Field's

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Field's
Fields-2005-syd.jpg
Oplysninger
Indviet 2004
Butikker 140
Størrelse 115.000 m²
By København
Hjemmeside http://www.fields.dk/
Field's set fra Ørestads Metrostation

Field's er et indkøbscenter på Arne Jacobsens Allé 12 på Amager i bydelen Ørestad i København mellem Bella Center og henholdsvis Øresundsbanen og Øresundsmotorvejen. Field's åbnede den 9. marts 2004. På den første uge kom der over 250.000 mennesker gennem dørene. Centret er Danmarks største og Skandinaviens næststørste indkøbscenter med 140 butikker fordelt på 115.000 m² under ét tag. Også når der måles på omsætning alene, er Field's Danmarks største indkøbscenter. Målt på antal butikker er Rosengårdcentret med godt 153 butikker dog større. Field's huser mere end 70 tøj-, sko- og modebutikker, heraf flere store ankerbutikker blandt andet Bilka OneStop og Magasin varehus (tidl. Debenhams). Målt på antal besøgende i 2010 havde field's 6,8 mio.[1] og må se sig slået af Bruuns Galleri i Aarhus der i 2010 havde knap 11,2 mio. besøgende.[2]

Centret er tegnet af C.F. Møllers Tegnestue i samarbejde med Steen & Strøm Danmark A/S og TK Development. Martin Gruppen A/S har stået for lyssætningen. Navnet "Field's" henviser til at området førhen var græsnings-fælled, og skal samtidig signalere markedsplads.[3] Hvorfor det staves med (grammatisk ukorrekt) apostrof, er der ingen officiel forklaring på. Field's tildeltes en European Shopping Centre Award i 2006 i kategorien New Centres Large.

Fra Ørestad Station er der forbindelse til København city med metro og Øresundstog. Det tager 7 min. med Øresundstog til København H. Med metroen tager det 10 min. (til Kgs. Nytorv). Field's har i høj grad bidraget til at udvikle Øresundsregionen, idet det ifølge dagbladet B.T.[4] i 2007 vurderedes, at 25 % af medarbejderstaben i Field's er bosiddende i Sverige.

De næststørste indkøbscentre i Danmark er henholdsvis Rosengårdcentret i Odense (målt på antallet af butikker), Bruun's Galleri i Århus (målt på antal besøgende, 11 mio) og Aalborg Storcenter (målt på omsætning i 2006). Skandinaviens største, Nordstan, ligger i Göteborg.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 37′ 49″ N, 12° 34′ 40″ Ø