Spring til indhold

Bruger:Philaweb/Slip pisken og bak langsomt væk fra hestekadaveret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side er et essay om den danske Wikipedia.
Genveje:
WP:PISK
WP:DØDHEST
WP:HESTEKØD
Essays indeholder råd eller meninger udtrykt af en eller flere af Wikipedias brugere. Essays er ikke officielle politikker, regler, normer eller retningslinjer. Nogle essays kan beskrive alment accepterede normer, andre præsenterer mindretalssynspunkter.
Denne side i en nøddeskal
Er du den eneste person, der fortsat pisker hesten efter den er død, så bør du overveje muligheden af at holde op.
En tidlig wikipedianer kommer til den konklusion at en død hest ikke kan tvinges til at gå nogen steder.

Der kommer et tidspunkt i enhver debat, hvor debatten i sig selv har nået sin naturlige afslutning. Det kan være du har vundet debatten, det kan være du har tabt debatten, eller det er endt uafgjort. På dette tidspunkt bør du "slippe pisken og langsomt bakke væk fra hestekadaveret".

Når en debat, diskussion eller en almindelig udveksling af synspunkter har nået sin naturlige afslutning, ved at én af parterne har "vundet" eller (mere sandsynligt) alle andre deltagere har mistet interesse i sagen, så er det underordnet, hvilken side af sagen du var på. Du gør bedst i også trække dig ud.

Gør du ikke det, fortsætter du at udpine den stakkels gamle debat, eller hvis du fortsætter, hvis du uafbrudt henviser til gamle nyheder, hvis du udstiller din triumf... så vinder du faktisk ikke venner og indflydelse hos andre. I stedet går du de andre på nerverne.

  • Hvis du har "vundet" – godt for dig. Fortsæt nu med dine gøremål; mind os ikke om, at din "modstander" ikke "vandt".
  • Hvis du har "tabt" – surt show. Fortsæt nu med dine gøremål; mind os ikke om, at din "modstander" egentlig ikke "vandt" fordi... et eller andet.
  • Hvis debatten kom til en naturlig død – lad den forblive død. Det er forbi, lev med det. Til sidst interesserede den ingen andre end dig. Det kan være hårdt at sluge, men du må se virkeligheden i øjnene.

Altså, næste gang du befinder dig ved liget af en hest: lad venligst være med at piske den. Det hjælper ikke.

Se også[redigér | rediger kildetekst]