brugerdiskussion:Pyrros: Forskelle mellem versioner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Automatisk arkivering af diskussionsside
No edit summary
Linje 90: Linje 90:
: A presto - See you soon !
: A presto - See you soon !
: [[Bruger:Rei Momo|Rei Momo]] ([[Brugerdiskussion:Rei Momo|diskussion]]) 10. apr 2016, 01:01 (CEST)
: [[Bruger:Rei Momo|Rei Momo]] ([[Brugerdiskussion:Rei Momo|diskussion]]) 10. apr 2016, 01:01 (CEST)

Hej Pyrros, der ikke tale om en massiv stjerne. Tjek ordnets definition af massiv. Når der snakkes om fysiske ting skal du bruge definition 1 og 1a herfra. Når man bruger 1b definition "usædvanlig stor eller omfattende af størrelse, omfang, antal eller grad", snakkes der ikke om konkrete objekter. Derfor er tung et mere præcist ord, da ordet massive på engelsk, skal forstås som "af stor masse", det tættest tilsvarende ord på dansk er tung.

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?select=massiv,2&query=massiv

Versionen fra 13. apr. 2016, 09:19

Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Pyrros! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 11. jan 2015, 01:12 (CET)

Min brugerdiskussion bliver autoarkiveret.
Arkivliste:

Vrøvl

Thisted Gymnasium – stx og hf skrives sådan iflg deres egen hjemmeside[1] chek inden du retter, jeg havde jo lige chekket, og jeg kan faktisk ser forskel på store og små bogstaver!!! Hvad du ser andre steder på hjemmeside er en grafisk udformning, under kon takt har du det egentlige navn. Jeg fjerner din rettelse!!!mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2016, 00:07 (CET)

Tja Per.. Som de andre skriver er gymnasiet ret navneforvirret. Men så modsiger deres Facebook deres hjemmeside. Det mener de gulesider og prof også. Flere nyhedssites (heraf nordjyske.dk) skriver det skam også med store bogstaver. Pyrros (diskussion) 18. mar 2016, 08:02 (CET)

Småkage

Dejligt at se at du vil hjælpe med hærværksbekæmpelsen! Det er altid dejligt med nogle aktive Wikipedia bruger :) --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 21. mar 2016, 13:25 (CET)



Nogle tips

Hej igen!
Nogle tips:

  • Når du skriver en velkomsthilsen til nye brugere, så skriv eventuelle kommentarer til brugeren i teksten eften {{velkommen}}- eller {{test}}-skabelonen, det er ikke sikkert at den nye bruger læser din redigeringskommentar i hans/hendes diskussionssides historik.
  • Vi har et tjatforum, som er beskrevet her: Hjælp:Chat - direkte link http://webchat.freenode.net/?channels=wikipedia-da
  • Hvis du har mere brug for hjælp til hans/sin, så er du velkommen til at spørge mig om de grammatiske regler.

Mvh. Lars --Madglad (diskussion) 22. mar 2016, 22:10 (CET)

Tak, jeg ante ikke at det var en god idé at skrive noget bagefter, så tak for det, istedet for at jeg begynder at oprette et nyt emne der inde. ;)
Ja, det med at være online på chatten er jeg dårlig til.. Og tak for tilbuddet med grammatikken, den skal jeg nok få brug for. Hilsen Pyrros (diskussion) 22. mar 2016, 22:14 (CET)
Det kan da være en god ide at skrive kommentaren i et nyt afsnit (for registrerede brugere). Så bliver afsnittet med tiden arkiveret af autoarkiver, når/hvis dette slås til. --Madglad (diskussion) 22. mar 2016, 22:47 (CET)
Lars, jeg har faktisk en anmodning til dig. Det handler om at jeg er igang med at lave en artikel om England, hvor hele artiklen fra den engelske Wikipedia skal oversættes til dansk. Så hvis du har lyst må du gerne se på den når jeg selv har kigget den igennem, da du jo har et meget skarpt øje for grammatik, retskrivning og generelt bare dansk. Tak på forhånd, hilsen Pyrros (diskussion) 24. mar 2016, 00:23 (CET)
Du kan jo skrive her, når du er færdig, men jeg har da allerede et par tips:
  • Oversæt to-tre sætninger ad gangen. Læs dem, læn dig tilbage og formuler dem på dansk, skriv ned, tjek din tekst mod originalen for at se om du har fået det hele med. Sådan får man et mere flydende sprog ved oversættelse.
  • Ordet "which" skal ikke nødvendigvis oversættes "hvilket", nogle gange er det naturligt med fx "som", hvis ikke ordet allerede er forsvundet pga. ovenstående omformulering.
Giv lyd, nå du vil have set på noget selv, ellers vil jeg også selv holde lidt øje.
--Madglad (diskussion) 24. mar 2016, 08:59 (CET)
Nu skulle den meget gerne være klar til at blive synet af dig. Mvh. Sebastian (Pyrros) (diskussion, bidrag) 24. mar 2016, 18:10 (CET)
Jeg synes at det ser fint ud. Jeg har bare tjekket sproget. Men du skal vel sammenflette den med den eksisterende, eller er alle de eksisterende oplysninger indeholdt i din oversættelse? (Jeg har ikke set så meget på den nuveærende England-artikel). --Madglad (diskussion) 27. mar 2016, 23:22 (CEST)
Ja, den skal sammenflettes med den nuværende England-artikel, men først når jeg har fået oversat den hele. Ligenu kan jeg ikke lave mere på den, da ContentTranslation har lavet koks i det hele. Desværre. Og tak for du lige har set den igennem. Mvh. Sebastian (Pyrros) Diskussion   Bidrag   E-mail 27. mar 2016, 23:30 (CEST)

Et par tips

Hej Pyrros. Jeg har et par tips til dig:

  • Når du bruger en skabelon, fx {{Cite web}}, er det unødvendigt at skrive "{{Skabelon:Cite web ..." - "{{Cite web ..." er tilstrækkeligt.
  • Hvis du refererer til den samme eksterne kilde mere end én gang i en artikel, kan du med fordel bruge <ref name=abc> i stedet for bare <ref> ("abc" er bare et eksempel). Det har den fordel, at du kun skal angive indholdet i ref'en én gang; alle andre gange, du henviser til samme kilde, skriver du bare <ref name=abc /> (bemærk skråstregen). Det er ikke forkert at skrive indholdet i ref'en igen, men den skal så skrives præcis magen til den første. Ved at bruge den simplere metode er du ude over det problem.

Se mine ændringer i Loldiers of Odin (det har du vist allerede gjort). Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. mar 2016, 17:44 (CET)

Tak for det med det første tip, på trods af at det da er refferencegenaratoren som ikke skriver skabelon. Og det andet ved jeg godt, men man kan jo desværre ikke have forskellige citater hvis den har samme ref name. Men tak alligevel, samt dine redigeringer, som jeg har set. Mvh. Sebastian (Pyrros) (diskussion, bidrag) 24. mar 2016, 17:51 (CET)
Jeg kan ikke huske, at jeg havde set den første før - bortset fra for et par dage siden på Terrorangrebene i Bruxelles i marts 2016, hvor jeg nu kan se, at du også har bidraget i betydelig grad. Det forklarer mønsteret. Det er jo ikke forkert, men jeg synes, det bliver sværere at se, hvilken skabelon der er brugt, fordi man skal et stykke væk fra {'erne, inden det fremgår. Og ved at undlade at skrive "Skabelon:" sparer man jo nogle tegn :-) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. mar 2016, 18:05 (CET)

Autopatruljeret

Hej Sebastian, Jeg har lige ændret dine brugerrettigheder til autopatruljeret. Dette blot til orientering, - det ændrer ikke i måden Du skal redigere på, men betyder at jeg mener dine redigeringer er så stabile, at du ikke behøves at fylde i de lister der holdes ekstra øje med. - vh. Nico (diskussion) 27. mar 2016, 11:08 (CEST)

Flynn-effekten

Hej Sebastian! Hvis du stadig kan lide at oversætte fra engelsk er her en artikel, der trænger kraftigt til forbedring ved oversættelse fra en-wiki: Flynn-effekten - hvis emnet interesserer dig. Mvh. Lars --Madglad (diskussion) 3. apr 2016, 11:52 (CEST)

Jo, det vil jeg skam gerne. Men husk på at det snart er eksamenstid, så jeg ved ikke hvor lang tid det vil tage. Pyrros (diskussion) 3. apr 2016, 17:52 (CEST)

Patruljant?

Hej Pyrros. Jeg kan se at du er flittig til at fjerne hærværk fra artikler hvilket er til stor hjælp for os andre. Har du overvejet at blive patruljant? Patruljanter har ekstra værktøjer til at hjælpe dem med at fjerne hærværk, for eksempel kan de rulle alle ændringer tilbage som en bruger har lavet på en artikel hvilket er nyttigt hvis en person har lavet mange hærværkredigeringer i træk. Du vil også kunne se røde ! ud for artikler der ikke er blevet tjekket så du ikke behøver at læse artikler andre allerede har kigget på. Der er ingen krav om kvote og aktivitetsniveau, det gør det bare nemmere for dig at hjælpe til. Mvh. InsaneHacker (🗪) 4. apr 2016, 15:33 (CEST)

Jo det vil jeg rigtig gerne. Det er meget fedt også at rytte op i stedet for kun at oversætte artikler :). Hilsen Pyrros (diskussion) 4. apr 2016, 15:37 (CEST)
Jeg har ændret din brugerflag, så nu er du blevet patruljant. --Steen Th (diskussion) 4. apr 2016, 15:41 (CEST)
Husk, at upatruljerede redigeringer ikke markeres som patruljerede, når du bruger "fjern redigering", kun når du bruger tilbagerulning. For at patruljere en redigering, som du har fjernet med "fjern redigering", skal du gå tilbage til redigeringen og markere den som patruljeret. Mvh. Cgt (diskussion) 5. apr 2016, 09:33 (CEST)
Modtaget. Pyrros (diskussion) 5. apr 2016, 12:55 (CEST)

Frisk på lidt oversæt?

Hvis du har tid/lyst: Nederlandenes folkeafstemning om EU's samarbejdsaftale med Ukraine trænger til at blive udvidet meget snart. Se. fx en:Dutch_Ukraine–European_Union_Association_Agreement_referendum,_2016 og sv:Folkomröstningen_i_Nederländerna_om_EUs_samarbetsavtal_med_Ukraina. /Lars --Madglad (diskussion) 5. apr 2016, 12:53 (CEST)

Okay, jeg bliver lige færdig med Flynn-effekten. hilsen Pyrros (diskussion) 5. apr 2016, 12:56 (CEST)
Denne her haster lidt mere (afstemningen er i morgen). Har oversat lidt mere selv, men får ikke mere tid lige nu. Godt at høre med Flynn. --Madglad (diskussion) 5. apr 2016, 13:10 (CEST)

Good morning, dearest Pyrros, how are you?

Please, can you take a quick watch if I wrote correct the last change I put in this page? It will take you just 2 or 3 minutes!

Thanks a lot for your help!

Rei Momo (diskussion) 9. apr 2016, 12:39 (CEST)

Hi Alex, the edit has been rectified. Best regards, Pyrros (diskussion) 9. apr 2016, 16:02 (CEST)
Grazie mille - Thanks a lot!
A presto - See you soon !
Rei Momo (diskussion) 10. apr 2016, 01:01 (CEST)

Hej Pyrros, der ikke tale om en massiv stjerne. Tjek ordnets definition af massiv. Når der snakkes om fysiske ting skal du bruge definition 1 og 1a herfra. Når man bruger 1b definition "usædvanlig stor eller omfattende af størrelse, omfang, antal eller grad", snakkes der ikke om konkrete objekter. Derfor er tung et mere præcist ord, da ordet massive på engelsk, skal forstås som "af stor masse", det tættest tilsvarende ord på dansk er tung.

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?select=massiv,2&query=massiv