Moduldiskussion:Citation/CS1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Flere sandkasser samtidig[redigér wikikode]

Dette modul har flere undermoduler, hvilket kan gøre det svært at rette artiklers fejlbeskeder, fordi de kan skyldes fejl i flere moduler samtidig. For at teste rettelser i flere moduler, kan man bruge sandkasser. Hvert modul har en sandkasse som det ses i tabellen i dokumentationen. Når alle modulers sandkasser har det ønskede indhold, går man til en af skabelonerne, der anvender Citation/CS1-modulet, fx {{Citation}}. Her ændres lidt i koden, så det er sandbox-udgaven af modulet, der kaldes, men selvfølgelig uden at gemme. I stedet bruger man forhåndsvisning sammen med en af de artikler, der anvender skabelonen, for at teste ens rettelser. Den relevante linje kommer i {{Citation}} til at hedde: |{{#invoke:citation/CS1/sandbox|citation.

Jeg opdagede dette ved at kigge i modulet omkring linje 3250:

if nil ~= string.find (frame:getTitle(), 'sandbox', 1, true) then		-- did the {{#invoke:}} use sandbox version?
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration/sandbox');	-- load sandbox versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist/sandbox');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities/sandbox');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation/sandbox');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers/sandbox');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS/sandbox');
		
else																		-- otherwise
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration');		-- load live versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS');
end

Jeg håber det kan være en hjælp til andre.--Weblars (diskussion) 26. aug 2016, 17:10 (CEST)

Test af datoangivelser[redigér wikikode]

Tak for Weblars for hans arbejde med at forbedre disse moduler. Det ser for mig ud til at antallet af fejlmeddelelser af faldet.

Jeg har lavet en side til at teste mulige formater for datoangivelser på Skabelon:Citation/testcases. Det ser overordnet fint ud idet datoer som er korrekte på enten dansk eller engelsk accepteres (med undtagelser af danske datoer som 5/6 2016). Der er nogle datoformater som ikke er ukorrekte, der accepteres, men det synes jeg ikke er noget problem vi behøver at gøre noget ved. Mvh. Kartebolle (diskussion) 26. aug 2016, 18:58 (CEST)

Det er noget nemmere end at kigge på mere eller mindre tilfældige artikler som jeg har gjort hidtil. Jeg regner med at forbedre koden en af dagene, så fx "5. June 2016" dømmes forkert, men jeg er i tvivl om ikke "05-06-2016" og "5 juni 2016" burde være OK. Der er vist nogle danskere, der bruger dette format. --Weblars (diskussion) 27. aug 2016, 09:39 (CEST)

Ting der mangler[redigér wikikode]

Mvh. Kartebolle (diskussion) 27. aug 2016, 17:34 (CEST)

Her er en liste over de kategorier (sporingskategorier, se Kategori:Sporingskategorier), der er nævnt i Modul:Citation/CS1/Configuration:

Måske skulle vi bare lade dem forblive på engelsk, for det skal jo alligevel være skjulte kategorier og mange af dem findes i forvejen? Jeg har kun oversat Kategori:Sider med fejl i URL, der allerede fandtes, for at undgå en dublet på engelsk. Mange af dem bliver dog nævnt i Hjælp:CS1-fejl som jeg er ved at oversætte fra no:Hjelp:CS1-feil. --Weblars (diskussion) 29. aug 2016, 16:47 (CEST)

Undertrykkelse af sprog[redigér wikikode]

Angående at "language=da/Danish/dansk" undertrykkes, mens "language=en/engelsk/English" ikke længere skal undertrykkes som nævnt ovenfor, så har jeg lavet en lille test i min Bruger:Weblars/Sandkasse2.--Weblars (diskussion) 4. sep 2016, 18:47 (CEST)