Moduldiskussion:Citation/CS1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flere sandkasser samtidig[rediger kildetekst]

Dette modul har flere undermoduler, hvilket kan gøre det svært at rette artiklers fejlbeskeder, fordi de kan skyldes fejl i flere moduler samtidig. For at teste rettelser i flere moduler, kan man bruge sandkasser. Hvert modul har en sandkasse som det ses i tabellen i dokumentationen. Når alle modulers sandkasser har det ønskede indhold, går man til en af skabelonerne, der anvender Citation/CS1-modulet, fx {{Citation}}. Her ændres lidt i koden, så det er sandbox-udgaven af modulet, der kaldes, men selvfølgelig uden at gemme. I stedet bruger man forhåndsvisning sammen med en af de artikler, der anvender skabelonen, for at teste ens rettelser. Den relevante linje kommer i {{Citation}} til at hedde: |{{#invoke:citation/CS1/sandbox|citation.

Jeg opdagede dette ved at kigge i modulet omkring linje 3250:

if nil ~= string.find (frame:getTitle(), 'sandbox', 1, true) then		-- did the {{#invoke:}} use sandbox version?
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration/sandbox');	-- load sandbox versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist/sandbox');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities/sandbox');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation/sandbox');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers/sandbox');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS/sandbox');
		
else																		-- otherwise
	cfg = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Configuration');		-- load live versions of support modules
	whitelist = mw.loadData ('Module:Citation/CS1/Whitelist');
	utilities = require ('Module:Citation/CS1/Utilities');
	validation = require ('Module:Citation/CS1/Date_validation');
	identifiers = require ('Module:Citation/CS1/Identifiers');
	metadata = require ('Module:Citation/CS1/COinS');
end

Jeg håber det kan være en hjælp til andre.--Weblars (diskussion) 26. aug 2016, 17:10 (CEST)

Test af datoangivelser[rediger kildetekst]

Tak for Weblars for hans arbejde med at forbedre disse moduler. Det ser for mig ud til at antallet af fejlmeddelelser af faldet.

Jeg har lavet en side til at teste mulige formater for datoangivelser på Skabelon:Citation/testcases. Det ser overordnet fint ud idet datoer som er korrekte på enten dansk eller engelsk accepteres (med undtagelser af danske datoer som 5/6 2016). Der er nogle datoformater som ikke er ukorrekte, der accepteres, men det synes jeg ikke er noget problem vi behøver at gøre noget ved. Mvh. Kartebolle (diskussion) 26. aug 2016, 18:58 (CEST)

Det er noget nemmere end at kigge på mere eller mindre tilfældige artikler som jeg har gjort hidtil. Jeg regner med at forbedre koden en af dagene, så fx "5. June 2016" dømmes forkert, men jeg er i tvivl om ikke "05-06-2016" og "5 juni 2016" burde være OK. Der er vist nogle danskere, der bruger dette format. --Weblars (diskussion) 27. aug 2016, 09:39 (CEST)

Ting der mangler[rediger kildetekst]

Mvh. Kartebolle (diskussion) 27. aug 2016, 17:34 (CEST)

Her er en liste over de kategorier (sporingskategorier, se Kategori:Sporingskategorier), der er nævnt i Modul:Citation/CS1/Configuration:

Måske skulle vi bare lade dem forblive på engelsk, for det skal jo alligevel være skjulte kategorier og mange af dem findes i forvejen? Jeg har kun oversat Kategori:Sider med fejl i URL, der allerede fandtes, for at undgå en dublet på engelsk. Mange af dem bliver dog nævnt i Hjælp:CS1-fejl som jeg er ved at oversætte fra no:Hjelp:CS1-feil. --Weblars (diskussion) 29. aug 2016, 16:47 (CEST)

Undertrykkelse af sprog[rediger kildetekst]

Angående at "language=da/Danish/dansk" undertrykkes, mens "language=en/engelsk/English" ikke længere skal undertrykkes som nævnt ovenfor, så har jeg lavet en lille test i min Bruger:Weblars/Sandkasse2.--Weblars (diskussion) 4. sep 2016, 18:47 (CEST)

Opdatering af modul[rediger kildetekst]

Til Weblars, Steenth og andre teknisk kyndige: i begyndelse af september gennemgik en:Module:Citation/CS1 og forskellige tilhørende sider en større opdatering. Det har blandt andet medført, at en bot lige nu er i fuld gang med at erstatte dead-url= og deadurl= med url-status= i de engelske artikler. Er det muligt at få ændret det danske modul tilsvarende og få en bot til at gennemføre ændringerne? --Dannebrog Spy (diskussion) 24. sep 2019, 21:28 (CEST)

Ja, så vidt jeg kan se vil det ikke være så svært at tilføje parameteren url-status. Man kan jo vælge at beholde dead-url og deadurl indtil videre. Der er flere skabeloner med dead-url og deadurl som måske i nær fremtid bliver opdateret til at bruge dette modul (fx {{cite web}} og {{kilde nyheder}}). Jeg har lige et par andre ting som jeg gerne vil bruge min tid på først.--Weblars (diskussion) 25. sep 2019, 13:31 (CEST)
Okay, for der er nemlig en del oversatte artikler, der benytter de engelske kildeskabeloner. Der sparer arbejde ved oversættelser men kan give problemer, når skabelonerne ændres. --Dannebrog Spy (diskussion) 25. sep 2019, 13:34 (CEST)
Nu er parameteren url-status tilføjet, men samtidig er deadurl (dansk navn: dødtlink) bevaret, så begge kan benyttes. url-status kan sættes til 'live' eller 'ok', hvis status er i orden, og den kan sættes til 'usurped' eller 'overtaget', hvis det virker men indholdet er helt forskelligt fra det oprindelige. Standard er 'dead' eller 'død', hvis ingen status er angivet. Se evt. Bruger:Weblars/sandkasse2 --Weblars (diskussion) 29. sep 2019, 13:11 (CEST)
Jeg har stadig ikke helt fattet hvad pointen med den opdatering på en.wiki overhovedet var ... Nogen der ved det? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 20:28 (CET)

Oversættelse af kategori-navne[rediger kildetekst]

Jeg synes at vi på længere sigt skal have oversat kategori-navne. Og grunden til at jeg tager det op nu og her er, at jeg har oprettet {{CS1 language sources}} og vil bruge den til kategori-tekst på sprog-kategorierne. Men inden jeg gør det færdig, vil jeg gerne omdøbe sprog-kategorierne som første trin. Det er er kun en enkelt ændring i konfiguration, som medfører at alle kategorier i Kategori:CS1 kilder på andre sprog ændres på en gang. Derefter kan kategori-tekst tilføjes og de manglede kategorier kan oprettes. Der er knap 30 kategorier, som pt. mangler, at blive oprettet.

Jeg har et forslag til navngivning af sprogkategorier: Jeg har kigget på nynorsk: Fx Kategori:CS1 finsk-language sources (fi) kaldes hos dem no:Kategori:CS1 kjelder på finsk (fi) - vi kan navngive vores kategori Kategori:CS1 kilder på finsk (fi). Ganske simpel!

Kjeldjoh har nævnt script-kategorier. Navnet pt. er Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) - hvordan det gøres har jeg ikke kigget på. Og resten kan jo klares når konvertering til dette model er færdig. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2019, 12:21 (CET)

Jeg syntes det giver god mening at ændre Kategori:CS1 finsk-language sources (fi) til Kategori:CS1 kilder på finsk (fi).
Vedr. script-kategorier har jeg ikke forstået hvorfor Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) og Kategori:CS1 japansk-language sources (ja) er to forskellige kategorier.--Kjeldjoh (diskussion) 12. nov 2019, 13:01 (CET)
En lille detalje: Jeg opfater "CS1 kilder" som et sammensat ord, så jeg vil foretrække bindestreger i kategorinavnene: Kategori:CS1-kilder på andre sprog, Kategori:CS1-kilder på finsk (fi) osv. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 12. nov 2019, 13:13 (CET)
Jeg mener også at en bindestreg ville være godt. Til Kjeldjoh: Jeg ved ikke om det er en ordentlig forklaring, men script-kategorien bruges så vidt jeg kan se, når parameteren script-title er anvendt, læs evt. mere i Skabelon:Kilde#Titel. --Weblars (diskussion) 12. nov 2019, 16:28 (CET)
Jeg opfatter ikke "CS1 kilder", som et sammensat ord. CS1 er systemet og kilder er noget i teksten. Så vil hellere gå efter Kategori:CS1: Kilder på finsk (fi) (evt. CS1 - Kilder på finsk. Men jeg foretrækker kolon her. Omvendt er det med Kategori:CS1-fejl og Kategori:CS1-vedligeholdelse - det er observationer i CS1 sammenhæng.
Der noget bøvl med Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) - også i visning. Der står "Japanese" ved visning. Der vel et problem, som skal kigges på. Og vi skal vel også ændre denne type af kategori-navne til noget dansk. Jeg har endnu ikke fundet et godt bud.
Jeg har en overvejelse om håndtering af resten. Jeg vil på et tidspunkt kigge på en liste over brugte kategori-navne i systemet, som vi kan bruge til at give et bud til oversættelse. Den liste kan, når den er færdig, bruges til danne bot-job og script til at ændre kategori-navne i konfiguration på en gang. Men der er nok nogle nogle andre diskussioner om principper om navngivning. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2019, 17:22 (CET)
Et bud på oversættelse af kategori-navne som Kategori:CS1 uses Japanese-language script (ja) kunne være Kategori:CS1 bruger japansk skriftsystem (ja). For at ændre "Japanese" til "japansk" skal man erstatte "en" med "da" på linje 496 i Modul:Citation/CS1. --Weblars (diskussion) 14. nov 2019, 15:30 (CET)
Et godt bud. Jeg har kigget på skriftsprog, men skriftsystem kan også bruges. Det ligner vi er tæt på at kunne ændre de 2 grupper af kategorier. Mit bedste forslag er nu: [[:Kategori:CS1: Kilder på finsk (fi)]] og Kategori:CS1 bruger japansk skriftsystem (ja).
Jeg har kig på Kategori:CS1 norsk bokmål-language sources (nb) - det bør vel være bokmål og ikke norsk bokmål. --Steen Th (diskussion) 14. nov 2019, 18:19 (CET)
Ja, sproget hedder "bokmål" og ikke "norsk bokmål" ("bokmål" i Den Danske Ordbog), men jeg tror ikke at vi selv kan rette MediaWikis sprognavnetabeller. "{{#language:nb|da}}" giver "bokmål" - jeg tror at det kræver en sag i Phabricator at ændre det. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. nov 2019, 18:58 (CET)
Ifølge translatewiki (https://translatewiki.net/wiki/FAQ#Language_names) bliver sprognavnene vedligeholdt af Common Locale Data Repository (CLDR) under Unicode Consortium (http://cldr.unicode.org/) hvortil forslag om ændringer skal rettes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. nov 2019, 19:17 (CET)
Det tung ud med ændring af bokmål. Ellers vil jeg ændre kategori-navne i inden for et par dage på de 2 første type af navne. --Steen Th (diskussion) 17. nov 2019, 10:34 (CET)
Første flytning overstået. Jeg have nogle problemer med omstillinger, som ikke skulle have været oprettet. Så blev lidt sletning bagefter. Jeg har en ide til, hvad der skal rettes til en senere runde. Derudover har jeg flytte sandkasse-moduler rundt, så navngivning er konsekvent, så man kan se forskellige imellem drift og udvikling. --Steen Th (diskussion) 17. nov 2019, 23:56 (CET)

@Steenth: Det ser ud til at navnet "norsk bokmål" som diskuteret ovenfor nu er ændret til "bokmål" i MediaWiki. Følgende er fra fejlsøgningskonsolen i et modul:

= mw.language.fetchLanguageName('no', 'da')
norsk
= mw.language.fetchLanguageName('nb', 'da')
bokmål
= mw.language.fetchLanguageName('nn', 'da')
nynorsk

Det betyder at artikler Kategori:CS1: Kilder på norsk bokmål (nb) flyttes til Kategori:CS1: Kilder på bokmål (nb) når de redigeres eller af anden grund opdateres. De fleste artikler er allerede flyttet. Nogen ide om hvor ændringen kommer fra? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. dec 2020, 14:30 (CET)

@Dipsacus fullonum: Jeg kender ikke omkring ændringen. Men jeg har flyttet den gamle kategori til det ny navn (med "sletning" af den nye navn), så historik flyttes med. Så der er ryddet op i ændringen. --Steen Th (diskussion) 30. dec 2020, 15:46 (CET)

Tankestreg --> bindestreg[rediger kildetekst]

Det ser ud til at skabeloner med dette modul automatisk retter bindestreger til tankestreger i parametrene |page= / |pages= / |p= osv. Dette er korrekt på engelsk, men ikke på dansk, jf. RO § 57, pkt. 9. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 15:58 (CET)

Ja, det gør det. Det sker også ved datoangivelser, f.eks. giver {{Kilde|title=Bogen|date=3.-5. juni 2019}} giver Bogen, 3.-5. juni 2019{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. nov 2019, 16:37 (CET)
Måske man skal have fat i Weblars eller Steenth? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 21. nov 2019, 20:23 (CET)
Det er ret nemt at sørge for at bindesteg ikke erstates af tankestreg. I Modul:Citation/CS1/Date validation findes funktionen date_hyphen_to_dash, og i Modul:Citation/CS1 findes hyphen_to_dash. Man kan jo ligefrem bytte om, så tankestreg erstattes af bindestreg, så datoen "13–19 October 1999" bliver til "13-19 October 1999", se fx Sukhoj Su-33. Er der nogen der er imod det?--Weblars (diskussion) 22. nov 2019, 18:50 (CET)
Ville det være muligt at få den til automatisk at rette alle 366 engelske datoer (dvs. "1 January" til "31 December") til danske i |date= og |accessdate= og aliasser? F.eks. med en if? Så kunne problemet med engelske datoer generelt jo fjernes. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 19:00 (CET)
Ja, det er muligt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 19:34 (CET)
Ska' vi så ik' gøre dét? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 19:39 (CET)
Tja. Jeg synes at det kan være et problem med manglende gennemskuelighed med "magiske" ændringer. Nogle brugere vil måske ikke forstå hvorfor der vises en anden tekst end der står i artiklens kode. Men hvis der er stemning for en sådan ændring, vil jeg gerne gennemføre den. En anden mulighed er at ændre alle engelske datoer til danske i koden med en bot. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 20:07 (CET)
Ang. bot: Ja, det er en mulighed, men så skulle vi få en bot til at rette tusindvis af artikler, så det ville være en del nemmere bare at ændre i koden på dette modul. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 20:36 (CET)
Måske en afstemning om indførelse af ændringen skal tages? —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 22. nov 2019, 20:36 (CET)
Der er ingen grund til afstemning. Det bliver foretaget mange valg uden det. Det fleste bliver besluttet ved en diskussion som her.. Jeg har allerede rettet en del artikler fra engelske til danske datoer. De dato intervaller, som jeg har fundet indtil nu, er 22 stk. Så det er ikke voldsomt mange. Og hvis er andre specialtilfælge end dem jeg har kigget på, så bør de kunne findes og rettes. Og det er bedre at få dem rettet end at ændre i koden, som vil gøre fremvisning langsommere. --Steen Th (diskussion) 22. nov 2019, 20:42 (CET)
Steen, hvad mener du om at en indføre sporingskategori, f.eks. Kategori:CS1-kilde med engelsksproget dato-angivelse, til sider med kilder med engelske datoangivelser? Det ville gøre arbejdet lettere for din bot idet kategorien kan bruges som sidegenerator. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. nov 2019, 21:44 (CET)
Jeg har ikke noget akut behov for en sporingskategori. Jeg bruger normalt et xml-dump til rettelse, hvor jeg også fanger brug af engelske datoer i andre brug af skabeloner. Jeg har i det aktuelle dump kun 47. datoer, som er kommet til. Dato-intervaller mangler jeg endnu at få ind i scriptet, men det er stadig ret få. --Steen Th (diskussion) 24. nov 2019, 11:07 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Er det med tankestreg noget nogen af jer kan rette? Jeg ville gerne have rettet det selv, men det kræver lidt mere end bare at fjerne date_hyphen_to_dash / hyphen_to_dash (f.eks. skal l. 514 og 524 i Modul:Citation/CS1/Date validation rettes). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 24. nov 2019, 12:56 (CET)

@Steenth: Der er mange tilfælde som din bot ikke finder. Se f.eks. artiklerne Katy Perry, Adult Top 40 og Ellen DeGeneres som alle sidst er redigeret af Steenthbot 2. november i år, men som alligevel stadig har engelske datoangivelser. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. nov 2019, 14:02 (CET)
@Biscuit-in-Chief: Først skal det afklares præcist hvor vi ønsker bindestreg, og hvor vi ønsker tankestreg ved intervaller. Jeg er med på bindestreg ved sidetalsintervaller (s. 34-35) og årstalsintervaller (1963-1968) og datointervaller indenfor samme måned (3.-5. juni 2019) og månedsintervaller indenfor samme år (maj-juni 2019), men foretrækker tankestreg ved andre datointervaller (f.eks. 3. maj – 5. juni 2019, 3. maj 2018 – 5. juni 2019, maj 2018 – juni 2019). Hvad mener du om det? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. nov 2019, 14:32 (CET)
Jeg er helt enig: I de første 5 eksempler skal der være bindestreg (RO § 57, pkt. 9); i det sidste er det valgfrit, men det ser afgjort bedre ud end 3. maj 2018-5. juni 2019 (generelt prøver jeg altid bruge tankestreg hvor jeg kan slippe af sted med det Jeg dør af grin). —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 24. nov 2019, 14:42 (CET)
Jeg er også enig i Kartebolles eksempler og har eksperimenteret lidt i Modul:Citation/CS1/Date validation/sandkasse og Modul:Citation/CS1/sandkasse, men andre må gerne ændre i dem. Der er noget hjælp til regulære udtryk i Luas manual, hvor man fx kan se hvad udtryk som %d og %a betyder.--Weblars (diskussion) 25. nov 2019, 11:57 (CET)
Jeg har oprettet Modul:Citation/CS1/Date validation/testcases med testcases for de typer datointervaller som er nævnt herover. Resultaterne for disse testcases med både nuværende modulkode og sandkassemodulet kan ses i Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. nov 2019, 14:27 (CET)
Nu er jeg færdig med at ændre i Modul:Citation/CS1/Date validation/sandkasse så man får det ønskede resultat i Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases i kolonnen Actual. Jeg har også ændret i Modul:Citation/CS1/sandkasse så sidetal vises som "s. 4-5" i stedet for "s. 4–5". Mon der er noget der mangler?--Weblars (diskussion) 2. dec 2019, 10:23 (CET)
@Weblars og Steenth: Jeg har kigget på det. På dansk skal der være mellemrum omkring en tankestreg, mens der ikke må være det omkring en bindestreg. Det betyder at der godkendes angivelser som strengt taget ikke er korrekte. Vi kan vælge at ignorerer dette, botrette og/eller finde fejlene i modulet. Jeg har en bekymring om at der bruges unødvendigt meget processortid på at tjekke datoer. Regulære udtryk er tidskrævende, og der er mange af dem omend de fleste er forholdsvist simple. Når der er kæder af typen:
if format1 then tjek_format1();
elseif format2 then tjek_format2();
elseif format3 then tjek_format3();
...
end
er det fornuftigt at tjekke for de hyppigst brugte formater først. Her bør intervalangivelserne nok komme sidst da de sjældent brugte. De danske formater, og specielt "dd. måned år" (som 4. december 2019), bør være det første der tjekkes for. Den nuveærende kode kan forbedres meget med hensyn til dette. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. dec 2019, 12:06 (CET)
Nu skulle mellemrum omkring tankestreger og bindestreger være rettet i modulet. Jeg har også prøvet at tjekke datoformater for de almindeligste typer først. Er der mon mere som dit skarpe falkeblik har fået øje på?--Weblars (diskussion) 7. dec 2019, 11:44 (CET)

Oversættelse af kategori-navne - anden runde[rediger kildetekst]

@Weblars og Dipsacus fullonum: og andre. Jeg har lavet et udkast til oversættelse af kategorier på Bruger:Steenth/sandkasse/cs1-kategori oversættelse. Jeg prøvet at undgå oversættelse af parametre-navne. En enkelt kategori har jeg undladt at gøre ved. Jeg ved ikke om den overhovedet er relevant. Så i må gerne tjekke det efter og rette fejl. Muligvis er der noget som skal diskutteres. --Steen Th (diskussion) 19. maj 2020, 20:44 (CEST)Svar[svar]

Fint udkast. Jeg har nogle ændringsforslag:
 • Der skal være lille begyndelsesbogstav efter "CS1-vedligeholdelse: " da kolonet ikke efterfølges af en fuld helsætning (https://dsn.dk/retskrivning/retskrivningsregler/a7-11-14/a7-11)
 • Der står "CS1-vedligeholde: " i stedet for "CS1-vedligeholdelse: " en del steder
 • "PMC embargo" bør være med bindestreg: "PMC-embargo"
 • "Uheldig url": Der er tale sider med angivelsen "url-status=unfit". Parameterværdien "unfit" er oversat til 'overtaget' eller 'uegnet' i Modul:Citation/CS1/Configuration. Kategorinavnet bør have samme oversættelse ("uegnet").
 • "Sider indholder kun henvisninger til abonnement-baseret indhold" - fjern "kun".
 • "Citation" er fejloversat til "citat" nogle steder. Ordet betyder kildeangivelse:
  • Sider med web citater med ingen URL -> Sider med web-kilder men ingen URL
  • Sider med arkivurl citater fejl -> Sider med fejl i arkivurl-angivelse
  • Sider med citater, der har blank URL'er -> Sider der har blanke URL'er som kilde
  • Sider med citater med overflødige parametre -> Sider med kildeangivelser med overflødige parametre
  • Sider med citater uden titler -> Sider med kildeangivelser uden titel
  • Sider med citater, der bruger modstridende sidespecifikationer -> Sider med kildeangivelser med modstridende sideangivelser
  • Sider med citater med hjælp af unavngivnet parametre -> Sider med kildeangivelser med unavngivne parametre
  • Sider med citater, der bruger ikke-understøttede parametre -> Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre
  • Sider med tomme citater -> Sider med tomme kildeangivelser
 • "Kategori:CS1 maint: English language specified" - koden som brugte denne kategori findes ikke længere, så kategorien kan slettes.
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. maj 2020, 15:59 (CEST)Svar[svar]
Så jeg har fået dem indarbejdet i udkastet. Jeg vil bruger kopien i sandkassen til at masse rette tekst i modulet og til dannelse af bot-job. Så små rettelse må gerne direkte i den. --Steen Th (diskussion) 21. maj 2020, 10:52 (CEST)Svar[svar]
Ændring er udført. Jeg har 3 kategorier tilbage: Kategori:CS1 maint: English language specified (har været vendt før), Kategori:CS1 errors: authorlink og Kategori:Pages using citations with old-style implicit et al. in editors. De er slettet på den engelske Wikipedia. Så det gør jeg også. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2020, 15:46 (CEST)Svar[svar]

I skabelonen til bogkilder linkes til ISBN og ikke Internationalt Standardbognummer. Det skal rettes. Hvem kan gøre det? --|EPO| COM: 16. jan 2021, 10:39 (CET)

Jeg vil gerne rette det, for jeg er alligevel i gang med dette modul.--Weblars (diskussion) 17. jan 2021, 18:03 (CET)
Linket er i Modul:Citation/CS1/Configuration. Det vil være en god ide at tjekke de andre tilsvarende link i tabellen id_handlers samtidigt. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 18:30 (CET)
Tak for info, det er foreløbigt rettet i sandkassen, men jeg prøver vha. min bruger:Weblars/sandkasse2 også at løse et andet problem i øjeblikket.--Weblars (diskussion) 19. jan 2021, 01:44 (CET)

Opdatering 2021 pga IABot[rediger kildetekst]

I Wikipedia:Landsbybrønden/Brug_archive.org#Prøvekørsel_med_20_ændringer er der rejst et spørgsmål om konfigurationen og det ser ud til, at der er rod i den danske konfiguration.

Jeg foreslår derfor, at vi erstatter linjerne 314-326 i Modul:Citation/CS1/Configuration med de tilsvarende fra en.wiki: 591-717 en:Module:Citation/CS1/Configuration.

Så kan vi nemlig bedre definere hvilke værdier der skal bruges for:

 • ['bot: unknown'] = {'bot: unknown'},
 • ['dead'] = {'dead'},
 • ['live'] = {'live'},
 • ['unfit'] = {'unfit'},
 • ['usurped'] = {'usurped'},

P.t. må botten gætte lidt og nu betyder "ok" at URL'en er levende og stort set alle andre betyder død. Dvs. både ja og nej betyder død hvilket ikke er logisk. --MGA73 (diskussion) 28. apr 2021, 18:22 (CEST)

@EileenSanda, Weblars, Steenth, NisJørgensen, Biscuit-in-Chief, Kjeldjoh og Dipsacus fullonum: Jeg har kigget lidt mere på det og jeg mener, at det er værd at overveje, at kopiere de engelske moduler til dawiki og oversætte igen. Der er sket meget siden modulerne oprindeligt blev hentet og nogle af oversættelserne er så vidt jeg kan se ikke sket de rigtige steder (altså der hvor man skal skrive "engelsk = lokal" men ved at overskrive den oprindelige kode.

Jeg tænker, at for at hjælpe os selv og andre, så bør vi lave en tabel som en:Module:Citation/CS1/doc og så skrive en kort tekst/forklaring ud for hvert af undermodulerne. Gerne med en tekst om at "Her sker de lokale oversættelser og tilpasninger." eller "Her skal vi bruge de engelske navne. Dvs du skal ikke oversætte noget her. Tilpasninger skal ske i xxx".--MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 12:09 (CEST)

Det lyder fornuftigt nok. Dog kunne det være rart hvis vi undgik at fjerne |dead-url= til fordel for |url-status, som de har gjort på en.wiki (se en:Help_talk:Citation_Style_1/Archive_57, afsnit "deprecate |dead-url= and |deadurl="), da jeg ikke rigtig kan se meningen i at ændre det; det ville også føre til fejl på alle sider der gør brug af |dead-url=, så vi også skulle få en bot til at ændre alle |dead-url= til |url-status, hvilket bare virker som spild af tid og kræfter. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 30. apr 2021, 12:39 (CEST)
@Biscuit-in-Chief: jeg er helt enig i, at vi skal undgå unødvendige rettelser. Jeg mener dog, at vi gør det lettere for os selv hvis vi spejler enwiki mest muligt, idet hovedparten af oversættelserne kommer fra en.wiki.
Lige nu er det lidt rodet hvad man egentlig skal svare for at markere en URL som død. Det virker i min verden ulogisk at ja og nej betyder det samme. Så måske er det bedste at beslutte hvordan vi helst vil angive status og så få en bot til at ensrette det. Det kunne så være godt hvis det kunne kombineres med andre rettelser. Måske vi skulle lave en liste med forslag til rettelser og så kan alle supplere eller sige "nej, det er dumt at rette x til y". --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 13:17 (CEST)

Forslag til tabel:

CS1 | CS2 modules
live sandkasse diff description
Gold padlock Module:Citation/CS1 Module:Citation/CS1/sandkasse [edit] diff Hovedmodulet, der styrer og kalder de relevante undermoduler.

Der er ikke brug for megen oversættelse, men der skal dog gøres følgende:

 1. Angive at modulernes sandkasse hedder "sandkasse" i stedet for "sandbox" - fx Special:Diff/10754641
 2. Angives at tankestreg og bindestreg (hyphen to a dash) bruges modsat i Danmark (er på enwiki flyttet til ~Configuration så det gør vi også her ved næste opdatering)
 3. Angives at "and" på dansk er "og"? (flyttet til ~Configuration)
 4. Angive danske skabeloner som 'tidsskrift' og 'værk' jf. Special:Diff/11003206. Kan måske på sigt flyttes til ~Configuration

Det er derimod ikke meningen, at oversættelser til brug for IABot skal ske her. Det skal i stedet sættes op i ~Configuration. Datovalidering relateret til IABot skal dog konfigureres i ~Date_validation

Jeg er usikker på meningen med denne:

 1. "fjerner simple wikilinks (uden |) fra datoparametre, for at undgå fejlmeddelelser i artiklerne" - se Special:Diff/10069365

Men det er ikke medtaget i opdateringen i december 2021 og har indtil videre ikke givet væsentlige problemer.

Module:Citation/CS1/Configuration Module:Citation/CS1/Configuration/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder oversættelsestabeller og forskellige parametre til at håndtere fejl og identifikation.

Det indeholder fx parametre som

 1. ['archived-live'] = '$1 from the original on $2', hvor man så retter til ['archived-live'] = '$1 fra den originale den $2', eller til ['archived-live'] = '$1 fra originalen $2',
 2. ['Agency'] = 'agency', som fx kan rettes til ['Agency'] = {'agency', 'bureau'}, (bemærk der kan stå flere og at det kan være en fordel at lade den engelske blive stående)
 3. Angives at "and" på dansk er "og" - fx Special:Diff/10754718
 4. Hvorvidt man ønsker at henvisninger til fx ISBN skal ske direkte eller via en redirect som en.wiki har valgt af hensyn til hvad henviser hertil. Slås fra Special:Diff/10756369 med true/false i bunden.

Derudover indeholder den oplysninger om måneder mv. (datoer).

Module:Citation/CS1/Whitelist Module:Citation/CS1/Whitelist/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder en liste over aktive og udgåede CS1|2 parametre.

Her skal man vist også nævne de oversættelser af feltnavne man har valgt i /Configuration.

Derudover kan dawiki have andre værdier true/false/discouraged end på enwiki.

Module:Citation/CS1/Date validation Module:Citation/CS1/Date validation/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder forskellige funktioner til validering af datoformater.

Her skal vi angive:

 1. De danske måneder mv.
 2. At maj også har 3 bogstaver på dansk ligesom May (erstattet af ny kode på enwiki der skal gøre det lettere at internationalisere - nu sammenligner kode om kort navn = langt navn)
 3. At vi bruger punktum efter dage
 4. At vi bruger ca. i stedet for c. som angivelse af cirka Special:Diff/10988224

Er usikker på hvad vi gør mht.

 1. Brugen af mellemrum omkring tankestreg vs bindestreg jf. fx Special:Diff/10181460.
Module:Citation/CS1/Identifiers Module:Citation/CS1/Identifiers/sandkasse [edit] diff Undermodul med fuktioner, der supporterer de angivne "identifiers" (ISBN, DOI, PMID, osv.)

Husk at rette maksimale "tilladte" antal som fx Special:Diff/10413254.

Module:Citation/CS1/Utilities Module:Citation/CS1/Utilities/sandkasse [edit] diff Dette undermodul indeholder de mest almindelige funktioner og tabeller.

Her kan man fx angive

 1. At vi citerer med " " i stedet for med ' ' ?
Module:Citation/CS1/COinS Module:Citation/CS1/COinS/sandkasse [edit] diff Dette undermodul står for formateringen af metadata til brug for CS1|2 skabelonerne.

Der er vist ikke brug for nogle tilpasninger til danske forhold i dette undermodul.

Module:Citation/CS1/styles.css Module:Citation/CS1/sandkasse/styles.css [edit] diff CSS visningen der bruges i CS1|2 skabelonerne.

Der er vist ikke brug for nogle tilpasninger til danske forhold her.

Silver padlock Module:Citation/CS1/Suggestions Module:Citation/CS1/Suggestions/sandkasse [edit] diff Liste over almindeligt forekomne forkerte parametre med tilhørende oversættelse til korrekte navne.

Her kan fx tilføjes danske stave-slåfejl.

Så kan man få overblik og man kan skrive hvilke tilpasninger der skal ske hvor. --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 17:37 (CEST)

Skal der gives en fejlmeddelelse hvis der ikke bruges punktum efter dag? Altså 30 april i stedet for 30. april? --MGA73 (diskussion) 30. apr 2021, 23:28 (CEST)

Nu har jeg så oversat det meste på baggrund af de eksisterende moduler/tilpasninger. Jeg mangler at få styr på punktum i datoer og på bindestreger vs tankestreger. Derudover skal der også styr på hvilke parametre IABot bør bruge. --MGA73 (diskussion) 1. maj 2021, 03:06 (CEST)Svar[svar]

Tankestreg --> bindestreg 2021[rediger kildetekst]

I #Tankestreg --> bindestreg ovenfor er der diskuteret, hvordan tankestreger og bindestreger bør benyttes på da.wiki. Dette har resulteret i følgende ændringer:

 1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10181461
 2. Modul:Citation/CS1/Date validation: Special:Diff/9956579 men især Special:Diff/10181460

Efter importen af modulet fra en.wiki skal ændringerne genimplementeres. Det skal dog tjekkes, om der er sket ændringer i modulet, som gør at de danske tilpasninger skal justeres.

Derudover foreslår jeg, at vi så vidt muligt lader den engelske tekst stå, så det er let at se hvor vi har ændret. Dvs. hvis der skal "slettes" noget, så kan vi udkommentere det. Skal der tilføjes noget, så bør der være en tydelig angivelse af, at her er der tilføjet noget. Hjælpeteksten om regulære udtryk er en fin tilføjelse, da de hjælper med at forstå, hvad der sker. Endelig foreslår jeg, at man så vidt muligt kun retter 1 ting ad gangen og angiver en god forklaring i redigeringsbeskrivelsen. (For mig er tankestreg/bindestreg en ting, oversættelse af fejlkategorier en anden ting og konfiguration af IABot en tredje ting osv.)

@Dipsacus fullonum: har du helt styr på hvad der skal ændres og hvordan? Hvis ja, så er det jo lettere end hvis @Honymand: eller jeg skal sætte os ind i det. --MGA73 (diskussion) 7. maj 2021, 23:19 (CEST)Svar[svar]

Jeg har nu forsøgt mig med:
 1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10762020
 2. Modul:Citation/CS1/Date validation: Special:Diff/10762009
Jeg ved ikke om det er nødvendigt/korrekt at ændre i hovedmodulet eller om ~Date validation klarer det hele med den nye kode fra da.wiki. --MGA73 (diskussion) 8. maj 2021, 14:22 (CEST)Svar[svar]
Rettelserne gav en masse nye fejl, så det var ikke løsningen. --MGA73 (diskussion) 8. maj 2021, 15:49 (CEST)Svar[svar]

Jeg har lige spurgt på enwiki og fået svaret "There are two hyphen/dash converters one in ~/Date validation for dates and the other in the main module for |pages=, |issue=, etc.". Jeg ville bare lige være sikker. --MGA73 (diskussion) 10. maj 2021, 16:56 (CEST)Svar[svar]

Jeg har lige testet Special:Diff/10764167 og den bevirker at
 1. |date=2018-2019 vises som "2018¤¤¤2019."
 2. |date=maj 2018 - juni 2019 vises som "maj 2018 ¤¤¤ juni 2019."
 3. |date=maj-juni 2019 vises som "maj¤¤¤juni 2019."
Dvs. den retter for det første kun den korte streg og for det andet retter den i intervaller med år og måned/år men ikke i dag/måned/år. Nok mest til mig selv :-) --MGA73 (diskussion) 10. maj 2021, 17:23 (CEST)Svar[svar]

Så har jeg rettet igen i

 1. Modul:Citation/CS1: Special:Diff/10766368

Denne ændring bør IKKE foretage nogle ændringer i relation til datoer men derimod til sidetal mv. jf. ovenfor. --MGA73 (diskussion) 13. maj 2021, 17:54 (CEST)Svar[svar]

Det viste sig at der skulle rettes et par linjer mere Special:Diff/10767559 og Special:Diff/10767563. --MGA73 (diskussion) 14. maj 2021, 23:14 (CEST)Svar[svar]
Den første ændring (10766368) var vist overflødig. Jeg har i alt fald udkommenteret den ved Special:Diff/10767571. --MGA73 (diskussion) 14. maj 2021, 23:25 (CEST)Svar[svar]

Hej @Honymand:. Da jeg forsøgte mig med Special:Diff/10763314 så gik det ikke så godt. Jeg har nu kigget lidt mere på det og jeg spekulerer på, om det virker bedre hvis jeg bruger "param_val.val" i stedet for "param_val" og andre former for "~.val" for at matche de navne, der bruges i resten af koden. Hvad tænker du om det? --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 00:01 (CEST)Svar[svar]

@MGA73: Jeg tror det er en mulighed. I hvert fald de steder hvor man skal bruge :match og :gsub m.v. Men det kan også være at du i stedet for param_val:match(xxx) skal bruge mw.string.match(param_val, xxx). Kommer an på om du også med param_val.val:match(xxx) får fejlen "attempt to call method 'match' (a nil value)"
--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 09:42 (CEST)Svar[svar]
@Honymand:. Special:Diff/10767896 medfører mange fejl. Hvordan ville du bruge mw.string.match? Har du mod på at prøve at rette? --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 10:24 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Jeg prøver lige. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:15 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Nu har jeg prøvet (dog uden at det virker) - men du kan lige se hvordan i linje 1060. Du må gerne fjerne min rettelse når/hvis du ruller andet tilbage.
Jeg får fejlen: Lua-fejl: bad argument #1 to 'match' (string expected, got table).
og den giver mig noget ekstra information. Vi vidste at "param_val" hverken kender til ".val" eller ":match", nu ved vi også at param_val er en table.
Problemet som jeg ser det er i den kode der kalder date_hyphen_to_dash() funktionen. Ikke fordi der nødvendigvis er noget galt, men jeg ville gerne se den kode - og det kan jeg ikke finde ud af. Det er i den kaldende kode at paramtrene til date_hyphen_to_dash() funktionen opbygges - her kan man se hvad det er man får ned. Samtidig ærger det ,ig at jeg ikke kan finde ud af at udskrive "param_val" bare for at se hvad den er; det ville jeg kunne i en debugger, men her på wiki ved jeg ikke hvordan man gør.
Problemet er helt kort at vi ikke ved hvad "param_val" faktisk indeholder - vi ved blot at den ikke indeholder nogen af de forventede ting (så som .val eller :match)
Men hvis du kan udpege HVOR date_hyphen_to_dash() bliver kaldt, så kan jeg se på det. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:30 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: Linje 2979 i Modul:Citation/CS1/sandkasse. Kan du bruge den til noget?
@MGA73: Ja, her er bavianen. Jeg eksperimenterer lidt mere.
500px photo (188690083).jpeg
		local date_parameters_list = {
			['access-date'] = {val = AccessDate, name = A:ORIGIN ('AccessDate')},
			['archive-date'] = {val = ArchiveDate, name = A:ORIGIN ('ArchiveDate')},
			['date'] = {val = Date, name = Date_origin},
			['doi-broken-date'] = {val = DoiBroken, name = A:ORIGIN ('DoiBroken')},
			['pmc-embargo-date'] = {val = Embargo, name = A:ORIGIN ('Embargo')},
			['lay-date'] = {val = LayDate, name = A:ORIGIN ('LayDate')},
			['publication-date'] = {val = PublicationDate, name = A:ORIGIN ('PublicationDate')},
			['year'] = {val = Year, name = A:ORIGIN ('Year')},
			};
--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 11:51 (CEST)Svar[svar]
Fedt! Ellers spørger jeg bare om hjælp på enwiki. Jeg tænkte bare det var godt hvis vi kunne selv frem for at få andre til at fixe det. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 12:03 (CEST)Svar[svar]
Jeps. Det kommer lige til at tage lidt tid, men "stay put" - så vender jeg tilbage.--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 12:07 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Nu spiller det i min ene testcase (Bruger:Honymand/sandkasse) - prøv at se hvad du evt. får af fejl.--Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 14:18 (CEST)Svar[svar]

@Honymand: Koden giver i alt fald ikke direkte nedbrud på Bruger:MGA73/sandkasse, Skabelon:Citation/testcases og Moduldiskussion:Citation/CS1/Date validation/testcases. Men datoerne står vist ikke helt som de skal endnu. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 14:28 (CEST)Svar[svar]

@Honymand: jeg synes umiddelbart at den generelt viser de rigtige datoer. Problemet er måske, at den i nogle tilfælde retter noget forkert til noget rigtigt uden at vise det med en fejlmarkering. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 14:49 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Ja, jeg har kun rettet så det ikke giver nedbrud - her var mit "Nu spiller det" måske ikke præcist nok. Jeg har fået lært en del, men det er nok stadig bedst jeg holder mig til specifikke fejl og problemer. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 15:58 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: Det er bare super! Tak for hjælpen. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 16:01 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: Lol Special:Diff/10768117 rettede en del af problemerne. Vi testede ikke sandkassen men originalen. Derudover mener jeg at nogle af testene er forkerte så jeg har rettet lidt mere Special:Diff/10768119. Det får det til at se bedre ud. --MGA73 (diskussion) 15. maj 2021, 16:52 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Ja, der er en markant svaghed der, i wikipedias system for test. --Honymand (diskussion) 15. maj 2021, 21:18 (CEST)Svar[svar]

@Honymand: Jeg har rettet i Bruger:MGA73/sandkasse#Range under år. Hvis vi vil have styr på hvor og hvordan man retter, så må vi nok hellere være systematiske og skrive noter undervejs.

Fx synes jeg at det vil være fint med en tekst på dansk om at "Her testes om xxx og hvis betingelserne er opfyldt, så gøres dit. Hvis betingelserne ikke er opfyldt, så gøres dat.".

Når vi så har styr på hvordan man retter fx år-år så er det vel rimeligt overkommenligt at retter de andre varianter :-) --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 16:18 (CEST)Svar[svar]

Ja, det er rigtigt godt at have styr på sammenhæng mellem kode og testcases.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 16:23 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: Jeg har indsat en generel hjælp her Special:Diff/10768677 og et par specifikke eksempler her Special:Diff/10768678. Det er vel kun nødvendigt de steder, hvor dawiki har brug for at tilpasse lokalt. Du er velkommen til at supplere.
Mon det ville blive mere logisk hvis vi rettede fra "if not" til "if"? --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 16:43 (CEST)Svar[svar]
Skrev lige lidt mere Special:Diff/10768794 --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 18:14 (CEST)Svar[svar]
Ser fint ud synes jeg.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 19:20 (CEST)Svar[svar]

@Honymand: jeg giver op for i dag. Som du kan se i Bruger:MGA73/sandkasse så vises år-år ikke korrekt hvis der er mellemrum involveret. Jeg mener, at det er ok at den viser de røde fejl for datoformatet er jo forkert. Men jeg synes nu koden burde forsøge at vise årstallene korrekt (altså med kort streg og ingen mellemrum). --MGA73 (diskussion) 16. maj 2021, 20:10 (CEST)Svar[svar]

@MGA73: Jeg ser på det.--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 21:44 (CEST)Svar[svar]
@MGA73: Nu skal jeg lige være sikker på at vi er i sync. Koden (Date_validation modulet) har en funktion check_date() der køres først for at afgøre om noget er en gyldig dato eller ej. Denne funktion (check_date) kontrollerer kun og forsøger ikke omformatering! Den afgør så at "1998-2001" er OK, men at "1998 - 2001" og "1998- 2001" er forkerte - derfor de kommer ud med røde fejl. Funktionen date_hyphen_to_dash() forsøger omformatering, men kun for korrekte datoer. Der er så 3 muligheder
 • Lade det være som det er
 • Ændre check_date() så den accepterer "1998 - 2001" og "1998- 2001" som korrekte - så de senere kan formateres pænt (så vil alle 3 cases blive formateret ens og uden fejl)
 • Lave mere grundlæggende om i systemet så check_date() også kan ændre formatering (så vil der stadig være 2 cases med fejl, men alle vil blive formateret ens)
--Honymand (diskussion) 16. maj 2021, 22:43 (CEST)Svar[svar]
@Honymand og Steenth: Så blev vi da så kloge og det giver jo god mening. Nu har jeg tænkt lidt over det, og jeg synes, at vi skal lade det være. Meningen må jo være, at fejl skal rettes og lige præcis bindestreger bør være overkommelige at rette. Dvs. udfordringen er så nu "kun" at se, om der er nogle "rigtige" datoer, der står forkert. --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 09:48 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: I Bruger:MGA73/sandkasse#Forventet_OK er det så vidt jeg kan se dem, der måske stadig er udfordringer med. Jeg er ikke helt sikker på om de 2 sidste er ok eller ej. Måske burde måneden stå med stort. --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 18:44 (CEST)Svar[svar]

@Honymand:!!! Se så Special:Diff/10769630! Det hjalp da på det :-D --MGA73 (diskussion) 17. maj 2021, 19:16 (CEST)Svar[svar]

@MGA73: Ser godt ud. Du er ved at være pro :-) --Honymand (diskussion) 17. maj 2021, 21:48 (CEST)Svar[svar]

@Honymand og Steenth: Jeg kan se, at maj-juni 2021 giver fejl i både det eksisterende ("Title". maj-juni 2021.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link)) og det nye ("Title". maj-juni 2021.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link)) modul. Jeg troede egentlig, at det var en gyldig angivelse. Er der en af jer der ved hvordan det bør skrives? --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 20:26 (CEST)Svar[svar]

@MGA73: Jeg får ikke umiddelbart nogen fejl her Bruger:Honymand/sandkasse - hvad er det jeg overser.--Honymand (diskussion) 19. maj 2021, 20:52 (CEST)Svar[svar]
@Honymand: se Bruger:MGA73/common.css som jeg har stjålet fra Steen :-) --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 21:01 (CEST)Svar[svar]
Jeg har ikke fundet specielt mange danske dato-intervaller. De fleste, som jeg har håndteret, er engelske. Alle fejl er på listen på Bruger:Steenth/sandkasse69 og Kategori:CS1-vedligeholdelse: Dato-format har jeg ikke tjekket efter mønster.. Så jeg har ikke meget at bidrage med. --Steen Th (diskussion) 19. maj 2021, 21:21 (CEST)Svar[svar]
Jeg har også fixet et par engelske, men jeg synes jo ikke maj-juni 2021 er forkert. Det er vel sådan vi skriver det i Danmark? Det giver ingen mening at rigtige datoangivelser giver en fejl. Så hvis vi er enige om, at det er korrekt at skrive maj-juni så må opgaven vel være at rette modulet, så det ikke viser en fejl. --MGA73 (diskussion) 19. maj 2021, 22:20 (CEST)Svar[svar]

Genoptagelse oktober 2021[rediger kildetekst]

@MGA73: Det er ærgerligt at arbejdet med IABot er gået i stå. Sådan som jeg forstår det, er problemet primært at vi ikke ved hvad IABot forventer af modulkoden for at virke, eller om det overhovedet er muligt for botten at komme til at fortså datoangivelser efter de danske tegnsætningsregler. Jeg kan ikke se pointen i at genimportere modulerne fra engelsk, og så genindsætte behandling af datoer på dansk hvis IABot ikke vil kunne forstå de danske datoformater. Jeg har tidligere nægtet at arbejde med dette i blinde, og gør det fortsat. Så er der noget nyt med hensyn til at fremskaffe dokumentation for hvordan IABot virker, og præcist hvilke krav den stiller til både kodningen af mudulerne og tilladte datoformater? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 12:47 (CEST)

@Dipsacus fullonum: Der er ikke noget nyt. Modulets primære funktion er at styre alt der har noget med kildehenvisninger at gøre. Dvs. modulet definerer fx hvordan vi gerne vil have datoer vist på da.wiki og hvordan vi bruger tankestreger/bindestreger. Som jeg forstår det, så bruger IABot blot den opsætning modulet definerer. Dvs. vi skal ikke definere noget særligt af hensyn til IABot. Altså ud over at navngive de parametre, der bruges til at henvise til InternetArchive. Dvs fx archive-url og archive-date. --MGA73 (diskussion) 16. okt 2021, 13:01 (CEST)
Hvis vi ikke skulle gøre noget særligt, så ville IABot fungere sammen med modulet som er det er nu. For mig ligner det snarere at IABot ikke forstår de danske måder at skrive datoer på (fx mht. til brug af punktum og bindestreg). Hvis det er tilfældet, kan vi ikke gøre noget ud over at fejlmelde eller evt. ændre IABot. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 13:07 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Jeg har vist formuleret mig uklart :-) IABot bruger argumenterne fra modulet men forudsætter at opbygningen er nogenlunde som på den Engelske Wikipedia. Det danske modul er opbygget væsentligt anderledes fordi det er en gammel version og fordi der er foretaget en række manuelle tilpasninger i forsøget på at få IABot til at virke. Det så ud til at virke, men det viste sig desværre, at det nok ikke virkede helt alligevel. Mig bekendt har problemet aldrig været datoformateringen men at botten fejlagtigt tolker opsætningen så næsten alle svar vedr. url-status betyder det samme. Dvs. botten tror alle link er døde (eller også er det levende). Jeg har spurgt operatørerne af IABot om de kunne hjælpe, men de er ikke meget for det fordi vores kode er markant anderledes end den engelske kode. Dvs. efter min opfattelse er IABot død og kommer aldrig til at virke så længe vi har den nuværende kode. Det vil kræve at nogen sætter sig ned og finder ud af hvordan koden egentlig virker.
Mit bedste bud er, at hvis vi implementerer koden fra den Engelske Wikipedia, så vil IABot komme til at virke igen. Men selv hvis vi ikke kan få IABot til at virke igen, så mener jeg at det er en fordel at vores modul ligner det engelske fordi det gør det lettere at vedligeholde/opdatere koden fremover. Trappist the monk vil helt sikkert gerne hjælpe os hvis vi har konkrete problemer med modulet vi ikke selv kan få fixet. Mit indtryk er dog at han ikke har så meget med IABot at gøre. Botten bruger blot en håndfuld parametre i koden (fx dato og url-status). --MGA73 (diskussion) 16. okt 2021, 13:29 (CEST)
Ja, det bliver måske bedre, og i værste fald vil det fungere som nu, så vi kan prøve det.
Jeg har et ønske til modulet hvis vi skal genimplementere understøttelse af danske datoformater: Alle datoangivelser som genkendes som engelske, skal oversættes til dansk i kildeangivelsen som den vises på den færdige side. Jeg synes det ser forfærdeligt ud med engelsksprogede datoer i en ellers dansk tekst, og en oversættelse vil ikke være vanskelig at lave. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 14:20 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Jeg er enig i, at datoerne bør stå rigtigt og på dansk. Jeg synes faktisk også det er lykkedes langt hen ad vejen at få den nyoversatte kode til at oversætte korrekt. Jeg biksede længe med at få koden til at vise en dato korrekt uden at angive en fejlkode. Men så kom jeg til at tænke på, at fejlkoderne jo netop skal fortælle, at datoen er formateret forkert, så en bruger eller en bot kan rette koden, så den står rigtigt.
Jeg har talt med Bruger:Steenth og han kan godt hjælpe os med at tælle antallet af fejl. Altså hvor vi tæller antallet af fejl i dag, implementerer den nye kode og tæller antallet af fejl igen. Så kan vi se om det er nogenlunde det samme antal, eller om den nye kode enten finder flere fejl som den gamle overså eller evt. er fejloversat og derfor laver flere fejl end før. Hvis vi gør det på den måde, så kan vi se om den nye kode er god nok til at vi vil arbejde videre med den eller om vi skal rulle tilbage.
Jeg har også talt med Bruger:Honymand som også gerne ville hjælpe, men Honymand synes som jeg forstod det, at det var lettere at arbejde med, hvis jeg/vi fandt et konkret problem, som skulle fixes. Tænkt eksempel kunne være hvis koden skrev "January" i stedet for "januar" eller "15 januar" i stedet for "15. januar" for så var der noget konkret at lede efter. --MGA73 (diskussion) 17. okt 2021, 10:26 (CEST)

Deadurl og UrlStatus[rediger kildetekst]

Jeg ser at parameteren Deadurl ser ud til at blive ignoreret, selv om den optræder i Skabelon:Cite web som en gyldig parameter i dens TemplateData, og selv om UrlStatus ikke optræder i Cite web som en gyldig parameter.

Koden siger:

 -- if 'no' ~= DeadURL and 'nej' ~= DeadURL then
 if 'live' ~= UrlStatus and 'ok' ~= UrlStatus then

Det holder jo ikke, for så kan man ikke via VisualEditor angive en arkivadresse på en cite web, hvor originalen stadig eksisterer.

Er der nogen der ved, hvorfor DeadURL ignoreres i Lua-koden?

Hvis den ignoreres, så skal alle eksisterende DeadURL-parametre jo omformes til UrlStatus på alle sider.

Og uanset hvad, så skal Cite web-parametrene tilpasses til den faktiske kode. Det går ikke at ignorere DeadURL, uden at parameteren først er erstattet med dens afløser i TemplateData (og dokumentation) for alle de skabeloner, som anvender CS1, og også erstattet i alle anvendelser på alle sider.

Indtil alt det er sket, så bør Lua-koden acceptere både DeadURL og UrlStatus og handle fornuftigt på dem (herunder skal det afgøres, hvilken der vinder ved en konflikt mellem dem).

--Jhertel (diskussion) 29. maj 2021, 01:48 (CEST)Svar[svar]

@Jhertel: Hvis du ser ovenfor under #Opdatering_2021_pga_IABot så kan du se, at jeg har foreslået at opdatere koden med indhold fra den engelske wikipedia i stedet for at prøve at reparere den eksisterende kode.
Den nuværende kode er en blanding af den gamle danske kode (som er taget fra den engelske) kombineret med noget fra den nye engelske kode. Det har gjort, at det så ud til at virke, men ved nærmere eftersyn, så viste det sig, at det ikke virkede som vi havde forventet. Desværre ser det ud til, at næsten uanset hvad man svarer, så betragtes det som om at linket er dødt. Se fx Wikipedia:Landsbybrønden/Brug_archive.org#Konfigurering_mht._døde_link_-_skal_ja_og_nej_betyde_det_samme?.
Hvis du har styr på kode, så må du meget gerne hjælpe med at få tjekket og om nødvendigt rettet CS1-koden i sandkasserne. Jeg håber og tror, at når vi skifter til den, så vil det fjerne de fleste problemer.
Så skal der formentlig "ryddes op" andre steder. For der er desværre nok en række link der står forkert angivet som døde/levende. --MGA73 (diskussion) 13. jun 2021, 11:28 (CEST)
@MGA73: Tak for henvisningen og forklaringen. Jeg forstår. På trods af kodeerfaring har jeg desværre ikke kræfter og overblik nok over det samlede system til selv at turde gå ind i det, så egentlig var mit indlæg vel blot en rapport. Inden jeg skrev indlægget skimmede jeg hvad der var skrevet, men fandt ikke lige præcis det jeg nævnte nævnt klart nok til, at jeg selv forstod, at det var blevet nævnt.
Men generelt er jeg klart tilhænger af at lade engelsk Wikipedia styre (fordi den nok har flere hundrede gange så mange øjne og hænder på og derfor nok stort set altid kommer frem til det mest fornuftige) og at lave så få tilpasninger på dansk Wikipedia som muligt, og skille de få ændringer ud i separate moduler, som arbejder sammen med de oprindelige engelske moduler, hvis det er muligt. Altså så det er meget nemt at opdatere modulerne med koden fra engelsk Wikipedia. --Jhertel (diskussion) 13. jun 2021, 20:12 (CEST)
@Jhertel: Du behøver ikke kunne overskue det samlede system. Hvis du bare fixer de 2 linjer med fejl, så er det super ;-) Jeg har egentlig lyst til at prøve at kopiere sandkassen ind i live-modulerne, for så er det lettere at se om det virker og hvad der evt. ikke virker. --MGA73 (diskussion) 13. jun 2021, 20:24 (CEST)
@MGA73: Tak for opmuntringen! Jeg er bare så vant til at have fuldt overblik over de systemer, jeg ændrer, for at sikre mig, at det, jeg ændrer, ikke har utilsigtede sideeffekter eller gør systemet inkonsekvent. Så bryder mig ikke om at foretage en ændring i noget jeg ikke først fuldt forstår. --Jhertel (diskussion) 17. jun 2021, 12:56 (CEST)
@Jhertel: Det samme her :-) --MGA73 (diskussion) 17. jun 2021, 13:48 (CEST)

mismatches between whitelist and configuration[rediger kildetekst]

At en.wiki we have a handful of templates that are intended to act as non-English to English cs1|2 template translators. I am writing a Lua module to do a better job of those translations. I notice that some parameters in Modul:Citation/CS1/Whitelist are not in Modul:Citation/CS1/Configuration and also some parameters listed in Modul:Citation/CS1/Configuration are not in Modul:Citation/CS1/Whitelist.

I have hacked a module in my sandbox that compares ~/Whitelist against ~/Configuration. It is just a hack and only operates from the debug console in edit mode. Here are the commands:

=p.aliases – returns the list of parameters and their associated meta parameter from the ~/Configuration module
=p.aliases_dups – returns a list of parameters that appear in more than one meta parameter (not necessarily a bad thing depending on the version of the cs1|2 module suite)
=p.whitelist – returns the list of parameters from the ~/Whitelist module
=p.alias_params_not_in_whitelist – returns a list of parameters found in the ~/Configuration module but not found in the ~/Whitelist module
=p.wh_params_not_in_aliases – returns a list of parameters found in the ~/Whitelist module but not found in the ~/Configuration module

I hope that this hack is useful. I there are questions or comments, please ping me.

Trappist the monk (diskussion) 28. aug 2021, 20:18 (CEST)

 • @Trappist the monk: Thanks a lot. I have not updated the Danish module yet. I got stuck in the last changes but someone said yes to have a look and check if it is ready to fly. Your hack will be very handy and make it easier to check for errors. I really hope that from now on it will be much easier to implemet changes from English Wikipedia. Thanks a lot for your help. --MGA73 (diskussion) 30. aug 2021, 08:13 (CEST)
  Because my notices list shows that you thanked me for an edit I made to Modul:Citation/CS1/sandkasse several months ago, I have added the ability to evaluate the sandboxen. To do that, set use_sandboxen = true;. =p.aliases_dups, I think, has particularly interesting results.
  Trappist the monk (diskussion) 30. aug 2021, 15:24 (CEST)

Vi har et stigende antal referencer i artikler oversat fra andre sprog (mest engelsk) med parameteren |s2cid= som i øjeblikket giver fejlmeddelelsen "Ukendt parameter |s2cid= ignoreret" og placerer siden i Kategori:Sider med kildeangivelser med ikke-understøttede parametre. Jeg vil derfor gerne sakse behandlingen af parameteren fra modulerne på enwiki og rette Modul:Citation/CS1/Configuration, Modul:Citation/CS1/Whitelist og Modul:Citation/CS1/Identifiers. Så vidt jeg kan se, er ændringen forholdsvis simpel og vil ikke påvirke modulerne i øvrigt. Er der indvendinger eller bemærkninger? Er der andet som trænger til opdatering i øjeblikket? Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. okt 2021, 12:33 (CEST)

@Dipsacus fullonum: Jeg synes det er fint at opdatere modulet. Men jeg synes det bedste er at importere hele modulet fra den Engelske Wikipedia for at gøre den fremtidige vedligeholdelse lettere. Det danske modul bygger på en gammel version fra den Engelske Wikipedia, og da det engelske modul er ændret væsentligt, så er det ikke længere muligt blot at kopiere de engelske kode over og tilpasse den lidt. Dvs. det er derfor meget få brugere, der kan vedligeholde det fremover.
Jeg har forsøgt at importere hele modulet igen jf. ovenfor, men der er et par ting omkring datoformatering jeg ikke er sikker på er helt korrekt. Så derfor har jeg ikke implementeret det. --MGA73 (diskussion) 16. okt 2021, 13:11 (CEST)

Opdatering foretages nu[rediger kildetekst]

Jf. diskussionen ovenfor og Wikipedia:Landsbybrønden/Opdatering af Citation Modul - cite web/book/journal mv. opdaterer jeg nu modulerne. Der er tale om en ny kopi fra en.wiki som er tilpasset de danske måder at skrive datoer og bindestreger mv. Der vil muligvis være lidt fejl som skal rettes. Hvis I ser noget så noter det gerne her eller fix det hvis I ved hvordan det skal gøres. --MGA73 (diskussion) 27. dec. 2021, 13:23 (CET)Svar[svar]

Hi Trappist the monk! We have added the code to the live module now. Thanks a lot for all your assistance. I know there are still things we need to fix but I think we have to take them in small parts.
One question: The module identify "discouraged parameters" (atm. they are placed in Kategori:CS1-vedligeholdelse: discouraged parameter (we need to find a Danish name for that). Do you know an easy way to identify the specific parameter? --MGA73 (diskussion) 27. dec. 2021, 15:48 (CET)Svar[svar]
The 'discouraged' parameters are listed in Modul:Citation/CS1/Whitelist (they are assigned the value discouraged). But... At en.wiki we marked all non-hyphenated parameters as discouraged so that we could know how many 'discouraged' parameters exist in the wild and where they are located. This was all a prelude to deprecating these parameter (something that we have been slowly doing for quite a long time. Butt... There was a huge kerfuffle because I wrote a bot that replaced non-hyphenated parameter names with the canonical hyphenated name. The bot made millions of edits. An rfc decided that the bot must do no more edits; that the remaining six non-hyphenated parameter names must not be deprecated; that cs1|2 must stop tagging parameters as discouraged.
Use of 'discouraged' parameters cause cs1|2 to add the maintenance category Kategori:CS1-vedligeholdelse: discouraged parameter. cs1|2 also adds a simple maintenance message (basically a link to the category). These message are hidden by default so to see them in an article you must add this to your personal or skin css:
.mw-parser-output span.cs1-maint {display: inline;} /* display Citation Style 1 maintenance messages */
(at some point you might want to update Hjælp:CS1-fejl)
The message looks like this:
CS1-vedligeholdelse: discouraged parameter (link)
For the future, presuming that we will be allowed to update cs1|2 (there is a rfc in progress about that) there will be no support for discouraged parameters. However, there will be support for tracking the use of specific parameters of interest. These will be properties categories so no messaging, just lists of pages that have cs1|2 templates using a specific parameter. There will be a specific css classes assigned to cs1|2 templates that add properties cats so that editors can highlight those template renderings by defining the class in their own css page.
Did I answer your questions?
Trappist the monk (diskussion) 27. dec. 2021, 16:34 (CET)Svar[svar]
Trappist the monk thank you! Both yes and no. No because I was hoping that I could get it to tell me exactly which parameter was discouraged like "accessdate". Yes because you made me realise that we should actually do something else: We should decide if we want to replace the parameters with a bot or not instead of having humans to try to figure out how to fix it. If we decise that "accessdate" is just as good as "access-date" on da.wiki then there is really no reason to mark it as discouraged and have it show up in some category. --MGA73 (diskussion) 27. dec. 2021, 16:54 (CET)Svar[svar]

Tak for det store arbejde med at opdatere kildeskabelonerne. Jeg har netop oversat artiklen Eumillipes fra enwiki, og en af referencerne (gentaget her[1]) giver 3 fejlmeldinger (Tjek |pmc=, Tjek |pmid=, Tjek |s2cid=) som jeg ikke forstår. Samme reference på enwiki giver ikke fejl. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jan. 2022, 01:15 (CET)Svar[svar]

Referencer

 1. ^ Marek, Paul E.; Buzatto, Bruno A.; Shear, William A.; Means, Jackson C.; Black, Dennis G.; Harvey, Mark S.; Rodriguez, Juanita (16. december 2021). "The first true millipede – 1,306 legs long". Scientific Reports. 11 (1): 23126. doi:10.1038/s41598-021-02447-0. PMC 8677783. PMID 34916527. S2CID 245317751.
Det ligner at du har fået noget meget nyt, som konfigurationen ikke er blevet opdateret til. Der er for alle 3 værdier en topgrænse for værdier og de er blevet sat op på den engelske wiki. Det er kun et spørgsmål at vi også ændre til de værdier (eller højere). Det er noget som skal justeret med regelmæssigt mellemrum. Så der ikke noget i vejen med den note. --Steen Th (diskussion) 3. jan. 2022, 02:18 (CET)Svar[svar]

Nye kategorier[rediger kildetekst]

Efter ændringen er der kommet en del nye kategorier, som skal oprettes. Men nogle dem skal have et bedre navn. Jeg har levet en oversigt på Bruger:Steenth/sandkasse/diverse#CS1 - Oversættelse af nye. Nogle af navne er parameternavne, men mange af dem er på engelsk i artiklerne. Så spørgsmål om de skal oversættes. Jeg har i mit udkast ikke gjort det.

Ellers er arbejdsgangen, når bemærkninger håndteret, at konfiguration ændres og derefter oprettes de nye kategorier. --Steen Th (diskussion) 27. dec. 2021, 21:38 (CET)Svar[svar]

Opdateringer februar 2022[rediger kildetekst]

Opdateringen ovenfor svarer til det engelske modul pr. 31. december 2021. Der er foretaget tilpasninger til danske forhold i form af oversættelser af kategorinavne, fejlmeddelelser og danske måder at vise datoer på. Jeg kopierede det engelske modul den 30. april og har d.d. tjekket at/om jeg fik alle ændringerne med som der er foretaget på en.wiki siden da. Steenth har opdateret nogle værdier jf. ovenfor (Tjek |pmc=, Tjek |pmid=, Tjek |s2cid=) og medtages de, så er status efter min bedste vurdering følgende:

 • Hovedmodulet er ajour.
 • Configuration er ajour.
 • Whitelist mangler denne diff en:Special:Diff/1025068254. Evt. kun delvist. Ændringen betyder at navne som var sat discouraged igen bliver true dvs. accepterede.
 • Date validation er ajour.
 • Utilities er ajour.
 • Identifiers er ajour.
 • COinS er ajour.
 • Arguments bruges ikke mere (dvs. er ajour).
 • Suggestions er ajour.
 • styles.css er ajour.

Med ajour menes at der ikke er sket ændringer på en.wiki siden 30. april 2021 og/eller at ændringerne er kopieret til da.wiki efterfølgende.

Der kommer måske og måske ikke en opdatering af det engelske modul snart. Pga. uenighed om udfasning af gamle parametre er der vist gået "politik" i diskussionen. Hvis opdateringen gennemføres, så skal vi tage stilling til, om vi vil foretage samme opdatering på dawiki.

Derudover skal vi beslutte om vi vil genindføre kategorisering af sider der kræver registrering og/eller betaling. Så skal vi indsætte en kategori svarende til den gamle kode linje 78-82. --MGA73 (diskussion) 3. jan. 2022, 15:26 (CET)Svar[svar]

Diskussionen på en.wiki kan ses på en:Wikipedia:Village_pump_(proposals)#rfc:_shall_we_update_cs1/2?. Så kan eventuelt interesserede jo se hvilke ændringer der foreslås. Jeg har tilladt mig at stemme/kommentere selvom en.wiki ikke er min hovedwiki :-) --MGA73 (diskussion) 3. jan. 2022, 15:33 (CET)Svar[svar]

Så har de opdateret på enwiki og jeg har kopieret alle modulerne til vores sandkasser. Jeg har dog fået oplyst, at der er et par fejl som de er ved at rette. Derfor tænker jeg det er smartest at vente med at vi opdaterer på dawiki. Jeg håber, at vi denne gang kan dokumentere ændringerne bedre, så det er lettere at overskue, hvad det er vi skal ændre på dawiki for at det virker. --MGA73 (diskussion) 24. jan. 2022, 21:42 (CET)Svar[svar]

Ja, det er fornuftigt at vente på at situationen bliver stabil på enwiki, og at de finder evt. fejl i deres nye version før vi skifter til den. Der er et par få ting, jeg synes vi fortsat skal have rettet i den nuværende kode:
 • Foruden "tidsskrift" og "værk", er der også andre parameternavne med samme funktion oversat til dansk, i hvert fald "avis", "magasin" og "arbejde" og måske flere, som skal kunne fungere sammen med "nummer"/"issue".
 • Parametrene "page" og "side" giver nu begge teksten "p.", og parametrene "pages" og "sider" giver nu begge teksten "pp.". Det korrekte på dansk er i begge tilfælde (dvs. både ental og flertal) "s.".
Og der kan selvfølgelig komme yderligere senere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. jan. 2022, 22:13 (CET)Svar[svar]
Hej Kartebolle (Dipsacus fullonum)! Jeg har rettet p. og pp. til s. med Special:Diff/11030316.
Mht. "avis" m.fl. så bør det virke, hvis vi retter sådan her. Jeg synes dog at "arbejde" lyder lidt spøjst. Kalder man det virkelig det? Det lyder ikke særligt sigende mht. hvilket arbejde, der er tale om. Men hvis det bruges, så må vi jo bare leve med at jeg synes det ser spøjst ud :-) --MGA73 (diskussion) 24. jan. 2022, 22:39 (CET)Svar[svar]
@MGA73: "Arbejde" i betydningen "skriftlig afhandling" eller lignende findes i Ordbog over det danske Sprog, men er nok i dag sjælden eller helt forældet. Jeg ved ikke om denne oversættelse af "work" er medtaget efter moden overvejelse, eller som en tankeløs undersættelse, men jeg vil ikke have noget problem med at droppe parameteren "arbejde". Der vil sikkert ikke være mange steder som skal rettes (hvis den overhovedet er brugt). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. jan. 2022, 22:53 (CET)Svar[svar]
@MGA73: Jeg så lige at du har rettet "pp." til "ss." på dansk. Det er ikke en forkortelse som mig bekendt bruges på dansk. Det normale er "s." uanset antallet af sider. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. jan. 2022, 23:05 (CET)Svar[svar]
Hej Kartebolle (Dipsacus fullonum)! Ups. Det var en fejl. Ville rette begge dele til s. Special:Diff/11030334 skulle fixe det. Må hellere gå i seng i stedet for. Så må avis, osv. vente til jeg er vågen. --MGA73 (diskussion) 24. jan. 2022, 23:13 (CET)Svar[svar]
Jeg har nu sat 'arbejde' til 'discouraged' så nu kommer de sider der bruger det navn i Kategori:CS1-vedligeholdelse: Forældet parameter. Så kan vi se hvor mange tilfælde det er. Hvis det er mange så synes jeg vi skal beholde det men er det kun nogle få så synes jeg godt vi kan overveje at fjerne det. --MGA73 (diskussion) 25. jan. 2022, 17:56 (CET)Svar[svar]

Jeg har nu opdateret sandkasserne med de seneste ændringer på enwiki og har foretaget det samme tilpasninger i forhold til dawiki som vi havde før. Jeg har forsøgt at gennemføre ændringerne i "klumper" der hænger naturligt sammen, så det er lettere at forklare for eftertiden hvilke ændringer, der er nødvendige. Ændringerne er beskrevet øverst i modulerne med henvisninger til de relevante ændringer.

Jeg tænker vi har lidt en udfordring med, at vi ikke har udfaset gamle parametre på samme måde som enwiki har. Dvs. der kan måske godt være overflødige ting i det danske modul.

Det er møg besværligt at holde styr på alle ændringerne, så der er en risiko for, at der er smuttet noget et sted. Hvis I finder fejl så er I meget velkomne til at sige til og/eller rette dem. Hvis I foretager nye justeringer, så overvej meget gerne at beskrive dem i toppen af modulerne. --MGA73 (diskussion) 28. jan. 2022, 15:03 (CET)Svar[svar]

Opdateret! Modulet på enwiki har nu været "i ro" over en uge, så derfor har jeg lagt sandkasserne over i live-modulerne. --MGA73 (diskussion) 5. feb. 2022, 10:44 (CET)Svar[svar]

Opdatering - ændringer i validering af datoer[rediger kildetekst]

Jeg har gennemgået hvad der er kommet til Kategori:CS1-fejl: Datoer og jeg har gjort en observationer:

 • datoer i format dd-mm-yyyy er ikke mere valid - den er alle konverteret til yyyy-mm-dd - var en del af dem
 • datoer i formatet dd/mm-yyyy eller dd/mm yyyy - en del færre - også ændret til yyyy-mm-dd
 • Der er nogle få stykker, som er cirka år - Det findes i Forstad, Hindu-arabertal systemet og Nat-skinnende hvid. Kunne være tilladt.
 • Og også en lille gruppe med årstiderne som fx Vinteren 2001. Findes i Bill D'Elia, Mormons Bogs oprindelse og R.E.M. - det bør også tillades.

Så der masse som er ændret og 6 artikler med datoer, som bruger en format som mangler at blive tilføjet.

Og jeg også kigget på Kategori:CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat - det mest simpel er klaret. Det er dato-angivelser på engelsk/amerikansk, som ændret til dansk dato-angivelse. Men jeg mangler nogle dato-intervaller, som jeg kigget på senere. Men jeg har kortlagt, hvad der er. --Steen Th (diskussion) 6. jan. 2022, 23:12 (CET)Svar[svar]

Tak Steen Th. Man kan godt angive et cirka år. Det skal bare skrives som c. i stedet for ca. som i Special:Diff/10986499. Om det rigtigste så er det ene eller det andet kan vi jo bare beslutte og evt. rette. --MGA73 (diskussion) 7. jan. 2022, 07:40 (CET)Svar[svar]
@MGA73 og Steenth: Ifølge Retskrivningsordbogen og Den Danske Ordbog (DDO) skal "cirka" forkortes til "ca." DDO angiver "c." som en alternativ men uofficiel form. Så d--Steen Th (diskussion) 7. jan. 2022, 14:50 (CET)et er bedst at bruge ca. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jan. 2022, 11:30 (CET)Svar[svar]
Tak! Mon så ikke vi skal rette i Modul:Citation/CS1/Date_validation#L-747 og de næste par linjer? Jeg synes også ca. ser bedre ud. --MGA73 (diskussion) 7. jan. 2022, 12:11 (CET)Svar[svar]
Jeg lade op til at vi ændre konfigurationen end at rette i de sidste 2 tilfælge. Og at få ca. ligner ikke er den store opgave. --Steen Th (diskussion) 7. jan. 2022, 14:50 (CET)Svar[svar]

Jeg er meget glad for den nye automatiske oversættelse af datoangivelser til dansk. Det er en god ide. Når man alligevel har analyseret en datoangivelse, er det fornuftigt med det samme at konvertere til dansk. Men oversættelserne mangler et punktum efter datoen. For eksempel bliver "19 February 2009" oversat til "19 februar 2009" hvor det korrekte er "19. februar 2009". Og tilsvarede for andre datoer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jan. 2022, 16:49 (CET)Svar[svar]

Jep. Jeg har også observeret det. --Steen Th (diskussion) 8. jan. 2022, 17:54 (CET)Svar[svar]
Hi Bruger:Trappist the monk! The module translate English dates into Danish dates but it's not adding the . after the day. (It should be dd. mmmmm yyyy).
Is it correct that < P A T T E R N S > (Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse#L-401) should list all the possible variants that we would like the module to understand? But < R E F O R M A T T E R > (Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse#L-848) should only list the variants we would like to use on dawiki? So instead of ['dMy'] we should add ['d.My']? --MGA73 (diskussion) 8. jan. 2022, 18:27 (CET)Svar[svar]
If I understand your question, you have set date_name_auto_xlate_enable=true; and expect it to reformat a date. It does not work that way. date_name_auto_xlate_enable=true; tells the module to translate month names only; it does not reformat so it translates '19 February 2009' → '19 februar 2009' (month name only). Reformatting is a function of |df= and global_df. To make the module reformat dMy to d.My add this at line 889:
		['d.My'] = {'%s. %s %s', 'd', 'm', 'y'},									-- |df=d.my
and also add this to the keywords{} table in ~/Configuration:
	['d.My'] = {'d.My'},															-- |df=
	['d.My-all'] = {'d.My-all'},													-- |df=
Test with a template that has |date=2022-01-08, |access-date=2022-01-08, and |df=d.My or |df=d.My-all
{{cite book/sandkasse |title=Title |url=//example.com |date=2022-01-08 |access-date=2022-01-08 |df=d.My}} – only |date= is reformatted
Lua-fejl i Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse på linje 1008: attempt to index field '?' (a nil value).
{{cite book/sandkasse |title=Title |url=//example.com |date=2022-01-08 |access-date=2022-01-08 |df=d.My-all}} – both dates are reformatted
Lua-fejl i Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse på linje 1008: attempt to index field '?' (a nil value).
none of the above is tested so may not work. global_df is set by function get_date_format() in ~/Configuration which relies on the presence of {{use xxx dates}} (where xxx is dmy or mdy) which da.wiki does not have. At en.wiki, those templates tell all cs1|2 templates in an article to reformat all dates in a citation to either of dmy or mdy format.
patterns{} is used for error detection so, yes, if you don't want cs1|2 to detect dd. mmmmm yyyy as an error, patterns{} must have an entry for that format.
Did I answer your questions?
Trappist the monk (diskussion) 8. jan. 2022, 20:27 (CET)Svar[svar]
Thank you Bruger:Trappist the monk! It was a very good answer but my first attempt to make it work did not succeed.
 • First I added the code to ~Date validation: Special:Diff/10990501 (added not replaced)
 • Then I added the code to ~Configuration: Special:Diff/10990508 (I also added d.My-all to line 714 and removed line 715 that I enambled earlier by a mistake)
 • When it gave an error in line 714 I removed it again: Special:Diff/10990516
 • I changed dateformat to 'discouraged' in ~Whitelist: Special:Diff/10991738 (I love the option with discouraged)
 • And uncommented {'df','dateformat'} and 'date-format' in ~Configuration: in 3 diff (I think the first was a copy paste error from when I merged enwiki code and dawiki code and the second was replaced with dateformat and later df)
About detecting dd. mmmmm yyyy as an error, it does not because you helped med add an entry in patterns{} some time ago.
@Steenth, Dipsacus fullonum, Jhertel og Honymand: If any of you can see what I'm doing wrong you are very welcome to help fix the code. Or if it require a major rewrite perhaps we should just continue to use a bot to translate English dates into Danish. --MGA73 (diskussion) 9. jan. 2022, 11:58 (CET)Svar[svar]
There was a blank line at the top of the edit window that isn't counted by the 'pretty' rendering to the module page; sigh. Fixed that and some other stuff. The examples above show errors because (doh!) it's a bad example; we weren't doing a ymd → d.My reformat so, new examples dmy → d.My:
{{cite book/sandkasse |title=Title |url=//example.com |date=8 January 2022 |access-date=8 January 2022 |df=d.My}} – only |date= is reformatted
Title. 8. januar 2022. Hentet 8 januar 2022.{{cite book}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
{{cite book/sandkasse |title=Title |url=//example.com |date=8 January 2022 |access-date=8 January 2022 |df=d.My-all}} – both dates are reformatted
Title. 8. januar 2022. Hentet 8. januar 2022.
Fixing the ymd → d.My reformat should be just a matter of giving re_formats['ymd'] the d.My 'to' definition.
Trappist the monk (diskussion) 9. jan. 2022, 14:24 (CET)Svar[svar]
Awesome Trappist the monk! I noticed that the first example shows a notice about automatic translation of date but the second example does not show this notice. So seems that reformat overrules translation. Is that easy to fix? --MGA73 (diskussion) 9. jan. 2022, 16:17 (CET)Svar[svar]
Why? I would contend that there is nothing that's broken. In the second example, the automatic month-name translation functionality was not invoked (in the first example, it was invoked for |access-date=). Reformatting works by converting the input date to a series of digits: year and day are already digits, month uses the values supplied from date_names{} table, preferring local over en. Once converted to digits, the original month-name is gone.
And, date reformatting is not automatic. Editors must do something explicit to invoke the reformatting. They must set |df= to a proper value or (at en.wiki) they must add a {{use xxx dates}} template to the article. Auto-date-translation is something that happens globally on a wiki because a maintainer set date_name_auto_xlate_enable = true; which individual editors know nothing about.
Trappist the monk (diskussion) 9. jan. 2022, 16:55 (CET)Svar[svar]

Hej alle! Som I kan se, så oversætter modulet automatisk til danske måneder. Men reformateringen er noget man aktivt skal vælge. Hvis det er muligt, vil vi så være interesserede i at alle datoer bliver reformateret til et bestemt format, medmindre man aktivt fravælger det i den enkelte artikel? --MGA73 (diskussion) 9. jan. 2022, 18:38 (CET)Svar[svar]

Jeg har ikke noget problem med automatisk reformatering af alle datoangivelser i artikler hvor der ikke eksplicit er angivet andet (hvilket nok vil blive yderst få i praksis). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. jan. 2022, 19:44 (CET)Svar[svar]
I Danmark, Land og Jussi Adler-Olsen er der datoer som Hentet 2014-02-25, Hentet 2013-03-29 og Hentet 18/11-2021. Så der kan godt være mange af den slags datoer. Men hvis vi gerne vil have dem vist/konverteret på anden vis, så synes jeg det er bedre at sætte en bot til at rette det til den foretrukne dato. På den måde er det let for brugerne at se hvad der sker. --MGA73 (diskussion) 9. jan. 2022, 21:15 (CET)Svar[svar]

Opdatering - issue/number/nummer forsvinder hvis journal eller work er oversat[rediger kildetekst]

@MGA73 og Steenth: Efter opdateringen har jeg set adskillige artikler hvor referencer for tidsskrifter mangler angivelse af nummer. Det ser ud til at afhænge af om der bruges de danske parameternavne |værk= eller |tidsskrift=, eller de engelske parameternavne |work= eller |journal=, mens det ikke ser ud til at have indflydelse om |volume=, |issue= eller |number= er oversat eller ej. Se tabeller herunder.

Kode Resultat
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | bind=2022 | issue=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | bind=2022 | number=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | bind=2022 | nummer=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | volume=2022 | issue=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | volume=2022 | number=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | værk=Tidsskrift | volume=2022 | nummer=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | bind=2022 | issue=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | bind=2022 | number=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | bind=2022 | nummer=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | volume=2022 | issue=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | volume=2022 | number=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | forfatter=Forfatter | titel=Titel | tidsskrift=Tidsskrift | volume=2022 | nummer=1}} Forfatter, "Titel", Tidsskrift, vol. 2022, no. 1
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | bind=2022 | issue=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | bind=2022 | number=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | bind=2022 | nummer=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | volume=2022 | issue=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | volume=2022 | number=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | work=Journal | volume=2022 | nummer=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | bind=2022 | issue=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | bind=2022 | number=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | bind=2022 | nummer=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | volume=2022 | issue=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | volume=2022 | number=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)
{{Kilde | author=Author | title=Title | journal=Journal | volume=2022 | nummer=1 }} Author, "Title", Journal, vol. 2022, no. 1 {{citation}}: |author= har et generisk navn (hjælp)

Jeg mener at det er en alvorlig fejl idet mange referencer nu er blevet ukomplette når tidsskriftsnummeret er forsvundet. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan. 2022, 11:33 (CET)Svar[svar]

Kartebolle (Dipsacus fullonum) Jeg tror det virker hvis vi retter sådan, men jeg troede egentlig, at ~configuration ordnede det. Se fx Forfatter, "Titel", Tidsskrift, 2022. bind, nr. 1.
Hi Trappist the monk. Sorry to bother you again. In Danish we may use |tidsskrift= or |værk= instead of |journal= or |work=. The result is that issue and volume is not added. I can fix it like this but I wonder if ~configuration should have cought those translations? --MGA73 (diskussion) 11. jan. 2022, 12:29 (CET)Svar[svar]
Hello Trappist the monk. Sorry if you are tired of all my questions. But I wonder if I made a mistake in configuration or if there is a future improvement to help make it easier to copy module to other wikis. It is working now for these two Danish names but there may be other translated template names that should also be fixed. So if you can find an easier way to do it that would be great. --MGA73 (diskussion) 21. jan. 2022, 22:49 (CET)Svar[svar]
I thought that I answered this but I guess not... I know that I thought about it because I added a TODO to the en.wiki sandbox on 11 January 2022 so that I'll remember to fix this after the next en.wiki update which, fingers crossed should occur tomorrow. For the time being, your fix should be sufficient.
Trappist the monk (diskussion) 21. jan. 2022, 23:31 (CET)Svar[svar]
Thank you! --MGA73 (diskussion) 22. jan. 2022, 10:12 (CET)Svar[svar]

Bindestreg vs tankestreg i datointervaller[rediger kildetekst]

I Bruger:MGA73/sandkasse har jeg forskellige datointervaller. Som jeg forstår det burde alle være gyldige og korrekte på dansk. Men jeg får fejlen "{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link)".

Kan nogen, fx Kartebolle (Dipsacus fullonum), bekræfte, at brugen af tankestreger og bindestreger er korrekt i min sandkasse?

Hvis nogen ved hvordan man retter modulet, så det accepterer de korrekte versioner uden brok, så vil jeg gerne have hjælp.

Trappist the monk can you help once more? The date ranges in Bruger:MGA73/sandkasse should be valid in Danish but I get a notice about date format for some of them. Perhaps you could help me how to fix one of them? --MGA73 (diskussion) 29. jan. 2022, 13:02 (CET)Svar[svar]

The live module also does that ...
Titel, 1.-2. jan. 2016{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link){{Citation |title=Titel |date=1.-2. jan. 2016}}
Titel, 1.-2. jan. 2016{{citation}}: CS1-vedligeholdelse: Dato-format (link){{Citation/sandkasse |title=Titel |date=1.-2. jan. 2016}}
That suggests to me that the issue is not because of a change at en.wiki. Your version of date_hyphen_to_dash() appears to be returning true when it should not. In the above examples, the hyphen is not converted to an endash yet date_hyphen_to_dash() reports that it did. I tested this by forcing date_hyphen_to_dash() to return nil and previewed Bruger:MGA73/sandkasse with that change. No maintenance messages. So, the issue, I think, is in date_hyphen_to_dash().
I think that I recall you saying that you are not the author of date_hyphen_to_dash(). Perhaps the author should be consulted.
Trappist the monk (diskussion) 29. jan. 2022, 14:37 (CET)Svar[svar]
@MGA73: Ja, eksemplerne i Bruger:MGA73/sandkasse ser rigtige ud. Men ingen af giver en fejlmelding i øjeblikket, så hvad er problemet? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. jan. 2022, 15:29 (CET)Svar[svar]
Thank you Trappist the monk! I was trying to find the error in < P A T T E R N S > with no success. The user that wrote the Danish date_hyphen_to_dash() is sadly no longer active. Hist last message was something like that he was ill and not feeling well. That was one year ago! :-(
Kartebolle (Dipsacus fullonum) mange tak! Om du ser en fejl mv. eller ej afhænger af om du har slet visningen af fejl mv. til eller ej. Jeg har slået det til i Bruger:MGA73/common.css med lidt hjælp fra Bruger:Steenth.
Men nu ved vi da, at hvis vi vil undgå beskeden så er det i Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse#L-1094 og frem vi skal lede. --MGA73 (diskussion) 29. jan. 2022, 15:54 (CET)Svar[svar]
@Honymand: Hvis du har lyst til at teste, så er du meget velkommen til det. Koden i Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse#L-1094 skulle gerne sørge for at tankestreger og bindestreger bliver rettet til det rigtige. Hvis den foretager en rettelse, så skal den give en besked. Hvis det allerede er den rigtige streg, så skal den ikke give besked.
Den engelske kode er meget simpel så det er muligt at vi kan lave en meget simpel løsning på dansk også. --MGA73 (diskussion) 29. jan. 2022, 16:01 (CET)Svar[svar]
OK, jeg opdaterede min bruger-CSS. Jeg har også lige kigget på funktionen date_hyphen_to_dash. Jeg kan se at den ændrer bindestreg til tankestreg når man vil bruge tankestreg på dansk, og omvendt retter tankestreg til bindestreg når man vil bruge bindestreg på dansk. Derved gør den ikke det som er beskrevet i funktionsbeskrivelsen før koden, hvilket er problematisk fra et kodevedligeholdelsessynspunkt. Jeg kan også se af koden at den returnerer "true" i adskillige tilfælde hvor intet af ændret i modstrid med beskrivelsen. Både koden i sig selv og de misvisende kommentarer virker dårligt lavet. Jeg kunne ændre den, hvis jeg vidste hvordan det er meningen at funktionen skal virke. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. jan. 2022, 17:00 (CET)Svar[svar]
Kartebolle (Dipsacus fullonum) Funktionsbeskrivelsen før koden er den originale fra enwiki. Jeg har bevidst ikke ændret i den eller koden fra enwiki for på den måde kan man let se hvad koden skulle gøre. Jeg troede egentlig jeg havde skrevet en forklaring svarende til Modul:Citation/CS1/Utilities/sandkasse#L-130. Det har jeg så ikke fået gjort.
Egentlig er det vel meget enkelt. Koden skal rette hvis der er brugt den forkerte streg og hvis der mangler mellemrum eller er overflødige mellemrum. Hvis den retter skal den returnere værdien true for så giver modulet besked om at den har rettet teksten til, og værdien nil hvis der ikke er rettet noget for så giver modulet ingen besked.
Du skal være MEGET velkommen til at rette både koden og kommentarerne. Det vil være en stor hjælp med gode kommentarer. Jeg foreslår dog, at vi forsøger at tilføje danske kommentarer i stedet for at rette i de engelske kommentarer. Er de engelske kommentarer forkerte/vildledende/mangelfulde, så bør de (også) rettes i en:Module:Citation/CS1/Date_validation/sandbox for bliver de ikke nulstillet ved næste opdatering og samtidig kan de hjælpe andre wikier, som også måtte have lyst til at importere modulet. --MGA73 (diskussion) 29. jan. 2022, 18:31 (CET)Svar[svar]
Nu har jeg indsat en forklaring i Modul:Citation/CS1/Date_validation/sandkasse#L-1101 med Special:Diff/11036385 så man kan se hvad meningen er. --MGA73 (diskussion) 29. jan. 2022, 18:44 (CET)Svar[svar]
Funktionen vil i tilfælde som "1.-2. januar 2022" med flere først rette bindestregen til en tankestreg og derefter rette tankestregen tilbage til en bindestreg, så der udadtil ikke sker nogen ændring, med alligevel returnere true. Jeg kan godt rette det, men ikke i dag da jeg ikke er hjemme i øjeblikket. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. jan. 2022, 09:45 (CET)Svar[svar]

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Det lyder godt!

Modulet har en række forskellige kontroller og funktioner. Først forsøger det at forstå datoen. Hvis der fx står "Sofacykel 48" så giver modulet op og smider det i en fejlkategori. Står der "32. februar 2021" eller "30. januar 2023", så forstår modulet godt datoen, men så er der en anden kontrol, der siger at datoerne er ugyldige. Der kan også være formater, modulet forstår, men som ikke tillades, fx jan.-februar fordi man så blander forkortelser og ikke-forkortelser. Noget forsøger modulet selv at rette, og andet lader det være som det er.

Min oprindelige tanke var at vi skulle lade modulet forudse og rette alt, men nu tænker jeg, at det i nogle situationer er bedre at vi sætter en bot til at rette til de ønskede værdier. Gyldige løsninger bør selvfølgelig aldrig resultere i en fejl, men du må gerne overveje, om det giver mening at forsøge at forudse og rette ALLE fejltyper eller om vi i stedet skal vælge at nogle fejltyper forbliver som de er, og at vi så i stedet for smider artiklen i en fejlkategori. --MGA73 (diskussion) 30. jan. 2022, 10:30 (CET)Svar[svar]

Hej Kartebolle (Dipsacus fullonum)! Har du stadig mod på at kigge på det? --MGA73 (diskussion) 4. jul. 2022, 18:35 (CEST)Svar[svar]
Tak for at minde mig om det. Jeg havde glemt det. Jeg har kigget på det tidligere i dag og er ved at danne mig et overblik over den relevante kode. Det ser foreløbigt ud til at være overkommeligt, men jeg er fortsat i den undersøgende fase. Er der nogen speciel grund (udover at ingen har gjort det) til at de eksisterende funktioner til reformatering af datoer ikke bruges til at omskrive engelsksprogede datoformater som fx "6 juli 2022" og "juli 6, 2022" til dansk formater? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. jul. 2022, 02:44 (CEST)Svar[svar]
Jeg har ændret ændret de fleste engelske datoer til danske. Men der bøvl med intervaller, som ender i Kategori:CS1-vedligeholdelse: Dato-format - fx 4chan. Så jeg har holdt igen med dem indtil at validering af dem kommer i orden. --Steen Th (diskussion) 6. jul. 2022, 12:17 (CEST)Svar[svar]
@Dipsacus fullonum og Steenth: Jeg mener, at vi (nok primært Steen og jeg) talte om, at vi ikke ville lade modulet oversætte alle datoer fordi 1) Det komplicerer koden og dermed vedligeholdelsen og 2) Det er lettere for brugerne at forstå, når skabelonerne viser hvad der står. Derfor retter Steens bot jævnligt datoer til dansk.
Koden er fra enwiki født så den kan sættes op til at forstå både engelske og lokale datoer, men modulet er ikke sat op til pr. standard at omdefinere datoer. Det ville være muligt at rette koden så "6. jul. 2022", "6. juli 2022", "6/7 2022", "2022-07-06" osv. så de alle bliver vist på samme måde. Det engelske modul er bare ikke sat op til at man kan gøre det pr. default, så derfor vil det kræve en lokal kodning at gøre det. --MGA73 (diskussion) 13. jul. 2022, 11:37 (CEST)Svar[svar]

Hvordan man importerer modulet fra enwiki[rediger kildetekst]

Jeg har lavet et opslag på en:Help_talk:Citation_Style_1/Archive_82#Copying_module_to_other_wikis. Jeg synes det kunne være godt med en hjælpeside med beskrivelse af modulerne og hvordan man tilpasser dem til lokale forhold.

Alle er meget velkommen til at kigge forbi siden og tilføje tips og tricks. Eller måske ønsker til hvad der skal forklares bedre. --MGA73 (diskussion) 30. jan. 2022, 19:29 (CET)Svar[svar]

Se også en:Module:Citation/CS1/doc/Importing the Module:Citation/CS1 suite to your wiki. --MGA73 (diskussion) 11. maj 2022, 18:00 (CEST)Svar[svar]

"nr." i stedet for "no."[rediger kildetekst]

I eksempelvis denne ref giver |issue= lige nu "no." (for "number"), hvor der burde stå "nr." Jeg har prøvet at lede i modulet, men kunne ikke finde ud af hvor det skulle rettes. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 23. apr. 2022, 16:42 (CEST)Svar[svar]

Det skal rettes i Modul:Citation/CS1/Configuration - jeg har rettet det i sandkassen og der også noget omkring volume, som jeg vil tjekke inden jeg ændre. --Steen Th (diskussion) 24. apr. 2022, 14:18 (CEST)Svar[svar]
@Steenth: Jeg har lavet denne ændring i sandkassen og tjekket den med referencen her. Alt ser fint ud. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 26. maj 2022, 19:05 (CEST)Svar[svar]
I øvrigt bør teksten "vol." også ændres. Problemet er bare at man som regel vil bruge "årgang" for tidsskrifter og "bind" for bøger. Eksempler:
 • Forfatter (januar 2022), "Titel", Tidsskrift, vol. 31, no. 2
 • Forfatter (1986), "Titel", Bogværk, vol. 3
--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. maj 2022, 21:06 (CEST)Svar[svar]
Super fint at rette til danske navne. Det er selvfølgelig træls, når det ikke lige er så simpelt fordi vi har sproglige varianter, der ikke matcher de engelske.
Måske det er begrundelsen for, at vi både har {{Cite web}} og {{Kilde www}}? Eller er det bare fordi ingen har fået fjernet den ene? --MGA73 (diskussion) 26. maj 2022, 21:16 (CEST)Svar[svar]
Det sidste, tror jeg. Jeg skulle mene at {{Kilde www}} er fuldkommen baseret på enwikis {{Cite web}}. Jf. Skabelondiskussion:Kilde www blev der allerede i 2010 stillet spørgsmålstegn ved {{Kilde www}}s relevans. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 26. maj 2022, 21:22 (CEST)Svar[svar]

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Angående årgang vs. bind, kan man så fikse det ved at indføre en årgang-parameter? — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 26. maj 2022, 21:29 (CEST)Svar[svar]

{{Kilde www}} og {{Cite web}} bruger samme kodebase, så begge virker på samme måde. Det gjorde ikke i 2010. Spørgsmålet er mere arbejde med at dokumentere brugen 2 steder. --Steen Th (diskussion) 26. maj 2022, 23:37 (CEST)Svar[svar]

Mindre ændring af Citation/CS1/Configuration[rediger kildetekst]

Problembeskrivelse

Når parameteren "series" benyttes viser html-formateringen den literale streng (literal string) "Serier". Parameterværdien til "series" vises til gengæld ikke.

Fejlsøgning

Efter tur blev modulerne skannet for den literale streng "Serier", som viste sig kun at forekomme eet sted, nemlig CS1/Configuration.

Analyse

Umiddelbart lignede dette en skrivefejl, og det var derfor oplagt at gå igang med et trial & error forløb.

For en pseudoteknisk gennemgang kildekoden, se Bruger:Sechinsic/Tilføjelse.

Problemløsning
''Diff-format'': diff -U 1 -t --tabsize=2
--- CitCS1Conf.220205	2023-05-12 16:53:58.000000000 +0000
+++ CitCS1Conf	2023-05-12 17:17:11.000000000 +0000
@@ -1 +1,7 @@
+-- Fri May 12 16:59:17 UTC 2023 Lille aendring ved definition af 'series' - Bruger:Sechinsic
+-- - ['series'] = 'Serier $1',
+-- - ['seriesnum'] = 'Series $1',
+-- + ['series'] = '$1 $2',
+-- + ['seriesnum'] = 'Serie $1',
+
 --[[
@@ -69,4 +75,4 @@
  ['sections'] = '§§ $1',
- ['series'] = 'Serier $1',             -- MGA73: rettet fra '$1 $2', (som det var på dawiki)   -- $1 is sepc, $2 is series
- ['seriesnum'] = 'Series $1',
+ ['series'] = '$1 $2',        -- boglig reference - $1 is sepc, $2 is series
+ ['seriesnum'] = 'Serie $1',     -- ex "Serie 1", oversat fra 'Series'
  ['translated'] = 'Oversat af $1',           -- MGA73: rettet fra 'Translated by $1',
@@ -2123,2 +2129 @@
  }
-

Testforløb:
Da sandkassen for Citation/CS1/Configuration var optaget anvendte jeg istedet en bruger sandkasse:

CitCS1 - Modul:Sandkasse/Sechinsic/CitCS1 - revideret kopi af Citation/CS1
CitCS1Conf - Modul:Sandkasse/Sechinsic/CitCS1Conf - revideret kopi af Citation/CS1/Configuration

Den eneste forskel mellem CitCS1 og Citation/CS1 er 'filstien'(?) Modul:Citation/CS1/Configuration der ændres til Modul:Sandkasse/Sechinsic/CitCS1Conf.

Skabelonsandkassen X2 blev benyttet til at kalde CitCS1.

X2 - Skabelon:X2 - revideret kopi af Skabelon:Kilde

Den eneste forskel mellem X2 og Skabelon:Kilde er parameteret til 'invoke', Citation/CS1, der ændres til Sandkasse/Sechinsic/CitCS1.

Faktisk kom to andre skabelonsandkasser også i anvendelse, idet jeg ikke var klar over om modul invokeringen kunne være en faktor, men det har vist sig ikke at være tilfældet.

X2 blev testet på Hjælp:Sandkassen, dels en brugerside. Testen omfattede ialt 4 citations-eksempler, 2 med parametre målrettet tidsskrifter og 2 med parametre målrettet bøger. Observationen var at problemet var løst.

Hvis skabelon sandkassen stadig virker kan testen sees på Bruger:Sechinsic/tstx. Sechinsic (diskussion) 12. maj 2023, 21:47 (CEST)Svar[svar]