Brugerdiskussion:Per Meistrup/Arkiv 3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Per Meistrup.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

"Fotbold-drengerne som blev reddet under Evakueringen af ...-grotten"[rediger kildetekst]

Hej Per Meistrup! Medier skriver fortsatt om fodbold-drengerne (kjent fra Evakueringen af Tham Luang-grotten).
Hva synes du om emnet Fotbold-drengerne som blev reddet under Evakueringen af Tham Luang-grotten? Er emnet wiki-notabelt?
(Jeg tror at fotbold-drengerne såvidt er blivet wiki-notable, til tross for at "egentlig synes jeg at de bare er kjent for en ting".) Hva synes du?
Fotbold-drengerne som besøker fotboldhold i USA et cetera, har måske ingenting å gjøre med Evakueringen. Medier skrev i går, om et USA-besøk.) Vh 176.11.28.31 21. okt 2018, 09:09 (CEST)

Tak for din besked, @Sju hav:. Nej, egentligt ikke notabelt for indeværende, det lidt der er – senest om 1,5 mio. US$ tilbud fra Universal for filmrettigheder, som jeg sætter med ind – hører efter min bedste vurdering fortsat til under et afsnit i evakuerings-artiklen. Kommer der en film, eller flere, kan det have interesse at skrive i den forbindelse. Rejsen til ungdoms-OL i Argentina, og medie-show i USA, var en direkte udledning af redningsaktionen, Moo Pa-fodbolddrengene ville næppe været inviteret, hvis ikke det var for grotte-historien. Der er pt. meget andet, det efter min mening, er vigtige at bruge tid på at skrive særskilte thailandsartikler, eller andre artikler, om. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 21. okt 2018, 10:38 (CEST)

thailandsk begrep, "win motorsai"[rediger kildetekst]

Hej!
I tilfelle det er av interesse:
"Mototaxi queues -- known as win", er en definisjon, fra en notabel kilde, [1].
At det er en "taxi station" eller "taxi holdeplass" - der hvor motorsykkel-taxiene og motorsykkel-sjåførene venter på kunder - er min tolkning.
(Jeg har googlet "define win motorsai", uden at se gode svar.) Vh Sju hav (diskussion) 28. okt 2018, 12:36 (CET)

@Sju hav: Tak for dit link til Bangkok Post-artiklen. Kan ikke umiddelbart se, at motorcykeltaxiholdeplads og kvindelige chauffører er noget, jeg får brug for, men vil have linket i erindring. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 30. okt 2018, 20:10 (CET)

en artikel om "Cirkusfamilie"[rediger kildetekst]

"cirkusfamilie", som del af navnet", er en disussion som foregår i en anden tråd.

At du skriver en artikel som hedder "Cirkusfamilie" synes jeg er greit.

(Begrepet findes i brug i Skandinavia, litt på samme måte som begrepet "musikalske familier" findes.)
Stub om "Cirkusfamilie" bør ha med, hvor langt tilbage som det findes (eller som du finder) skriftlige kilder på brug af "Cirkusfamilie", på dansk sprog.
I den artiklen skal man måske have afsnidt om

  • Familier med danske medlemer
    Familie x hadde minst y cirkus artister (eller "cirkus-folk" et cetera), hvorav andtal z (mindst) var dansker.


(Jeg er fortsatt i mod artikler som hedder "Cirkusfamilien Benneweis" eller "Cirkusfamilien Arnardo".) Vh 178.232.137.38 19. nov 2018, 03:54 (CET)/ 178.232.137.38 19. nov 2018, 05:43 (CET)

@Sju hav: Tak for dit forslag. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 19. nov 2018, 05:31 (CET)

"dansk til danskere" - sprog eller idé[rediger kildetekst]

Sproget her er dansk.

Men dansk-wiki projektet er ikke til, udelukkende for dansker (uansett hvor mye du skriver det, eller skulle ønske det).

Hvis du har problemer med ovennevnte så ta det her.
(Jeg ser ikke helt relevansen mellem
Diskussion:Danske cirkus og cirkusfamilier i Danmark, og
"dansk til danskere").
Vh 178.232.223.171 19. nov 2018, 22:35 (CET)

@178.232.223.171. Som nævnt i anden diskussion råder jeg dig til at overholde wikiketten meget nøje. Med hensyn til både titel, emne og indhold er der intet, absolut intet i vejen med artiklen om cirkusfamilier i danmark. En sådan artikel kunne uden problemer også skrives på andre sprogs wikipedia . Det er helt naturligt at dansk wikipedia indeholder emner og artikler om danske forhold. Det er der intet forkert i. Enhver bruger har ret til at bidrage med den viden som han måtte have lyst til hvis den er relevant. Der er ingen kriterier for at man skal beskrive alt. Hvis man mener artiklen bør udvides fordi man har yderligere information, gør man det selv. Man kan ikke forlange andre brugere skal gøre det, kun komme med gode råd. - Savfisk (diskussion) 19. nov 2018, 23:03 (CET)

måske ved du om flere relevante Thailand-relaterede artikler[rediger kildetekst]

Hej
I tilfelle du kommer over wiki-sider som er relevante: "panter-snikskytter sagen" er hva Bangkok Post kalder en profilert sag. Mvh 176.11.231.3 30. nov 2018, 09:54 (CET)

Undskyld (Thailand)[rediger kildetekst]

Ramte et forkert link og kom til at rulle din redigering tilbage. --Madglad (diskussion) 17. jan 2019, 23:32 (CET)

@Madglad: Tak for info, Okay... :)

Intro til Thailand[rediger kildetekst]

Hej Per, flot arbejde med Thailand. Jeg har overvejet at nominere den til GA, da den er utrolig omfattende, men introduktionen er stadig lidt tynd i det. Kunne du måske udvide den? Bedste hilsner, Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 3. apr 2019, 16:14 (CEST).

@Biscuit-in-Chief: Mange tak for din ros. Det er en ældre artikel, som jeg har bygget videre på og rettet en del af det oprindelige, senere outdated indhold, da artiklen tilsyneladende ikke blev vedligeholdt og opdateret fra omkring 2006-2007 (sluttede med de poltiske uroligheder, der førte til militærkuppet i 2006). Indledningen er fra den oprindelige artikel, men jeg vil gerne se på en udvidelse af den (skal så lige kigge på andre tilsvarende landeartikler og engelsk wiki for inspiration).
Kan se vi deler lidt interesse med fly, jeg har lidt baggrund i fly-branchen med navigation og planning (fuld C+D teori), men det er længe siden, jeg var aktiv. Udvidede artiklen Sterling Airways Flight 296 iht. havari-rapporten, og har et af de få overlevende eksemplarer af Sterling Airways flight 901 havari-rapport liggende, som jeg også en dag bør skrive om, hvis ingen andre gør det. Bedste hilsner Per Meistrup (diskussion) 3. apr 2019, 18:15 (CEST)
Fly er bestemt én af mine hovedinteresser. Det ville være sjovt at arbejde sammen om at skrive en artikel om noget flyrelateret. --Biscuit-in-Chief (Diskussion – Bidrag) 3. apr 2019, 18:44 (CEST)
@Biscuit-in-Chief:Tak. Ja. Jeg faldt over denne artikel på dansk i tidsskriftet Ingeniøren den 8. april: "Skulle trække med 70 kg: Havarirapport afslører piloters kamp mod ulykkesfly". Den kunne være interessant for Boeing 737-artiklens afsnit om Max-fly, da den fint forklarer om havari-rapporten fra senest ulykke. Bedste hilsner Per Meistrup (diskussion) 10. apr 2019, 13:05 (CEST)

Ang. din artikel om Thailand[rediger kildetekst]

Hej Per. Først og fremmest en stor tak for dine bidrag på da:wiki, og særligt dit ihærdige og imponerende arbejde med artiklen om Thailand, som jo efterhånden har nået et astronomisk omfang. Jeg har dog et par kommentarer til artiklen, som jeg håber, at du vil tage op til overvejelse:

  • Historieafsnittet er stadig meget, meget langt og detaljeret. Det er rigtig godt med den uddybende artikel, men kæmpe lange afsnit om et enkelt år i et lands artikel er ikke normalt, og er nok et overkill. Det er nok at male med den store pensel og kort opsummere det større begivenheder med links til uddybende artikler, hvor det er relevant.
  • Du har tilføjet landets helligdage i afsnittet Nationale helligdage og højtider, men herunder er også en liste over dagene for 2019. Det er en unødig tilføjelse, der blot genererer ekstra opdateringsarbejde, da den liste vil være forældet næste år. Jeg vil foreslår, at det lille afsnit slettes, da det i grunden blot er en gentagelse af listen ovenfor med de samme datoer blot uden ugedag.
  • Afsnittet om Det thailandske køkken er udmærket, men jeg vil foreslår at du, med din store viden om landet også får oprettet en uddybende artikel om emnet, hvor man kom komme endnu bedre rundt om emnet med en henvisning øverst i afsnittet.
  • Overvej afsnittet om Thailand og Danmark. Det er fint at nævne i økonomiafsnittet, at der er en række danske virksomheder som er aktive i landet, og i demografiafsnittet, at der er XX antal danskere bosat, i turismeafsnittet at XX turister fra Danmark var forbi i 2018, men selvstændige afsnit om to landes forhold bør normalt kun forekomme, hvis der er helt særlige bånd, og vil sandsynligvis give mere mening at skrive ind i mindre dele i historie, demografi, økonomi osv. Alternativt ville det nok passe bedre til i en selvstændig artikel med en kort henvisning fra hovedartiklen. Hvis man skulle lave afsnit om et lands bånd til alle lande i hver enkelt artikel ville det blive en frygtelig lang smøre :-)

Fortsat god arbejdslyst, og spørg endelig, hvis der er noget, som jeg skal uddybe. Mvh. Toxophilus (diskussion) 29. apr 2019, 15:47 (CEST)

@Toxophilus: Hej Toxophilus, tak for din interesse for Thailand, og dine input.
  • Ja, historieafsnittet om den seneste tid efter Militærkuppet i 2014 er meget langt, og hører til i en selvstændig artikel, som jeg har oprettet et link til, og indsat en html-note om. Det var, og er, aktuelle begivenheder, der voksede, og kun bør have en kortere tekst i både Thailand-artiklen og den selvstændige Thailands historie-artikel. Udviklingen eskalerede en del ifm. det nylige valg, som stadig koger under overfladen, indtil kroningsceremonien af den nytiltrådte konge næste week-end, er overstået.
  • Det er en årsag til helligdage nævnes både generelt og specifikt, da en del af dagene bestemmes af månekalender og ændres årligt – lige som Påske og Pinse – samt, at helligdage på faste datoer tilføjes erstatningsdag(e), hvis helligdagen falder i en weekend. Hvis du sammenligner datoerne i de to lister, vil de se en hel del forskelle. Jeg har normalt opdateret i slutningen af oktober måned, når det følgende års datoer er officielt klar. Skulle det ikke blive opdateret længere, kan man jo bare slette hele det forældede årstal-afsnit.
  • Køkkenet, ja det bør også komme ud i særskilt artikel. "Det Thailandske køkken" stod i mangelliste på disksutionsiden, og da ingen andre begyndte, satte jeg noget ind, efterhånden som det dukkede op i mit daglige nyhedsfeed (af hensyn til kilde-referencer). Det er egentligt et stort emne, som jeg ved meget, meget lidt om, så nyhedsfeed og andre specialisters artikler er afgørende for mig.
  • Jeg sætter sammenligninger løbende ind, da det for danske læsere, uden indgående kendskab til Sydøstasien, er hjemlandet Danmark man ofte vil sammenligne med, og forholde sig til.
    Thailand-Danmark afsnittet er der en god grund til. Der skal noget mere, og alt væsentligt med ind, som jeg lige skal finde ordentlige kilder til, eller læse bogen igen, så det bliver kort og korrekt her (det mangler nemlig også i to selvstændige-artikler). "Der er helt særlige bånd", og det væsentligste bånd er H.N. Andersen, der i sin tid, som den første udlænding fik kongelig bevilling til eksport af thailandsk teak-træ, hvilket senere medførte etableringen af ØK, som blev Danmarks største virksomhed. Andersen styrede faktisk dansk udenrigspolitik i en årrække. Det var ØK, der for alvor startede eksport ud af Thailand, siden fulgte flere danske virksomheder efter. De tætte bånd fra dengang bestod i lang tid, bla. også med SAS, der blev grundlaget for oprettelsen af joint-venture Thai Airways. Verdens største smykkekoncern er fx. også dansk, i Thailand. Desuden danskernes interesse for Thailand som rejsemål, "USA er med Thailand de eneste ikke-europæiske lande på top 10-listen" (danskernes foretrukne rejsemål 2018). Det kan så være, at når afsnittet bliver mere fyldigt, at det skal ud i en særskilt artikel, med et kort sammendrag i Thailand-artiklen.
Jeg håber du forstår mine argumenter, men hvis de strider mod Wikipedia-koncensus, så ændrer jeg naturligvis – jeg er stadig wiki-novice.
Der er en del andre afsnit, som også bør skrives ud i selvstændige artikler med kort omtale i Thailand-artiklen. Det skal nok komme, når det er lidt pause i input-flowet. Først var det en forældet artikel, som tilsyneladende ikke blev passet siden et godt input i 2005, hvor jeg fandt det vigtigst at få opdateret og indsat mangler, efterhånden som de dukkede op.
Lige nu skal jeg have gjort mere ved kong Vajiralongkorn, der krones næste week-end, angiveligt vil noget omtale ramme de danske nyhedsmedier, og måske medføre lidt interesse om kongen. Hvis der ikke kommer for meget politisk uro efter kroningen – der ligger et uafklaret valgresultat, en militærjunta og diktator, som gerne vil beholde magten, og et måske en folkelig reaktion – så kan jeg begynde at flytte noget ud, og fylde et gabende hul om Thaksin Shinawatra, eksil premierministeren, der stadig er en væsentlig politisk faktor i øjeblikkets magtspil mellem konghus, militær og demokrati.
Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 29. apr 2019, 20:00 (CEST)

uformelt arbejde/sektor[rediger kildetekst]

Hej Per, tak for din oprettelse af artiklen Uformelt arbejde. Der findes i forvejen artiklen Uformel sektor, og det ser ud for mig, som om de to emner er identiske, så jeg foreslår, at de bliver skrevet sammen. Hvad mener du om det? venlig hilsen Økonom (diskussion) 22. apr 2020, 08:20 (CEST)

Det kunne tænkes at de, der har arbejdet på Uformel sektor også har en mening. --Madglad (diskussion) 22. apr 2020, 08:30 (CEST)
Fremragende idé, og i så fald lave REDIRECT-links fra såvel "Uformelt arbejde" og "Uformel økonomi", og have disse to emner som separate navngivne afsnit. Jeg ledte efter begge i Wiki og fandt intet, da jeg søgte selv en god forklaring på "uformelt arbejde" i forbindelse med et indlæg til anden artikel, så jeg ikke fik noget misforstået sat ind. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 22. apr 2020, 10:03 (CEST)

Husk overskrift[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk at sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og derfor skal alle afsnit fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.
Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == [OVERSKRIFTEN] == på en linje for sig.

Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 15. maj 2020, 22:14 (CEST)[svar]

Jeg tænker her på Diskussion:Åboulevard. --Madglad (diskussion) 15. maj 2020, 22:14 (CEST)[svar]

Åh, mange tak, det glemte jeg.--Per Meistrup (diskussion) 16. maj 2020, 07:35 (CEST)[svar]

Jeg fjerner følgende ikke-kildebelagte påstande fra Mundbind, hvis de har relevans for artiklen bør de omformuleres og kildebelægges: "Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser af mundbind kan for eksempel være støvmaske og åndedrætsværn." Jeg kan ikke se at læserne har nogen gavn af at blande diverse emner sammen. --Madglad (diskussion) 29. nov 2020, 13:07 (CET)

Tak for din tilbagemelding. Den oprindelige tekst lød:
Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser kan for eksempel være støvmaske og åndedærtsværn.
Dette blev af bruger Glen ændret den 9. september til:
Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser af mundbind kan for eksempel være støvmaske og åndedrætsværn.
Bruger Glen oprettede samtidig en en "redirect" fra støvmaske til mundbind.
Jeg vil mene det vil være korrekt at genindsætte disse wikilinks – og slette "redirect" fra støvmaske – så der kan blive oprettet selvstændige artikler, da det danske udtryk "mundbind" nærmere dækker, hvad der på udenlandsk svarer til stofansigtsmaske og kirurgisk ansigtsmaske. På den engelske Wikiside om stofmundbind står for eksempel, at det beskytter mod "particulate air pollution". Jeg burde måske have formuleret det som, at "mundbind findes også som støvmaske og åndedærtsværn til beskyttelse mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik." Støvmaske/åndredrætsværn omtales på enWiki som: "A respirator is a device designed to protect the wearer from inhaling hazardous atmospheres, including fumes, vapours, gases and particulate matter such as dusts and airborne microorganisms."
Jeg vil foreslå, at noget lignende kommer med, da artiklerne helt manglede – og stadig mangler, så nogen med lidt viden evt. vil skrive – det danske udtryk "mundbind" dækker heller alle de forskellige muligheder, som bl.a. vises i galleriet, som da bør revideres, men det blev også følelsesladet omkring "ventil", og en mere udførlig forklaring.
Jeg kunne intet finde om emnet/emnerne på daWiki, hvorfor jeg begyndte at skrive noget den 30. maj med kommentar om, at "en skribent med erfaring bedes høfligst tjekke og gerne udvide." Sidenhen er mundbind, angiveligt i forbindelse med øgede krav fra myndigheder, tilsyneladende blevet et ganske følelsesladet emne og diskussion. Med venlig hilsen--Per Meistrup (diskussion) 29. nov 2020, 16:28 (CET)
Jeg har flytet diskussionen til Diskussion:Mundbind, hvor den hører bedre hjemme. Med venlig hilsen--Per Meistrup (diskussion) 30. nov 2020, 07:45 (CET)


Glædelig Jul[rediger kildetekst]

Jeg ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår Julehilsner fra -- Zoizit (diskussion) 21. dec 2020, 15:33 (CET)
Ih, mange tak Zoizit, og glædelig Jul til dig og dine.--Per Meistrup (diskussion) 21. dec 2020, 16:40 (CET)