Forskel mellem versioner af "National Hockey League"

Spring til navigation Spring til søgning
1 byte tilføjet ,  for 7 måneder siden
(→‎Danskere i NHL: Tilføjet Søgaard og Dichow.)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering Avanceret redigering fra mobil
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering Avanceret redigering fra mobil
Den [[6. januar]] [[2007]] blev [[Frans Nielsen]] den første dansker der spillede i NHL. Han debuterede for [[New York Islanders]] i en kamp mod [[Carolina Hurricanes]]. Den [[13. april]] [[2007]] blev [[Jannik Hansen]] den anden dansker i NHL og den første i en slutspilskamp, da han debuterede for [[Vancouver Canucks]] i en kamp mod [[Dallas Stars]].
 
Dansk-fødte [[Poul Popiel]] har ganske vist spillet 224 kampe i NHL mellem [[1965]] og [[1980]] for [[Boston Bruins]], [[Los Angeles Kings]], [[Detroit Red Wings]], [[Vancouver Canucks]] og [[Edmonton Oilers]]. Ifølge NHLsNHL's officielle rekordbøger regnes han som den hidtil eneste dansker i NHL indtil Frans Nielsens debut, men da Popiel allerede som dreng flyttede til [[Canada]], og ikke længere var dansk statsborger da han spillede i NHL, regnes han i Danmark ikke som et produkt af dansk ishockey og derfor heller ikke som dansker i denne sammenhæng.
 
Følgende danske spillere er blevet [[draft]]et, hvilket dog langtfra er nogen garanti for at man kommer til at spille i NHL (statistikken er beregnet ud fra hvad den enkelte spiller har opnået i hele deres NHL-karrierer indtil videre):
4.012

redigeringer

Navigationsmenu