Wikipedia:Sletningsforslag/Ikke mere mælk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
  • Symbol point of order.svg Formalia/Symbol question green.svg Spørgsmål Artiklen er blevet (gen)oprettet og slettet tre gange i formiddags, og herefter beskyttet mod genoprettelse fra ip-brugere. Men efterfølgende er den blevet genoprettet af Bruger:YouTube kanalen. Jeg ved ikke om den er relevant eller ej, men kom gerne med argumenter både for og imod. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 5. okt 2018, 13:17 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Emnet er en døgnflue. Og denne døgnflue er for lille til en artikel. I øvrigt er artiklens kvalitet elendig. -AnetteM (diskussion) 6. okt 2018, 16:44 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Man kan måske argumenterer for at skrive den ind i artiklen om Mika og Tobias, hvis den vel og mærke beholdes. Sangne i sig selv er efter min bedste overbevisning ikke notabel. Toxophilus (diskussion) 8. okt 2018, 07:51 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold, alternativt Symbol merge vote.svg Sammenskriv gerne til Mika og Tobias - Landeplagen er vist 7,7 millioner gange på YouTube, hvilket svarer til, at hver dansk har set den 1,35 gange. Selvfølgelig indgår der nok også udenlandske visninger, men da sproget i den er dansk, antager jeg, at langt størstedelen af visninger er foretaget af danskere, primært blandt unge. Den virale succes har medført omtale i blandt andet Danmarks Radio, TV2, Ekstra-Bladet og BT. --Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 8. okt 2018, 11:09 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg mener ikke at DKWP har nået til det detaljeringsniveau, at der skal være artikler om en video, blot fordi den er blevet set mange gang. Jeg kunne acceptere en Sammenskriv, men se Wikipedia:Sletningsforslag/Mika og Tobias.--Kjeldjoh (diskussion) 8. okt 2018, 15:12 (CEST)
  • Lille Symbol keep vote.svg Behold. Om det er en sang eller en video er underordnet. Mediet er ikke afgørende. Vi har artikler om mere kuriøse singler og album, og der er åbenbart interesse i at kunne læse noget om sangen. Enig med Asger, herunder muligheden for sammenskrivning. --Pugilist (diskussion) 10. okt 2018, 15:56 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Er sangen udgivet på eks. iTunes? Chart/hitliste-performance kan tale for notabilitet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 10. okt 2018, 18:11 (CEST)
YouTube er verdens mest benyttede platform til at høre musik. Just sayin'. --Pugilist (diskussion) 11. okt 2018, 12:23 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar @Pugilist: Ja, men de er rigtigt dårlige til at gøre deres data mere frit tilgængeligt. Jeg er sådan set lydhør over for Asgers argument om at sangen i en dansk kontekst har en betydelig mængde seere, problemet er bare at det er nærmest umuligt at tjekke hvor meget en "normal" dansk video får. Et kvalitativt kig på nogle store danske vloggere viser at videoer kan have 2-300.000 visninger efter et par måneder, men det er så vidt jeg ved ikke muligt at lave et dataudtræk om hvilke danske videoer der har flest views. Sider som SocialBlade har "mest populære i Danmark"-lister, men de indeholder også udelandske kanaler der bare ses af mange i Danmark. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 16. okt 2018, 13:16 (CEST)
Ja, det var jo nemmere i gamle dage, da der var Pladeparaden til at holde styr på det, ligesom man kunne tælle antallet af solgte singler; om de så blev hørt eller ej, var der ingen der vidste :-)
Platformene skifter hurtigt i denne tid, og det gør det svært at finde solide målepunkter, særlig i situationer, hvor der er forskel på, hvilke segmenter, der benytter forskellige medier. Som beskrevet af opretteren et sted, så har sangen flere visninger på YouTube end Kim Larsens sange, men til den historie hører også, at den 72-årige Kim Larsens stampublikum formentlig har hørt CD'ere og gamle kassettebånd og foretrækker iTunes og ejerskab til kopi end til streaming og YouTube. På trods af, at publikum til "Ikke Mere Mælk" erfaringsmæssigt er tilbageholdende med betalingsdownload på iTunes, hvor sangen er til salg for 8 kr. (eller 24 kr. for hele EP'en af samme navn), fremgår det alligevel af iTunes, at sangen er helt trukket op i popularitetsmåleren, så der er åbenbart alligevel en del, der downloader den også fra iTunes. På Spotify er sangen blevet streamet 1,2 mio. gange, hvilket er særdeles pænt og kun noget som de absolut største danske artister opnår.
Jeg har prøvet at se på iTunes' aktuelle singlehitliste og sammenholdt med antal afspilninger på YouTube. Højst placerede rent danske navn er (så vidt jeg kan se) L.I.G.A feat. Wafande med "Om igen". Den er nr. 11 og har 2.600 visninger på YouTube, d.v.s. godt en tusindedel af "Ikke Mere Mælk". Genindspilningen af "Dig og Mig" (nr. 15 på iTunes) har samlet ca. 48.000 afspilninger på YouTube, svarende til ca. 6 promille af hvad "Ikke Mere Mælk" har trukket. Jeg er med på, at "Ikke Mere Mælk" har været udgivet i et år og de øvrige sange er forholdsvis nyudgivne, men man aner en tendens.
Så selvom jeg er enig i, at det er vanskeligt at finde solide målepunkter som i gamle dage, så mener jeg nu nok, at der er ret håndfaste indikationer på, at antal afspilninger på "Ikke Mere Mælk" er langt over normalen. Et af de støttepunkter, der kan inddrages, er så netop omtale i medierne, og her må det konstateres, at sangen er blevet endog særdeles bredt omtalt. Så nogle har lagt mærke til den "derude". --Pugilist (diskussion) 16. okt 2018, 14:37 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Wikipedia har ikke følgende regel: Hvis x mio spaserer forbi en gate-trubadur, så bliver han wiki-notabel.
Wikipedia har ikke følgende regel: Hvis antalet på falske visninger og ekte visninger (på Youtube) er over x mio, så er en sang wiki-notabel.
Wikipedia har ikke vist forskjellen mellom dette værket, og værker til de mest populærer gade-trubadurer / gade-musikanter. Sju hav (diskussion) 18. okt 2018, 03:47 (CEST)
Det kan lyde smart med "gademusikanter" og andet, men analogien halter allerede fordi, der ikke er tale om gademusikanter. Hvad Wikipedia har, er regler, der omtaler elementer, der giver notabilitet. Grundkriteriet er "Har emnet almen interesse?", og her kan det fremføres, at det åbenbart har almen interesse nok til, at en lang række medier har fundet det umagen værd at omtale fænomenet, hvilket plejer at være en fornuftig og praktisk målestok for den almene interesse. --Pugilist (diskussion) 18. okt 2018, 09:51 (CEST)
Måske er det først og fremst 3,1 mio visninger som er attraktionen for media. (Jeg sier ikke at "Mika og Tobias" kan sammenlignes med "Keiserens nye klær", men ... .)
Jeg foreslår at man bør vurdere å ta noen forhåndsregler, for at wikipedia ikke blir tatt ved nesen.
Et mulig problem er at det er Youtube som kvalitetsikrer "tal på visninger på Youtube". Og mediene takker og bukker for x mio visninger. Og mange på wikipedia er villig til å "sluke x mio visninger, rått" - eller akseptere youtubes tal, uden motforestillinger. Sju hav (diskussion) 18. okt 2018, 12:41 (CEST)
"Har emnet almen interesse?" Ja, jeg mener at wikipedia bør kunne finne plass til værket og/eller drengene, på en eller flere lister, men måske uden at ha en egen artikel om værket og/eller drengerne.
(Wikipedia har for tiden ingen aktuelle/ relevante lister, ser det ud som.) Vh Sju hav (diskussion) 18. okt 2018, 12:46 (CEST)