Beefeaters (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Beefeaters. (Se også artikler, som begynder med Beefeaters)

Beefeaters var en dansk blues- og rockgruppe, der blev dannet i 1964 i København som den første egentlig danske R&B-gruppe.

Gruppen bestod oprindelig af af Søren Seirup (bas og vokal), Tom Methling (el-guitar), Morten Kjærumgaard (keyboards), Flemming Volkersen (bas) og Erling Madsen (trommer). Beefeaters indspille singlerne "Big City"/"£.s.d." og "If You Gotta Go, Go Now"/"It Ain't Necessarily So" med denne besætning. Gruppen vakte opsigt med en sceneoptræden, der dengang vakte opsigt som outreret.

I 1966 kom guitarist og sanger Peter Thorup med i gruppen, som Søren Seirup forlod senere på året for at tage til Indien. I sommeren 1966 forlod også Methling gruppen, der herefter bestod af Thorup, Kjærumgaard, Volkersen og Madsen. Gruppen opnåede stor popularitet i datiden, og modtog i 1967 PH-prisen for "højelse af dansk beat-musik". Gruppen arbejdede i perioden med et andet nyskabende dansk rockband, Young Flowers og medvirkede i tv-serien Blomsterpistolen.

Beefeaters udgav i 1967 albummet Beefeaters med materiale primært bestående af amerikanske jazz-, blues- og rock-standarder, bl.a. "Crossroads", "I Want You" og "Papa's Got a Brand New Bag".

I perioden medvirkede Beefeaters som backinggruppe på Povl Dissings plade Dissing, der er bedst kendt under arbejdstitlen Nøgne øjne.

Erling Madsen blev i foråret 1968 udskifet med bandets tidligere lydmand Max Schmidt (senere skiftet navn til Max Nutzhorn). I samme periode turnerede bandet med den britiske bluesmusikker Alexis Korner, der også medvirkede på bandets andet album Meet You There" (1969).

Der var imidlertid en god kemi mellem Thorup og Alexis Korner, og Korner fik Thorup med til England, hvor de optrådte med Korners band CCS og Thorup forlod således gruppen omkring 1968/69. Thorup blev erstattet af Ole Fick og siden Niels Henriksen, men bandet opnåede ikke nærmere succes med denne konstellation, og bandet blev opløst kort efter.

I 2002 gendannedes Beefeaters på Midtfyns Festivalen for en enkelt koncert.

I 2018 har Morten Kjærumgaard Reumert fået genskabt Beefeaters med Frederik Schnoor ( vokal & guitar), Rune René Hansen (trommer) og Toben Guldager ( bas ). Beefeaters anno 2018 er på dansk tour i 2018 - 2019.[1]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • Beefeaters, 1967
  • Meet You There, 1969
  • Dissing (Nøgne øjne), med Poul Dissing, 1969
  • Den hæse drage (1969) (for Det Lille Teater), (Mascot 10)

Udgivet på CD efterfølgende:

  • Troels' Vanvittige Parkering (optaget live i Frederikshavn 1968)
  • The Secret Tapes (Karma Music)

Ekstern henvisning og kilder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]