Sneakers (rockorkester)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sneakers
Oprindelse Danmark Danmark
Genre Rock
Aktive år 1979 – 1985
Associeret med Moonjam, Anne Linnet Band, Cowgirls, Danseorkestret, Soluna Samay, Antoneli Orchestra, Alberte Winding, Buki Yamaz, Anima, Dagspressen, Halberg Larsen, Ray Dee Ohh, Poul Halberg Powertrio, Halberg & Friends, Santa Cruz, The Savage Rose
Medlemmer Morten Kærså
Sanne Salomonsen
Klaus Menzer
Jacob Andersen
Mikkel Nordsø
Christian Dietl
Tidligere medlemmer Poul Halberg
Moussa Diallo

Sneakers var et dansk rockorkester, der eksisterede fra 1979-1985. Bandet oplevede stor succes i begyndelsen af 1980'erne. Orkesteret spillede musik med inspiration i amerikansk vestkystrock med rytmisk accentuerede numre med guitar og keyboards i centrum sammen med Sanne Salomonsens markante vokal.

Blandt gruppens hits er "Sui-Sui" og "Woodoo".

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Sneakers blev dannet i 1979 af keyboardspilleren Morten Kærså og guitaristen Poul Halberg som hovedfigurer. Året efter kom Salomonsen med, og orkesteret udgav sit første album, Sneakers. Den blev en succes, der blev fulgt op året efter af det endnu mere populære Sui-sui med numre som "Bellevue" og albummets titelnummer. Med Sanne Salomonsen i centrum optrådte orkesteret over hele landet såvel som i nabolandene med stor succes.[kilde mangler]

Der udkom yderligere to studiealbum, og der var gjort klar til udsendelse af et livealbum, der dog ikke blev til noget, idet orkesteret opløstes i 1985. I årene efter blev der udsendt flere opsamlingsalbum, og enkelte numre er i den forbindelse udsendt i liveversioner.

Efter Sneakers' opløsning har medlemmerne fortsat været markante på den danske scene i orkestre som Moonjam, Halberg-Larsen Band, Danseorkestret og flere andre, mens Salomonsen først og fremmest har spillet som solist.

Medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Originale studiealbum[redigér | rediger kildetekst]

Opsamlingsalbum[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

I 1985 lavede Ole Roos en dokumentarfilm om gruppen med titlen Sneakers - Back Stage.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MusikgruppeSpire
Denne artikel om en dansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.