Diskussion:Mandatområdet i Palæstina

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Israels flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Israel, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Israelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Mellemkrigstid.jpg Denne artikel er en del af WikiProjekt Mellemkrigstiden, et forsøg på at forbedre artikler om Mellemkrigstiden på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Stock post message.svg Huskeliste for Mandatområdet i Palæstina: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Flere og nyere kilder. Størstedelen af henvisningerne er til udgivelser fra før anden verdenskrig. en:wiki har en meget lang kildeliste og mere end 100 direkte henvisninger. Kan man ikke finde noget her? Toxophilus (diskussion) 29. nov 2016, 19:41 (CET)
  • Udvid indledningen så den omfatter hele artiklen. Toxophilus (diskussion) 29. nov 2016, 19:41 (CET)


Kommentar[redigér wikikode]

Var det ikke araberne, der erobrede Jerusalem fra tyrkerne? Er britternes mandat i palistina, ikke et resultat af stormagtspolitik, som havde noget at gøre med irakisk olie, koloniarisme, og magtballancen i Europa (euro-asien)? Hvornår blev "et jødisk nationalhjem" til en jødestat? Jeg mener bare at ordntlig historieskrivning, bør have alle aspekter med, og ikke bør være afspejlet af holdninger. (skrev Stino (diskussion • bidrag) 13. feb 2007 kl. 12:06 (CET). Husk at signere dine indlæg.)

Enig med Stino - jeg har tilføjet POV fordi jeg mener at denne side tilgodeser pro-israelske synspunkter i overdreven grad. Et eksempel er Balfour-erklæringen, der på ingen måde er folkeretligt grundlag. Løftet blev i øvrigt også givet til Palæsitnenserne --Kaare Dybvad 13. feb 2007 kl. 18:37 (CET)

Det var briterne, ikke arabere, der erobrede Jerusalem, jf. 1._Verdenskrig_i_Mellemøsten#1917. Om årsagen til briternes erobring af Palæstina kan der gisnes meget. En teori - som jeg fæster lid til - går på, at den britiske regering ønskede at erobre Jerusalem, for at man overfor den hjemlige befolkning kunne pege på, at godt nok havde krigen kostet Storbritannien dyrt på Vestfronten, men det var trods alt lykkedes at befri Jerusalem fra muslimerne.
Jeg mener ikke, at der er grundlag for at anfægte artiklens neutralitet. Udover de anførte krav til ordentlig historieskrivning, vil jeg med udgangspunkt i de to ovenstående kommentarer foreslå, at man tilføjer, at stavefejl skal undgås. ;-) --Nis Hoff (diskussion) 8. feb 2017, 23:32 (CET)