Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus/SteenthAdmBot

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil gerne aflevere en specielt ansøgning, for at give administrator-status til min bot-konto Bruger:SteenthAdmBot. Jeg vil bruge kontoen til lejlighedsvis bot-jobs, som kræver både bot- og administrator-flag.

Mit forslag er at administrator-flaget tildeles op til en måned af gangen. Der vil være lange perioder uden der er opgaver til kontoen, så der er ingen grund til at kontoen skal have admin-flag hele tiden. Så mit forslag til procedure er, at flaget kan tildeles efter diskussion på bot-anmodningssiden for en periode, hvor det peges på, at netop den opgave kun håndteres med et bot med administrator-flag.

Det, som jeg aktuelt har på planen at bruge kontoen til, er sletning af nogle gamle landeskabeloner, som er blevet afviklet. Det er skabeloner i formen "Skabelon:Land (flag|alias|kortnavn|label alias) *" - antallet af skabeloner, som bør slettes, er 3236. Det vil tage lang tid at gøre det manuelt. Det system, som erstatter det, er det system af skabeloner som bruges af {{Flag}} og {{Lande visdata}}, hvor skabeloner som {{Lande data Danmark}} bruges til opsætning. Der også lidt 500 IOC-landeskabeloner, som på senere tidspunkt bør også afvikles og slettes.

Så jeg vil spørge om:

  • Må bot-kontoen SteenthAdmBot få administrator-flag i en måned til den aktuelle opgave og andre relevante opgaver, som evt. kan melde sig
  • At en bureaukrat på et senere tidspunkt kan tildele kontoen administrator-flag i kort periode, når der er en eller flere opgaver til den. Den kan have fast bot-flag.

Muligvis skal det diskuteres først inden der meldes ud, om man kan støtte ansøgningen. Men nu har jeg åbenet op.. --Steen Th (diskussion) 14. jul 2020, 16:10 (CEST)

  • Støtter - Speciel ansøgning, men det skal der for så vidt også være plads til. Jeg støtter ansøgningen, da den er indgivet af en yderst teknisk kyndig administrator og brugerfladeredaktør, som har foranlediget adskillige botkørsler på da.wikipedia, samt at ansøgningen er ledsaget af en saglig begrundelse. Mvh. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 14. jul 2020, 18:50 (CEST)
  • Støtter Som ovenfor. Vi bør have tillid til bottens ejer, så der kan blive slettet overflødige sider. --|EPO| COM: 14. jul 2020, 19:25 (CEST)
  • Støtter - Som de øvrige. -Pugilist (diskussion) 14. jul 2020, 19:57 (CEST)
  • Støtter - Som de øvrige --Zoizit (diskussion) 14. jul 2020, 20:59 (CEST)
  • Støtter også og kan i øvrigt ikke se nogen grund til en tidsbegrænsning, så længe der kun foretages ændringer, der er vedtaget ved konsensus. Jeg synes at vi har set uheldige eksempler på dawiki og andre wiki'er, der har opereret ud fra enkeltpersoners "fikse idéer". --Madglad (diskussion) 14. jul 2020, 22:23 (CEST)
  • Støtter - Ser ikke nogen problemer, - godt med oprydning i overflødige sider. -- Nico (diskussion) 14. jul 2020, 22:49 (CEST)
  • Støtter - At du (og dermed din bot) har tilliden virker er der ikke tvivl om. Jeg er til gengæld svært taknemmelig for, at du og din bot tager opgaver som de beskrevne. Tak for indsatsen! Om flaget tildeles for en måned ad gangen, eller som pr. Madglads forslag gives på linje med "almindelige" admins, gør ingen forskel for mig; jeg kan se fordele i begge. --Medic (diskussion) 15. jul 2020, 01:18 (CEST)
  • Støtter - Måske kan der være konsensus om at du bare beder om at få admin-flaget sat på eller taget af som du vurderer det er bedst. Har du brug for at have det på i to måneder kan det være fint, og hvis du så ved at du ikke skal bruge bot'en til den slags opgaver de næste 12 måneder kan du bede om at få det taget af. Jeg forstår godt hvis man ikke ønsker at have admin-flag på en "sovende" bot eller konto, men tænker det er mest fleksibelt hvis du bare selv kan bede om at få det sat på eller taget af efter behov. Tidsbegrænsning kan hurtigt blive for ufleksibelt.--Honymand (diskussion) 16. jul 2020, 12:30 (CEST)
  •  Kommentar - Min forventning er der er lange perioder, hvor der ikke er aktivitet på kontoen. Proceduren for at fjerne et administrator-flag går via en forvalter/steward. Det vil jeg helst undgå. Alternativ at det bliver tilføjet mulighed for at bureaukraterne selv kan fjerne administrator-flag. Men det er generelt ændring. Så jeg vil hellere gå efter en tidsbegrænsning. I interfacet er der valgmulighederne 1 dag, 1 uge, 1 måned, 3 måneder, 6 måneder mv. udover at man kan angive et bestemt tidspunkt for udløb. Så mit forslag at gøre det så let håndterlig som muligt. --Steen Th (diskussion) 20. jul 2020, 10:18 (CEST)
Ah, jeg troede at en bureaukrat også kunne fjerne flaget igen. Nemmest muligt lyder godt!--Honymand (diskussion) 20. jul 2020, 12:17 (CEST)
  • Støtter - Det burde i virkeligheden ikke tages op til diskussion. --Zelrin (DiskussionBidrag) 6. aug 2020, 18:01 (CEST)
  • Støtter - Beklager min meget forsinkede tilkendegivelse for ansøgningen. Ansøgningen er nødvendig, men ellers er jeg enig med EPO og Asger. Der bør snart konkluderes så Steen kan komme videre. - Savfisk (diskussion) 8. aug 2020, 12:28 (CEST)
  • Støtter at muligheden skal være der. Man kan faktisk godt bruge botten med sit administratornavn. Man skal blot i sin konfigurering anføre både sit bot-navn og sit administratorbrugernavn. Så hvis det bliver sat op vil botten først forsøge med botkontoen og hvis den ikke har rettighederne så vil den forsøge med Steen Th's konto og rette/slette det, hvis ellers den har administratorstatus. --MGA73 (diskussion) 9. aug 2020, 11:02 (CEST)
  • Støtter Jeg har stor tillid til bot-ejeren og dermed hans begrundelse. Økonom (diskussion) 9. aug 2020, 11:29 (CEST)
  • Støtter - At give en bot administrator-flag rummer visse perspektiver og risici. Men Steenth er en dygtig bot-operatør, der netop vil være opmærksom på den slags.
    Pinger lige bureaukraterne Kaare og Sarrus for nu må det vist være på tide med en konklusion. --Dannebrog Spy (diskussion) 17. aug 2020, 23:19 (CEST)

Bruger:SteenthAdmBot har nu fået midlertidigt administratorflag (1 måned) og permanent botflag.
- Sarrus (db) d. 18. aug 2020, 18:40 (CEST)