Diskussion:København-Køge-Ringsted-banen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Wikilinks[redigér wikikode]

Huh? Ej hør nu her, Vigerslevparken kan jeg til nøds forstå, men Kulbanevej og Brøndbyøstervej? hvis de skulle blive oprettet i det næste årti er det vel ikke noget større problem at linke til dem til den tid? For mange røde links er forstyrrende for læsningen (imho), og der er nok (relevante) røde links i forvejen. Sertmann 23. okt 2009, 19:21 (CEST)

Selvom det måske var mig, der i sin tid har lavet disse wikilinks, hælder jeg nok også til, at det er lidt en glidebane at linke til veje som Kulbanevej og Brøndbyøstervej. Et generel debat om vejes notabilitet har forøvrigt været gennemført her. --Qw345 24. okt 2009, 14:07 (CEST)

Navn[redigér wikikode]

Hvad skal artiklen hedde? Udgangspunkterne er Lov om anlæg af en jernbanestrækning København-Ringsted over Køge og Banedanmarks omtale som den nye bane København-Ringsted, evt. med variantioner som den nye bane mellem København og Ringsted over Køge og den nye bane. Jeg tror at det neutrale og holdbare navn til artiklen er Jernbanen København-Ringsted over Køge, gerne med omdirigering fra variationerne om nødvendigt. --Madglad (diskussion) 11. sep 2016, 16:34 (CEST)

Jeg helder mere til København-Køge-Ringstedbanen. Jernbanen København-Ringsted over Køge er i min øre for langt. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 11. sep 2016, 20:02 (CEST)
Jeg synes at man skal læne sig meget kraftigt op ad de navne der anvendes officielt og i almindelig omtale (dokumenterbart i medierne). I øvrigt går bane ikke via Køge, men en station Køge N, som ligger i nærheden af Køge. Køge nedtones altid i omtalen, så måske bare Jernbanen København-Ringsted. Banedanmark nøjes visse steder med denne betegnelse, men de har samme problem og bruger og ordet nye (hvor de mener kommende). Nye er ikke anvendelig i al fremtid. --Madglad (diskussion) 11. sep 2016, 20:48 (CEST)
Jeg konstaterer at Banedanmark har et websted om banen: www.banedanmark.dk/københavn-ringsted som kalder banen Den nye bane København-Ringsted. Jeg tror bare vi skal leve med dette navn indtil videre? Der opstår muligvis en mere mundret form med tiden. Man bruger i øvrigt slet ikke offencielle benævnelser for banestrækninger (mere), det skulle højst være de ikke særligt publikumvendte strækningsnumre fra TIB. --Madglad (diskussion) 15. sep 2016, 13:34 (CEST)
Et kig på Google viser forskellige varianter over København-Ringsted-banen eller bare Ringstedbanen. Det sidste kan dog forveksles med den nedlagte Køge-Ringsted Banen. Det første svarer til gengæld til hvad vi normalt bruger, når der ikke foreligger et populærnavn. Til gengæld tvivler jeg på, at ret mange vil bruge Jernbanen København-Ringsted over Køge, mens Den nye bane København-Ringsted vil miste sin mening om få år, når banen ikke længere er ny. --Dannebrog Spy (diskussion) 15. sep 2016, 14:13 (CEST)
Mon ikke at man også skal konkludere at jernbaner ikke længere har officielle navne? Og derefter konstatere at de officielle dokumenter/sider, der linkes til nederst i artiklen nævner København og Ringsted, en enkelt nævner 'via Køge'. Så titlen bør ikke være noget, der skal ligne et navn, men en beskrivelse. Jernbanen København Ringsted vil være et naturligt artikelnavn. I parentes bemærket kører jernbanen ikke gennem Køge by, men gennem en station ved navn Køge N. --Madglad (diskussion) 9. maj 2017, 16:47 (CEST)
Faktisk er der mange jernbaner, hvor man fortsat anvender oprindelige navne, fx Nordbanen og Kystbanen men også Helsingør-Hornbæk-Gilleleje-Banen (HHGB). Men naturligvis findes der mange mennesker, der er uvidende om sådanne navne. Rmir2 (diskussion) 9. maj 2017, 17:09 (CEST)
Enig, og desuden bruges navnet "København-Ringsted-banen" (med varianter) faktisk i forskellige sammenhænge, mens navne som "Jernbanen København Ringsted" og "København-Køge-Ringsted-banen" mest af alt har karakter af konstruktioner. --Dannebrog Spy (diskussion) 9. maj 2017, 17:37 (CEST)
Jeg er enig med Dannebrog Spy om, at København-Ringsted-banen at den variant som bruges. Navnet "Jernbanen København Ringsted" virker kunstig på mig. Banedanmark pt Den nye bane København-Ringsted - synes jeg hellere ikke om. Anlægsloven hedder Lov om anlæg af en jernbanestrækning København-Ringsted over Køge --Steen Th (diskussion) 10. maj 2017, 13:26 (CEST)
I branchen refererer man i daglig tale til projektet blot som København-Ringsted, så jeg er også enig i, at København-Ringsted-banen skal være artiklens navn. kalaha 12. maj 2017, 18:22 (CEST)