HMS Terror (1813)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
HMS "Terror" i Arktis.

HMS "Terror" var en bombardergalliot tegnet af Henry Peake og konstrueret af den britiske marine, Royal Navy. Skibet var bevæbnet med en 254 mm morter og en 330 mm morter. Skibet bliver i forskellige kilder beskrevet med enten 326 ton eller 340 ton.

Krigstjeneste[redigér | redigér wikikode]

"Terror" tjenestegjorde i 1812-krigen mod USA. Under ledelse af John Sheridan deltog skibet i bombardementet af Stonington i Connecticut fra 9. til 12. august 1814. Skibet deltog også ved Fort McHenry i slaget ved Baltimore 13. til 14. september samme år. Angrebet på Fort McHenry inspirerede Francis Scott Key til at skrive The Star-Spangled Banner. I januar 1815 var "Terror" involveret i angrebet på St. Marys i Georgia. Efter krigen blev skibet lagt op frem til 1828, da det igen blev sat i tjeneste i Middelhavet. Den 18. februar 1828 gik hun på grund nær Lisboa. Senere blev hun trukket fri og taget ud af tjeneste efter reparationer.

Tjeneste i Arktis og Antarktis[redigér | redigér wikikode]

Bombardergallioter måtte bygges solidt for at kunne tåle rekylen fra 3-tons mortere. Dette indebar også, at fartøjerne var specielt velegnede til tjeneste i Arktis. En solid konstruktion kunne være med på at holde skibet intakt under dette områdets ekstreme vejrforhold og klima. I 1836 fik George Back kommandoen over skibet i en ekspedition til den nordlige del af Hudsonbugten. Målet var at gå ind i Repulsebugten, hvor mandskaber skulle gå i land for at finde ud af, om Boothia-halvøen var en halvø eller en ø.

"Terror" nåede imidlertid ikke frem til Repulsebugten og måtte overvintre ud for Southamptonøen. Et sammenstød med et isbjerg i foråret 1837 gjorde skaderne værre. Da Back formåede at strande skibet på Irlands kyst, var det i så dårlig forfatning, at det var nær ved at synke.

Ross-ekspeditionen[redigér | redigér wikikode]

"Terror" blev repareret og fik der efter i opdrag at sejle med HMS "Erebus" til Antarktis. Denne ekspedition var under kommando af James Clark Ross. Francis Crozier var kaptajn på "Terror". Ekspeditionen varede fra 1840 til 1843. Skibene havde tre ture i antarktiske farvande: De krydsede Rosshavet to gange og sejlede gennem Weddellhavet, sydøst for Falklandsøerne. Vulkanen Mount TerrorRossøen er opkaldt efter skibet.

Franklin-ekspeditionen[redigér | redigér wikikode]

I 1845 blev John Franklin givet i opdrag at finde Nordvestpassagen, og dermed en hurtigere vej fra Europa til Stillehavet (ekspeditionen er kendt som Franklin-ekspeditionen). Franklin fik HMS "Erebus" og HMS "Terror" til sin disposition. Skibene blev udrustede med dampmotorer på 20 hestekræfter og skrogene blev forstærkede med jernplader inden rejsen til Arktis. Franklin kommanderede ekspeditionen fra "Erebus". Crozier havde atter kommandoen over "Terror". Ekspeditionen skulle ibdsamle magnetiske data i den kanadiske del af Arktis samt krydse Nordvestpasagen. Passagen var tidligere blevet kortlagt fra østsiden og vestsiden men aldrig været gennemsejlet.

Ekspeditionen sejlede fra Greenhithe den 19. maj 1845. Skibene blev sidst set af britiske hvalfangere, da de sejlede ind i Baffinbugten i august 1845. Det tog lang tid før eftersøgningsaktioner blev sat i gang, blandt andet fordi skibene var udstyrede med delvis hermetiserede madforsyninger, som skulle vare i tre år. Efter to år blev der igangsat flere eftersøgningsaktioner, både private og offentlige. Disse aktioner blev igangsatte både fra britisk og amerikansk side. Mange flere liv gik tabt under eftersøgningsaktionerne, men man fik alligevel indsamlet information, som gav et sammensat billede af hvordan det var gået med ekspeditionen. Begge skibe var blevet siddende fast i isen og forladt af mandskaberne, som alle døde af kulde og udmattelse under et anstrengende forsøg på at nå Fort Resolution, 970 km i sydvestlig retning. Flere ekspeditioner helt til nyere tid, hvor lig er blevet fundet og undersøgt, samt historier fortalt gennem generationer blandt eskimoer, har givet ny information. Hermetikken, mandskaberne spiste af, var sandsynligvis blyforgiftede, og sulten kan have drevet de tilbageværende til kannibalisme.

Eftersægninger i nyere tid[redigér | redigér wikikode]

Den canadiske regering kundgjorde den 15. august 2008 igangsættelsen af en 6-ugers eftersøgningsaktion, finansieret med 75.000 canadiske dollar. Isbryderen CCGS "Sir Wilfrid Laurier" skulle forsøge at finde "Terror" og "Erebus". Det formodes, at eftersøgningsaktionen også havde den hensigt at styrke Canadas position for suverænitet over store dele af Arktis.

Den 12. september 2016 blev det meddelt, at et vrag, som svarede til beskrivelsen af "Terror", var fundet ved King William Islands sydkyst.[1] Fundstedet er hemmeligholdt for at beskytte det mod plyndring. Skibene er opførte på listen National Historic Site of Canada.[2][3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Watson, Paul (2016-09-12). "Ship found in Arctic 168 years after doomed Northwest Passage attempt". The Guardian. Hentet 2016-09-13. 
  2. ^ National Historic Sites of Canada System Plan. Parks Canada. 2009-05-08. Hentet 2013-08-30. 
  3. ^ National Historic Sites of Canada System Plan map. Parks Canada. 2009-04-15. Hentet 2013-08-30. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]