Diskussion:SpeXial

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hvad gør at denne tidligerede slettede artikel har encyclopædisk relevans? En googling antyder ikke notabilitet? Det skal vel ikke være sådan at ethvert udenlandsk hobbyprojekt kan få oversat sin engelskprogede reklametekst til dansk her på W.?--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 00:56 (CET)

Jeg var selv i tvivl, men da gruppen findes omtalt i mindst to udbredte sociale medier (angivne under "eksterne henvisninger"), fandt jeg det forsvarligt at beholde artiklen og rette den til. Jeg må tilstå, at taiwanesisk popmusik ikke lige er mit område. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 09:19 (CET)
Jeg har også en facebook-profil, jeg betragter ikke mig selv som notabel af den grund. Det samme må gælde en musikgruppe.--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 12:14 (CET)
Nu har gruppen faktisk udgivet plader i de sidste 4 år. Det tyder ikke på, at de ikke skulle være seriøse nok. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 13:48 (CET)
Skal vi tilbyde oversættelsesservice til dansk hver gang en til lejligheden oprettet bruger opretter en artikel på ubehjælpsomt engelsk om et band bag en cd-udgivelse et eller andet sted på jorden?--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 15:16 (CET)
Helt sådan vil jeg ikke formulere det, snarere således: hvis nogen opretter en artikel på ubehjælpsomt dansk (fx om musikere eller sportsfolk) må vi vurdere, om den har notabilitet. Hvis notabiliteten synes i orden har i hvert fald jeg ikke noget imod at bidrage til at bringe sproget i orden. For ikke længe siden gjorde jeg det dels om en naturpark i USA, dels om en mindre by sammesteds. Vi må ikke glemme, at formålet jo er, at en dansksproget bruger skal kunne finde mest mulig oplysning på dansk wiki. Så længe, jeg vurderer, at bidrag går i den rigtige retning, vil jeg være positivt indstillet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 15:24 (CET)
Rmir2: "hvis nogen opretter en artikel på ubehjælpsomt dansk ..." (Mig: Her var der tale om ubehjælpsomt engelsk) "... må vi vurdere, om den har notabilitet." Mig: Artiklen har tidligere været slettet på dansk Wikipedia og den findes heller ikke på den engelske (jeg har dog ikke tjekket deres sletningslog). Stort set enhver person i Danmark er formodentligt kendt af flere dansksprogede end denne musikgruppe fra den anden side af jorden. Min konklusion: Ikke notabel.--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 16:08 (CET)
Nu kender jeg ikke den tidligere sletningshistorie, men hvis den ligger tilbage i tidligere år, kan forklaringen være, at gruppen da ikke havde produceret pladeudgivelser af betydning. Det hænder jo, at tidligere ikke-notable bliver notable senere hen. Og selv om dansksprogede ikke har kendskab til taiwanesisk popmusik, så er det ingen skade til, at de kan få det. Vi havde for nogle år siden en lignende diskussion om en sydamerikansk musiker, meget populær i hjemlandet men nærmest ukendt i Danmark. Den gang nåede vi også frem til, at musikere (eller andre medie-folk) ikke nødvendigvis behøver at være kendte i Danmark for at være notable. Min konklusion: sandsynligvis notabel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 16:27 (CET)
Siden blev slettet i går kl. 17.54. Den kan ikke hurtigslettes når en bruger har rettet løs i den, så måske Rmir2 vil overveje at skrive et sletningsforslag?--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 16:36 (CET)
Nej. Indtil nogen kan overbevise mig om, at gruppen ikke er notabel på Taiwan. Når den betegnes "One of the hottest boy groups in Taiwan", så finder jeg notabiliteten helt i orden. Jeg lyttede til hittet "Love Killah", og selv om det ikke er min stil, så er jeg ikke i tvivl om, at de har musikaliteten i orden. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 16:39 (CET)
Med denne logik mangler vi også en artikel om Juniors, der er notable i Surinam?--Madglad (diskussion) 17. jan 2016, 16:51 (CET)

Tak for tippet. Jeg vil tjekke dem (det er forbløffende hvor megen glimrende musik, man kan støde på). Jeg har lige opdaget, at SpeXial har medvirket på et nummer, Sayonara, med verdensnavnet Ayumi Hamasaki. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 16:59 (CET)

Glimrende latinamerikansk musik. Utilsigtet blev jeg en interessant musikalsk oplevelse rigere. Jeg synes bestemt, at det er værd at overveje, om de bør have en egen artikel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 17:16 (CET)
Enig med Lars, et taiwanesisk band, der ikke har kunnet opnå notabilitet på én eneste anden wiki, har vist ingen notabilitet i Danmark. Det eneste der kan forlene gruppen med en "notabilitet" er at den dumper ind i en ophedet diskussion om hele opfattelsen af Kina her på da wiki. Det giver ingen mening. Derfor {{slet}}. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jan 2016, 18:16 (CET)
Musikgrupper skal ikke vurderes på politisk baggrund. Lad os holde forholdet mellem Folkerepublikken Kina og Taiwan uden for. Gruppen har været aktiv i 4 år, udgivet flere plader, er umådelig populær i sit hjemland og har fans i andre asiatiske lande, bl.a. Singapore. Desuden har den samarbejdet med Ayumi Hamasaki, utvivlsomt det største navn i asiatisk musik i 2000-tallet. Musikalsk har de efter min opfattelse meriterne helt i orden. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 18:24 (CET)
Se wikidata:Q10852656 -- Mvh PHansen (diskussion) 17. jan 2016, 18:27 (CET)
Tak. Jeg har tilføjet linkene til japansk, koreansk og kinesisk wiki. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 18:36 (CET)

Sletteforslag[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: SpeXial

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
  • Slet - fuldstændig unotabelt Taiwanesisk boyband, der ikke har gjort sig bemærket udenfor deres nærområde. Har konsulteret med en kontakt i Taipei, bandet er ikke særligt store i Taiwan, svarer lidt til at kinesisk wiki har en artikel om Sussi og Leo. Vrenak (diskussion) 18. apr 2016, 14:29 (CEST)
  • Slet - totalt unotable mvh Per (PerV) (diskussion) 18. apr 2016, 15:02 (CEST)
  • Slet - Når der ikke er en artikel om dem på en-wiki, er det svært at forstå, at der skal være én på dansk. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. apr 2016, 15:05 (CEST)
  • Slet Slet. Artiklen er oprettet som en spam-artikel på engelsk. Spammen virkede, en velmenende wikipedianer oversatte reklamen til dansk. Resultat af den vellykede spam er at SpeXial nu kan bryste sig af at være omtalt på da-wiki. Jeg kan kun opfordre folk til ikke at bruge tid til at oversætte spam, så vi ikke skal bruge tid på den slags afstemninger. Reklamen burde have været hurtigslettet i stedet. --Madglad (diskussion) 18. apr 2016, 15:12 (CEST)
  •  Kommentar Kinesisk Wikipedia kunne da sagtens have en artikel om Sussi og Leo – det har vi jo også her på dawiki. Dansk Wikipedia er det danske sprogs Wikipedia, ikke Danmarks Wikipedia. Emner, der er notable på én Wikipedia, burde i princippet også være notable på alle andre. I praksis opererer de forskellige sprogudgaver af Wikipedia mere eller mindre uafhængigt, men egentlig er de jo alle en del af ét projekt. Jeg kan i øvrigt se, at der er artikler om bandet på flere asiatiske Wikipediaer. Nogle af dem er flere år gamle. --Cgt (diskussion) 18. apr 2016, 15:22 (CEST)
  • Behold - gruppen er i højeste grad notabel. Artiklen findes på kinesisk, koreansk og japansk wiki. Gruppen har spillet sammen med Ayumi Hamasaki. Vrenaks kontakt er ikke noget sandhedsvidne. Rmir2 (diskussion) 18. apr 2016, 15:35 (CEST)
  • Behold - enig med Rmir2. --Honymand (diskussion) 18. apr 2016, 19:08 (CEST)
  • Spørgsmål Er der nogen, der at det ikke skal spille ind at en til lejligheden oprettet bruger har indsat dette spam på engelsk? Skal Wikipedia være et reklameoversættelsesbureau?. --Madglad (diskussion) 18. apr 2016, 21:25 (CEST)
  •  Kommentar - det er i princippet ligegyldigt, om en artikel oprettes af en anonym bruger (mange artikler er faktisk oprettede af sådanne). Det afgørende er, om artiklens emne hører hjemme på wikipedia. Asiatiske musikgrupper - også fra Taiwan - gør. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 19. apr 2016, 06:17 (CEST)
  • Behold - enig med Rmir2. mvh Tøndemageren (diskussion) 19. apr 2016, 20:31 (CEST)
  • Behold - Enig med cgt, ser ingen grund til at slette. - Nico (diskussion) 20. apr 2016, 10:14 (CEST)
  • Behold - Enig med de andre behold'er --Zoizit (diskussion) 22. apr 2016, 19:35 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke konsensus for at slette artiklen, hvorfor den beholdes.
- Sarrus (db) d. 1. maj 2016, 10:09 (CEST)[svar]