Wikipedia:Anmodning om botassistance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:Botformidlingen)
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Wiki-name.svg RCPatroller Badge.png Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg
Anmodning om
administratorassistance
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
patruljantstatus
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus

Genveje:
WP:AOB
WP:BF
Disambig bordered fade.svg "WP:AOB" omdirigeres hertil. Det kan være du ledte efter Wikipedia:Anmodning om botstatus.

På denne side kan du bede om assistance fra en bot. Det kan være ens rettelser af mange sider, tilføjelse af skabeloner og meget andet. Hvis du vil have din egen bot, kan du finde hjælp på Hjælp:Bots.

Forespørgsler om botassistance (bot requests)[redigér wikikode]

Herunder kan du skrive din anmodning. Husk en overskrift.

Kategorisering af fodboldkategorier[redigér wikikode]

Jeg anmoder om, at alle kategorier i Kategori:Fodboldligaer får påført {{vis|WPFodbold|klasse=Kategori}'} på sig. Mvh --Morten1997 (diskussion) 3. jan 2014, 22:35 (CET)

Det ser ud til, at denne er blevet overset. Er den stadig aktuel Morten1997? --MGA73 (diskussion) 30. apr 2015, 00:19 (CEST)
Min bot har nu indsat skabelonen på alle de underkategoridiskussionssider, der ikke var der i forvejen. --Palnatoke (diskussion) 17. jul 2015, 11:49 (CEST)

Omdannelse af Spor-afsnit i udgivelsesartikler til {{sporliste}}[redigér wikikode]

Hej folk, jeg har i tidens løb oprettet en del musikudgivelser. Da der hidtil ikke eksisterede nogen vedtaget standard for hvordan man skulle opsætte sporliste gjorde jeg konsekvent således:

==Spor==
# "Titel1" - 0:34
# "Titel2" - 8:43
# "Titel3" - 5:01
Osv. osv.

Kan en bot rulle dem igennem og rette dem til

{{Sporliste
|titel1 = Titel1
|længde1 = 0:34
|titel2 = Titel2
|længde2 = 8:43
|titel3 = Titel3
|længde3 = 5:01
}}

? Jeg tænker at der er store fordele ved at standardisere til en skabelon, også i forhold til hvis vi senere skulle beslutte os at gøre tingene anderledes. En evt. bot kunne nok begrænses til underkategorier til Kategori:Musikalske værker --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 28. jan 2015, 16:21 (CET)

Det lyder som en god idé, men jeg kan ikke lige komme i tanke om en god kode til det. Måske andre kan? --MGA73 (diskussion) 30. apr 2015, 00:20 (CEST)
Jeg syntes det her virkede som en temmelig god ide, så jeg er begyndt at lave et Javascript som automatisk laver en sporliste automatisk, du kan læse mere om det her Bruger:Simeondahl/TrackScript. --Simeondahl (diskussion) 31. dec 2015, 13:49 (CET)

Rette døde eksterne links i dyreartikler[redigér wikikode]

Hej. Jeg ville blive glad for hjælp til at rette nogle bestemte døde eksterne links i omkring 200 dyreartikler, det vil sige artikler i kategorien dyr eller i en underkategori. De forkerte links ser fx sådan ud i kildekoden:

  • http://sn2000.taxonomy.nl/Taxonomicon/TaxonTree.aspx?id=15549&tree=0.1

Den rigtige ser lidt anderledes ud:

  • http://taxonomicon.taxonomy.nl/TaxonTree.aspx?id=15549&tree=0.1

Teksten "sn2000.taxonomy.nl/Taxonomicon" skal altså erstattes af "taxonomicon.taxonomy.nl". Resten af linket er rigtig nok. Eksemplet er fra Regnorm. Et andet eksempel er Kakerlak. Jeg håber det kan lade sig gøre.--Weblars (diskussion) 26. mar 2015, 17:38 (CET)

Jeg har sat min bot i gang. Mvh. Cgt (diskussion) 26. mar 2015, 17:51 (CET)

Tak for det--Weblars (diskussion) 26. mar 2015, 18:45 (CET)

Jeg kan se, at botten fik rettet cirka 175 artikler, men af en eller anden grund har den sprunget over nogle. Der er omkring 100 tilbage med det døde link. Her er en søgning, der viser de manglende artikler. Nogen af dem er udenfor kategorien dyr (men stadig indenfor biologi). Jeg ved ikke om det betyder noget for botten.--Weblars (diskussion) 30. mar 2015, 09:17 (CEST)

Jeg beklager fejlen, Weblars, og desuden mit forsinkede svar. Desværre blev jeg syg og havde ikke overskud til at kigge på problemet. Jeg har ordnet botten og sat den i gang igen. Mvh. Cgt (diskussion) 1. apr 2015, 14:15 (CEST)

Tak igen. Det haster ikke så meget. De links har vist ikke virket i flere år--Weblars (diskussion) 1. apr 2015, 14:21 (CEST)

Yes check.svg Gjort Det ser ud til, at opgaven er løst. Ellers må Weblars gerne protestere :-) --MGA73 (diskussion) 30. apr 2015, 00:17 (CEST)

Flytning af stubskabeloner[redigér wikikode]

I en del stubbe er stubskabelonen i toppen af artiklen. Jeg har ikke ganske overblik over omfanget, men flytning af skabelon til bunden af artiklen må kunne bottes. --Palnatoke 13. aug 2007, 11:56 (CEST)

Definer bunden? Jeg forsøgte en gang at finde ud af en standardiseret placering af de forskellige skabeloner (og sektioner som Se også, Kilder og Eksterne henvisninger), med henblik på at lave en stylebot, men det løb ud i sandet på grund af manglende deltagelse. Det kan sagtens lade sig gøre at flytte en stub-skabelon til et eller andet arbitrært sted i artiklen, men det vil være rart at have en ide om præcis hvor. -- Bruger:Wegge 19. okt 2009, 18:56 (CEST)
Jeg ville definere bunden som "efter alt andet, der er synligt i artiklen", men altså før interwiki, kategorier og usynlige skabeloner. --Palnatoke 19. okt 2009, 19:14 (CEST)

@ Palnatoke og andre. Jeg har nu prøvet at rette nogle. De ældste er ikke helt så gode som de nyeste. Hvad tænker I om det? Skal vi rulle videre eller er der noget, der skal rettes? --MGA73 (diskussion) 30. apr 2015, 23:42 (CEST)

Lokaltog[redigér wikikode]

I forgårs, 1. juli 2015, fusionerede Lokalbanen og Regionstog A/S til Lokaltog. I den forbindelse er der et større antal stationsartikler, hvor angivelse af operatør i infoboksen skal rettes fra de to gamle selskaber til det nye. Tilsvarende gælder på Wikidata. Kan en bot sættes til at klare rettelserne? (skrev Dannebrog Spy (disk. • bidrag) 3. juli, 16:50. Husk at signere dine indlæg.)

Ang. Wikipedia: Skal alle indgående links til Lokalbanen og Regionstog A/S laves om til et link til Lokaltog eller er der links, der ikke skal rettes?
- Sarrus (db) d. 3. jul 2015, 17:08 (CEST)
Nej, der er nogle enkelte links i tekst, der stadig er relevante og derfor kræver individuel bedømmelse. I infobokse skal det derimod bare rettes konsekvent. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. jul 2015, 17:14 (CEST)
Så er det rettet i infoboksene. De linkrettelser, der kræver individuel bedømmelse, må foretages af personer, der har forstand på emnet. Eventuelt manuelt. Alternativt kan du lave en liste på en brugerside over de sider, hvor alle links skal rettes.
- Sarrus (db) d. 3. jul 2015, 18:43 (CEST)
Mange tak for hjælpen. Jeg har været i gang med tekst og fået rettet eller opdateret alt efter hvad der var relevant. Der er dog stadig et par løse ender vedrørende Hovedstadens Lokalbaner, der hidtil har ejet Lokalbanens infrastruktur, men hvis nuværende status er uklar.
Undervejs blev jeg imidlertid opmærksom på stationsrækkefølgeskabelonerne i bunden af stationsartikler. Her er der også links til Lokalbanen og Regionstog, hvilket konsekvent skal rettes til Lokaltog. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. jul 2015, 13:32 (CEST)
Nu har jeg rettet {{s-jernbane|title=Lokalbanen}} til {{s-jernbane|title=Lokaltog}} i artikler, der linker til Lokalbanen og jeg har rettet {{s-jernbane|title=Regionstog A/S}} til {{s-jernbane|title=Lokaltog}} i artikler, der linker til Regionstog A/S.
- Sarrus (db) d. 4. jul 2015, 17:06 (CEST)
Endnu en gang mange tak for hjælpen. Jeg har selv været i gang med at rette henvisninger til redirecten Regionstog og eksterne henvisninger samt rettet på Wikidata. Så nu skulle tingene vist nogenlunde være på plads. Men det var også mange artikler med tre-fire interne links og eksterne henvisninger i hver, der skulle rettes. Så det var rart, at du og din bot ville gøre en del af arbejdet. --Dannebrog Spy (diskussion) 4. jul 2015, 22:50 (CEST)

Skabeloner[redigér wikikode]

Jeg anmoder om, at skabelonen Skabelon:1. division i ishockey lægges på artiklerne i kategorien Kategori:Sæsoner i 1. division i ishockey. Takker på forhånd :) Mvh --Morten1997 (diskussion) 12. okt 2015, 19:55 (CEST)

Yes check.svg Gjort --Simeondahl (diskussion) 29. dec 2015, 11:23 (CET)

Oprettelse af artikler[redigér wikikode]

Er det muligt at bede en bot om hjælp til at oprette artikler? (Brugerdiskussion:DJ PhilZz 11. dec 2015, 08:14 (CET)

Ja. Det kræver naturligvis data at oprette ud fra. Hvilket emne? --Palnatoke (diskussion) 11. dec 2015, 09:26 (CET)

gravsted.dk[redigér wikikode]

Kan jeg få en bot til at erstatte alle forekomster af {{gravsted.dk navn|…}} til {{gravsted.dk|…}}, når nu der på Skabelon:Gravsted.dk navn står at den er forældet, og at {{gravsted.dk}} bør benyttes i stedet? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 1. jan 2016, 11:58 (CET)

Jeg vil gerne være uenig at {{gravsted.dk navn}} er forældet - det er en brugers holdning. Det er normalt at tilføje navn til navnet til skabelon, hvor det er eksterne links. --Steen Th (diskussion) 1. jan 2016, 12:05 (CET)
Derudover er den ikke overhovedet forældet - skabelonen er kun omdøbt og koden fra den oprindelige er kopieret tilbage og det teksten som beskriver som forældet. --Steen Th (diskussion) 1. jan 2016, 12:18 (CET)
Jeg har ændret skabelonen til en omstilling, så der ikke er 2 skabloner med samme funktion. --Steen Th (diskussion) 13. jan 2016, 17:47 (CET) Yes check.svg O.K.


Indsættelse af {{Dødt link}} på en række kildeangivelser i en række artikler i Kategori:Children of Bodom og underkategorier[redigér wikikode]

Hej alle, der findes en række (ret så omfattende) artikler om Children of Bodom på dansk Wikipedia, og en rigtig stor del af dem er underbygget af kilder fra det gamle "Murder Archives", der desværre er lukket nu, og opkøbt af domænehajer. Da det stadig til tider er muligt at finde noget i webarkiverne skal alle de kilder have påsat {{Dødt link}}, men det er et hulens arbejde at gøre manuelt, da der er så mange så jeg tænkte på om det var muligt at få en bot til det?

Kort sagt er det alle henvisninger, der starter med [http://www.endlesswar.net/ eller [http://www.scythes-of-bodom.com/, som skal erstattes med {{Dødt link|url=(den pågældende url)}}, mens den oprindelige titel på henvisningen bliver stående ved siden af. Så eksempelvis

<ref>[http://www.scythes-of-bodom.com/site.php?go=alexi&lang=en Alexi Laiho-biografi] på Scythes of Bodom</ref>
bliver til
<ref>{{dødt link|url=http://www.scythes-of-bodom.com/site.php?go=alexi&lang=en}} Alexi Laiho-biografi på Scythes of Bodom</ref>

Er dette ladesiggørligt? Artiklerne der skal have behandlingen ligger alle i kategori:Children of Bodom eller underkategorier heraf. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 1. mar 2016, 10:09 (CET)

Yes check.svg Gjort --Cgt (diskussion) 10. mar 2016, 17:07 (CET)
Virkelig? For det ser f.eks. ikke ud til at være gjort på fodnote 1 på Are You Dead Yet? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 22. mar 2016, 14:18 (CET)

Hjælp til at indsætte kategorier på en række sider[redigér wikikode]

Hej, jeg prøver at få konverteret {{salmonsens}}, {{DBL}}, {{DBL2}} og {{DBL3}} til reelle 'fejlskabeloner' (altså til artikler der hører under Kategori:Kvalitetsoffensiven, snarere end kildeangivelser. I den sammenhæng har jeg brug for at nogen kan botte kildekategorierne manuelt ud på alle artiklerne med skabelonerne, sådan så kategori og skabelon bliver fuldstændigt adskilte. Er der nogle der kan hjælpe med processen, som jeg har beskrevet nærmere her? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 8. apr 2016, 13:17 (CEST)

Der er dårlig ide. DBL2 og DBL3 er henvisningsskabeloner, som DBL og Salmonsens enlig burde også være. Jeg synes hellere vi skulle gå efter at få en skabelon til forældret sprog med tilhørende kategori, som kan fjernes når artiklen er gennemskrevet. Det er en bedre metode. --Steen Th (diskussion) 23. apr 2016, 21:48 (CEST)

Flytning af kategorier "Flyulykker"[redigér wikikode]

Der har været et flytteforslag om flytning af Kategorier om Flyulykker til "Kategori:Flyulykker og -hændelser". Der er imidlertid rigtig mange underkategorier på land og på årstal, så hvis en bot kunne håndtere det, ville det være fint. Der skal også ændres kategori i katagorien (Kategori:Flyulykker i 1989 skal således ikke blot over i Kategori:Flyulykker og -hændelser i 1989, men skal også flyttes fra Kategori:Flyulykker efter årstal til Kategori:Flyulykker og -hændelser efter årstal.

Tilsvarende skal Kategori:Transportulykker, Kategori:Kernekraftulykker, Kategori:Mineulykker, Kategori:Luftfartsulykker og Kategori:Jernbaneulykker (med underkategorier) også flyttes.

Kan det bottes ? Der er næppe nogen, der orker at rydde det op manuelt. --Pugilist (diskussion) 10. maj 2016, 10:59 (CEST)

Jeg tager i første omgang Kategori:Flyulykker. Jeg kan se Kategori:Transportulykker, Kategori:Kernekraftulykker, Kategori:Mineulykker, Kategori:Luftfartsulykker og Kategori:Jernbaneulykker vil kræve lidt tid at kigge på dem også. --Steen Th (diskussion) 12. maj 2016, 10:45 (CEST)
Takker. - Det er ret omfattende, men vi må bare tage det hen ad vejen. --Pugilist (diskussion) 12. maj 2016, 15:23 (CEST)

Oversigt over botter[redigér wikikode]

Denne oversigt er ikke komplet. For at se en komplet oversigt over botter, klik her.

I øjeblikket kører følgende botter på dansk Wikipedia:

Følgende botter er stadigvæk registrerede, men har ikke foretaget ændringer længe, og deres funktioner kan derfor være ophørte.

Derudover var der tidligere også en hel del brugere fra andre sprogvarianter, som kørte en bot på dansk Wikipedia for at opdatere interwikilinks, indtil denne opgave blev overført til Wikidata.