Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/PerV ny igen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Rodejong har skrevet dette på hans Brugerdiskussion:Rodejong, og da jeg er enig i at PerV er direkte nedladende i hans omgangstone over for flere bruger, har jeg valgt at ligge en kopi her, for at få administrators opmærksomhed og håber på at problemet kan blive løst, da der er personer der har fået tænkepauser over mindre ---Zoizit (diskussion) 24. mar 2017, 23:02 (CET)

Angående PerV. Jeg vil gerne anmode om Administratorhandling.

Han har beskyldt mig for meget, og lavet store overdrivelser. Ja jeg har her og der lavet nogle fejl. Jeg er jo bare et menneske. Men det er ikke rigtigt at halvdelen af det jeg laver er forkert. Trods det mener PerV at han har ret til at jorde mig ned. Som han i øvrigt også gøre med Rmir og Zoizit. Og sikkert også andre der ikke passer i hans boldgade.

PerV er nu i gang med at samle folk for sin hetze/heksejagt mod mig. PerV har som vane at han ikke vil stå alene med hans sag, og derfor besøger alle hvor han kan forvente støtte af, for at involvere dem i hans korstog mod hans "problem". I dette tilfælde "mig". Det er totalt upassende, især når jeg ikke kan forsvare mig pga min blokade.

Zoizit har i forløbne dage sagt til ham at han skal lad være med at tale nedladende mod mig, og om mig. Men han bliver ved.

Jeg er dødtræt af hans optræden her på DAWP, og han tager det med til Wikidata også. Derfor beder jeg at en administrator tager det her op. Uanset om man har ret eller ej, er det ikke nødvendigt at være nedladende.

Jeg har bedt ham om at tone ned i flere omgange, bl.a. på hans diskussionsside. Og igen får jeg så bare at vide at jeg har truet med det i flere omgange, at det nok ikke bliver til noget. Når man konstant bliver angrebet af PerV's retorik, er det svært ikke at blive trukket med ind i det. Jeg synes at grænsen er nået at en bruger bare kan få lov at jorde andre ned som ikke lige passer i hans boldgade. Jeg er jo ikke den eneste der har at lide under hans angreb.

se bland andet

Der er sikkert flere. Det er derfor vist på tide at PerV får at vide at han ikke har særlige tilladelser for at jorde andre ned med hans nedladende og foragtede tone han bruger overfor mig og andre.  •   Rodejong   💬 ✉️ 24. mar 2017, 22:35 (CET)

Som Zoizit nævner så er Rodejong blokeret. Det er direkte imod intentionerne i blokeringen, at der nu er oprettet en AOA på Rodejongs foranledning. Zoizit er velkommen til at oprette en AOA vedr. PerV som Zoizit selv står inde for og kan argumentere for, men at fungere som Rodejongs forlængede arm er forkert. Jeg erindrer ikke nogen presedens for denne obskure situation og er I tvivl om den bør lukkes. Jeg anmoder derfor en administrator med mere erfaring til at beslutte hvad der skal ske. - Savfisk (diskussion) 24. mar 2017, 23:18 (CET)
Savfisk jeg er enig med Rodejong om at PerV direkte nedladende i hans omgangstone, det har jeg selv oplevet et par gange, og jeg har altså selv taget beslutningen om at flytte en kopi her til, det har Rodejong ikke bedt mig om, ej heller vidste han at jeg gjorde dette, før jeg skrev det til ham på hans Brugerdiskussion:Rodejong, så nu skal i ikke straffe nogen for mine handlinger ---Zoizit (diskussion) 24. mar 2017, 23:28 (CET)
Zoizit, du har ret i, at der ikke er grund til at straffe andre for dine handlinger, ej heller er der grund til at straffe dig for at handle i en strid, der involverer en blokeret bruger. Lige så lidt er der grund til at straffe andre, eller i særdeleshed at bede om straffe til andre. Jeg er personligt inderligt træt af at se diskussioner eller anmodninger over læsten "han har sagt / han har gjort / derfor forlanger jeg ham blokeret". Det ligger meget langt fra tanken om, endsige muligheden for, et konstruktivt samarbejde mellem voksne, fornuftige mennesker, og den aktuelle stemning og/eller debatkultur har allerede været den direkte årsag til flere erfarne skribenters kortere eller længere tids fravær fra Wikipedia, til skade for projektet. Jeg vil forsøge at tale klart: Rodejong har handlet på kant med regler og især på kant med kotume på dansk Wikipedia, og har indtil nu ikke vist intention om at bruge den tildelte blokering til den intenderede tænkepause. Om end jeg principielt er modstander af blokeringer som "løsning" på konflikter vil i dette tilfælde ikke gøre indsigelser mod beslutningen, da der har været gjort en overvældende indsats for at løse konflikten gennem diskussion, uden held. Når det er sagt, så er Rodejong bestemt ikke den eneste, der deltager i konflikten, og heller ikke den eneste, der kunne have gavn af at lade den dø i stilhed, så en reel tænkepause kunne opnås. Jeg har stor forståelse for de frustrationer, der er involveret i debatten (og, tror jeg, årsagen til frustrationerne), men debatten er nu afsluttet med en "straf" til Rodejong; på trods af dette fortsætter debatten på de sider, Rodejong har adgang til at redigere - og dét ville ikke være muligt, hvis det alene var Rodejong, der skrev. Lad nu debatten ligge. Dette gælder alle deltagere i den. I bliver øjensynlig ikke enige i denne omgang, selv om jeg håber det lykkes jer i fremtiden. Så længe I hver især svarer den anden, så holdes sindene i kog, og debatten vil starte igen præcist hvor den slap, i det øjeblik blokeringen udløber. Forlad debatten og problemet. Hvis nogen fortsat er sure eller frustrerede, så lad dem råbe ud i tomhed. Det er de færreste konflikter, der overlever dét. Og endelig - hav tillid til systemet, eller mere præcist til community'et her på dansk Wikipedia. Vi er mange flere end debattens deltagere, der er opmærksomme på konflikten, og som kan skride til handling, hvis der på ny redigeres uhensigtsmæssigt. Lyt til opfordringerne om at finde noget andet at bruge skrivelysten på en stund, og vend tilbage til kontroversielle emner, når der er gået en rum tid, så sindene kan få lov at køle af igen. Be the change you want to see in the world... vend den anden kind til... og alle de andre klichéer. Og hold nu op med at bede om at få hinanden blokeret! --Medic (Lindblad) (diskussion) 25. mar 2017, 01:25 (CET)
Rodejong er tilsyneladende ikke i stand til at modtage de gode råd han hyppigt modtager fra mange sider. Til sidst bliver folk desværre frustrerede og skruer tonen op. Og det skal folk lade være med. Noget af det, der gør folk frustrerede, er at Rodejong fortsætter sine personangreb fra sin diskussionsside, fortsætter med at komme med urigtige bortforklaringer af sine fejlredigeringer, og ikke mindst fortsætter med sine redigeringer på Wikidata på et mangelfuldt dansk - på trods af sin blokering. Dette taler alt i alt ikke for at blokeringen af Rodejong skal ophæves, når den udløber. Men indtil da: Læs jeres svar på Rodejongs diskussionsside to gange inden I sender, eller ignorer diskussionssiden helt. Muligheden for at redigere egen diskussionsside er ikke at kunne fortsætte sine aktiviteter. --Madglad (diskussion) 25. mar 2017, 05:21 (CET)
  • Jeg er ikke altid helt opdateret med de lokale regler og normer for da.wiki. Men jeg kunne godt tænke mig at vide om der er taget en officiel beslutning om at da.wiki skal være en hyggeklub i stedet for en encyklopædi?Maunus (diskussion) 25. mar 2017, 08:49 (CET)
Jeg fornemmer en vis portion sarkasme her. Kan du uddybe dit spørgsmål? --Madglad (diskussion) 25. mar 2017, 09:05 (CET)
Ja, det er sarkastisk. Rodejong har introduceret store mængder fejlbehæftet information ind i wikidata (og der med ikke blot i da.wiki men i alle wikier), men åbenbart er det større problem for nogle at han er blevet kritiseret for det. I en encyklopædi er det vigtige at informationer er korrekte og pålidelige. I en hyggeklub er det vigtige at man ikke kritiserer hinanden. Så hvis da.wiki er en encyklopædi, så ville jeg forvente at problemer med fejlbehæftede data behandles som et større problem end det at nogen påpeger de fejlbehæftede informationer.Maunus (diskussion) 25. mar 2017, 09:16 (CET)
Problemet er ikke at nogen henvender sig til Rodejong med kritik og problemer, problemet er at de opfører sig helt utilstedeligt omkring det ved at være både nedladende, uforskammede, og komme med personangreb. Gør man det vedvarende, som er tilfældet her, så har jeg ihvertfald ingen sympati for dem når de får igen af samme skuffe. Man kan sagtens skrive til Rodejong omkring problemer, og han hører også gerne efter, hvis man er saglig, men hvis man opfører sig som en eller anden solkonge (vi alene vide), så gider han ikke, og det kan jeg ærlig talt godt forstå. Da Zoizit et par gange påpegede at sproget overfor Rodejong var over stregen fik hun så lige samme tur. Jeg har forståelse for at man af og til i et øjebliks ophidselse slynger noget ud man ikke burde, men det er ikke tilfældet her, det er vedvarende og konstant og jeg vil næsten gå så vidt som til at kalde det chikane. Jeg er enig i at alle burde holde sig en god pause fra hele den snak, og lade alle falde ned. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 09:35 (CET)
Problemet er at når nogle påpeger Rodejongs mangelfulde, fejlagtige eller misforståede redigeringer, bliver de mødt af bortforklaringer, skyden skylden på andre, anklager om at være efter ham, og kritikken af hans redigeringsstrategi, trial and error, preller som så meget andet af på ham. I den situation finder nogle det nødvendigt at hæve tonen, eller bliver ekstra opmærksomme på hans redigeringer. Men den grundlæggende årsag er Rodejongs redigeringer og den manglende til at tage mod kritik. Hold en pæn tone mod Rodejong, og undgå at falde i fælden, at deltage i debatten på hans diskussionsside. --Madglad (diskussion) 25. mar 2017, 09:50 (CET)
Så bed Rodejong om at stoppe med at indsætte danske labels på wd. Han er blevet bedt "pænt" om det mange gange, og han er i øvrigt blokeret, så jeg betragter redigering på wikidata som en omgåelse af blokeringen. Og kom venligst med eksempler på at jeg, udover at have sagt "OK - ta du en kop kaffe eller en kold øl! Og hav en god aften!" (som alle der har fulgt debatten ved hvor kommer fra) har talt nedladende til Zoizit. Jeg har gjort opmærksom på, at jeg betragter nogle af både Zoizits og Rodejongs redigeringer som hærværk. Det mener jeg ikke var "nedladende" men et forsvar for en ordentlig wikipedia. Hvis det ikke er tilladt at gøre opmærksom på hærværk, har da wiki mistet sit formål! mvh Per (PerV) (diskussion) 25. mar 2017, 09:53 (CET)
Dit svar til Zoizit om at tage en øl kan kun vanskeligt opfattes som andet end dybt nedladende, derudover vil jeg ikke liste eksempler, jeg har allerede uddybet det en gang hvor kartebolle så tog sig en pause, og jeg ønsker ikke at grave videre i det og uddybe konflikten. Hverken Zoizit eller Rodejong laver hærværk. Hærværk er når man bevidst og med fuldt overlæg indsætter forkert/urigtige oplysninger med slet hensigt. Både Rodejoong og Zoizit har kun de bedste hensigter, ergo er betingelserne for at klassificere det som hærværk ikke opfyldt. Ordvalget overfor andre omkring de fejl de laver har fra både din, PerV, og Kartebolles side været temmelig uheldigt, og med til at køre en konflikt op på det nuværende niveau. Jeg siger ikke at Rodejong er en uskyldig helgen, han bærer sin del af skylden, men når man henvender sig til ham med ord som "hærværk" og "ødelægge" o.l. så er man altså ikke startet på den bedst tænkelige måde. Jeg ville nok have henvendt mig med et mere neutralt sprog, og sagt at den og den redigering gav det og det problem, et sprog jeg i øvrigt har brugt overfor Rodejong flere gange, og pudsigt nok har der ikke været andet end en konstruktiv snak omkring disse problemer. Selvfølgelig har Rodejong det problem at han ikke er 100% flydende i dansk, men vi blokerer jo altså heller ikke ordblinde brugere, men prøver i stedet at hjælpe dem med at rette tingene, det er jo hele wikipedias ånd at det er et samarbejde. Vi kan alle styrke hinanden. For tiden er det desværre blevet en skyttegravskrig i et kludetæppe af alliancer, en udvikling jeg finder yderst beklagelig, især da mange af de involverede alle, uden undtagelse, laver mange vigtige bidrag til WP. Jeg håber inderligt alle vil prøve at tænke sig om omkring med hvilke ord de henvender sig til hinanden. WP er IKKE en hyggeklub, men det skal stadig være hyggeligt at være der, at holde WP korrekt og være hyggelig er på ingen måder noget hvor den ene udelukker den anden. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 10:18 (CET)
Hvis det er "dybt nedladende" så har Zoizit et problem for hun har selv brugt lignende forslag til folk der påpegede problemer. Jeg er enig i at det ikke er hærværk, men snarere manglende kompetence. Resultatet er dog det samme for da.wiki uanset om skaden er påført med fortæst eller ved manglende evner eller omtanke - og de bør behandles lige alvorligt. Da.wiki bliver simpelthen nødt til at finde på nye måder at sætte kvalitet over kvantitet og den encyklopædiske opgave over ubehaget ved kritik. Der er ingen grund til at brugere der systematisk indfører fejlbehæftet eller ideologisk problematisk indhold skal have lov til at fortsætte med at redigere - ihvertfald ikke før de selv anerkender problemet og deltager i oprydningen. Maunus (diskussion) 25. mar 2017, 10:35 (CET)
@Vrenak, jeg læser med selvom jeg ellers holder pause. En stor af grunden til min pause var dine beskyldninger mod mig, som du netop ikke uddybende trods min opfordring til det. Og nu beskylder du mig igen for dårligt ordvalg uden dokumentation. Det finder jeg ikke rimeligt. Vis venligst hvilke af mine redigeringer som du mener ikke er i orden, eller stop med at komme med beskyldninger mod mig. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. mar 2017, 10:30 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @Vrenak:Jeg vil undlade at kommentere hele dit lange indlæg, blot spagfærdigt henlede din opmærksomhed på, at inden jeg benyttede udtrykket "OK - ta du en kop kaffe eller ... " havde fået den hilsen adskillige gange af zoizit, også efter at Bruger:Tøndemageren havde påtalt det. Jeg så ikke du påtalte det? Det er kan vel også kun vanskeligt opfattes som andet end dybt nedladende når Zoizit udtaler det. Det håbede jeg hun kunne forstå, når hun fik smidt den tåbelige bemærkning i hovedet. Men nu er det så blevet til at jeg er "dybt nedladende", når jeg gentager hendes ord overfor hende selv. mvh Per (PerV) (diskussion) 25. mar 2017, 10:45 (CET)

[redigeringskonflikt
@Dipsacus fullonum: Jeg uddybede det netop overfor dig, at det galdt HELE den tråd, det vil altså sige at samtlige indlæg fra dig desværre viste en nedladende og bedrevidende adfærd, at du stadigvæk ikke kan se det og fortsætter stilen nu mod undertegnede her gør det altså ikke bedre. Du laver en masse rigtigt gode bidrag, men din tilgang til andre brugere lader desværre en del tilbage at ønske, som jeg tidligere har skrevet forstår jeg man af og til reagerer lidt uheldigt, men når det er konsekvent så bortfalder min sympati altså. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 10:49 (CET)
Hvis det er nedladende og bedrevidende at påpege faktuelle fejl på da wiki, har da wiki mistet sin berettigelse! mvh Per (PerV) (diskussion) 25. mar 2017, 10:54 (CET)
@PerV: Fordi Zoizit siger noget hun ikke burde giver altså ikke dig carte blanche til at gøre det samme. Stop dog det her ræs mod bunden for hvor tarveligt man kan opføre sig overfor hinanden. Nu prøver jeg lige igen at forklare det så simpelt jeg kan, det er ikke AT man påpeger fejl, det er MÅDEN man gør det på. Jeg er oprigtigt ked af at se så mange personer bruge så meget tid og så mange kræfter på at skyde efter hinanden, alle har fejl, alle laver fejl, det gør PerV, det gør jeg, det gør Kartebolle, det gør Zoizit, det gør Madglad, og alle andre. Det vigtige er at vi hjælper hinanden med at opnå det bedste resultat, ikke at se hvem der kan kaste mest mudder efter andre, og ingen er synderligt lydhøre hvis de konstant bliver hakket på fordi de laver nogle fejl, tænk på hvilken intention folk har bag deres redigeringer, laver de fejl, forsøg at hjælpe dem med at undgå dem fremadrettet, og løse dem. Der er ingen i den her debat der laver hærværk, der er ingen der er trolls, men alle kan nok have godt af at ligge trække sig et skridt tilbage. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 11:06 (CET)
[redigeringskonfliktVrenak, det er dig der nu eskalerer konflikten ved vedblivende at komme med udokumenterede beskyldninger. Du sagde til mig: "Jeg tænker især her på den seneste diskussion omkring infoboksen med byer" og "debatten omkring den infoboks der, der er faktisk ikke et eneste indlæg i den fra din side hvor du taler pænt." (Citaterne er forkortede, den fulde ordlyd kan ses på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Blokering af Rodejong 2017-03-19). Jeg havde 3 indlæg i den nævnte debat:
  1. Testede du overhovedet nogen byer hvor infoboksen hentede data fra Wikidata? Jeg har svært at tro det ud fra den ødelæggelse du lavede? Testcases skal omfatte alle slags brug af infoboksen for at være dækkende.
  2. Ingen af de nævnte testartikler bruger Wikidata i infoboksen (parameteren "wikidata" er ikke brugt), så din test er meget mangelfuld. Vær venligst mere omhyggelig når du redigerer i skabeloner som bruges af mange artikler.
  3. Rodejong er igen begyndt med personangreb. Det gider jeg ikke, så jeg stopper dialogen indtil han bruger en ordentligt tone.
Nr. 1 var en reaktion på følgende udtalelse fra Rodejong "Jeg har checket det på alle nederlandske byer og kunneikke se nogen som helst problemer. Så jeg ved ikke hvad i så! Ikke noget at være Sur over i hvertfald!". Jeg har noteret at Vrenak ikke synes om ordet "ødelæggelse", og har ikke brugt det siden. Men faktum var at Rodejong havde lavet en redigering, som ændrede visning af land i infoboks by til en række uforståelige skabelonkoder når indsættelse af land kom fra Wikidata, og at samtlige hans testcases var byer med infobokse som ikke hentede oplysninger fra Wikidata. Det er klart utilstrækkeligt til at teste ændringer i kode som netop vedrører hentning af data fra Wikidata. Jeg mener derfor objektivt set at der var tale om en ødelæggelse. Dertil kan siges at jeg var irriteret over at Rodejong totalt fornægtede at hans redigering havde ødelagt noget, da det blev påpeget overfor ham. Nr. 2 var en konstatering af at testen ikke var udført ordentligt. Nr. 3 var en reaktion på Rodejongs spørsgmål "Er du gal eller hvad?". Jeg bryder mig ikke om at blive beskyldt for at være gal, når jeg påpeger fejl overfor en person som fornægter dem. Mener Vrenak at det er nedladende at påpege at en test ikke er udført godt nok, og at undlade at snakke med personer som beskylder en for at være gal? Det mener jeg ikke. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. mar 2017, 11:23 (CET)

[redigeringskonflikt

Hvor mange gange skal jeg fortælle dig PerV, at det har intet at gøre med at du skrev tag en kop kaffe eller en kold øl, som jeg har skrevet før, så tager du tingene helt ud kontekst, og denne anmodning om administratorassistance handler ikke om Rodejong, men om den direkte nedladende måde PerV taler til folk på, jeg har selv fået en Opfordring og mit ord valg er slet slet ikke oppe på siden af PerV, så igen denne anmodning om administratorassistance handler måden PerV taler til os andre bruger på ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 11:27 (CET)
Kartebolle, må jeg spørge om hvad dit overståetende indlæg har med den måde PerV taler til folk på?? --Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 11:28 (CET)
@Zoizit: Mit indlæg har intet med PerV at gøre, og jeg undskylder at det var uden for debattens oprindelige emne. Men Vrenak inddrog mig i debatten ved at gentage sine tidligere beskyldninger mod mig. Da jeg finder hans beskyldninger mod mig for uberettigede, forsvarede jeg mig så de ikke står uimodsagte. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. mar 2017, 11:41 (CET)
[redigeringskonflikt
@Dipsacus fullonum: Med fare for at fortsætte dette vildspor i denne tråd, det er ikke kun mig og Rodejong der ser din adfærd i debatten som uheldig, at du ikke kan se det selv finder jeg stadig dybt beklageligt, men jeg kan ikke gøre andet end at gøre dig opmærksom på at du desværre efterlader andre brugere med et temmelig uheldigt indtryk af dig som person. Uagtet hvor meget du protesterer over det består dette indtryk altså, jeg kan kun håbe at du vil tage til efterretning at du ikke bliver opfattet som den person du troede du blev opfattet som, og givetvis ønsker at blive opfattet som, og som jeg og andre ærlig talt helst også vil opfatte dig som. Slutteligt tager vi det lige endnu en gang, og nu gentager jeg mig selv igen igen, det er ikke AT man siger noget, det er MÅDEN man siger det på. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 11:42 (CET)
Vrenak, fortæl venligst hvilke andre personer du hentyder til uden dokumentation. Jeg vil også spørge Vrenak, hvordan han ville have formuleret de 3 indlæg som er citeret ovenfor som han har kritiseret. Hvis jeg ser et eksempel kan jeg måske bedre forstå hvad Vrenak mener. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. mar 2017, 11:52 (CET)
@Dipsacus fullonum: Jeg vil ikke bidrage til at eskalere hele denne situation ved at vedblive at tvinge flere folk til at deltage. Så der må du desværre tage til takke med mine forsikringer.
"1: Testede du overhovedet nogen byer hvor infoboksen hentede data fra Wikidata? Jeg har svært at tro det ud fra den ødelæggelse du lavede? Testcases skal omfatte alle slags brug af infoboksen for at være dækkende. "

->

"1: Huskede du at teste på forskellige grupper af infobokse hvor data hentes fra WD? Jeg har opdaget nogle problemer i nogle grupper nemlig, så vidt jeg kan se skyldes det <længere forklaring udeladt>.
Det er en måde jeg ville kunne finde på at bruge. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 12:01 (CET)
Jeg er ikke enig i, at PerV har været alt for hård ved Rodejong, i hvert fald ikke i sådan en grad, at der skal skrides til handling. Enig med Savfisk i hans første kommentar her, at det er lidt betænkeligt, at en anden bruger giver besked videre fra en blokeret bruger, hvor denne opfordrer til at få en anden bruger blokeret. Jeg er heller ikke enig med Vrenak, der påstår, at Kartebolle har været nedladende. I eksemplet som vises kan jeg ikke se noget nedladende overhovedet. Det er jo sandt, det han skriver. Og jeg finder ikke noget forkert i måden han siger det. Det må da være tilladt at påtale, når nogen har lavet fejl og ikke bare en eller to men mange fejl. Og hvad gør det at PerV en enkelt gang svarer igen til Zoizit på samne måde som hun selv har gjort adskillige gange mod ham, Tøndemageren og andre? Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. mar 2017, 12:55 (CET)
Jeg er enig med dig EileenSanda at der ikke skal skrides til handling, men jeg fastholder min henstilling til samtlige parter om at tænke mere over hvordan det de skriver kan blive, og ofte bliver opfattet, de mente det måske ikke så hårdt som det fremstår, men når først de har nedfældet det her, så står det jo til evig tid.
Vi er alle forskellige og hvad der i nogens øjne virker helt tilforladeligt kan på andre være enormt grænseoverskridende. Ikke at vi alle skal ha' de fineste fløjlshandsker på altid, men træk lige vejret inden man skriver. Så undgår vi unødige provokationer overfor en masse værdifulde bidragsydere. Jeg tror ikke jeg kan uddybe min stilling mere, så jeg vil lade denne debat ligge fra min side, og bare håbe på at alle vil bruge et par minutter på at skue indad og se hvad de kan gøre for at undgå vi får flere af disse debatter om brugere der aldrig burde være debat om. Mvh. Vrenak (diskussion) 25. mar 2017, 13:18 (CET)

[redigeringskonflikt

EileenSanda jeg har skrevet det mange gange det er ikke at PerV har skrevet drik en kop kaffe eller andet, det er at han anklager mig for hærværk og er direkte nedladende i hans måde at tale til folk på, og jeg har altså ikke anklaget nogen for hærværk efter de har indsat en infoboks i en artikel, ligesom jeg ikke har været nedladende i min måde at tale til folk på, og hvorfor skal der ikke skrides til handling?? jeg synes at det ville være passende at PerV, for en påtale omkring hans omgangstone ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 13:25 (CET)

@Vrenak:Ja jeg kigger gerne ind ad, jeg synes, og kan læse at andre brugere mener at det er grænseoverskridende, provokerende, og faktisk uacceptabelt at hilse andre brugere med salutten: "OK - ta du en kop kaffe eller ... ". Den tåbelige bemærkning vil jeg aldrig benytte mere. Men hvis nogen ødelægger en skabelon, og gentager ødelæggelserne flere gange på en dag, eller over flere måneder vil jeg stadig kalde det ødelæggelse! Så - ja jeg kigger ind ad, det håber jeg så andre også vil gøre!(skrev PerV (diskussion • bidrag) 2017-03-25 13.33. Husk at signere dine indlæg.)

@Vrenak. Du påstår at Rodejong hører efter, hvis man er saglig, men hvis man opfører sig som en eller anden solkonge (vi alene vide) så gider han ikke, og fremhæver her Kartebolle som en synderne. I min optik er det lige omvendt og jeg har sågar blokeret Rodejong fordi han ikke opførte sig ordentlig overfor Kartebolle. En væsentlig årsag til konflikterne er at Rodejong i modsætning til Kartebolle ikke søger konsensus for sine redigeringer, at han ikke bruger sandkasse og tester ordentlig inden redigeringer rulles ud. Hvis du mener at Rodejong har ret til at svare krasbørstigt tilbage, så er der da ingen grund til at kritisere Kartebolle, PerV og andre for at ikke holde en ordentlig tone, de svarer jo bare igen på tiltale, og så ruller snebolden. Nej, det er nogen som er nødt til at holde igen i diskussionerne, og det har jeg set flere andre brugere være i stand. Men Rodejong fortsætter indtil han bliver blokeret. Det er et stort problem. Jeg tager ikke parti for Kartebolle eller PerV. Jeg har taget til efterretning at Tøndemageren blokerede Rodejong på grund af ignorering af henstillinger fra flere brugere, samt at køre sig eget løb og han er blevet bedt om at holde en pause. Den efterfølgende opførsel fra Rodejong ser jeg som meget skræmmende og det burde man rette mere af opmærksomheden på. -Savfisk (diskussion) 25. mar 2017, 16:02 (CET)
Helt enig i Savfisks analyse. Jeg frygter også konsekvenserne af Rodejongs egenrådige stil, hvis blokeringen af ham ophæves, inden han er kommet ned på jorden igen, hvilket tydeligvis ikke er tilfældet endnu. --Madglad (diskussion) 25. mar 2017, 16:37 (CET)
Vil lige gøre opmærksom på, at Rodejong, grundet bevidst at have ført diskussioner fra andre steder, ind på sin diskussionsside, lægger sig meget op en forlængelse af sin blokering, jf "En blokeret bruger vil normalt stadig kunne redigere sin brugerdiskussionsside, men hvis denne ret misbruges, kan den fratages.". Dernæst, så ja, så er der mange brugere (inkl mig selv), der bør kigge indad i forhold til deres sprogbrug - det gælder både Zoizit og PerV faktisk (som denne diskussion handlede om til at starte med). Husk at det skrevne sprog nemt kan misforståes. Men det sagt, så har Rodejong selv tidligere indrømmet (tekst fjernet iht. brugerønske) at han konsekvent går til grænserne. Spørgsmålet er hvor meget da.wiki som community, kan acceptere adfærdsmæssigt. Når en bruger så samtidig ignorerer stort set alle henvendelser, og yderligere under en blokeringsperiode (ment som tænkepause), som ikke er den første af sin slags, redigerer voldsomt på WD (og endda med massere af fejl som jeg forstår det), så har vi at gøre med en bruger, hvis berettigelse måske er tvivlsom, uagtet at der også er gode redigeringer imellem. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. mar 2017, 17:25 (CET)
(Tekst fjernet iht. brugerønske) ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 17:41 (CET)

Endeligt ret trist at en anmodning omkring en anden person skulle lavet et en debat omkring Rodejong ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 17:54 (CET)

(Tekst fjernet iht. brugerønske). Og det omhandler Rodejong, da de problemer du omtaler, udspringer fra diskussioner med/omkring Rodejong. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. mar 2017, 17:57 (CET)
Næ min klage over PerV måde at tale til folk på stammer skam ikke kun fra diskussioner med eller omkring Rodejong, PerV har anklaget mig for hærværk og redigeringskrig, og det kan læses på min Brugerdiskussion, som jeg læser /forstår overstående er det okay for PerV at være direkte nedladende i sin omgangstone, fordi Rodejong nogle gange ikke har sine ører på ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 18:03 (CET)
Så tror jeg du misforstår - det er ekstremt vigtigt at vi alle taler pænt til hinanden. Derfor er kommentarer som "Jeg har set din besked, må du få en skøn..." ikke konstruktive, lige som at starte en henvendelse med "Det er ikke ok..." heller ikke er særligt konstruktiv. Jeg opfatter personligt PerV som en bruger der til tider har et hårdt sprogbrug, og dette kan sikkert sagtens forbedres (og bør nok også). Så start med at kigge indad - er der noget man selv kan forbedre. Det håber jeg da bestemt også at PerV gør, når der kommer sådan en anmodning som denne. Og så vil jeg sige, at hvis du ikke ønskede, at diskussionen skulle involvere Rodejong, kunne du måske have valgt ikke at starte diskussionen med dennes brugernavn, samt henvisning til hvad denne havde skrevet ;) mvh Tøndemageren (diskussion) 25. mar 2017, 18:14 (CET)
Tøndemageren jeg har skrevet undskyld og forklaret hvorfor jeg skrev som jeg gjorde, jeg synes som skrevet at det ville være uhøflig ikke at svare på en henvendelse, og da jeg ikke ønskede en debat med personen, skrev jeg høfligt at jeg havde set beskeden og at jeg ønskede dem en god eftermiddag/aften, og at hvis jeg har trådt på nogen med det svar, har jeg skrevet undskyld på min brugerdiskussion, og jeg synes ikke det er uhøflig at opfordre til at tage en gårtur væk fra tasteturet når debatten har høje bølger, så kan man jo tage en kop frisk brygget kaffe, det gør jeg Face-smile.svg ---Zoizit (diskussion) 25. mar 2017, 18:52 (CET)

DrKeta - Wow... han var den første jeg kontaktede af erfarende brugere, da jeg ville i gang som Wikipedia Editor. Det er da slet ikke i orden. Håber i får løst det på den bedste måde. DrKeta (diskussion) 25. mar 2017, 21:24 (CET)